0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #720 -: Януари 04, 2012, 16:55:18 pm »
Megi защо не смениш марката на тестовете...тези малко ме съмняват...
Искам да попитам доктора ли каза, че ще пробвате на естествен цикъл или ти така реши...защото и на мен ми се иска да опитам на естествен, че тези лекарства много скъпи, ей...
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #721 -: Януари 04, 2012, 17:47:00 pm »
Dragoni  ние опитахме веднъж на естествен и нямаше яйцеклетка, той Александров не искаше много, защото смята че е много малък шанса, но аз го помолих да опитаме все пак. След неуспешното стимулирано Икси го попитах дали можем пак на естествен да опитаме и той каза, че трябва да минат два месеца поне и се разбрахме сега януари да опитаме. Но по принцип той не иска. Може би преценява двойката дали има някакви шансове за такъв опит и тогава се съгласява. А относно тестовете аз все тия ползвам от една година и досега никога не е ставало така. Ето току що направих поредния и пак втора черта.?!?!
Ще се боря до край, за да те имам!
« Отговор #722 -: Януари 04, 2012, 20:52:50 pm »
Меги,бременността ми върви чудесно,да чукам на дърво:)Нямам никакви симптоми,чак се притеснявам и ходя всяка седмица на лекар.То бива ли поне веднъж да не повърна,дето се вика за адета:)Както казва мъжа ми съм като кон,не се спирам по цял ден съм на работа.Ама аз такова си го поръчах на Док,кротичко:))Пожелавам на всички ви такава бременност ,като моята!И то скоро!Между двата ми опита имаше точно два месеца пауза,както виждаш като е писано да стане,става.Аз не исках да чакам и настоявах,в случая нетърпението ми бе възнаградено:)Много искам да има още бременни от нашата тема,да има с кой да си споделяме.До месец -два ви искам в другата тема:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #723 -: Януари 04, 2012, 23:14:53 pm »
За много години! Здраве, любов и поне по едно сладко бебче през 2012 пожелавам на всички!

megi79, странна е тази работа с тестовете...имаше момичета споменаваха, че при бременност пак им отчитали + ову тестовете. От друга страна пишеш, че ти е много ниска температурата..хм...дали пък не може да ни изненадаш приятно?  :wink: Пожелавам ти го от все сърце, разбира се, но не се втелявай много. Знаеш, че все пак и организма не е като часовник. Покрай тези празници може и да има някоя аномалийка / аз например пухкавея без спир, но естествено се оправдавам с хормоните от опита хаха!/.
Dragony :), за ЕЦ явно Док преценява според двойката. В нашия случай например, с Док. достигнахме до извода да опитаме на ЕЦ, тъй като ще гоним по-качествена яйцеклетка заради напредващата ми възраст и явно не дотам добрите ембриончета. Така че, ако ти се върти подобна идея в главата, просто обсъди с Док. вашия случай и той ще ти препоръча най-доброто. :)
Успешна година, мили изстрадали момичета и момче! Дано много, много скоро всички последваме TEDI 81 в другата темичка!!  osi_19
 :grouphug2:
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #724 -: Януари 05, 2012, 10:26:10 am »
Честита Нова Година и от мен момичета!!! Нека да се напълни темата ни тази година само с "две чертички", пожелавам го на всяка. :D
Относно избора дали да бъде опита на ЕЦ, при нас док. сам ни предложи да опитаме, защото според него при нас има голям шанс да се получи, но аз не бях много съгласна да се доверя само на един фоликул и затова поисках да опитаме със лека стимулация и започнахме с фостимон. Казах че от предния опит са ми останали гонал и цитротид и доки реши да ги използваме, но се наложи да купя още два цитротида. Предпоследната вечер ми сложиха прегнил, лекарствата ми излязоха около 700лв. Резултата е 15 яйцеклетки, оплодени 9, трансфер на 3 ембриончета и сега расте в мен едничко  :D.
Теди81 и моята бременност протича много спокойно засега и аз не повръщам само две три сутрини ми се гадеше, но нищо повече. Да си пожелаем да е лека до самия край.
Р.S. Като започнах стимулацията с фостимон, прочетох в нета, че при стимулация с това лекарство не се образували качествени яйцеклетки и даже мислих да прекъсна стимулацията, но после си казах щом доки ми изписа този медикамент значи така трябва да бъде и резултата е налице.
« Отговор #725 -: Януари 05, 2012, 13:21:25 pm »
Момичета, като чета вашите мнения стигам до извода, че най-добре да оставя всичко в ръцете на лекаря...той ще прецени най-добре...а за парите ще му мисля като му дойде времето... Трябва всичко да се нареди...сигурна съм, че ще се нареди...за всички...
Засега ще изчакам до края на януари и тогава ще правим планове с доктора кога да започнем...струва ми се безкрайно много време дотогава.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #726 -: Януари 05, 2012, 21:34:49 pm »
Меги,бременността ми върви чудесно,да чукам на дърво:)Нямам никакви симптоми,чак се притеснявам и ходя всяка седмица на лекар.То бива ли поне веднъж да не повърна,дето се вика за адета:)Както казва мъжа ми съм като кон,не се спирам по цял ден съм на работа.Ама аз такова си го поръчах на Док,кротичко:))Пожелавам на всички ви такава бременност ,като моята!И то скоро!Между двата ми опита имаше точно два месеца пауза,както виждаш като е писано да стане,става.Аз не исках да чакам и настоявах,в случая нетърпението ми бе възнаградено:)Много искам да има още бременни от нашата тема,да има с кой да си споделяме.До месец -два ви искам в другата тема:)

