0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #200 -: Октомври 15, 2011, 10:33:57 am »
Vasi, моят термин е 12 април.
« Отговор #201 -: Октомври 15, 2011, 11:31:36 am »
А моя е на 14ти април  :wink:

*
« Отговор #202 -: Октомври 15, 2011, 12:31:13 pm »
Здравейте.Отдавна не съм писала, защото имах доста натоварен работен график до самото раждане,
а и в къщи един ремонт се проточи повече,от колкото очаквах.
Искам да споделя голямата ни радост. На 26.09.2011г. се роди нашето момченце(тегло-3000,ръст-49см):
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46901.new#new
Детенцето избърза малко и се роди две седмици преди термин.Предпочетох естествено раждане без
епидурална упойка. Мина добре,с епизиотомия, която вече не усещам.Бях без избор на екип, но за радост
на смяна се случи д-р Нашар(Майчин Дом-София). С огромна благодарност към нея и целия и екип!!! :flower:
На всички в тази тема пожелавам лека бременност и безпроблемно раждане!

*
« Отговор #203 -: Октомври 15, 2011, 13:57:46 pm »
Марси да ти е живо и здраво детенцето и цял живот да те радва само с хубави неща :)

Момичета, тази нощ се събудих през ноща от зверска болка в зъбите горе (не определен зъб а всички), направо много се изплаших защото никога не ми се е случвало подобно нещо. Знам че е нормално да са ми по-чувствителни венците,но аз никога не съм имала проблеми със зъбите и нито знам какво са чувствителни венци нито знам какво да очаквам.  Много ми е притеснено защото съм чувала истории където бременни жени имат огромни проблеми със зъбите, защото бебето извличало целият калций и не стигал до самата майка, а това е последното нещо което искам... На някоя случвало ли се е подобно нещо?

« Отговор #204 -: Октомври 16, 2011, 12:42:48 pm »
marsi Честито! Да ти е жива и здрава малката радост!!!  Браво за смелостта да родиш без упойка- аз лично не мога да си го представя  :oops:

Krisi88 да не би да си стискала зъби насън? Аз понякога го правя и след това много болят зъбите...

« Отговор #205 -: Октомври 16, 2011, 18:45:57 pm »
На една дата ни е термина :)
*
« Отговор #206 -: Октомври 17, 2011, 09:13:48 am »
Момичета, тази нощ се събудих през ноща от зверска болка в зъбите горе (не определен зъб а всички), направо много се изплаших защото никога не ми се е случвало подобно нещо.
Криси, мен така ме болят от време на време, но е на нервна почва. Притеснявала ли си се нещо през деня? Обърни внимание следващия път като те заболят дали има някаква връзка.
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #207 -: Октомври 17, 2011, 12:25:38 pm »
marsi, честита радост и от мен  :lol:
Аз затова отсега съм подгонила всички в къщи да се хващат за ремонта  :lol:
Не ме интересува изобщо, че е дошла зимата - да не са чакали, ами да са действали :)))))
Сега се вдигам от нас и отивам при мама, докато тук не въведат всичко в ред  :wink:

« Отговор #208 -: Октомври 17, 2011, 13:19:01 pm »
На една дата ни е термина :)

Знам аз, затова ти бях казала, че заедно въврвим  :P На мен това ми е първата опредлена дата за термин , която ми казаха. При последните прегледи се беше иместил за 12.04. , но реших да си карам с първоначалната дата, защото кой знае колко още ще се променя :)

« Отговор #209 -: Октомври 17, 2011, 14:11:51 pm »
Почнаха да ми кървят венците... Изобщо не ми харесва това, а уж приемам млечни продукти, мия си зъбите с лакалут актив и разтвор сандрин :(
*
« Отговор #210 -: Октомври 17, 2011, 14:15:57 pm »
Аничка, ти биеш ли си Клексан/Фраксипарин?
Моите кървяха от него. А иначе парадонтакса е по-добре за тази цел, при мен много помага.

« Отговор #211 -: Октомври 17, 2011, 14:23:55 pm »
не, не са ми предписвали подобни медикаменти, единствените хапчета, които сега пия са обезболяващи при нужда и от днес започнах да си пия отново водораслите, че имат много минерали в тях.
*
« Отговор #212 -: Октомври 17, 2011, 14:57:45 pm »
не, не са ми предписвали подобни медикаменти, единствените хапчета, които сега пия са обезболяващи при нужда и от днес започнах да си пия отново водораслите, че имат много минерали в тях.
Ами тогава е добре да си видиш показателите от ПКК и да се посъветваш с док

« Отговор #213 -: Октомври 17, 2011, 15:06:11 pm »
утре или в сряда ще пускам изследвания, че в петък на съм на преглед при д-р Сигридов.
« Отговор #214 -: Октомври 17, 2011, 15:56:44 pm »
Аничка и мойте венци кървят,но на мен ми казаха,че било заради покачващия се прогестерон.Макар че,аз лично не вярвам да е заради това,понеже излииза,че на всички бременни ще им кървят.Виж на тебе какво ще то каже Док. и да споделиш каква е неговата версия.
« Отговор #215 -: Октомври 17, 2011, 16:12:23 pm »
Аз пък ходих на обстоен стоматологичен преглед към 18-19г.с., почистване на зъбен камък и пломба. Понеже съм с проблемни венци реших да взема превантивни мерки.
*
« Отговор #216 -: Октомври 17, 2011, 16:28:23 pm »
[quote author=sunnynevi link=topic=46774.msg871154#msg871154 date=1318843538
Не ме интересува изобщо, че е дошла зимата - да не са чакали, ами да са действали :)))))
Сега се вдигам от нас и отивам при мама, докато тук не въведат всичко в ред  :wink:
[/quote]
Ха-така, sunnynevi, на мъжете им трябва твърда ръка, за да свършат нещо до край и в срок. :lol:

Аз пък до последно взимах активно участие във всякаква физическа дейност, което си имаше и
своята положителна страна. Не можах да кача много килиграми (общо 9 за цялата бременност),
кръвните ми изследвания до последно бяха перфектни. А сега, три седмици след раждането,
коремът ми вече е плосък, а килограмите ми са дори по-малко,отколкото преди забременяването.

Но ти си абсолютно права, че понякога е нужно да се постави въпросът ултимативно, за да
си свършат своята работа, както трябва. :D          Хубав ден и лека бременност!

« Отговор #217 -: Октомври 17, 2011, 16:42:06 pm »
И аз имам проблем с кървящите венци. Употребявам Лакалут актив и вода за уста . Този Пародонтакс може и да помага, но е много гаден. При мен има ефект с това, което ползвам.
Днес бяхме на поредния преглед и според лекарката ще си имаме момиче и момче. Много съм щастлива!
« Отговор #218 -: Октомври 17, 2011, 16:48:27 pm »
Катрин, ех че хубави сте ги нашарили  :lol: Дано остане така до края :lol: Сигурна ли е докторката?
Моите венци също понякога кървят, но на определено място и само при миене.
Не обръщам чак толкова внимание, защото не е много и не ме притеснява. Мия ги с Пародонтакс и Елгидиум(за плаката).

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
« Отговор #219 -: Октомври 17, 2011, 16:55:34 pm »
Катрин, честити шарени гащи  :bori_004: :bori_007: страхотна новина.
Явно серклажа е минал добре, как се чувстваш?