0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #780 -: Януари 19, 2012, 16:04:28 pm »
Момичета,без значение кой при кой доктор ще прави своя опит,съвета ми е отивайте с вяра в екипа,ако я нямате то тогава вашето място е другаде.
 Ембрионите.....ами историята знае 2;200 разделени на 2 на 5 на 25 това дали са добри само ембриолога може да ви каже,това кога и колко да се върнат също наи добре преценява той ,той е човека който трябва да слушате,и дори първия опит да е неуспешен то това не значи че сте предадени,излъгани или нещо подобно.

Наде,разбирам те миличка,но недеи така...моя приятела при А-в на върнати 3 полу-живи ембриончета за който А-в казваше че ако се хване едно ще е добре.....ами хванаха се и трите и тя в крайна сметка сега има момиче и момченце живи и зрави от никакви ембриони.Понякога не се казват тези неща за да не ти е трудно на тебе ,за да остане надеждата в теб която е нужна и вярата за успеха в опита.Няма нищо сигурно и нищо категорично в тази процедура.Радвам се че вече си намерила своя лекар пишеш с уважение за него,пожелавам ти да продължиш така и да стигнете съвсем скоро до сбъдване на мечтата.

Желая успех на всички момичета в процедури.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #781 -: Януари 19, 2012, 16:23:56 pm »
Не е въпроса кой как ще реагира тук!
Въпроса е принципен!
Ето, Мънки даде примера преди мен - и от нищо и никакви ембриони са се раждали живи и здрави бебета! И аз имам примери за такива!

Всеки има още какво да разкаже - то е ясно!
Слушайте вътрешния си глас - той не греши!

Успех, Надежда, в Истамбул! Там вероятно е твоя късмет!

А за мен лично - тази тема е винаги на първо място! Тук се чувствам "като у нас"!
А Доктор Александров и екипа му са "моето спасение от самотата"! Благодаря им от сърце!
*
« Отговор #782 -: Януари 19, 2012, 19:25:17 pm »
Здравейте момичета аз имам едно въпросче някой знае ли дали в аптеките тази долу до лучано и казабланка или другата на брегалница дали може да се плаща през пос терминал
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
« Отговор #783 -: Януари 19, 2012, 19:45:16 pm »
В тази до "Казабланка" може (или поне септември можеше). За другата не знам дори къде се намира osi_10
*
« Отговор #784 -: Януари 19, 2012, 20:31:59 pm »
много ти благодаря Слънце това ме устройва перфектно
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
*
« Отговор #785 -: Януари 19, 2012, 22:40:16 pm »
Момичета, моля ви, по-спокойно!

Надежда, желая ти опитът ти в Истанбул да е успешен.

