0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #580 -: Декември 09, 2011, 11:12:35 am »
Привет на всички  :D Как сте в този слънчев ден?
Аз попих от вашата положителна енергия и за разлика от вчера съм с широка усмивка на лице  :D Едно ми е весело пу-пу-пу дано е все така още мноого дълго.
Counterfeit, права си, че такова "чудо" е невъзможно, но пък ни зареди вчера много - благодаря megi79! Ти хареса ли си компания за НГ? Аз все още нямам никакви планове и не смея дори да правя такива. Някак си все още не ми е празнично...
Даже си мечтая да имам повод да си седя тихо и кротко в къщи  :)
xxx323, как си, миличка? Стискам палчета и за теб и за всички двойки, които очакват чудото. Дай Боже да му се вижда края на това очакване!
Хубав и усмихнат ден желая на всички!

Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #581 -: Декември 09, 2011, 13:31:01 pm »
Здравейте и от мен  :D!
Времето е наистина чудесно Гери, а аз съм си вкъщи отдадена изцяло на релакс и почивка :D, чувствам се спокойна и си живея с мисълта, че съм бременна - ами то си е така, до доказване на противното  :balk_87:.
Благодаря за прашеца Теди,  приех го с цялото си сърце и повярвах в неговата магия.
А колкото до празниците, изцяло съм ги оставила на заден план. Всичко зависи от резултата на теста ми. Искрено вярвам в магията на Коледа, имам си едно единствено желание и послушно чакам то да се сбъдне  :crossfingers:.
Гери ти кога трябва да си правиш теста!
*
« Отговор #582 -: Декември 09, 2011, 13:59:20 pm »
Теста-уринен, казаха на 17-ти, но се чудя няма ли да е рано при трансфер на 2-ри ден  :ask: Твоят кога е?
« Отговор #583 -: Декември 09, 2011, 14:21:29 pm »
Уринарният ми тест е на 21, а трансфера ми беше на 5-ти ден- 07.12. Ти в коя клиника си?
« Отговор #584 -: Декември 09, 2011, 14:30:04 pm »
Здравейте всички, отдавна не съм писала тук, защото избягвах да влизам във форума... Искаше ми се известно време да не мисля за бебета, овулации, фоликули, малко да дам почивка на мислите си, особено след като изживях още едно разочарование, за което не съм ви писала. В деня, когато Теди беше на пункция (9 ноември) аз ходих на преглед, даже с мъжа й чакахме заедно да я изведат от онази стая. После доц. Маркова ме прегледа и видя, че имам един много хубав добре узрял фоликул с размер 23 мм и се зарадва. спонтанно ми предложи да направим веднага една пункция, да оплодим яйцеклетката и да върнем ембрионче, като се надяваше, че от такъв хубав фоликул ще изкочи добър заек. Аз се съгласих, извикахме и мъжът ми да е в готовност да даде бойци и пункцията започна. Като се събудих разбрах, че за учудване на всички, че фоликулът е бил празен, без яйцеклетка, което много ме разстрои и си поплаках здраво. А същия ден показах на доц. Маркова резултатите от всичките изследвания, които си направих - имунологични, генетични, яйчников резерв, хормони, щитовидна жлеза - всичко - супер!!! Даже яйчников резерв - дал Бог!!! И изведнъж - празен фоликул - направо се сринах! Както и да е, случило се, ще чакаме другия месец и пак ще пробваме евентуално на естествен цикъл, а ако не стане - на дълъг протокол. Само че следващия месец, т.е. ноември, въобще не ми дойде МЦ, и аз направо се шокирах, започнаха да ми се въртят всякакви схеми в главата, включително и това някоя хитра яйцеклетка да е изскочила от онова "празно" фоликулче малко преди пункцията и да сме я оплодили и да съм забременяла (това щеше да е най-голямото чудо). Изчаках една седмица след закъснението и си направих уринен тест на клиър блу и се оказа отрицателен. Пак много се разстроих, защото нали знаете в нашето положение как се надяваме и на най-малката вероятност. Абе, все драми при мен, каква е тази орисия.....  Обадих се веднага на доц. Маркова и тя ми изписа Дуфастон 3х1 за една седмица и каза, че после ще ми дойде до няколко дни. И ето сега си чакам тези няколко дни да ми дойде, че да почваме всичко отначало. Снощи изпих последното хапче. Още не ми е дошло, но тестове не искам да правя, защото ми се скъсват нервите до резултата. Последно ми дойде МЦ на 25 октомври и до ден днешен - чисто като бял сняг. Леко са ми напрегнати гърдите, но това е най-вероятно от Дуфастона (прогестерон). Ако не ми дойде пак до по-неделник-вторник, отивам да ме гледат какво става. Та затова не влизах да чета и да пиша, защото съм доста объркана. Някои от вас ми писаха на лични, защото са се разтревожили от дългото ми отсъствие, за което ви благодаря, че сте толкова мили. На всички забременели момичета - стискам палци за лека бременност и здрави и хубави бебчета, много голяма прегръдка от мен.... Всички , които чакаме положителни резултати, в най-скоро време да ги последваме с бебенца и ние. На всички - прегръдки и целувки.
