0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #60 -: Октомври 06, 2011, 12:30:20 pm »
Слънце,има моменти ,в които каквото и да кажеш звучи не на място.Само знай,че те подкрепяме и разбираме болаката ти.За съжаление почти всяка от нас я е изпитала.Сега ти е много тежко,но след ден два ще се съвземеш и ще започнеш да мислиш за следващите стъпки,които ще те отведат до сбъдване на мечтата ти.От мен имаш една голяма :bighug:
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #61 -: Октомври 06, 2011, 17:25:59 pm »
Слънчице, миличка, горе главата, всички сме изпитали това разочарование, но заедно продължаваме борбата, като основните ни оръжия са любовта и вярата в успеха. започвай да мислиш за плюсчето, което ще видиш следващия месец и как точнода поднесеш прекрасната вест на мъжа си.А сега ще ти отговоря на въпроса за имунологичните изследвания, за тях ме пита и Пламени_П. Като отидох в лаборатория Надежда носех само една бележка от доц. Маркова, на която пишеше: "кръв за имунологични изследвания"!Това е. Момичето на регистратура ми показа една бланка с много възможни изследвания и ме попита кои точно трябва да направим и аз й казах, че искам целия пакет изследвания, необходими при проблеми със забременяването и целия пакет генетични изследвания за инвитро. И тя започна да отмята на тази бланка това, което е необходимо да се изследва. Цената за двата пакета е 420 лева, но не знам всеки пакет по отделно на каква цена е. Взеха ми доста кръв от вената - май 4 колбички и казаха, че ще ги изпратят в Плевен. Имунологичните ще са готови след 20-тина дни, а генетичните след 45 дни. Имало и още по-задълбочени имунологични изследвания, но за тях трябва да се вземе кръв на място в плевенската клиника, защото при тях кръвта не търпи обработка за пренасяне, а трябва да е съвсем прясна, но за тях ще мисля, ако има нещо при тези резултати, което да налага по-подробни изследвания. Мисля си профилактично да дам кръв и за проверка на щитовидна жлеза, защото това изследване не е за пренебрегване. Като имам нещо конкретно ще ви кажа.
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #62 -: Октомври 06, 2011, 17:33:02 pm »
Благодаря ти, Uporita :) Само искам да питам за тези изследвания - трябва ли и партньорът да ги прави? Леле, то и така си е голяма цифра, а ако трябва да умножа по 2 свят ми се завива :oops:
За щитовидната и аз се замислям да изследвам - да не вземе от там да изскочи зайче :?
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #63 -: Октомври 06, 2011, 18:13:49 pm »
За имунологичните само на жената, а за генетичните има резон да се направят и за двамата, защото ембриончето носи в себе си генетична информация и от двамата родители, но не се впускайте през глава да правите излишни изследвания, консултирайте се първо с имунолог и с наблюдаващия гинеколог, за да се назначат само необходимите изследвания. Друг е въпросът, ако си имаш някакви притеснения, някаква генетична обремененост в рода на единия или другия, ама това са вече доста дълбоки води и мисля, че е наложителна консултацията със специалист. 
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #64 -: Октомври 06, 2011, 19:14:48 pm »
Напълно подкрепям Uporita, без да са ви изрично поискани от докторите. Момичета не си правете на своя глава излишни изследвания,не изисквайте и от докторите да ви ги правят, само си давате парите, а повярвайте ТЕ ще ви трябват мнооого когато след 1-2 цикъла забременеете, а още много повече когато родите. Бебетата и дечицата имат нужда от много грижи и средства.
Аз и преди съм писала, когато отидох при д-р Александров, имах всички ген. и имунол.за 700-800 лв,  както и назначена сериозна терапия за тях с всички екстри - вливания, имуностимулатори - модулатори и т.н..... и по съвет на док. нощо не направих, а пък забременях от първи път при док. и родих нормално, пак по съвет на док. на 38 год.
Успех момичета, не си вкарвайте филми, не се саморазболявайте, Горе главата. Късмет.
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #65 -: Октомври 06, 2011, 20:17:19 pm »
Благодаря ви за мненията. Ами аз всъщност нямам основания да се притеснявам или да подозирам генетичен или имунологичен проблем. Освен факта, че 3 години не се получава бебе, а досега не е открита сериозна причина и всички изследвания са добри. Е, опитите ни не са от най-сериозните, имаме пропуснати месеци дори, но как веднъж не  улучихме момента... Но ще ви послушам засега, а и имам огромно доверие на лекарите в АГ - и Ковачев, и Александров, и на тяхната преценка. Дано имаме късмет, пожелавам късмет и на всички в тази тема.
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #66 -: Октомври 06, 2011, 23:18:01 pm »
Привет на всички тук!
Хайде и аз да си кажа:
Първи опит - Олимед - тест отрицателен;
Втори опит - д-р Александров - тест положителен;
Трети опит - д-р Владимиров - тест отрицателен;
Четвърти опит - д-р Александров - тест положителен;
Пети опит - д-р Александров - тест положителен - бебе Златомир!
Извод: Само опитите ми при нашия Доктор са успешни!

