0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #160 -: Октомври 13, 2011, 15:21:54 pm »
Здравейте момичета не бях писала отдавна покрай моите притеснения за сърчицето на бебо,но пък за сметка на това всеки ден ви четях  :).Много съм щастлива днес бяхме на ехогравски  преглед за сърцето на бебето или тука в Италия му казват брадикардия не знам на български как е :D,днес ни огледаха всичко подробно и клапи и аорти и камери абсолутно всичко нищо му няма на нашето съкровище  :D,доктора каза че понякога се случва така да се чува на ехографа прекъсване на сърцето но щом се съкращава в ритим е съвсем нормално .Така че искам да кажа ,че ако на някоя от вас се случи не дай боже това е техника и не изживявайте този ужас и паника като мен случвало се често така да се чува прекъсване на сърцето.Бебчо вече тежи 584 г което отговаря на 23 седмици , но ние с мъжа ми не сме големи и доктора каза ,че не е притеснително прилича на мама и тати дребничък  :)Много прегръдки :bighug: на всички и дано всичко е наред с всяка една от нас :D

« Отговор #161 -: Октомври 13, 2011, 15:37:41 pm »
Здравейте, момичета. Знам, че напоследък досаждам с моите психясвания, но тук е единственото място, където мога да споделя страховете си. Ние все още не сме видели сърдечна дейност. На 10-ти бях на преглед и ми казаха, че всичко друго е наред. Но сърдечна дейност няма. Причината може би била в моята късна овулация. Е как да съм спокойна до 20-ти?! Не мога да сметна кога съм заченала, за да преценя с точност в коя седмица съм и дали имам сериозни основания за притеснение. Освен това една позната миналата седмица се наложи да махнат плода, защото нямаше сърдечна дейност. Направо откачам. Нито мога да се съсредоточа на работата, нито нищо. само сълзи и притеснения.

*
« Отговор #162 -: Октомври 13, 2011, 15:49:06 pm »
Kriss, спокойно - няма място за паника - още е рано - а и ако наистина си с късна овулация това още повече измества нещата във времето... Затова и се изчаква до към 8-9 седмица за да се потвърди със сигурност сърдечната дейност. Не остава много до 20. Опитай се да не се шашкаш и самонавиваш - знам че е по-лесно да се каже отколкото да се направи, но наистина е рано да се притесняваш!

« Отговор #163 -: Октомври 13, 2011, 15:49:17 pm »
Здравей kriss_and ,
не знам колко мога да ти бъда полезна, но моята О е на 16ти ден от МЦ, а той самия е 27-28дена.
При тези показатели, док ми каза правя тест на 5дена закъснение, чакам още 6дена и тогава отивам за установяване на бременността и след още 10дена да видим дали има сърдечна дейност.
Ако това ти помага за ориентация...
Аз мисля, че като цело е било рано да се засече сърдечната дейност.
Стискам ти палци всичко да е наред.
« Отговор #164 -: Октомври 13, 2011, 15:59:48 pm »
Моят цикъл е не по-малко от 30 и не повече от 35 дни. За това смятам, че овулацията е около 21 ден. На тази мисъл ме навежда и графиката ми. Все пак и от т5ам се ориентирам кога сме сложили  :heartbeat: Защо не ме погледнат на вагинален ехограф не знам. Аз не съм лекар, че да им казвам - те така ли не се сещат. А не мога да отида преди 20-ти на преглед, защото тук при нас има един гинеколог, чийто ехограф е коремен. А за друг град мога да отсъствам чак на 20.10. Е ще се побъркам, честно ви казвам. Не знам вече кой път да хвана.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #165 -: Октомври 13, 2011, 16:11:53 pm »
A, как в такава ранна седмица на коремен ехограф :?? Мен до 14г.с. все на вагинален ме гледаха.
« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 16:45:20 pm от gergana :-) »
« Отговор #166 -: Октомври 13, 2011, 16:14:49 pm »
A, как в такава ранна седмица на коремен ехогограф :?? Мен до 14г.с. все на вагинален ме гледаха.

