0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #100 -: Октомври 08, 2011, 13:36:02 pm »
Понякога си мисля, че прекалено много се пазя, но от толкова години чакаме тази бременност... А и мъжът ми доста ми се кара у дома, не ми дава да правя нищо, а само да почивам. Сега поне се разсейвам с предстоящата сватба на приятелката ми и не мисля за бременността.

Момичета, кога ви правиха ФМ и колко пъти? Моята първа мина, но нямам представа кога ще има 2-ра.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #101 -: Октомври 08, 2011, 14:36:52 pm »
Втората ФМ е между 18-22г.с., а третата 26-28г.с.
Аз се завръщам от лекция на тема "Първи грижи за новороденото". Беше много интересно и полезно :D. Но ми се иска да прочета и някоя книга по темата докато все още имам свободно време за четене. Вие четете ли някоя да ми препоръчате?
*
« Отговор #102 -: Октомври 08, 2011, 17:05:04 pm »
Здравейте момичета. Може ли да се "вмъкна" във вашата темичка, че ми е доста интересна. Винаги има какво да се научи...

Лека бременост и леко раждане на всички!   :goodluck:
:welcome: и стискам палци всичко при теб да е ок yahoo_17

« Отговор #103 -: Октомври 08, 2011, 23:09:41 pm »
Гери аз чета-"Книга за бъдещата майка.Бременноста седмица по седмица."
Не е лоша да ти кажа,много добре е оформена.А ти къде намери някой да прави лекции в нашия град,че аз отдавна искам да отида на подобни или направо на училище за бременни,ама като търсих никъде не намерих.                       
*

• 1357
« Отговор #104 -: Октомври 08, 2011, 23:22:04 pm »
Ники, аз за бременността имам книга, сега се чудя коя книга за грижите за бебето да си взема. Днес установих, че нищичко не знам по въпроса и направо не знам как ще се справя :oops:.
Лекцията беше в 1 детски магазин(в комплекса срешу училище Олимпи Панов). Скоро ще организират друга на тема "Кърменето". Като разбера кога ще ти пиша.
*
« Отговор #105 -: Октомври 08, 2011, 23:35:57 pm »

Аз се завръщам от лекция на тема "Първи грижи за новороденото". Беше много интересно и полезно :D. Но ми се иска да прочета и някоя книга по темата докато все още имам свободно време за четене. Вие четете ли някоя да ми препоръчате?
И аз съм се замислила по въпроса и се насочих към тази http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1008 Разгледай и другите, има интересни

*

• 1357
« Отговор #106 -: Октомври 08, 2011, 23:46:05 pm »
Ммм, гледам има и "Грижи за бебето за начинаещи". Съдържанието ми хареса. Аз се колебая защото книгата ми за бременни изобщо не беше сполучлив избор. Но сега може да си взема и повече от една.
*
« Отговор #107 -: Октомври 08, 2011, 23:56:16 pm »
Гледай или авторът да е лекар, или книгата да е редактирана или поне подкрепена от лекари, педиатри и прочие.
Полезно е освен за четене да става и за бърза справка, ако в напечена ситуация ти е нужен съвет.
Останалото е лично предпочитание за стил, съдържание и организация.
Разбира се ти решаваш дали да е от български автор или преведена чужбинска книга.
*
« Отговор #108 -: Октомври 08, 2011, 23:59:18 pm »
И аз първо харесах нея, но после се загледах, че е само 96 стр. за разлика от 438 на другата. Предполагам, че по-подробно са разгледани различните въпроси. Все пак съм решила да ги разгледам преди да си избера
« Последна редакция: Октомври 09, 2011, 00:01:00 am от bebs_y »

*

• 1357
« Отговор #109 -: Октомври 09, 2011, 00:04:57 am »
Аз по книжарниците само чуждестранни мернах. Но не съм търсила задълбочено. Сега погледнах за тази - авторката е доктор и нашите консултант и редактор също. Хареса ми. Ще си я взема и после ще споделя впечатления.
Ще купя още 1 след това. Bebs_y , Цигу, благодаря :D.
*
« Отговор #110 -: Октомври 09, 2011, 00:12:19 am »
И нито една такава книга да не прочетете - пак ще се справите перфектно. Обещавам  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #111 -: Октомври 09, 2011, 00:40:24 am »
и докато сме на темата за грижи за бъдещото бебе, ето нещо развеселяващо http://missby.wordpress.com/2008/01/31/caring-for-baby-101/

« Отговор #112 -: Октомври 09, 2011, 10:42:34 am »
Здравейте, отдавна не съм писала, но то и нямаше какво да напиша.
Котараната, ама то не останало при теб  :P стискам палци раждането да мине добре и после да разказваш.