За имунологичните и генетични - преди първия опит в АГ-то правих такива в Плевен - ами не ми ги погледна д-р Александров! След опита при д-р Владимиров, пак ми пускаха такива изследвания, та даже и вливания накакви ми правиха преди замразения ми трансфер там - ами - файда нямашееееееее! После без вливки разни - при д-р Александров си ми беше положителен теста!

Така че - където ви е късмета, момичета! А това - вие ще си го усетите! Аз си знаех, че моето Барбаронче ще бъде заченато във Варна - в АГ-то! И така и стана!

А, и още нещо - на който д-р Александров е казал да изчакат 6 мес. до 1 година за естествено забременяване - ами получава се и не стигат до услугите му  :wink:

Успех, момичета! Вярвайте в нашия Доктор, защото той Знае и Може!
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #67 -: Октомври 06, 2011, 23:24:39 pm »
А, и още нещо - на който д-р Александров е казал да изчакат 6 мес. до 1 година за естествено забременяване - ами получава се и не стигат до услугите му  :wink:
От неговата уста и твоята клавиатура - в божиите уши :)
off: Днес като за добре дошла много спамя, ама ще ми простите :oops:
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #68 -: Октомври 07, 2011, 08:01:49 am »
Благодаря ви много за окуражителните думи на всички.  :grouphug:
Ще порева още малко и ще се изправя, за да продължа. Нямам друг избор. Док сигурно ми се сърди, защото вчера казах, че не ми се говори с него. Ама гадно ми беше имах чувството, че света ми се срина целия. С никого не исках да говоря и никого не исках да видя. Обаче понякога си мисля, че ние хората сме големи "животни" - колко болка можем да носим и ние самите не предполагаме. Ще продължа- това е положението. Още веднъж благодаря на всички, които ми писахте и тук, и на лични. Прегръщам ви и съм благодарна, че ви има  :bighug: :bighug:
*
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #69 -: Октомври 07, 2011, 08:39:16 am »
Слънчице миличка, ще успеем всички! Трудно е, аз ли да не знам :( но само първата седмица ще е трудно, после с още по-голям хъс ще правите плановете си занапред :D
Просто повярвай на лекаря си и всичко ще се нареди. Аз така направих, и се чувствам щастлива :D

