Мда, бременността е голямо приключение.
Нямаш идея какво и как ще ти понесе, случва се понякога любими храни да са ти гадни, неща които винаги са ти понасяли - да те пратят на колене в тоалетната, случва се да не ти се гади грам от нещо което уж не обичаш особено, но да те напъва да връщаш от всичко "полезно за бременни".
Аз бях така с бременните витамини - всякакви марки и модели - не ми понесоха. Да не си припомням със сушените кайсии, дето ги ядох защото имали желязо
В резултат - месец дрисък, контракции, каруца хапове за контракциите, само дето не умрях от глад и не пометнах...Сега е смешно, тогава не беше. Хич...
Защо ви го пиша това? Защото...не подхождайте с прекомерно подозрение, или с прекомерна увереност към нищо, което слагате в устата си през тези 9 месеца. Пробвате всичко изписано, или препоръчано в малки дози, ослушвате се за реакции и ако ви понася - давате самело, ако - не...няма значение какво къде пишело и кой какво казал - не ви ли понася, не ядете и пиете въпросното нещо. Съвсем добронамерен съвет
За секциото и естественото раждане - ще се въздържа да коментирам подробно, понеже съм самоходна реклама на прекрасно планово секцио
и лично за мен - друга опция да раждам не е съществувала никога. На всички момичета, които искат да родят естествено, ще кажа само - дано се случи както го искате, но ако нещо наложи секцио все пак - няма страшно! Няма по-бавно възстановяване, болки, черва навън и ужасии...спокойно. Както са ви казали препатилите - понякога естественото е с повече "екстри", там не се знае кое как ще стане и какви ще са пораженията, това, че е естествен процес - не гарантира, че на финала вие и бебето ще сте в по-добра форма, отколкото при "изкустевн" родов процес.
Тук няма мацки, пациентки на случайни лекари, сигурна съм, че както и да раждате - все ще сте добре на финала и вие и децата
Сега се отдайте на папкане, галене на коремчета и бебе-шопинг с кеф, че после става една сладка лудница. Сладка, но голяма.
П.П. Моля , не ми се сърдете, че чат-пат нахлувам така многословно в темата ви - правя го, защото ви се радвам от сърце. За мен това е най-хубавата тема в този форум и ми се ще някога...тя да е най-пълната, а другите да се четата само за справка. Дано! Всчико най-хубаво момичета и щастливо, безгрижно бременеене ви желая!