0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #200 -: Октомври 27, 2011, 12:23:00 pm »
Роска, честити ти две чертички :D

Упорита
, ще те разочаровам, ама въпросните клетки д-р Александров въобще не ги признава като проблем, няма въобще да им обърне внимание. Тези клетки само май в нашите клиники ги изследват - ако не се лъжа Бамбо също си пусна такива изследвания и после в темата за ин витро в Истамбул писа, че там също не са й обърнали внимание на тях. Едно момиче в Бг мамма правило опит в Англия, Лондон, в клиниката, където работи доц. Матей Андонов /преди беше в АГ Варна/ каза, че там са й казали, че въобще не са верни резултатите от тези изследвания и че са ненужни.

« Отговор #201 -: Октомври 27, 2011, 13:14:02 pm »
[quote

Упорита
, ще те разочаровам, ама въпросните клетки д-р Александров въобще не ги признава като проблем, няма въобще да им обърне внимание. Тези клетки само май в нашите клиники ги изследват - ако не се лъжа Бамбо също си пусна такива изследвания и после в темата за ин витро в Истамбул писа, че там също не са й обърнали внимание на тях. Едно момиче в Бг мамма правило опит в Англия, Лондон, в клиниката, където работи доц. Матей Андонов /преди беше в АГ Варна/ каза, че там са й казали, че въобще не са верни резултатите от тези изследвания и че са ненужни.
[/quote]
---------------------------------
Е как може толкова противоречиви мнения?! Нали уж много жени след необходимото лечение забременяват. Аз не се улавям като удавник за сламка за всичко прочетено, но се опитвам да търся причините, защото причина винаги има. Ето какво прочетох в различни специализирани сайта:

"Жени с над 12% CD16+CD56+ NK клетки са с висок риск от спонтанен аборт и невъзможност за имплантация. Определянето на процента на NK-клетките става чрез флоуцитометрично имунофенотипизиране. Жените с висока активност на NK (CD16+ CD56+) клетките отговарят добре на терапия с интравенозен имуноглобулин (IVIg) – над 90% ефективност."

и обратното мнение:

Попаднах на много интересна статия :
http://www.bmj.com/cgi/content/full/329/7477/1283

Според авторите няма доказателства че NK клетките допринасят за стерилитет или спонтанен аборт. Вътрематочните  NK клетки играят важна роля при имплантацията и изграждането на плацентата, а тези налични в кръвта нямат връзка с процеса. Статията завършва с мнение, че не трябва да се тестват NK клетки при стерилни жени и повтарящи се сп. аборти защото с днешната технологична медицина хората имат високи очаквания и установяването на "завишени" NK клетки само допълнително стресира тази група жени, а процента на "излекуваните" е малък и се обяснява с плацебо ефекта и успокоението че проблема е открит и преборен. Има много данни на успешни бременности с високи нива на NK клетки и тяхната роля е неизяснена и не могат да бъдат определени като "виновници" нито за стерилитет нито за повтарящи се спонтанни аборти. Авторите смятат, че лечението със стероиди и имуноглобулин дори е вредно.

А и доц. Конова от Плевен още не ми е отговорила.....
И сега?

*
« Отговор #202 -: Октомври 27, 2011, 13:31:23 pm »
Упорита,много е объркваща тази ситуация и аз напълно те разбирам.При мен проблема беше с хидросалпингс,всички ме нападаха да го махам само док казваше ,че няма нужда в моя случай.Изчетох какво ли не ,всичко против неговото мнение,но в крайна сметка реших да му се доверя и ето сега ,на пук на всички съм бременна с тръби с тънкостенен хидросалпингс!Хубаво е да се информира човек ,но си избери един специалист и му се довери напълно!Не се лутай между няколко защото така ще бъдеш все по-объркана и все по-стресирана от ходенето по болници!А това което хората пишат по форумите,е,все пак са ни ясни вече доста неща ,но със сигурност нямаме опита и знанията на един специалист!
*
« Отговор #203 -: Октомври 27, 2011, 13:46:29 pm »
Роска,честито ти  :bfp:Браво,много хубава новина!! :party:Спокойни и усмихнати дни до крайния ден ти желая!!!

Упорита,напълно те разбирам!! Страшен е този"филм"!!Влезеш ли веднъж и веднага ставаш "главен герой"!!! :BangHead:И се започва едно блъскане на глава и лутане.Въпреки цялата информация ,която можеш да прочетеш и в този форум,тя си остава информация за собствено ползване.Изборът всеки си го прави са. Мненията са разнопосочни и в повечето случаи това води до объркване. Много се обвинявахме и съмнявахме и ние след всеки неуспех.Хвърляхме се сляпо във всяка тема за изследвания,които биха ни донесли някакви отговори или дори откриване на основната причина. Ужас. И слава богу,не тръгнахме да правим нищо. Били сме в две клиники,при това водещи.Никъде не са ни назначавани или препоръчвали имунологични.Довери се на своя лекар и прави това,което той ти препоръча и от което ще има нужда за да те заведе то заветния край. :bori_001:
Абе след цялото ми писание,исках само да ти кажа,да не се шашкаш от тия резултати. нищо ви няма.Виж какво ще ти препоръча и доц.Конова и после се съветвай с Док.Илил просто премини към лечение ,все пак нали това има и психоуспокояващ ефект.  :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #204 -: Октомври 27, 2011, 14:40:21 pm »
Напълно подкрепям мнението на Алана!