Шматка, Барбаронче, благодаря ви, че още веднъж ни давате кураж. Наистина след неуспешна процедура човек е много объркан и се хвърля през глава да търси причината за неуспеха...а то просто сътворяването на нов живот не е математика и може би е нормално да не стане от първия път. И аз се бях настървила на тия имунологични, защото почти всички софийски клиники, пък и клиниката в Плевен ги изследват и правят вливания. Това малко ме обърка в началото, защото Александров пък не им обръща внимание и аха, аха да дам 400лв. Обаче аз вече реших окончателно, просто ще се доверя изцяло на д-р Александров и това е. Благодаря ви още веднъж, че сте с нас и подкрепяте обърканите ни души :youwoman:
Щастлива мама на трима :)
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #70 -: Октомври 07, 2011, 08:59:03 am »
Обаче аз вече реших окончателно, просто ще се доверя изцяло на д-р Александров и това е.
Много правилно. След като първата ми процедура завърши с + тест, но после с мисед аборт, и аз така се бях настървила да правя всякакви изследвания-генетични, имунологични... В крайна сметка се намериха добри приятели, които са минали по този път и ме посъветваха да не си давам парите излишно, ако съм се насочила към д-р Александров. И така направих само генетично за тромбофилия, и антифосфолипидни. Все във връзка с евентуално износване на бременността. Оказа се, че няма проблеми, просто съм попаднала в "извадката" на често срещаните аборти в първо тримесечие.Така и обаче не ги показах на доктора, понеже поне три пъти го питах трябва ли да изследвам нещо допълнително, и той поне три пъти ми каза "не".
Според мен преди да направите каквито и да било изследвания, хубаво премислете, потърсете съвети на хора, минали по този път, попитайте лекарите си и тогава се хвърляйте с главата напред. Жалете средствата, и нервите си.

Успех и прегръдки на всички ! :bighug:

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #71 -: Октомври 07, 2011, 10:09:16 am »
Слънце, ти нали си слънце, усмихни се :bighug: Няма начин късметът да не се обърне, сега ти се струва всичко черно, но помисли си, че съвсем скоро може да си най-щастливата на света! Не губи надеждата и вярата си, всичко ще се нареди. ВСИЧКИ ЩЕ УСПЕЕМ!
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #72 -: Октомври 07, 2011, 12:51:25 pm »
Чак да се усмихна все още не мога. Ама и това ще стане някой ден сигурно (кат се махне черния грозен облак, дет ми е застанал на пътя :wink: )
Аз да ви попитам защо Ани ме кара още да ги пия тея хапове? Вчера направих и кръвен, днес още един пиклив... Не искам повече да я гледам тая една черта грозната :?
Обаче тя каза, че понеже още не ми е дошло да продължавам. А аз до колкото разбрах (прочетох) то май ще ми дойде като спра лекарствата? Съвсем се обърках, а с доки още нямам сили да говоря. Обаче вече искам пак да пробваме.
Дали има някой в процедура в момента? А някой, който да планира такава скоро?
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #73 -: Октомври 07, 2011, 13:26:29 pm »
**слънце**, аз на твое място веднага бих отишла при док., направи го и ще се почустваш много по-добре, сигурна съм.
*
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #74 -: Октомври 07, 2011, 14:23:21 pm »
Слънчо,съжалявам за резултата ти момиче!!! :( Но такъв е нашия път,не сами ,че е трънлив,но и много неравен!Спъваме се,падаме,влачим се и после пак се изправяме! Избърсваме сълзите си и потните чела и отново вперваме поглед напред, в бъдещето! Там където се надяваме да получим така желания красив дар!
И все пак не разбрах,колко е резултата от кръвния ти тест? Просто информативно питам? Никакво отчаяние не трябва да позволяваш!! :x Нищо не е свършило още! Просто малко се отлага бебето! :D Ако се огледаш,то тук ще видиш много примери за това! Но никой не се е отказал  да извърви пътя си ,след поредния неуспех. Горе главата! :wink:
Темата с изследванията ми е позната също! След неуспех,чуството за вина много се изостря! Съмненията ,че не сме "нормали" наистина ни заливат и тогава влизаме във "филма" наречен изследвания,консултации,опити в чужбина и там подобни! :lol: :lol: Щом не са назначени от Док,няма нужда да ги правите. Както той много пъти е казвал-ако толкова настояваш,направи ги,но на мене нищо няма да ми помогнат ,за да се получи + резултата. така че,спестете си нерви и средства. С малки изключения в изследванията,както е писала сиска,но при наличие на медицинско обосновани съмнения. Другото са "бабени деветини"!!! :wink:
Наде,не съм убеден ,че "повечето " софийски клиники ги препоръчват,тези изследвания!! не е така,наистина! Просто  резултатите от тях не е доказано,че имат пряка връзка с нашите проблеми. Като ,естествено има изключения,при специфични случаи.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #75 -: Октомври 07, 2011, 14:51:24 pm »
Рачо аз си правя извода от това, което споделят момичетата по форумите. Масово по време на процедури им се правят вливания на имуновенин и биене на фраксипарин, след направени имунологични. На някои пак за имунологични проблеми им предписват в допълнение и преднизолон.
Нали така се зарибих и аз по тия имунологични...
Щастлива мама на трима :)
*

