0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #140 -: Октомври 12, 2011, 09:24:25 am »
Аничка, ако пътувате към Трявна , минете през Вонеща Вода, оттам пътя е много хубав ,няма дупки.Ние минахме през Дряново и имаше една отсечка от 9 км., която ми се стори като 900 км. 8O Дупки, завои, ужас...

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #141 -: Октомври 12, 2011, 11:12:43 am »
Здравейте момичета.
Бих искала и аз да се "цопна" сред вас :)
Имам един фъпрос на този етап - нормално ли е да усещам лека болка и придърпване в яйчниците?
Пия нош-па 2х2 на ден, но по мое изписване, има ли проблем?
Здравей и честито цопване  :D Аз също имах болки и придърпване в яйчниците и даже си бях самоизписала 3х2 но-шпа, защото се бях психирала да не се случи нещо. Ако болките не са прекалено интензиви мисля, че няма проблем  :)Добре дошла и леко бременеене  :wink:
Трявна май е доста популярна "бременна дестинация" , защото и ние с моето момче мислим там да ходим като се върне.
Сис, сигурно е било ужасно, стискам палци всичко да е наред!!!

« Отговор #142 -: Октомври 12, 2011, 11:46:34 am »
Яна, аз до края на третия месец си пиех 3*2 но-шпа, понякога имах болки и придърпвания, но те отшумяваха за няколко дни. После през 4тия и 5тия месец не пиех нищо, само като имах болки разни, тогава вземах но-шпа. Сега пия магнерот и но-шпа 3*2, но заради проблема с плацентата, а и отвреме - навреме имам контракции. Можеш да си пиеш но-шпа, няма проблеми, до 3*2 на ден.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #143 -: Октомври 12, 2011, 13:01:04 pm »
И аз имам болки понякога, но вече не мога да пия нито но-шпа, нито папаверин, и от двете повръщам. В много редни случаи ги задържам. Д-р сигридов ми предписа някакви свещички, които не мога да открия по аптеките...

Иначе за Трявна, ние познаваме добре района, последно миналата есен бяхме там за седмица и не се спряхме, голямо обикаляне беше, даже до Елена ходихме, но сега ще е повече почивка.
*
« Отговор #144 -: Октомври 12, 2011, 14:38:18 pm »
Добре дошли в темата, iana_86 i 84mariq! Лека бременност ви желая!

iana, ако ми дадеш термина си мога директно да те включа в списъка.

А иначе мисля е нормално да имаш леки болки и придърпвания на този етап от бременността си - все пак матката се разтяга и подготвя за месеците които и предстоят :) Но-шпа-то явно е доста разпространен метод за лечение/самолечение в БГ (тук в Англия и в Щатите, и по принцип мисля извън БГ не се прилага като практика), но имай предвид, че макар да има ефект да отпуска мускулатурата, не действа на маточната при контракции, и като цяло има донякъде ефект на плацебо :) Просто го споменавам информативно, не искам да повдигам дебати, но мисля че и без но-шпа, болките ти ще отминат.

Успех и лека бременност отново ти желая!

Ето и обновения списък. Моля пишете ако има пропуски!

preggo preggo preggo preggo preggo

Октомври
Angelina – 23.10.2011
mgstra – 26.10.2011
kotaranata – 27.10.2011

Ноември
цигу – 03.11.2011
misi – 03.11.2011
Bobi78 – 07.11.2011
Rejna – 08.11.2011
silvia29 - 10.11.2011
Mally – 11.11.2011

Декември
Tonita80 – 02.12.2011
ra4ko75 – 04.12.2011
84mariq – 07.12.2011
lolly – 26.12.2011
Мишле82- 27.12.2011
КЪДИ -28.12.2011

2012

Януари
koala – 02.01.2012
*rina – 08.01.2012
krisi1812 – 10.01.2012
vaci – 12.01.2012
malkave6tiza – 20.01.2012
Гальонди - 26.01.2012
siska81 – 30.01.2012

Февруари
gergana: -) – 08.02.2012
bebs_y – 16.02.2012
niki75 – 24.02.2012

Март
katrin_sl – 20.03.2012
danielska_81 - 21.03.2012

Април
Stela32 – 9.04.2012
anichka.bs - 14.04.2012

Maй
Krisi88 – 13.05.2012

« Последна редакция: Октомври 12, 2011, 15:23:24 pm от vaci »