И мен.
*
« Отговор #167 -: Октомври 13, 2011, 16:19:04 pm »
kriss_and всичко ще бъде наред, само не се притеснявай, защото така вредиш и на бебето.
Щом те гледат през корема, което е странно в такава ранна седмица, по-добре изчакай до 9-10г.с. Жалко, че нямаш опция за второ мнение.  :goodluck:

П.П. Добре дошли на новите мами и леко бременеене preggo
« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 16:21:16 pm от bebs_y »

« Отговор #168 -: Октомври 13, 2011, 16:28:25 pm »
kriss_and всичко ще бъде наред, само не се притеснявай, защото така вредиш и на бебето.
Щом те гледат през корема, което е странно в такава ранна седмица, по-добре изчакай до 9-10г.с. Жалко, че нямаш опция за второ мнение.  :goodluck:

Лошото при мен е, че ходя на двама гинеколози едновременно, като вторият е в доста скъпа частна болница. Нито един от двамата не ми е предложил да ме гледа с вагинален. Не мога да си обясня защо. Ще взема на 20-ти да му кажа вече, но пък да не вземе да ми се обиди. А толкова ми харесва болницата и исках там да раждам :(

« Отговор #169 -: Октомври 13, 2011, 16:34:34 pm »

Лошото при мен е, че ходя на двама гинеколози едновременно, като вторият е в доста скъпа частна болница. Нито един от двамата не ми е предложил да ме гледа с вагинален. Не мога да си обясня защо. Ще взема на 20-ти да му кажа вече, но пък да не вземе да ми се обиди. А толкова ми харесва болницата и исках там да раждам :(

Моят лекар, на когото имам 100% доверие ми каза миналият път, че последното нещо което трябва да гледам в една болница е "бутиковото изпълнение".
Ставаше въпрос за предстоящото ми раждане и за това коя болница да избера.
*
« Отговор #170 -: Октомври 13, 2011, 17:17:27 pm »

Значи хем ходиш на две места и плащаш, хем се страхуваш и трепериш, хем гледаш да не обидиш с неподходящ въпрос. Прощавай, ама изглежда, че сама си усложняваш положението.

Няма как да се види каквото и да било толкова рано с коремен ехограф. Просто попитай защо не те гледат с вагиниален. Дори да е само за да ти обяснят мотивите си, като пациентка, и то плащаща си на частно, заслужаваш да ти обяснят кротко и без да се докачат.
« Отговор #171 -: Октомври 13, 2011, 17:44:20 pm »
Аничка, супер, много се радвам за теб :) При нас се нарича ехокардиография-фетална, миналата седмица и аз ходих на същото. Тъкмо се бях сетила за теб тези дни, че не си писала какво стана, и ето те на хоризонта с хубави новини :wink: Само така да продължаваш!
Крисс, спокойно, не плачи и не изпадай в стресови ситуации, така наистина не си помагаш . Както е казала Цигу, не може да се види сърдечна дейност в толкова ранни седмици с коремен ехограф. То дори и с вагинален ако не е много добър може да не се види, пък какво остава за коремния. Изчакай си спокойно до 20ти, и помоли лекаря да те прегледа с вагиналния.
Моята гинеколожка ми беше обяснила, че много зависи и къде точно се е имплантирал ембриона, как е разположен плодния сак, и може дори и вагиналния да не засече сърчицето. С теб сме :bighug:
Скоро имаше такъв случай, Милен_ка, тя беше с късна овулация и на първия преглед не се видя сърцето. На втория всичко беше ОК, сега се гледат с бебе Деница :wink:

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #172 -: Октомври 13, 2011, 18:05:41 pm »
siska81 Благодаря ти и аз се надявам от сега нататък да няма такива лоши неща на никой не го пожелавам даже и на най-големия си враг този стрес,но наистина вече съм спокойна и вече знам и как се казва в България този преглед :wink:

kriss_and  и според мен са прави момичетата няма как да се види в тези малки седмици сърдечна дейност на коремен ехограф и мен са ме гледали на вагинален пък и с него най-точно се установява местоположението на плода  :)Според мен всичко ще е наред не се тревожи излишно пречиш на себе си да се радваш на бременноста си и на малкото човече което расте в теб. :D
« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 18:07:41 pm от anjelina19 »