    megi79

  • ***
  • 231
  • Маргаритка
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #76 -: Октомври 07, 2011, 15:06:40 pm »
Здравейте момичета, съжалявам че не пиша нищо, но като абсолютен новобранец нямам вашия  опит за да дам съвети, относно темите които обсъждате в момента. Но със сигурност ви чета редовно и попивам всякаква информация!
Слънце, аз планирам процедура ноември, някъде 10-15, зависи от теста за хепатит Б, дали съм си изградила достатъчно антитела след втората ваксина за да мога да започна. Аз не съм сигурна дали веднага можеш да започнеш нова процедура, не трябва ли да има поне няколко месеца пауза? :ask: :ask: Но ще се радвам за теб ако не губиш време и веднага опиташ пак, следващия опит със сигурност ще е успешен!!! Ноември е месеца на +++++, така че давайте момичета! :grouphug:
Ще се боря до край, за да те имам!
*
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #77 -: Октомври 07, 2011, 15:25:15 pm »
Ако си бил със стимулация,Док ще препоръча поне 4-6 месеца почивка! Ако си на естествен,май можеш още следващия цикъл,но в случая не съм компетентен. Стимулацията е натоварване на организма с хормони и е добре да се прави някаква пауза между опитите.както за физиологията,така ,а и най-вече за успокояване на психиката. Аз като "страничен" наблюдател,честно казано виждам разликата в поведението! :wink:
Наде,няма проблем! Аз просто не съм съгласен с думата "масово"! Да,в сравнение с Варна,някои клиники ги препоръчват и практикуват,но Док не ги използва въобще. Не всички клиники в София,а и в другите градове също! Това имах предвид! Просто,след едни такива изследвания и последвали ,евентуално, вливания ,се получи бременност,никой лекар не може да каже със 100% сигурност,че има някаква връзка. Просто тук науката е безмълвна. Някъде обаче им обръщат повече внимание на тези изследвания и им отдават значение. В крайна сметка е важно,краят да е +++!  След това забравяш за фраксипарини,имуновенини и даже и за тази темичак. :lol: Тресете те треската от други теми! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #78 -: Октомври 07, 2011, 16:47:42 pm »
Слънце,аз чакам да ми дойде около 14 и съм във Варна да стартирам втори опит,който ще бъде почти на ЕЦ,със съвсем лека стимулация.Датата за теста от първият ми опит беше 18.09,т.е.имам само месец почивка.Аз даже настоявах да опитаме веднага,още септември,защото според някои лекари(Щерев например),след стимулация по къс протокол има остатъчен ефект и в последващия цикъл се вадят 2-3 хубави яйцеклетки.Но Александров насотяваше за цветна снимка и ми каза,че е изключено да опитваме,та се разбрахме за октомври.Надявам се да на преглед всичко да е ок и този път да се получи.Ти не отлагай срещата с док,ще се почустваш много по-спокойна ,когато начертаета плана за действие:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #79 -: Октомври 07, 2011, 17:08:59 pm »
ra40, кръвния беше 0,10 :? Отрицателен та дрънка.
 Утре ще отида да визитирам док и да видим какви ще ги мъдрим. Не ми се чака толкоз много...4-6месеца..
Меги, дано процедурата да е успешна! И такива работи, дето Господ ни наказвал, моля те не си мисли. Това въобще не е вярно!!! Ааааааааааа
Теди, много силно ти стискам палци, миличка! Дано започнат ++++++++++ и в нашата тема!
Хайде, лека вечер на всички и много  :bighug:

« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 17:11:51 pm от **слънце** »