Ех Теди и аз съм супер нетърпелива чакам да ми дойде около 16ти и стартирам след 2месеца почивка от неуспешния опит надявам се този път да имаме късмет
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
« Отговор #727 -: Януари 05, 2012, 22:16:08 pm »
Shoko,ще стане ,мила ще видиш,даже не си мисли обратното.Знаеш ли какво установих,че колкото по малко се вманиачаваш и по малко мислиш за това,някак си се получават нещатата.По време на втория ми опит,оперираха мъжа ми и имах още куп други неприятности,почти не мислех че съм в стимулация,бях като робот биех си инджекциите и толкоз.После след трансфера,си мислех ,че опита ми е провален,защото не бях никак спокойна и не се пазех.И виж какво стана:)Първия път мислех и говорех само за това,бях обсебена и нищо..
Затова не му мисли много,когато е точния момент опита ти ще се получи независимо от съпътстващите обстоятелства,Искренно ти желая ,това ад се случи още този път!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #728 -: Януари 06, 2012, 08:25:00 am »
Момичета, много ми се иска в тая тема да се споделят и казват нещата такива, каквито са. Независимо хубави или лоши са те. Изходът от инвитро/икси опит не се определя от това дали си вманиачен или не, дали си спокоен или не.

За успешен инвитро/икси опит голямо значение имат следните фактори:
1. Качеството на ембрионите;
2. Предимства на трансфер на ембриони на 5-ти ден;
3. Качествен Ембрио Трансфер;
4. Липса на хидросалпингс на маточните тръби;
5. Други фактори, като добра лигавица, липса на ендометриоза, ТСХ в норма и др.

Втората си процедура ще правя в друга клиника и поради тази причина, преди два дни ходих до АГ-то да ми преснемат всички изследвания, епикризата и протокола за стимулацията от първото инвитро. Ани беше много любезна и съм й много благодарна, че без каквито и да е уговорки, ми съдейства и ми предостави всички мои документи. В протокола за извършената процедура, е описано и състоянието на ембрионите по дни. И колко много се ужасих, като видях, че на втори ден, когато всъщност ми беше трансфера, съм имала 4 оплодени яйцеклетки и всичките разделени само на две клетки 8O 8O 8O. Двата ембриона са били с  2 ядра, както е нормално, и 2 - с по 1. А Александров преди трансфера ми обясняваше, че двата ембриона били много хубави. Да не говорим, че два от ембрионите са били 2 качество, единия 1-во, и един 2-3 качество. И въпреки, че ми върнаха 3 ембриона, сега разбирам истинската действителност, че съм имала много лоши ембриони и минимални шансове за бременност osi_15 osi_10 osi_10

А знаете колко важно е да имаме доверие в лекуващите ни доктори...сега ми е много  мъчно, защото независимо от изхода на процедурата, аз като пациент, който си плаща, а и като човек, жена, която иска да си има бебче, мисля, че съм заслужавала да знам истината, реалната ситуация, а не да ми се дават напразни надежди за още 14 дни до теста. Много ми е мъчно, защото аз го загубих доверието в досегашният ми доктор, който така възхвалявах :?