« Отговор #205 -: Октомври 27, 2011, 14:55:23 pm »
Напълно подкрепям мнението на Алана!
И аз, сигурно съм го писала, пак ще го напиша - забременях инвитро при док. на 38 г. с 23% НК кл., износих до термин и родих нормално без да се "възползвам" от масово прилаганата "терапия" в такива случаи и всичко по настояване на док. - той не сгреши....
Успех момичета, не се вкарвайте във "филма"  болести: вижте тук http://www.advancedfertility.com/blog/women-need-education-about-aging-and-fertility/  четвъртия абзац.

roska01 честито, лека и безпроблемна.
*
« Отговор #206 -: Октомври 27, 2011, 16:10:12 pm »
Това за градината и за посевите ли имаш предвид,Шмати??? :?
« Отговор #207 -: Октомври 27, 2011, 18:48:51 pm »
Аз изцяло съм се доверила на доц.Маркова и на д-р Александров, ама Александров въобще не говори с мен и аз се притеснявам, като ме прегледа и докато се облека, той вече е излязъл. Общо взето Маркова ми обяснява, ама тя жената преглежда само в сряда, макар че и в други дни е идвала, ама на мен ми е неудобно да я занимавам. Струва ми се, че Александров ме отписа в момента, в който чу, че съм на 42 г., а аз си имам яйчников резерв, никакви установени проблеми, бременност преди 2 г., и общо взето никакво внимание не ми обръща. И Ани е така настроена - при първата стимулация Александров пак излезе докато се обличах и нищо не ми каза от прегледа, а Ани ме извика и започна да гледа снимките и мълчи и клати глава, после ме погледна и ме пита:"Миличка, защо гледаш толкова тъжно, защото имаш само 3 фоликула ли и защото нямаш кой знае какви шансове?" Което мен ме вбеси - първо никой не ми беше казал, че имам само 3 фоликула, второ анализа след прегледа трябва да го направи Док, а не Ани. Казах й, че човек като погребе 5 г детенце е нормално да гледа тъжно, но не е нормално да ми се говори така, защото съм при тях да ми помогнат, а не да ме обезкуражават. Казах й, че няма да позволя никой да ми говори така, и че аз имам качествени яйцеклетки, независимо от броя им. Не искамда ми обещават невъзможни неща, а просто един нормален диалог. Защото на един човек можеш абсолютно всичко да му кажеш човешки без да го нараниш. Маркова успя да извади две яйцеклетки, качествени, които се оплодиха и Александров й казал,че двата ми ембриона са перфектни, без забележки, като по учебник. Остана проблема защо при перфектна лигавица и чудесни техни изследвания не се имплантираха. Та преразказвам всичко това по повод комуникацията и обсъждането на проблемите. Затова се захванах да търся сама и съм объркана. Защото с Александров освен "добър ден" друго не си казваме, което ме обърква още повече. Това разбира се не е причина да не му вярвам. За мен той и Маркова са най-добрите специалисти. Не смятам да ходя при други лекари, ще изслушам доц. Конова ако ми отговори и после ще обсъдя с Маркова отново. Сигурна съм, че ще имам детенце пак, каквото и да ми струва това. Няма да се откажа и ви благодаря за подкрепата.
*
« Отговор #208 -: Октомври 27, 2011, 19:37:04 pm »
Упорита, опитай да се срещнеш и да говориш с д-р Александров. не преглед по време на стимулация, а разговор. Не мисля, че ще ти откаже.

« Отговор #209 -: Октомври 27, 2011, 19:40:24 pm »
Това за градината и за посевите ли имаш предвид,Шмати??? :?
Да.
« Отговор #210 -: Октомври 27, 2011, 20:11:20 pm »
Роска,честито мила!Много е хубаво,когато си в стимулация да чуеш такава хубава новина,действа окуражаващо,дано ме заразиш:)
Аз току що се прибрах от Варна,Естрадиола ми е 31,което според док е ок.Започнах истинската стимулация-Гонал 225 на ден+0.5 мл Декапетил,другия четвъртък пак на преглед.Аз днес реших да попитам за въпросните НК клетки и дали да се изследвам и....направо го вбесих.Каза,че му е писнало от "лекари"-печелбари,които злоупотребяват с надеждите и отчаянието на хората,каза и,че невъзможността за забременяване няма нищо общо с генетичните изследвания и в чужбина,почти насякъде ги отричали като фактор в стерилитета.Забрани ми да си самоназначавам изследвания и да си поставям диагнози,цитирам го''хвани си седни на задника,Теодоро":)))))Отдели ми повече от половин час и ми отговори на всички въпроси,даже и на тъпите:))Асе,просто питай ,мила той няма сам да те заговори,казвай си каквото те мъчи.Обади му се и помоли за час за консултация,а не за преглед сигурна съм че няма да ти откаже,има голямо и добро сърце,просто си е малко по-мълчалив,докато го опознаеш.Не мисля,че не те е отписал,ако беше така нямаше изобщо да се съгласи на първия ти опит.Никакво разколебаване не искам от теб и никакви негативни мисли,знаеш че ще имаш детенце и това е!
Оффф олях се май,ама съм развълнувана от Новото начало,ха сега стиснете ми едни палчета,за успех този път!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #211 -: Октомври 27, 2011, 20:55:56 pm »
Ооооххх,Упорита, "добре дошла в клуба"!!! :wink: Ами не говори ,бе!! Такъв е-с ченгел да му ги вадиш!! Не можеш го оправи,вярвай ми!!! :lol: Упоритост,дори граничеща с нахалство трябва при него! Това е! А като гледам,първото не ти липсва на теб! :lol: Въобще не го взимай навътре! Колко сълзи изревахме и ние от това "мълчание"!! :? Ама няма се отказваш! Ще го натискаш Док,да ти говори!! Няма мърдане! Той пък иначее мек като пресен хляб! :lol: Тука е мястото да се включи и Киара,май! Тая "нахална" софиянка,може доста да те посъветва!! :D

п.п. Киара,това с най-добри чувства.Просто ти имаш опита с док!!
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 20:57:36 pm от ra40 »
« Отговор #212 -: Октомври 27, 2011, 21:09:53 pm »
Момичета и момче, не зная, може да са се променили нещата, все пак аз бях пациентка на д-р Александров преди 4 год., но никога не съм имала проблеми с комуникацията и разясненията, верно, че питах и то доста, но пък той ми обясняваше на дълго и широко и това ми действаше толкова успокоително, че направо летях.
успех на всички.
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #213 -: Октомври 27, 2011, 22:37:01 pm »
Хайде и аз да изкажа мнение относно комуникацията ми с доктора. Когато четох поста на упорита направо неможех да повярвам че пише за нашия доктор. Аз всеки пьт като ходех,а това ставаше на всеки две седмици след като забременях и самата процедура винаги след като ме прегледаше се почваше обсьждане на всичко което ме вьлнува и тревожи с бремеността. Никога не е мьлчал,дори и страшно много сме се майтапили на по някога глупавите ми вьпроси. Не мисля че с едни се дьржи по студено от други,той приема присьрце всеки един свой пациент.Дори когато заминах за София пак сьм му звьняла за сьвет и винаги ми е казвал как да постьпя там. Незнам Упорита,ти какво усещаш вьтрешно и дали си готова напьлно да му се довериш,ние можем само да изказваме мнение какво е било при нас,а ти най-добре да си прецениш:))) Стискам палци да вземеш най-правилното решение:)))
*
« Отговор #214 -: Октомври 27, 2011, 22:45:42 pm »
Роска01 честити ти две черти! Лека и безпроблемна бременност до термин!
Упорита, както са те посъветвали и другите момичета - просто се срещни с д-р Александров и поговорете за това което те тревожи. Док на никого не е отказал консултация, няма да откаже и на теб.
Раче не съм съгласна, че с "ченгел трябва да му вадиш думите" - напротив. Док е страхотен събеседник.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #215 -: Октомври 28, 2011, 00:10:27 am »

Упорита, както са те посъветвали и другите момичета - просто се срещни с д-р Александров и поговорете за това което те тревожи. Док на никого не е отказал консултация, няма да откаже и на теб.
Раче не съм съгласна, че с "ченгел трябва да му вадиш думите" - напротив. Док е страхотен събеседник.

Подкрепям думите на mirkas.

Uporita, наистина бъди упорита и поговори с д-р Александров, сигурна съм, че ще останеш доволна и получиш отговори за всичко, което те вълнува.

А относно броя на яйцеклетките, аз забременях в АГ Варна само с една единствена яйцеклетка след процедура на спонтанен цикъл. Важното е, че са качествени а док. разбира от тези неща.  :wink: Също имах завишени NK T cells но този път не правих вливания преди трансфера.

