По въпроса с котките. Имаме две и за сега няма никакъв проблем с тях. В годините около нас е имало доста приятели, които са отглеждали децата си наред с домашен любимец. Разбира се, повече работа има около чистотата и разделяне на пространството в къщата. Имах някакво безпокойство, дали котките няма да защитават територията си и да проявят агресия, но забелязвам, че дори странят от бебето, особено когато плаче.
За токсоплазмозата. Казвали са ми, че съществува някакъв риск, когато жената няма имунитет и се зарази в първите седмици от бременността. Аз се изследвах предварително за токсоплазмоза, оказа се , че имам имунитет. Това е добрият вариант, в който майката предава този имунитет и на бебето по време на бременността. Както казва
gergana доказано е, че от токсоплазмоза човек се заразява най-вече от храната. Предимно чрез продукти от не добре изпечено месо.
Разбира се, ако някой прояви алергия, не маже да не се вземат мерки. Преди време имахме случай, в който един човек идва за първи път в къщи. Той не знаеше, че имаме котки, а и животинките бяха в друга стая, реакцията му нямаше как да е преднамерена. Още в първите пет минути започна сърбеж на различни места по тялото му и човекът смутен сподели, че е алергичен. Та, ако има проблем, той се проявява категорично и тогава задължително трябва да се вземат мерки. Детето ми за сега не проявява никакви подобни симптоми и се надявам и занапред да е така.
Не налагам своето мнение, тази тема винаги е била спорна и смятам, че всеки има право да прецени за себе си и да вземе решение, след което да се чувства спокоен за детето си.