« Отговор #145 -: Октомври 12, 2011, 16:53:12 pm »
Здравейте, благодаря много за информацията и за милото посрещане :)
за термин мисля, че е много рано :)
иначе нош-па пиех само 3дена когато усетя по-силно придърпване и дискомфорт, не съм прекалявала :)
*
« Отговор #146 -: Октомври 12, 2011, 19:48:32 pm »
Благодаря на всички за помощта по-горе за пресмятането на месеците, вече определено съм в час, така да се каже  :lol:
iana_86 честити 2 чертички! Пожелавам ти лека бременност и много прекрасни емоции :) Какво имаш в предвид че ти е рано за термин? :wink: А по въпроса с болките е нормално и аз бях така до 6 г.с - имах болки някои търпими, други прерязващи, но след това престанаха.

Момичета, тъй като повечето сте доста по-напред от някои от нас (за което благородно ви завиждам защото имам чувството че времето минава много бавно)исках да ви питам какво да очаквам да видя на ехографа в 10 г.с. и какво точно ще гледа лекарят? Следващият понеделник съм на лекар и нямам търпение направо да видя колко е пораснало бебчето  :D :D Благодаря ви предварително
Приятна вечер от мен и много  :bighug: на всички

« Отговор #147 -: Октомври 12, 2011, 20:02:08 pm »
Благодаря ти Криси88 исках да кажа, че още не е коментирано и лекаря нищо не каза. :)
« Отговор #148 -: Октомври 12, 2011, 20:11:15 pm »
Криси, при нас една от най-хубавите ми ехографски снимки на бебето е през 10 г.с. Прилича на меченце, има зачатъци на крака и ръце, и леко мърдаше по време на прегледа. Но всичко е много индивидуално. При вас може да спи, може да е в позиция, в която да не се види всичко толкова добре, но аз ти пожелавам незабравима среща с бебо. Разбирам нетърпението ти, то няма да намалее с напредването на седмиците :wink:

*
« Отговор #149 -: Октомври 12, 2011, 21:01:42 pm »
Най-хубавите бебешки снимки наистина са между 10-14 ГС. След това бебето е голямо и почти не се различава кое какво е.

Добре дошли на новите момичета и леко бременеене до финала.

*
« Отговор #150 -: Октомври 12, 2011, 21:38:33 pm »
Ехографските прегледи не са за снимки.

Прави се ранен преглед в 7-8ма седмица за установяване на местоположението на плодния сак и сърдечна дейност. После един в 12-та и следващ в 20-та седмица. Освен ако няма медицински показания, повече прегледи на ехограф не са нужни - само създават препоставки за неясни находки и притеснения.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #151 -: Октомври 12, 2011, 21:49:57 pm »
Аз не бих могла в никакъв случай да отида на 3 прегледа за цяла бременност. Просто неведението би ме подлудило. След няколко дена ми предстои 12-ия преглед. Най-много 20 дена издържам без такъв и чакам всеки следващ с огромно нетърпение :D.
*
« Отговор #152 -: Октомври 12, 2011, 21:59:45 pm »
А-а, можеш, можеш... ако ти струва $700-800 за всяко гледане, се свиква много бързо и много лесно. Истината е, че както сватба брак не прави, така и ехограф бременност не поддържа.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #153 -: Октомври 12, 2011, 22:05:35 pm »
Оооо, права си, Цигу, при такива цени сигурно щях да мога 8O.
« Отговор #154 -: Октомври 12, 2011, 22:49:03 pm »
до момента съм ходила в 6г.с., в средата на 7г.с., 9г.с. и края на 11г.с. като на последния преглед снимката е много добра, нали е от ФМ на 3Д :) И сега ще ходя на 3 седмици, освен ако лекаря не каже друго.
*
« Отговор #155 -: Октомври 12, 2011, 23:32:01 pm »
Мисля тази тема се дискутираше преди време - честотата на ехографските прегледи в БГ и в чужбина.

Не отричам необходимостта да се ходи на такива прегледи извън стандартните 3 според ЗК, ако бременността има показатели за риск. Признавам, аз също считам 3 ехо прегледа за сравнително малко, но пък в БГ системата направо се възползва от емоционалното състояние на майките и се създава един порочен кръг...