« Отговор #786 -: Януари 20, 2012, 09:52:34 am »
Момичета, относно изследването за хепатит Б.Изследването което сте правили търси антигени,  а не антитела.Иследването е за австралийски антиген.Този който го има повече от 6 месеца значи е хроничен носител на вируса на хепатит б.Отказа от ваксина не е най -добрия вариянт за Вас и за децата Ви. При  положителни антитела ,никой няма да ви предлага ваксинация. Другия проблем е че човек с положителен антиген може да е неактивен носител,т.е. вируса не се размножава , но е там и във всеки едни момент може да почне да се размножава.Затова хора с положителен австралийски антиген трябва да правят периодично изследване за репликация на вируса, и при започване на такава да се лекуват ,защото пораженията са сериозни.Има специален форум захепатит Б можете да прочете там доста.
И най- вече изяснете си какво точно сте иследвали,но след като са Ви предложили ваксина значи това е антиген. Изследванията които се правят преди инвтитро процедура са точно за австралийски антиген.
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #787 -: Януари 20, 2012, 13:35:16 pm »
Оффф,нямаше да пиша нищо,ама направо не издьржах. Не мога да разбера какво е това ровене сега да тьрсим причини след неуспешен опит,ами да беше проверила качеството на ембриомите през самата процедура,като не си имала доверие на екипа да беше тогава се позаинтерисувала,а не сега когато вече няма смисьл,и защо изобщо трябва да се коментира качеството им,като историята знае и сполучливи опити от много лоши ембриоми,аз сьщо сьм свидетел на такива. Искам да ви кажа че през цялата процедура нито един пьт не сьм питала доктора,нито колко са ми яйцеклетките,нито дали са хубави,нито колко са се оплодили,всичко което си преценяваше че трябва да знам ми го казваше той,а аз бях спокойна. Ако искате ми вярвайте,но сега тук от форума разбирам,че се деляли и какви ли не още неща които не сьм и подозирала,само слушах и азпьлнявах,бях на точното място, при точните хора,който не се чувства така,клиники за стерилитет много както в бьлгария така и в чужбина,няма лошо човек да е доволен или недоволен от някого,но мисля че не е хубаво да се настройва така,особено момичета които са в момента в процедура и чакат своя положителен тест,защото и с много лоши ембриоми,както казвате,те може вече да са бременни а да си пьлнят главата с глупости. Сега пак някои ще кажат,че говоря така защото сьм родила,може донякьде и да е така,но истината е че на всички тук трябва да им се вдьхва надежда,че колкото и да е трудно,шанс винаги има,а ис всичко написано до момента аз с нищо не сьм изльгала,така че нещата се казват такива каквито са:)))
   Момичета които сте в процедури,един сьвет от мен,не се задьлбочавайте толкова много,понякога колкото по малко знаем толкова по добре,защото психиката сьщо играе огромна роля,каквото трябва да се знае,или не знае,доктора и екипа му ще се погрижат за това.
*
« Отговор #788 -: Януари 20, 2012, 14:35:51 pm »
Нямаме известно време ,зает съм с лични работи,а тук още се "точи" тая тегава дискусия!! :? Ама какво става с тая тема...? Първо,за много години на всички тук ! Преди всичко пожелавам здраве на семействата ви ,другото ще го наредим някакси.Момичета,нормално е да има и разочарование,и радости и еуфория. Това ,мисля,го знаем всички.Никой не ни е обещавал лек и безпроблемен път,кагота сме го започвали. Неволята и огромното ни желание за деца са ни довели в тези клиники и в тези форуми. И все пак,нека не превръщаме темата в реалити формат- да оценяваме специалистите с оценки след всяка процедура. Щансовете на всякъде са около 30-35%,рядко над 40% и този факт трябва да е ясен за всички. Това означава,че в най-добрия случай всяка трета процедура е  успешна,само дето няма никакъв ред ..! :( В клиникате сме дошли,защото сме чули,препоръчали са ни я,защото някъде сме прочели..,предполагам добри неща,за да седнем на диванчето на 7ия етаж,нали?! :wink: Ние нямаме компетенция да оценяваме работата на докторите ,още повече да даваме съвети. Ние можем само да се доверим и да се надяваме! И да се молим на най-големия доктор,този който ни гледа отгоре. За това е добре да спрем с тези постове. Разбирам че има разочарование- ние имаме три опита в клиниката с - резултата, но лоша дума няма да кажа!! А ако знаете колко сълзи се изляха-не казвал нищо,нямали сме моного надежда,ембрионите ни не били много добри и т.н, и т.н. Ама и много сме се смяли и шегували! Ами такъв си е нашия док,просто един очевк от плът и кръв. Въпреки че пътищата ни се разделиха с АГ Варна,не мога да си кривя душата,че целия екип ми е на сърце.Основно ,защото са хора с големи сърца и второ,защото винаги ни вдъхваха надежда и съм сигурен,че и сега ако се наложи -няма да ни върнат. А,има и нещо вярно в това,че колкото повече навлизаме в медицинската материя,толкова повече се ужасяваме,че наистина ни трябва и много много късмет и това ни натъжавал .И все пак не трябва да ни дава поводи ,да се съмняваме в нашите лекари. За това е най-добре да спрем  да обсъждаме.!Айде,усмехнете се,времето навън се столи.Поне в бургас! :wink: 
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #789 -: Януари 20, 2012, 16:23:47 pm »
Може ли да се отвори(направи) нова тема преди 50-та страница?
« Отговор #790 -: Януари 20, 2012, 16:31:06 pm »
Нямаме известно време ,зает съм с лични работи...  
Ааааа,да си ги нямаме тия.Тук винаги трябва да има по едно мъжко рамо за утеха  :wink:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #791 -: Януари 20, 2012, 18:09:12 pm »
Здравейте  :D
Изникна ми сега един въпрос...който е минал по този път нека да помага ... моля...
Та...доктора ни даде 6-мес. изчаквателен срок след лапаро...да си пробваме за естествено зачеване...е те изтекоха...явно няма да се получи...и сега чакам всеки момент цикъла и ще се обаждам да започваме и ние процедура. Та...въпроса ми е...правят ли някакви прегледи пак преди да започнем, още този цикъл ли ще започне или си е индивидуално за всеки? Искам да се подготвя психически, да се настроя...
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #792 -: Януари 20, 2012, 18:12:56 pm »
Може ли да се отвори(направи) нова тема преди 50-та страница?

