0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #240 -: Октомври 18, 2011, 15:18:24 pm »
На мнението на bebs_y съм. Не съм си взела животното за да го изхвърля в някакъв момент само защото бабите мислели, че е проблем. Цял живот от малко дете съм имала котки и не съм имала проблем. Изследванията ми за токсоплазмоза са отрицателни, дори антитела нямам. От прочетените статии излиза, че по-лесно може да се зарази човек с токсоплазмоза от немита салата отколкото от домашна котка.
« Отговор #241 -: Октомври 18, 2011, 15:41:41 pm »
Аз исках само да кажа какво стана с мен.
Също не мисля, че трябва да се изхвърли животното, каквото и да е.
все пак и то душа носи.
« Отговор #242 -: Октомври 18, 2011, 15:47:32 pm »
Аз не съм изхвърлила на улицата персийската си котка, обичам я много, но не я искам у дома като се родят бебетата. Хвърчат косми и дори и да съм почистила след 5 минути отново има летящи косми във въздуха. Това е моето решение. Кактото и да решите всичко си има своите положителни и отрицателни страни.
Цял живот сме имали домашни любимци - всякакви, но първото куче сме го взели, когато съм била на малко повече от годинка. Алергия имам само към прах, затова и у дома нямам килими.
« Отговор #243 -: Октомври 18, 2011, 15:52:36 pm »
От две различни места съм чувала, че майката ако съжителства с животинка си изгражда имунитет срещу неговите микроби и съответно предава този имунитет на бебето. Другото, което подчертаха е, че е желателно животното да няма досег с бебето поне в първите месеци от хигиенна гледна точка , а и от съображение за сигурност, животинка е все пак. Аз нямам домашен любимец, но ако имах щеше да ми е трудно да се разделя с него опеределено.
« Отговор #244 -: Октомври 18, 2011, 15:52:48 pm »
Моля, нека се придържаме към темата.
*
« Отговор #245 -: Октомври 18, 2011, 15:54:31 pm »
По въпроса с котките. Имаме две и за сега няма никакъв проблем с тях. В годините около нас е имало доста приятели, които са отглеждали децата си наред с домашен любимец. Разбира се, повече работа има около чистотата и разделяне на пространството в къщата. Имах някакво безпокойство, дали котките няма да защитават територията си и да проявят агресия, но забелязвам, че дори странят от бебето, особено когато плаче. :)

За токсоплазмозата. Казвали са ми, че съществува някакъв риск, когато жената няма имунитет и се зарази в първите седмици от бременността. Аз се изследвах предварително за токсоплазмоза, оказа се , че имам имунитет. Това е добрият вариант, в който майката предава този имунитет и на бебето по време на бременността. Както казва gergana доказано е, че от токсоплазмоза човек се заразява най-вече от храната. Предимно чрез продукти от не добре изпечено месо.

Разбира се, ако някой прояви алергия, не маже да не се вземат мерки. Преди време имахме случай, в който един човек идва за първи път в къщи. Той не знаеше, че имаме котки, а и животинките бяха в друга стая, реакцията му нямаше как да е преднамерена. Още в първите пет минути започна сърбеж на различни места по тялото му и човекът смутен сподели, че е алергичен. Та, ако има проблем, той се проявява категорично и тогава задължително трябва да се вземат мерки. Детето ми за сега не проявява никакви подобни симптоми и се надявам и занапред да е така.

Не налагам своето мнение, тази тема винаги е била спорна и смятам, че всеки има право да прецени за себе си и да вземе решение, след което да се чувства спокоен за детето си. :)

*
« Отговор #246 -: Октомври 18, 2011, 16:08:19 pm »
Моля, не превръщайте темата в поредния безмислен спор За и Против!
Възможно най-тактично ви посочих линк към темата "Бременност и домашен любимец", за пропусналите да го видят, моля:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18627.0
« Отговор #247 -: Октомври 18, 2011, 16:52:31 pm »
Бебс, след среклажът нямам режим. Почивах си няколко дни и после като се започнаха едни ремонти, ела да видиш какво означава чистене. По принцип съм в болнични до раждането, но не ми е казано да лежа.
*
« Отговор #248 -: Октомври 18, 2011, 17:02:14 pm »
И на мен ми предстои ремонт на баня и се чудя как ще се справя, моят серклаж беше в петък и съм още уплашена да не се обърка нещо :?

« Отговор #249 -: Октомври 18, 2011, 17:58:40 pm »
Именно такъв ремонт преживях. Честно казано, притеснено ми беше да не се получи някакво замърсяване, въпреки че поддържах хигиена с подръчни средства. Аз получих много силни контракции в деня след серклажа и бях малко на тръни. Увеличиха ми Магнерича и съм добре.
И прегледа го потвърди.
*
« Отговор #250 -: Октомври 18, 2011, 18:04:29 pm »
Увеличиха ми Магнерича и съм добре.
И прегледа го потвърди.

Пожелавам ти през цялата бременност всичко да е добре и серклажа да е последното ти препятствие  :goodluck:

« Отговор #251 -: Октомври 19, 2011, 08:50:47 am »
И мен много ме притеснява тази шийка ... Дано не се е скъсила, в петък ще се разбере.
« Отговор #252 -: Октомври 19, 2011, 09:22:11 am »
Аничка, не при всички има скъсение на шийката, така че не се натоварвай излишно. Ако се наложи серклаж - няма страшно. Всичко минава леко и безболезнено. Важното е да си родим здрави бебета.
« Отговор #253 -: Октомври 19, 2011, 11:38:23 am »
Момичета,а колко е нормално да е шийката на матката?Да речем ,по точно при колко см. или мм. се предприема серклаж?На последния преглед моята беше 37мм.-поне така чух Док като продиктува на акушерката.Това нормално ли е?
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #254 -: Октомври 19, 2011, 11:50:05 am »
Супер е, Ники :wink:! На 20 и няколко мм е за серклаж, но не знам колко точно.
*
« Отговор #255 -: Октомври 19, 2011, 12:18:19 pm »
Под 2,5см се счита за проблем. Но при всеки е индивидуално, аз започнах с 3,8см  размер - в началото не мърдаше и нямах индикации за серклаж, след това за 20 дни се скъси и отвори до 1,97см и се наложи да ме зашиват по спешност. Докторите си преценяват, ако имаш индикации за евентуално скъсяване, прегледите са по-често и нещата се хващат навреме. Така че живейте спокойно и не се вкарвайте излишно в страшни филми :wink:

« Отговор #256 -: Октомври 19, 2011, 15:18:31 pm »
Аааа аз не се вкарвам във филми за сега,ама понеже ме предупредиха,че на дясната бебка околоплодните са на горната граница и може да се започне скъсяване на шийката и за това попитах до колко е долу-горе нормално.Аз от няколко дена усещам леееекичко движение от вътре,ама само от едната страна/но не е ритник в никакъв случай/.Нормално ли е само едното бебе да се усеща,а другото да почна по нататък?
*
« Отговор #257 -: Октомври 19, 2011, 16:23:13 pm »
Ники и аз дълго време мислех, че усещам само едното, но като отидох на преглед док ми показа как и двете риткат - зависи как са разположени. Моите са едно над друго, с долепени главички, док каза че си общуват :hug2: :balk_48: много мило ми стана.
А щом имаш проблем предполагам, че ще те следят на около 2 седмици?

« Отговор #258 -: Октомври 19, 2011, 19:15:38 pm »
Здравейте,
Минавам само набързо да кажа, че снощи отново прокървих :(, въпреки лежането и почивката вкъщи. Доктора каза, че така ще е явно - ще тръгва, ще спира и така... :(
Нямам лаптоп и затова ще си натискам парцалките повече на леглото, да се надяваме , че ще се вдигне плацентата.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #259 -: Октомври 19, 2011, 19:26:20 pm »
Сиска,дано се вдигне тази плацента,ще си полежаваш повечко, моя позната така си откара до края на 38 г.с., ставането беше само до баня-тоалет, на къси разстояния вкъщи. Е, имам си вече дата за секцио 01.11.2011, десет дни преди термин и дано да устискам дотогава, че корема ми вече е по-надолу а, бебка гони 3,100 кг. Спокойни дни, момичета!