Сега гледам смело напред и не само с надежда, ами и с вяра, че този път ще успеем. Чувствам с цялото си тяло, че този път ще успеем. Пожелавам го и на вас!
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 08:45:27 am от *Надежда* »
Щастлива мама на трима :)
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #729 -: Януари 06, 2012, 10:01:53 am »
Надежда, не зная какво да кажа !?! Едно се убедих, че  при който и лекар да отидем, никога ама никога не можем да бъдем сигурни че всичко ще мине както по книга. Трудно е да се доверим, защото все пак става въпрос за нашето здраве, живот и затова дали някога ще станем родители. Едно е сигурно, че трябва да постъпиш така както сърцето ти казва и ако имаш и най - малко съмнение, че нещо не е в ред имаш правото да потърсиш мястото където би се чувствала по добре.
Факт е че Александров има много родени бебчета в цялата страна, но няма как да има кардинален отговор за всички случай! Сигурна съм, че нито един лекар ги няма!
Аз четох за момиче, където Александров и е казал, че ембрионите са много лоши и няма смисъл да ги връща, дори в деня на трансфера били спрели да се делят, но тя настояла въпреки че шанса според него бил под 10 % и ето чудото станало?!? Божа работа!!! Той няма как да знае дали ще се получи или не. Но ако имаме в предвид този случай и може би много други в неговата практика, може би заради това е решил все пак да ти ги върне.
Между другото ефекта на вярата прави чудеса. Ако ти кажат че ембрионите са супер, ти ще повярваш, ще мислиш позитивно и може да се получи. Ако ти кажат, че не са от най-добрите, ти ще се настроиш така и може би няма да се бориш за тях. На нас например си ни каза, че са спрели да се развиват и нямаше трансфер, а ние имахме 7, които уж бяха в началото добри и решихме да ги чакаме до 5 ден. Не ни е питал искаме ли, не искаме ли да ни ги върне. Каза че няма да има трансфер! Аз уважавам, че бяха честни и не ми взеха парите и за да ми върнат такива ембриони. Откъде щях да зная, че са спрели да се развиват. В доста клиника съм сигурна, че щяха да го направят!
 Според мен при теб наистина е виждал шанс че може да се получи и в никакъв случай не е било с комерсиална цел!!!
Лошото е че ако отидеш в друга клиника пак всичко се почва на ново и доверието пак трябва да се гради на ново, а гаранция няма!
Желая ти от сърце успех и да се похвалиш скоро! Прегръдки!
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 10:20:10 am от megi79 »
« Отговор #730 -: Януари 06, 2012, 10:13:45 am »
1. Качеството на ембрионите;
-Пунктирани 10-4 незрели,6 качествени.Върнат 1 ембрион на 8 деления

2. Предимства на трансфер на ембриони на 5-ти ден;-Не съм стигала до 5-ти ден,първи опит 2-ри,втори опит 3-ти ден

3. Качествен Ембрио Трансфер;- Беше бърз,безболезнен,нямаше кръв по катетъра.

4. Липса на хидросалпингс на маточните тръби;- Нямам проблем с тръбите

5. Други фактори, като добра лигавица, липса на ендометриоза, ТСХ в норма и др.-нямам съпътстващи заболявания.
Вени,съжалявам ,че си огорчена и разочарована.Но от 3-ма лекари специалисти в тази област съм чувала,че ин витрото е като стрелба в тъмното,лекарите опитват дадено лечение,без да знаят дали организма на жената ще реагира по очаквания начин,защото всички сме много различни.
Аз и всички успели момичета(някои след 7 опита в други клиники!!!),няма как да се съгласим с мнението ти за Докотора.Ти разбира се ,като пациент имаш свобадата,да решаваш на кого да дадеш парите си и да повериш здравето си.
Искренно ти пожелавам успех в новата клиника и постигане на най-силното ти желание.
*
« Отговор #731 -: Януари 06, 2012, 12:38:12 pm »
Ама ние си говорим за различни неща - Теди, аз не съм изказвала мнение за Доктора. Казах, че не е оправдал доверието ми. И Маги, аз не го осъждам, че ембрионите са били разделени само на 2. Всъщност нищо не сте разбрали от поста ми :? Става дума за това, че той не беше искрен с мен, и не ми каза, че ембрионите ми са много лоши, а напротив, ми каза че два от ембрионите са много хубави 8O 8O 8O. Аз споделям тук в темата какво се е случило с мен, защото така и трябва. Все още вярвам, че тази тема не е създадена да се говорят само положителни неща. Нещата трябва да се говорят, такива, каквито са в действителност. Аз съм убедена, че ще помогна на някои съфоромки, най-малко да бъдат по-бдителни и да не се доверяват на сляпо.
« Отговор #732 -: Януари 06, 2012, 15:10:18 pm »
Ама ние си говорим за различни неща - Теди, аз не съм изказвала мнение за Доктора. Казах, че не е оправдал доверието ми. И Маги, аз не го осъждам, че ембрионите са били разделени само на 2. Всъщност нищо не сте разбрали от поста ми :? Става дума за това, че той не беше искрен с мен, и не ми каза, че ембрионите ми са много лоши, а напротив, ми каза че два от ембрионите са много хубави 8O 8O 8O Аз споделям тук в темата какво се е случило с мен, защото така и трябва. Все още вярвам, че тази тема не е създадена да се говорят само положителни неща. Нещата трябва да се говорят, такива, каквито са в действителност. Аз съм убедена, че ще помогна на някои съфоромки, най-малко да бъдат по-бдителни и да не се доверяват на сляпо.  
Поздравявам те за поста! Точно така трябва да бъде и според мен. Всеки държи на лекаря, при когото е успял, разбира се. Аз за себе си мога да кажа, че ще пробвам още веднъж тук и ако не стане се запътвам и аз там, където отиваш ти. Така съм решила(дано не се налага де) Успех от цялото си сърце ти желая! :bighug:
*
« Отговор #733 -: Януари 06, 2012, 15:53:38 pm »
Слънце и всички момичета в темата, успели и неуспели все още :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #734 -: Януари 06, 2012, 22:59:07 pm »
Надежда, ще разкажеш ли малко повече за качеството на ембрионите? Аз не живея в България и съм правила едно икси и един замразен трансфер. Качеството е от A до D. Никога не съм имала ембриони качество А. Синът ми е роден от един от трите, които бяха с качество B, но все пак ембриологът ги определи като много добри.

*
« Отговор #735 -: Януари 07, 2012, 00:13:48 am »
Мили момичета,много искам да споделя колко много съм възмутена от факта,че навсякъде хидросалпингс се слага под един общ знаменател!Във всички теми всеки пропагандира премахването на маточните тръби и при най-малки съмнения за хидросалпингс!Лично аз,повече от година се лутах и търсих информация и единственото което намирах е премахване на тръбите,трябва да си премахнеш тръбите иначе всичко е провалено и т.н.Единствено др.Александров измежду петимата специалисти ,които посетих в Бг и чужбина,ми разясни как хидросалпингс е фатален единствено когато е достатъчно голям за да се види на улттразвук и ако тръбата имам дори минимална проходимост изобщо не е нужно да се премахва!Споделям това тук,защото и аз самата взех много трудно решението да не ги премахвам и то заради всичко,което бях изчела..При мен имаше двустранен проходим хидросалпингс,не премахнах тръбите,останах си със тях и с хидросалпингса по тях и ето че о0пита ми е успешен!Апела ми е -слушайте си лекаря и ако той ви каже да не си махате тръбите-не ги махайте,защото навсякъде така пише!!!!

Извинявам се ако съм се отклонила от темата,но винаги ме хваща яд че така се натрапва този хидросалпингс..
*
« Отговор #736 -: Януари 07, 2012, 08:45:06 am »
Блу скай, ако ембрионите ти на 2-ри ден са били разделени на 6-8, и второ качество да са, ембриолога може и да ги определи като много добри. Но на втори ден, когато ми беше и трансфера, моите ембриони са били разделени на ДВЕ , като всеки който е чел достатъчно и се е образовал по темата, ще си признае, че такива ембриони биха определени като ЛОШИ и шанса да има бременност е нищожен. Аз слагам точка на този разговор. Бях честна и искрена с всички съфорумки, и разказах това, което ми се случи.