*
« Отговор #173 -: Октомври 13, 2011, 19:09:48 pm »
Здравейте на всички :) Благодаря ви за отговорите, сега съм още по въодушевена за прегледа след като прочетох как са преминали вашите :)
Относно дали ехографа е за снимка или не, аз съм съгласна с Jbrul. Виждала съм всички ехоргафски снимки на една моя приятелка от 1ви до 9ти месец в повече от 15 кадъра и е неземно красиво! Надявам се живот и здраве всичко да мине добре и аз да имам такава колекция Май месец :) Иначе във Франция викат на всеки 3 седмици на ехограф, определено не е 3 пъти за цялата бременност. Явно на всякъде е различно, аз ходя само когато лекарят ми ме викне, още не съм се записвала сама , но ако зависеше от мен щях да си купя един ехограф и по цял ден да седя на него  :lol: :lol: :lol:
Приятна вечер от мен  8)

*
« Отговор #174 -: Октомври 13, 2011, 19:17:24 pm »

Значи хем ходиш на две места и плащаш, хем се страхуваш и трепериш, хем гледаш да не обидиш с неподходящ въпрос. Прощавай, ама изглежда, че сама си усложняваш положението.

Няма как да се види каквото и да било толкова рано с коремен ехограф. Просто попитай защо не те гледат с вагиниален. Дори да е само за да ти обяснят мотивите си, като пациентка, и то плащаща си на частно, заслужаваш да ти обяснят кротко и без да се докачат.

цигу Това не е вярно за коремният ехограф на мен ми видяха сърдечната дейност с коремен ехограф в 7 г.с. Вече дали зависи от качеството на техниката, не знам. Мен ме гледат само на коремен вече, да не говорим че като отидох за първи път (в 7 г.с) и седнах гола до кръста (очаквайки вагинален ехограф) лекаря много се учуди, вдигна ми  блузата и тактично игнорира факта че съм без гащи (сигурно си е помислил че ми харесва да ходя гола )
kriss_and не се притеснявай, всичко ще бъде наред, при всеки е различно! Има жени при които сърчицето се вижда чак в 10 г.с. По-добре не се притеснявай, нищо не зависи от теб! Колкото си по-спокойна толкова по- добре за теб и бебето! Стискам много палци
« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 19:25:02 pm от Krisi88 »

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #175 -: Октомври 13, 2011, 19:51:43 pm »
Развесели ме, Krisi :jump12:. Но все пак практика е да се гледа на вагинален в началото.
*
« Отговор #176 -: Октомври 13, 2011, 20:12:39 pm »
Kris_and, когато за първи път отидох на лекар за установяване на бременността, лекарят ме гледа на коремен ехограф???  Бях в 6г.с и дори не се видя втори плоден сак. Изкара  ме, че съм на 4седмици... И ме посъветва да се върна след седмица "да видим дали ще се развие,дали е кухо яйце" ... Отношението и коментарите, заедно с техниката... Това монтански док в БГ. Нямам думи.
Сърдечен ритъм и това, че са 2 бебета се установи в 7 г.с с вагинален ехограф(при друг док)  :wink:
При всеки е различно, на моя приятелка едва в 10 г.с намериха сърдечния ритъм. Бебето не се " показваше"  :P

« Отговор #177 -: Октомври 13, 2011, 21:03:26 pm »
Много ви благодаря за милите думи и за успокоението. От утре започвам да се наслаждавам пълноценно на бременността!

*
« Отговор #178 -: Октомври 13, 2011, 21:35:18 pm »
Много ви благодаря за милите думи и за успокоението. От утре започвам да се наслаждавам пълноценно на бременността!
Браво на теб ! Колкото по-малко нерви, толкова по-добре osi_9 osi_9 osi_9

gergana :-)  :D да и на мен ми стана смешно после, вече като ходя докато не ми каже да свалям дрехите - не свалям :) Иначе знам, че е практика вагинален ехограф в началото в повечето случаи, за това и се съблякох директно, ама явно зависи от всеки лекар :)

« Отговор #179 -: Октомври 13, 2011, 21:38:03 pm »
Здравейте мили мами.
ровя се аз из нета понеже търся примерно меню за хранене по време на бременност, но не ми излиза нищо освен таблици.
Исках да помоля тези от вас които са по-вещи в това да ми помогнат със съставянето на режим,ако не е удобно тук на ЛС. Ще съм ви много благодарна :)