Ако има основателни причини, да. Не, че не е правено но ако става въпрос за тази тема не виждам причина.
Понякога, и не само тук, прехвърчат искри но мисля всичко в рамките на добрия тон.
« Отговор #793 -: Януари 20, 2012, 18:20:13 pm »
Е за тази става дума, нали затова тук питам.
Добре, ще чакам новата и тогава ще пиша. Тегаво ми става като чета и се обърквам вече и аз, а съм отново на старта. Днес дори и с док се поскарахме малко, ама и мойта психика май нещо не е съвсем наред вече.
*
« Отговор #794 -: Януари 20, 2012, 19:01:13 pm »
Dragony,най-добре се обади още преди да ти е дошло и говори с Ани.И аз отидох да процедура няколко месеца след първи преглед ,та Ани ме извика предварително..Мисля ,че някакви посявки се правеха ,но не съм сигурна.Успех!
*
« Отговор #795 -: Януари 20, 2012, 19:08:27 pm »
Искам да кажа на всички не успели от първия или следващите опити,първо да не се отказват и отчайват,но и да не търсят вината във хората,които им помагат!След като има толкова успешни процедури било то от първи или пети опит,едва ли док.Александров и екипа му са некомпетентни или не си вършат работата както трябва!Това ,че не винаги се получава се води дори статистика,която е 30 процента успеваемост при първи опит с метода ин-витро в цял свят!
*
« Отговор #796 -: Януари 20, 2012, 19:54:23 pm »
В аптеката до казабланка вече не приемат плащане през пос терминал големи били таксите на банката и за това с карта се плащат до 50лв повече в брой май няма голям смисъл от пос терминала но както и да е
аз днес стартирах вярвам на пълно на екипа и съм сигурна че ще ми помогнат да стана МАМА а това е най важното

Успех на всички
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #797 -: Януари 20, 2012, 20:14:45 pm »
Здравейте :D

Аз за разлика от Фифоняк, мисля, че е съвсем нормално по време на процедура да се интересуваме колко са яйцеклетките, как се развиват ембионите, а при неуспех какви са причините за него. Аз също забременях от първи опит, но си взех протокола от ин витрото, за да разгледам какво що пише по него :D, каква ми е оценката на ембрионите и други такива и в това не виждам абсолютно нищо лошо. За каквото и да съм попитала, никога д-р Александров не ми е отказвал отговор, ходя, диря го къде е, следобед след като мине лудницата и си задавам въпросите. Това съветвам всички - питайте.
Шоко, стискаме палци скоро време да се похвалиш с две чертички :D.

*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #798 -: Януари 20, 2012, 21:34:06 pm »
Ами честно да си кажа,с риск да се изложа,аз бях толкова на "Вие" с нещата около инвитро процедурите че няма повече на кьде. Тьй като на нас сьс мьжа ми не ни откриваха никакьв сьществен проблем за да немога да забременея,аз и никога не сьм се интерисувала от този метод,защото винаги сьм си мислела че ще забременея нормално. Отидох просто за мнение при доктора,каква друга може да е причината,тьк като не се пазим от доста време а бебе няма,той ми каза че ако не ми се чака да преминаваме кьм ин витро,и така аз за 5 мин. в кабинета му реших че ще правя,мьжа ми разбра в последствие в коридора(ако искайте ми вярвайте това е истината) той и до днес се шегува с това че в коридора сьм му казала че ще правим инвитро без да сме го обсьждали,но не сьжалява че се е сьгласил с мен. И всеки пьт като сьм ходила по време на процедурата при доктора да ме следи как вьрвят нещата,той ми обясняваше кое как се деляло,но аз толкова и сьм го разбирала,бях настроена че ще се получи и това е,дори нямах време и да чета в нета за това,ходех си на работа и само си чаках деня в който ще ми дойде и да стартираме,бях спокойна,много от медицинските термини не ги разбирах,но щом доктора казваше че всичко е добре,значи е така. Не казвам да не се интерисувате,но просто много от нещата аз не ги разбирах.
« Отговор #799 -: Януари 20, 2012, 22:47:14 pm »
Шоко, успех , момиче!
Дано вярата ти бъде възнаградена с положително тестче и едно-две здрави бебета!

А за интересуването - интересувала съм се дотолкова, доколкото разбирам, а то /след толкова четене тук и там/ пак е мноооооого малко!  :wink:
Вярвам на екипа и пак бих се "метнала в джаза", ама при мен е друг проблема, та не мисля /поне засега де/ :lol:

Слънце, не търси песимизма в темата - това е за баланс  :wink:, погледни положителното и давай смело напред! Успех ти желая и на теб, когато и да ти е процедурата!