*
« Отговор #156 -: Октомври 13, 2011, 00:41:19 am »
Цигу, стига пък ти с рестрикциите.  :lol: На всички е ясно, че ехографските прегледи не са "фото", ама нищо не пречи покрай полезното да се насладим и на приятното в тях. Аз също имам доста записи на Дани от прегледите на 4Д, снимки които са правени тогава, подредени са ми в специален албум и все още ги разглеждам с кеф и някакво неописуемо чувство на изумление, че все пак това наистина ми се случи и е реалност... Тези емоции са невероятни и се изживяват не само по време на бременността.
Тук като ми струва не 700-800$, ами 40-60лв. да си видя бебето на супер-ехограф, просто защото ми се дощяло и мога да си го позволя - правила съм го и никак не съжалявам. Имам само положителни спомени от тези прегледи, документирани са и си мисля, че след 10-20 години ще гледам снимките и дисковете /ако работят/ с още по-голямо удоволствие, отколкото в момента.
Една от любимите ми снимки на Дани - всъщност е от ехограф. Правена е 10 дни преди секциото и е на личицето му. Вижда се всичко - очи, носле, устни, цялата му физиономия и то идеално. Беше ми любопитно, като го извадят доколко ще изглежда като на снимката...Приликата беше 95%. Когато ми го показаха за първи път си казах наум: "Хеййй тебе вече съм те виждала, наистина си хубав" /то коя майка не мисли, че бебето й е хубаво де  :lol:/

Мисълта ми е момичета - не си изкарвайте бремеността като "казарма", само в страхове, треперене и нерви. Опитайте се да й се насладите максимално, доколкото обстоятелствата позволяват и да имате хубави спомени от този период в живота си.

Успех на всички и леки финални месеци!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #157 -: Октомври 13, 2011, 09:27:17 am »
Хубаво си го казала  Jbrul.
След един мисед аборт при първото икси, до края на третия месец ходих на прегледи през две седмици. Не, че прегледите както казва Цигу могат да поддържат бременността, при мен обаче поддържаха психиката ми, Слава Богу че всичко се развиваше този път добре.
И дори и тези две седмици ми се струваха цяла вечност.
После, като започна да рита бебето, малко се успокоих и разредих прегледите на 3-4 седмици. Сега обаче, с това прокървяване, надали ще издържа месец без преглед.
Така е, ако ми струва колкото казва Цигу, ще стискам зъбки  и това е.
Иначе за снимките, аз постоянно си ги гледам, сканирала съм ги, за да не избледнеят, и на всеки преглед, когато видя нещо ново-я личице, я ръчичка, я краченце...чувството е неописуемо...всеки път, за което съм безкрайно благодарна...

В този ред на мисли, имам една съседка от долния етаж, която ми изнесе цяла лекция ,как ехографа бил много вреден за бебето и го облъчвал 8O, да съм си прочетяла в интернет :lol:

« Отговор #158 -: Октомври 13, 2011, 10:44:10 am »
Здравейте,

първо лека бременност на всички. Дойде и моя ред да се присъединя към тази темата. Напълно съм съгласна с Jbrul, въпреки че още не съм повярвала изцяло, че това, което ми се случва е реалност.
Моля да ме включите в списъка за април - 21.04.2012

Пожелавам приятен и слънчев ден всички и много усмички. :)

*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #159 -: Октомври 13, 2011, 13:46:14 pm »
Здравейте, момичета !!!
Най-после се включвам и аз в толкова дългоочакваната от мен тема  :lol: :lol: :lol:
Пожелавам лека и безпроблемна бременност на всички ни!!!
Вълненията и притесненията, придърпванията и леките болки са характерни и за мен, разбира се :)Днес бях на поредният си ехографски преглед и вече записана за женска консултация  :lol:
Имаме едно пулсиращо сърчице, благодарение на Др.Ганева в Щерев  :heartbeat: :biglove: :lol:
И на мен лекарката ми препоръча нош-па, може би ще ги пия, за да съм спокойна, иначе е поносима болка, предимно вечер(тогава ми се появяват и многото газове, които според мен са причината)
Моят термин е на 01.06.2012 - деня на детето, хах  :wink:
Още веднъж лека бременност и здрави и прекрасни бебчета !!!  :bighug: