Аз изцяло съм се доверила на доц.Маркова и на д-р Александров, ама Александров въобще не говори с мен и аз се притеснявам, като ме прегледа и докато се облека, той вече е излязъл. Общо взето Маркова ми обяснява, ама тя жената преглежда само в сряда, макар че и в други дни е идвала, ама на мен ми е неудобно да я занимавам. Струва ми се, че Александров ме отписа в момента, в който чу, че съм на 42 г., а аз си имам яйчников резерв, никакви установени проблеми, бременност преди 2 г., и общо взето никакво внимание не ми обръща. И Ани е така настроена - при първата стимулация Александров пак излезе докато се обличах и нищо не ми каза от прегледа, а Ани ме извика и започна да гледа снимките и мълчи и клати глава, после ме погледна и ме пита:"Миличка, защо гледаш толкова тъжно, защото имаш само 3 фоликула ли и защото нямаш кой знае какви шансове?" Което мен ме вбеси - първо никой не ми беше казал, че имам само 3 фоликула, второ анализа след прегледа трябва да го направи Док, а не Ани. Казах й, че човек като погребе 5 г детенце е нормално да гледа тъжно, но не е нормално да ми се говори така, защото съм при тях да ми помогнат, а не да ме обезкуражават. Казах й, че няма да позволя никой да ми говори така, и че аз имам качествени яйцеклетки, независимо от броя им. Не искамда ми обещават невъзможни неща, а просто един нормален диалог. Защото на един човек можеш абсолютно всичко да му кажеш човешки без да го нараниш. Маркова успя да извади две яйцеклетки, качествени, които се оплодиха и Александров й казал,че двата ми ембриона са перфектни, без забележки, като по учебник. Остана проблема защо при перфектна лигавица и чудесни техни изследвания не се имплантираха. Та преразказвам всичко това по повод комуникацията и обсъждането на проблемите. Затова се захванах да търся сама и съм объркана. Защото с Александров освен "добър ден" друго не си казваме, което ме обърква още повече. Това разбира се не е причина да не му вярвам. За мен той и Маркова са най-добрите специалисти. Не смятам да ходя при други лекари, ще изслушам доц. Конова ако ми отговори и после ще обсъдя с Маркова отново. Сигурна съм, че ще имам детенце пак, каквото и да ми струва това. Няма да се откажа и ви благодаря за подкрепата.