За книжка за четене аз бих препоръчала с две ръце тази:
http://www.book.store.bg/p1881/kakvo-te-chaka-prez-pyrvata-godina-na-deteto-sandi-hatauej-hajdi-myrkof-arlijn-ajzenberg.html
Много е подробна, има и справочен характер (както предлага Цигу), от американсси автори е, но има и българска докторка -консултант. Аз съм още в началото (първия месец  :oops:) но примерно има и за периода за подготовка за идване на бебето - как да изберем педиатър, какви въпроси да зададем на него, как да изберем детегледачка и т.н.
« Отговор #113 -: Октомври 09, 2011, 10:59:30 am »
И нито една такава книга да не прочетете - пак ще се справите перфектно. Обещавам  :D
Напълно съм съгласна!В момента,в който го гушнеш,всичко си ти идва отвътре.
[/url]
« Отговор #114 -: Октомври 09, 2011, 12:09:49 pm »
а някой купувал ли е тази книга?
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=1951&cat=50
*
« Отговор #115 -: Октомври 10, 2011, 04:18:52 am »
Привет момичета,
Аз не съм се включвала отдавна...
Относно книгите, от време на време отварям ето тази книга. Не съм я избирала аз, мъжа ми ми я подари. Не е никак лоша.
Покрай нас нещата отиват на "пълна каша".. Миналата седмица при док, се оказа, че ми се скъсява шийката на матката, и от почти 3см сме на 2.4см. Сега тази седмица ще правим FFN тест, който въз основа на секрет от сервикса и влагалището, може да определи дали е възможно преждевременно раждане. Объркващото е, че ако теста е отрицателен, това означава само, че няма риск от преждевременно раждане в следващите 1-2 седмици?? Ако е положителен също нищо не може да се каже със сигурност, но сигурно ще се наложи лежане до края на бременността..
Ако ми кажат "лягай",  сигурно ще си загубя и работата... Само се моля бебетата да са добре, ще му се незнае и работата.. И без това искам да напусна като родя. Местим се обратно в къщата ни в Денвър, та тази работа ще ми е доста далече.. Засега съм тук, заради медицинската застраховка и застраховката "временна неспособност", които имам през тях.. Ако се наложи да лежа, поне 2рата застраховка ще ми плаща 60% от заплатата ми за 12 седмици.. Та дори и да си загубя работата, все ще е нещо.. Абе голям брейнсторм пада, но ще се наредят нещата някак, трябва да се наредят  :crossfingers:

*
« Отговор #116 -: Октомври 10, 2011, 08:55:36 am »
Ако някой иска книгата на д-р Спок "Грижи за бебето и детето" в е-формат, да ми пише, ще му я изпратя. Аз така и не стигнах до нея да я чета. То май докато бях бременна стигнах до кърменето, а после нямах време. От една малка книжка (пак на Спок) гледах ориентировъчно размерите и моториката за съответния месец. Повече работи научавах тук от по-старите мами, отколкото да го чета на книга.
*
« Отговор #117 -: Октомври 10, 2011, 10:54:51 am »
Гальонди много гадно е това с щийката и аз съм така и се побърквам от ужас как ще издържа поне до 29 г.с. А някакви медикаменти предписаха ли ти или ще чакате резултата от теста?

« Отговор #118 -: Октомври 10, 2011, 14:30:24 pm »
Бебс , защо така -Как ще издържа до 29 седмица? И ти ли като мен си се панирала ?
Макар че мойта шийка е 4,67 см. и това е само правата част ,а мойта е и доста изкривена и не може да се измери и според док. няма опасност да родя преждевременно,съм доста притеснена.То и едно да е бебчето се притесняваме пък какво остава когато са две и повече бебчета.

Гальонди ,на следващия ми преглед на 29.10 и на мен док ще ми прави такъв тест дали има вероятност от преждевременно раждане .Товва че мойта шийка е с добри размери въобще не ме успокоява и затова с док. решихме да направим теста и след това да обсъдим дали да си слагам инжекциите за дробчетата като превантивна мярка .
Работата не е по-важна от бебчетата.Важното е и ти и бебчетата да сте добре . :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
При вас не правят ли серклаж ,само лежане ли препоръчват  :ask:
*
« Отговор #119 -: Октомври 10, 2011, 14:41:51 pm »
А от кога се слагат тези инжекции за дробчетата?