Алана, подкрепям мнението ти!
« Последна редакция: Януари 07, 2012, 08:47:47 am от *Надежда* »
« Отговор #737 -: Януари 07, 2012, 11:42:12 am »
Надежда,миличка, много съжалявам за твоя неуспех и за твоето разочарование от доктор Александров ,това си е твое право , но не всичко зависи от доктора , това което той може да направи със своите професионални възможности съм сигурна , че го прави , а това което не може е да свърши работата на Господ , единствено Бог може да реши какво ще се случи с твоите яйцеклетки разделени или не на 2 или 3 клетки , това си е Божа работа , док ти е казал чи за него са добри значи е така , трябва да му вярваме , а не да търсим и да ровим ,ама защо тъй казал , а пък те яйцеклетките не били толкова хубави и т.н. Миличка , колкото по-малко се ровим в нещата толкова ще сме по-спокойни , слушай док и му вярвай , ако не ти наистина нямаш място в тази клиника , аз дори и за миг не съм спряла да му вярвам , дори когато ми каза , че 3те ми яйцеклетки които са се оплодили и то не много добро качество , от които 2те лоши , а само едната е добра , не се отказах да му вярвам и не ме интересуваше на колко се делят и и от колко клетки са , само исках неговото мнение и да действам . Факте че при тези лоши ембриони се роди моето дете , и то на 2 ден трансфер с почти минимална възможност да стане нещо като хората , но ето че стана , защото Господ така е решил и аз го знаех това, доктора също го е казвал не веднъж че неговите възможности не са свръхчовешки , той може до някъде да помогне , а после ....Бог каквото реши!!!Док едва ли иска да подвежда някой , той не е такъв човек той е прекалено зает за да те заблуждава, щом така ти е казал за твоите ембриони значи така ги е виждал, освен това в матката нещата се развиват посъвсем друг начин , затова така ти е казал според мен.Успех мила Надежда, не се отчайвай ,ако можеш върни се пак при док и му се довери изцяло, ако не ти си знаеш как е най-добре!!!
« Последна редакция: Януари 07, 2012, 11:47:16 am от speranza »
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #738 -: Януари 07, 2012, 14:02:28 pm »
Така и аз се поразрових и в действителност на втори ден (като  първи ден е ден след пункцията) трябва да са се разделили поне на 4, дори в сайта на аг са нарисувани много добре като четирилистни детелини.
 http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/rate_embryo/
 Както изглежда ако съдим по тази оценка ембрионите не са вървели много добре в развитието си.
Аз не бих се притеснила и бих попитала доктора защо въпреки това той е счел че имат шанс. Дали това което пише в дебелите книги трябва да е 100% изпълнено или просто им е било нужно още 2-3 часа да се разделят на 4, защото примерно са иксирани по късно, а деленето става в определени часове. Това е добре действително да го знаем точно как е, за да избегнем а и други момичета да избегнат такива ситуации.
 Аз съм сигурна, че Александров се е нагледал за толкова години на ембриони и ембриончета и само като ги погледне му е ясно кое на къде е тръгнало. Според мен е било въпрос на часове да се разделят на 4, но той е поискал това да се случи в матката, където биха имали по-големи шансове. Какъв интерес имат иначе да отбелязват в протокола, че има първо качество ембрион, ако според различните оценки той не бил се разделил на колкото трябва на деня си. Нали ако им минат на проверка, това ще е очевидно. Изглежда има доста други показатели, които показват дали са добри ембрионите.
Между другото на  тяхната страница за втори ден има ембрион на 2 и такъв на 4
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=72&Itemid=151

« Отговор #739 -: Януари 07, 2012, 17:54:31 pm »
Здравейте,
нямам време да ви прочета, но влизам да ви кажа, че моите момчета са вече у дома и наддават главоломно!
Теди, видях че си бременна и ужасно много се радвам! Честито!
*Надежда*, успех миличка! Стискам палци младото ви семейство скоро да се увеличи с поне още един член!