Момичета, много ми се иска в тая тема да се споделят и казват нещата такива, каквито са. Независимо хубави или лоши са те. Изходът от инвитро/икси опит не се определя от това дали си вманиачен или не, дали си спокоен или не.
За успешен инвитро/икси опит голямо значение имат следните фактори:
1. Качеството на ембрионите;
2. Предимства на трансфер на ембриони на 5-ти ден;
3. Качествен Ембрио Трансфер;
4. Липса на хидросалпингс на маточните тръби;
5. Други фактори, като добра лигавица, липса на ендометриоза, ТСХ в норма и др.
Втората си процедура ще правя в друга клиника и поради тази причина, преди два дни ходих до АГ-то да ми преснемат всички изследвания, епикризата и протокола за стимулацията от първото инвитро. Ани беше много любезна и съм й много благодарна, че без каквито и да е уговорки, ми съдейства и ми предостави всички мои документи. В протокола за извършената процедура, е описано и състоянието на ембрионите по дни. И колко много се ужасих, като видях, че на втори ден, когато всъщност ми беше трансфера, съм имала 4 оплодени яйцеклетки и всичките разделени само на две клетки
. Двата ембриона са били с 2 ядра, както е нормално, и 2 - с по 1. А Александров преди трансфера ми обясняваше, че двата ембриона били много хубави. Да не говорим, че два от ембрионите са били 2 качество, единия 1-во, и един 2-3 качество. И въпреки, че ми върнаха 3 ембриона, сега разбирам истинската действителност, че съм имала много лоши ембриони и минимални шансове за бременност
А знаете колко важно е да имаме доверие в лекуващите ни доктори...сега ми е много мъчно, защото независимо от изхода на процедурата, аз като пациент, който си плаща, а и като човек, жена, която иска да си има бебче, мисля, че съм заслужавала да знам истината, реалната ситуация, а не да ми се дават напразни надежди за още 14 дни до теста. Много ми е мъчно, защото аз го загубих доверието в досегашният ми доктор, който така възхвалявах
Сега гледам смело напред и не само с надежда, ами и с вяра, че този път ще успеем. Чувствам с цялото си тяло, че този път ще успеем. Пожелавам го и на вас!