0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #620 -: Декември 15, 2011, 14:17:42 pm »
...когато го попитах дали да си правя скрининг,ми каза да не се занимавам с глупости,той виждал всичко и ако има нещо ще ми обърне внимание.

Това изказване показва дълбоко неразбиране на същността на скрининга, както и непознаване на ограниченията на ултразвуковото изследване. Не се вижда всичко дори и на най-съвременния ултразвуков апарат и при най-висока квалификация на специалиста, виждат се само морфологични промени, това е много сериозна заблуда и не е редно да се подвеждат пациентите. И не всяко изследване, което не познаваме, е "глупости".

Затова и не е работа на рентгенолога да прави фетална морфология, именно защото той е специалист по образна диагностика, а не всичко в перинаталната медицина е образ. Той може да направи образното изследване, но интерпретацията трябва да е на друг специалист.

Но нали сме в България ...

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #621 -: Декември 15, 2011, 16:14:37 pm »
Алана, Гери благодаря ви за отговорите и успокоителните думи! И днес ми зацапва все така лекичко, почнаха и леки болки в корема и нещо като гадене. Утрогестана сега го приемам през устата. Моля се всичко да е наред и си повтарям, че това се дължи на самата имплатнация. Доста статии прочетах в нета и там, както и всички вие  ми писахте, пише че при имплантация при някои се получава така. Така,че сега си повтарям че това е в следствие на имплантацията, а не ПМС  :D. А резултата ще си проличи след шест дена  osi_9.
Гери твоята дата на теста наближава  :crossfingers:, как си мила ?
*
« Отговор #622 -: Декември 15, 2011, 17:24:43 pm »
xxx323  :hug2:, така се радвам, че си се успокоила и си вече оптимистично настроена. Гадене и виене на свят може да получаваш от приема на утрогестана през устата - това са му странични реакции. Стискам ти силно палчета!!!
 :bighug:
Аз съм раздвоена с наближаването на теста - хем искам вече да знам резултата, хем ме е страх и искам да съм си в това блажено състояние "бременна до доказване на противното"  :) Абе май, май много ме е страх, да си призная  :D
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #623 -: Декември 15, 2011, 18:03:18 pm »
xxx323  :hug2:, така се радвам, че си се успокоила и си вече оптимистично настроена. Гадене и виене на свят може да получаваш от приема на утрогестана през устата - това са му странични реакции. Стискам ти силно палчета!!!
 :bighug:
Аз съм раздвоена с наближаването на теста - хем искам вече да знам резултата, хем ме е страх и искам да съм си в това блажено състояние "бременна до доказване на противното"  :) Абе май, май много ме е страх, да си призная  :D

ох Гери и аз като теб много се страхувам  :D. Но в крайна сметка, каквото , такова. Ние направихме всичко което зависи от нас и ако е писано, то ще стане  :wink:.
 В началото много се притеснявах да не се изкуша и да си направя по - рано теста. Но колкото повече наближава датата, толкова по-сигурна ставам че няма да се поддам на това изкушение. Любопитна съм, но съм и много страхлива  :balk_80:. И въпреки всичко съм оптимистично настроена  :D.
А има ли място за притеснение за тези болки в корема- не са силни, като при цикъл, по скоро са тъпи, но пък днес от обяд си ги имам и не са отшумели , макар че пих но-шпа :balk_159: . То май винаги трябва да има за какво да се притеснява човек  :(.
*
« Отговор #624 -: Декември 15, 2011, 18:21:10 pm »
Не са никак даже притеснителни, а още един признак за наближаващато чудо  :D Ееех, от цялото си сърце ти желая най-голямата радост след 6 дена!
П.П. Добре е да си пиеш но-шпа до 3х2 на ден, ако имаш болки и най-вече за успокояване на мускулатурата.
Аз от два дена вече ги нямам... Ама верно нямаме угодия - когато ни боли и усещаме нещо, защо го усещаме, а когато не усещаме - защо пък нищо не ни боли и не усещаме  :lol:
Още малко остана и при теб, и при мен до часа на истината  :hug2:
« Отговор #625 -: Декември 15, 2011, 19:23:11 pm »
Мили,момичета току що се върнах от Варна и бързам да ви се похваля,че вече си имаме сърчице!Малко и тупкащо:)Аз исках да получа потвърждение от док и тогава да казвам.И така вече имаме дата на термина 1-ви август:)Бебчето е 1  см,колкото бобче:)
Xxx,Geri от все сърце ви желая съвсем скоро да изпитате,това,което аз чувствах днес!
Xxx,като чета постовете ти съм силно обнадеждена за теб,мисля че опита ти е успешен.
Колкото за скрийнинга,обсъдихме го с Док на мен в никакъв случай не ми е казал,че е глупост,даже напротив!Аз със сигурност ще си правя всички необходими изследвания,за да съм спокойна.Друг е въпроса,че днес като си говорихме Док каза,че за 20-годишната си практика няма родено дете с аномалия,което няма кка да се дължи на късмета му:))Дано и занапред е така!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #626 -: Декември 15, 2011, 19:55:50 pm »
Мили,момичета току що се върнах от Варна и бързам да ви се похваля,че вече си имаме сърчице!Малко и тупкащо:)Аз исках да получа потвърждение от док и тогава да казвам.И така вече имаме дата на термина 1-ви август:)Бебчето е 1  см,колкото бобче:)
Xxx,Geri от все сърце ви желая съвсем скоро да изпитате,това,което аз чувствах днес!
Xxx,като чета постовете ти съм силно обнадеждена за теб,мисля че опита ти е успешен.
Колкото за скрийнинга,обсъдихме го с Док на мен в никакъв случай не ми е казал,че е глупост,даже напротив!Аз със сигурност ще си правя всички необходими изследвания,за да съм спокойна.Друг е въпроса,че днес като си говорихме Док каза,че за 20-годишната си практика няма родено дете с аномалия,което няма как да се дължи на късмета му:))Дано и занапред е така!

Теди искрено се радвам за теб и вече спокойно мога  да кажа ЧЕСТИТООООООООООО! Пожелавам ти лека и успешна бременност : :balk_21: !
Благодаря за пожеланието и обнадеждаването. Как ми се иска от тук нататък само такива хубави новини да получаване. Наистина от все сърце пожелавам на всички много успех в начинанието и сбъдване на най съкровената мечта !
 :bighug: :bighug: :bighug:
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #627 -: Декември 15, 2011, 20:30:34 pm »
"Е ,Меги явно ние с теб ще залагаме на качество ,а не на количество Wink
.Как август изчисли,аз смятах юли да раждам:)))Ама математиката не ми е сила,така че може би ти си права:)"

Май аз бях по-близо до датата  :wink: :D.
Много се радвам за теб и те прегръщам
Ще се боря до край, за да те имам!
« Отговор #628 -: Декември 15, 2011, 20:41:24 pm »
Хахахха,да Меги ти напараво си беше в десятката:)Друг е въпроса,че аз ще съм с планувано секцио,та едва ли док ще ме чака до термина:)Аз дадох заявка за лъвче и ще стискам до 22 юли:)))Дано всичко е наред само,че ме тресе параноята яко,не искам да казвам ккави си ги мисля,да не ме чуе дявола,както казва баба:))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #629 -: Декември 15, 2011, 20:52:10 pm »
TEDI 81, прекрасна новина!! Желая ти най-най-леката бременност до края и да гушнеш най-сладкото бебче! :D
*
« Отговор #630 -: Декември 16, 2011, 07:46:10 am »
Теди честито ти сърчице :bighug: Дано всичко да е наред до края и имаш една лека и бизпроблемна бременност :D
Щастлива мама на трима :)
*
« Отговор #631 -: Декември 16, 2011, 09:38:34 am »
Дано всичко е наред само,че ме тресе параноята яко,не искам да казвам ккави си ги мисля,да не ме чуе дявола,както казва баба:))
Ааа,Теди я моля ,моля,по малко с мисленето в тази насока :wink:Сега започвай да мечтаеш как ще си гушкаш лъвчето през август и никакви песимизми и притеснителни мисли :lol:
Гери :bighug:,страхотна снимка си сложила на профила  мила!Ох,знаеш от все сърце ти желая такъв  да е твоя коледен подарък и дядо Коледа да се появи при теб с две мъжкарчета :lol:,които да си получиш  края на лятото живи и здрави :lol:Тръпна с тебе и знаеш че стискам палци на всичко що може...чак посинях вече от стискане :P
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #632 -: Декември 16, 2011, 10:16:22 am »
TEDI 81 честито тупкащо сърчице :, радвам се,че всичко е наред.Може да се засечем юли, защото терминът ми е 19.07... :),но аз незнам дали ще е секцио или нормално малко не съм ориентирана  :oops:.
xxx323 и Gery, пожелавам ви най-прекрасните коледни подаръци от все сърце !
« Отговор #633 -: Декември 16, 2011, 13:30:07 pm »
Теди, честитоооо!!!!! Много се радвам и на зодийката (понеже и аз съм лъвче) :cheerleader: :cheerleader:
*
« Отговор #634 -: Декември 16, 2011, 13:35:10 pm »
Честито сърчице Теди!Само положителни емоции ти пожелавам до края на бременността!
*
« Отговор #635 -: Декември 16, 2011, 13:39:40 pm »
Теди,честитоооооооо,момиче! повлече крак ти за другите две бременилки,така че за Колесдда да се повиши настроението в тази тема! :wink:Стискам палци за всички ви  и ви хпожелавам ++,! :DТези дни ми е доста заето и не ви навестявам,но постоянно ви мисля .! :wink:Така ,че -никакво излагане,ей!!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #636 -: Декември 16, 2011, 14:00:24 pm »
Здравейте момичета и момче  :D. Снощи беше най - кошмарната нощ от началото на стимулацията ми  :(. За жалост кървенето ми се увеличи и вече е нещо повече от зацапване, както в последен ден на периода, с много по различен цвят от началото, вече е по тъмно кафяво, появиха се и силни болки в корема, точно като пред МЦ. Днес бях при док. това което ми промениха е да ми увеличат дозата на утрогестана  и казаха да продължавам с приема на лекарства. Преди датата на теста нищо не може да се каже. И така, не съм загубила надежда, но сякаш я няма тази искрица на вярата в мен. Опитвам се да съм спокойна, но... То вярно, че надеждата умира последна, но при мен като чели се е по изпарила нещо. Хем ми се вярва, че е станало, хем не. Ще видим до 21 няма кой знае колко много време.
Гери искам да ти пожелая много късмет и смелостта на целия български народ утре на теста  :lol:! Зная колко си притеснена и съм с теб  :crossfingers:. Стискам ти палци и вярвам , че всичко ще е наред  :bighug:. Моля те пиши след като разбереш резултата  :balk_21:.
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #637 -: Декември 16, 2011, 19:02:23 pm »
Извинявам се ако сьм малко груба,ама просто неможах да се сдьржа. Как може хора които не им е идвало на главата трагедия от заключението от прегледа да коментират за професионалните качества на този "измислен" доктор Балев. Тези които споделят че са ходили при него и сега имат здраво родени деца,еми то като му няма нищо на детото и аз да го прегледам пак ще се роди живо и здраво,той не допринася за това. Вьпроса е като има някаква аномалия да може да я види,е щом този прехвален доктор в 18 седмица не забелязва спина бифида която се образува до 12 седмица и е огромна на грьбначния стьлб,еми незнам сами преценете. А вие момичета щом сте се доверили един пьт на нашия доктор-Александров,и той е сбьднал мечтата ви,еми доверете му се докрай,щом казва че не трябва да се ходи при Балев,еми не ходете,или като овцете ще се редите пред кабинета му за час. Аз имам близнаци,които през цялата бременност ги следеше само и единствено Александров,и вечно ще сьм благодарна на този човек,точно той който ме прати да родя в София,и който дори не го попитах защо,просто му се доверих за пореден пьт и бях наистина спокойна че сьм в добри рьце като влязох да раждам.
« Отговор #638 -: Декември 16, 2011, 20:55:23 pm »
Момичета и Рачо,благодря ви за поздравите и пожеланията,дето се виак да ви се връща двойно,та и тройно:)))
ГЕРИ,ПРАЩАМ ТИ ЦЯЛАТА СИ ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ И УТРЕ ТЕ ЧАКАМЕ С ДОБРИ НОВИНИ!
XXX,не се предавай още,бебето ще усети,че не вярваш в чудото.Аз така направих първия път мислех си,че няма шанс и нищо не е станало,падна се в събота нямаше къде да пусна кръвен,уринарния беше с бледа чертичка,имах силни болки,помислих си,че ми идва.В неделя пак уринарен ,пак с бледа чертичка,неделя вечер силно кървене и край...После док ,като видя тестовете каза,че със сигурност е имало имплантация.После си мислех дали аз с моята убеденост,че всичко е загубено не съм повлияла негативно на събитията.Може и да не е така ,но го мислех дълго.Затова никкави черни мисли,докато не видиш резултата от теста!
« Отговор #639 -: Декември 17, 2011, 10:43:17 am »
Теди, не съм се предала, напротив силно вярвам в положителния резултат, просто на моменти се колебая и съм 50:50 и ми става много мъчно.  Лелеее чак и на залагания го обърнах  :lol:. Настроението ми е доста променливо и от едната крайност преминавам в другата  osi_12.А колкото до кървенето, днес е много по слабо и болките почти изчезнаха. Вече съм решила да не му обръщам внимание и да си насоча цялата положителна енергия към мъничкото същество, а другото  си е ясно- каквото е писано това и ще стане  :P.