Пожелавам ти скоро да си щастлива, очакваща!
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 00:18:03 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #216 -: Октомври 28, 2011, 00:40:37 am »
ROSKA01,честито ти две чертички,лека бременност до края ,пази се!
Uporita,от прочетеното до тук разбрах ,че си доста силна жена,еми хаиде смело напред бе жено.Поискай една среша с д-р Александров и обсъдете всичко ,което те тревожи;за комуникация,следващ опит.Както са писали и момичетата по-горе ,със сигурност няма да ти откаже един консулт.Аз съм пациент от доста години на клиниката и до момента не съм имала някакъв проблем или неприятен момент с тях.
А,само да вметна за НК-клетките,мойте бяха-24% когато забременях , износих и родих живи и здрави две прекрасни момчета.Така че не ги взимай под внимание тези НК-клетки.Опитай да се успокоиш(до колкото ти е възможно)малко,защото мисля че при теб нещата се дължат точно на психическа основа.Извинявам се ако съм те обидила с нещо.
Май се поолях доста!
Приятна Вечер!

[/
« Отговор #217 -: Октомври 28, 2011, 00:53:03 am »
Момичета и Рачо,дано не сте ме разбрали погрешно. Аз знам, че Александлов  е много добър човек и отличен специалист, имам му пълно доверие, иначе щях ли да ходя в АГ. Просто имам чувството,че той избягва разговор с мен. Преглежда ме и веднага излиза и повече не се връща,даже не ми дава възможност да му задам въпрос. В коридора като ме види или ме подминава или се заприказва с някого. Не искам да оставате с впечатление,че съм някаква лигла, търсеща внимание, просто виждам как се държи с другите жени, как се интересува и обсъжда нещата с тях. Затова неговото мълчание ме обърква, сякаш иска така да ми каже:"Няма защо да се занимавам с теб. Правя го само защото доц. Маркова ме помоли". Така го усещам, но може и да греша. Може би съм станала с прекалено изострена чувствителност,а и се усещам, че съм станала доста по-затворена след случилото се преди година. Понеже съм пациент на доц. Маркова тя предложи да говори с Александров, преди той да ме поеме, за да ми спести разказа за загубата на момиченцето ми и защо се е стигнало до инвитро, за да не преживявам отново трагедията, за което съм й благодарна. Може би поради тази причина той се притеснява да говори с мен....заради случилото се... незнам. Просто съм объркана и може би трябва да събера смелост и да го потърся да говорим. Но няма да се откажа нито от него, нито от забременяването! На всички вас благодаря за помощта, за съветите и за подкрепата.
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 01:05:50 am от Uporita »
*
« Отговор #218 -: Октомври 28, 2011, 09:08:39 am »
Добро утро! :D

Роска, честита ти радост, дано имаш една прекрасна - лека и безпроблемна бременност!

Теди, успех този път, ще стискам палци и ще следя развоя на процедурата ти! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Упорита, разбирам напълно притесненията ти относно комуникацията с Доктора, защото в началото на процедурата ми и аз се чувствах по същия начин като теб. Имах чувството, че той просто не искаше да говори с мен. Но когато започнах настоятелно да го питам за нещата, които в момента ме вълнуваха, винаги ми отговаряше, и то доста изчерпателно.

Струва ми се доста прав Рачо, че трябва да си по-настоятелна и да не се притесняваш да го питаш за всичко, което те вълнува и бъди сигурна, че ще си получиш всичките отговори и ще усетиш колко добър и топъл човек е д-р Александров. Това, че си спестява бърборенето и обясненията на всяка пациентка го отдавам на изключителната му заетост. Виждате на какво е подложен този човек - от сутринта до следобяд е в непрекъснатия кръговрат на най-различни процедури.

Спомням си, когато ми правеха пункцията, мъжът ми след процедурата ми разказа, че д-р Александров е излязъл от стаята целия изпотен, дори мокър. Беше много впечатлен и сигурен, че този човек изживява всяка процедура и дава всичко от себе си, краят й да бъде успешен. Аз много силно вярвам в професионализма на Доктора и бих предпочела да си свърши качествено работата, пък ако ще и дума да не ми продума.
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 09:12:01 am от *Надежда* »
Щастлива мама на трима :)
*
« Отговор #219 -: Октомври 28, 2011, 11:04:49 am »
Привет на всички :hello: и аз да кажа,че се чувствах както Упорита за много кратко.Тук ми казах ,че си е по мълчалив пък и аз не съм го питала нищо и си мълчахме,но когато го попитах по време на стимулация колко яйцеклетки се очаква да ми извадят  надълго и на широко ми обясни и ме успокои ,че не е фатално че са( само 6 така реагирах аз :lol:).Иначе на първите прегледи не знаех какво вижда,но и аз не съм питала очаквах тои сам и като ми казаха,че си е такъв много се успокоих.Невероятен човек,страхотен Док :DРачо много точно го описва винаги-поздрави Рачо :D