kotaranata и при мен стана същия филм с хемоглобина
Докато се стараех да се храня както трЕбе, да пия витамини от които ми се гади, пък желязо...хемоглобинът ми все падаше, та стигна до 110. След приключението със сушените кайсии, пиенето на гинипрал, изоптин, едномесечно разстройство, принудителен глад, специални диети и хапове да си оправя стомаха - яко ми прекипя. Хапчета не ми се гледаха никакви, защото в един момент пиех по 10 различни вида табл. дневно и си записвах на листче кое съм пила, кога, навивах си алармата да пия хапове посред нощ...гадост.
И като мина тоя зор - си ядях каквото и колкото ми се яде, пиех си Биозина и ФК, обръщах и по някоя чашка червено вино и просто се наслаждавах на нарастващия си корем и на този прекрасен момент в живота ми. Преди секциото - имах хемоглобин 123, ей така, без някакви специални усилия по въпроса /ако не броя Биозин-а/, извадихме Дани 10 дни преди термин. Само споделям, не твърдя че трябва да се постъпва като мен, но такива са фактите и резултатът от тях.
Желая ти много лека и щастлива среща с бебоците!
Момичета, които се страхувате от спинална анестезия при секцио...направо не ви разбирам. Честно. И ще обясня защо. Освен секциото - нямам други операции и не съм била под пълна анестезия, не съм била и в болница преди раждането от 6-годишна, когато ми вадиха терта сливица /без упойка беше тогава/.
Не разбирам от какво ви е страх при този вид анестезия, защото нито е болезнено да се направи, нито след това чувствате дискомфорт заради нея. Мисля, че да си в съзнание и да гушнеш бебето, веднага след като изплаче - е несравним с нищо момент в живота на една жена, че да бъде пропускан доброволно. Отделно, че всеки анестезиолог ще ви обясни, защо пълната анестезия е по-тежка за вас лично, а и съвсем излишна ако може да ви бъде поставена спинална упойка. Вие и да искате да видите нещо от самата операция и от това да са ви страховете - няма как да видите, нито да усетите...лежите си, пред лицето ви един чаршаф, над главата ви анестезиолога който ви разправя смешки, докато разберете какво става - акушерката ви подава едно ревящо бебе /в този момент може и вие да ревнете от щастие
/ И докато гледате къде го носят, да го къпят и смилате какво ви се е случило - се оказва, че вече са ви зашили, завиват ви целите от брада до пети и ви карат в реанимация. Дето се вика, докато решите от какво и защо да ви е страх - вече сте мама и за секунди стопляте как оттук насетне - каквито и страхове да имате, те ще се отнасят много малко за вас персонално. От този момент, вече ви е страх за някой друг и ви е страх, че този някой друг кихнал и му текнали сополи и сте напълно съгласна да ви набодат няколко инжекции и да ви посрежат пак, ама то да спре да дава вид, че се разболява...
И тези неща ви ги казвам съвсем искрено и спокойно, при все че съм уникална лигла, бъзла, не търпя грам дискомфорт - не болка, имам постоянно претенции за нещо и все нещо не ми е по водата... Е, честно - няма нищо страшно в спиналната анестезия, в секциото като цяло, въпрос на психонастройка и на достътъчно достоверна информация е, как ще се чувствате когато настъпи моментът. Не избирайте сами пълната анестезия,
ако нещо не я налага, а е въпрос на ваше лично решение от едното шубе. Няма от какво да ви е страх, заклевам се!!!