« Последна редакция: Декември 09, 2011, 14:31:53 pm от Uporita »
*
« Отговор #585 -: Декември 09, 2011, 15:20:02 pm »
xxx323 - в АГ, при най-добрия лекар!  :D М/у другото, когато ми връщаха моите бебоци, ти тъкмо се обади да питаш как е минало оплождането  на твоите  :D
Замислям се, че щом твоят тест е 14 дена след трансфер на 5ти ден, то значи наистина ще е малко рано за моя тест пак 14 дена, но след трансфер на 2 ден...Но има време дотогава - ще му мисля като наближи.
Uporita  :bighug: :bighug: :bighug:
В момента гледам филма, който xxx323 ми препоръча - "The secret". Много е зареждащ.
Не се коси така, миличка. Нещата ни се случват, за да ни направят по-силни, да ни научат на нещо, да извлечем нещо. Рано или късно и нашето щастие ще дойде. Аз вярвам в това - вярвай и ти!  :hug2:
« Отговор #586 -: Декември 09, 2011, 18:58:59 pm »
Асе,чудех се защо не пишеш,но реших,че искаш да се абстрахираш от всичко свързано с процедури и т.н.Старнно е,че нямаш цикъл,дали пък не се е случило някое чудо?Дано!Ако ли не,никакво отчайване,по дългия протокол със сигурност ще се получи,ще видиш!Кога планувате да започнете с док?
Аз на 19-ти съм на преглед,едва издържам вече!Моля се всичко да е наред!
Гери.xxx,броя дните с вас искам да се местите в другата тема,да не съм само аз от Нашата клиника там:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #587 -: Декември 09, 2011, 19:27:34 pm »
TEDI 81, всичко ще е наред на 19-ти! И дай Боже скоро да ти правим компания в другата тема! :)
« Отговор #588 -: Декември 10, 2011, 13:28:41 pm »
Ами засега нищо не планираме, защото чакаме да видим кога ще ми дойде МЦ и тогава вече ще планираме.
Филмът "The secret" и аз съм го гледала, наистина е страхотен и зареждащ, даже променя мирогледа ти. Дори прочетох и книгите, които запознават със Закона за привличането и много положително ми подействаха.
Затова съм сигурна, че всички ще успеем!
« Отговор #589 -: Декември 11, 2011, 12:01:13 pm »
Привет момичета и на теб Рачо!Искам да ви попитам откъде си купувате лекарствата и дали  се полагат поне няколко дни болнични като започна самата процедура или трябва да ходя постоянно на работа.Малко ми е притеснено,тъй като се налага по цял ден да съм на крак.И какво точно означава написаното на мед.направление,,F-пр.(така го разчитам)протокол с 450 Е Gonal gH (след Logest).Е,вярно че всичко ще се прави януари,но ще съм ви благодарна ако ми отговорите,тъй като всичко ми е мъгла.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
« Отговор #590 -: Декември 11, 2011, 12:16:26 pm »
Зравей Захарна / :lol: :lol:/.Привет на всички!нашето мероприятие завърши много добре :lol: :lol:Макар ,че бяхме отседнали на Св.Св.Константин и Елена,групата се каза много сериозна и премина през "високия" пиано бар на Ч.Море и приключи / по стара студентска традиция/ със супа и бира в " Риана"!/не е мръднала от 23години,но пък в това и е чара/
Сега вече не знам от къде се купуват изгодно лекарствата,специално Гонала и Цитротида.Преди имаше голяма сметка от Румъния,но след като спряха производството на единични дози Гонал Ф 75 / в което също не съм убеден абсолютно/цените на пен се изравниха с тези в БГ.Мисля,че тук има няколко момичета,след трансфер,те. бременни вече, :wink: които да ти дадат по-точен съвет. А това ,че стартираш с 450Гонал на ден означава -6 дози на ден.Предполагам 3 сутрин и 3 след обяд!? Не  емалко,но не е болка за умиране/освен за джоба  :wink:/.В крайна сметка според предварителните изследвания. Аз все пак ще погледна в един румънски сайт и ако там има "добри новини" ще ти го изпратя.При тези дози май ще ти е изгодно да си ги доставиш от Румъния,дори и при малка разлика.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #591 -: Декември 11, 2011, 12:24:20 pm »
Привет, sugari75! Най-вероятно ще си по къс протокол, т.е. след като свършиш Logest-а до 3-4 дни ще ти дойде цикъла и започваш с Гонала. На 6-ти ден се вкл. второто лекарство и вечерта 2 дена преди пункцията биеш последното. Стимулацията е около 12 дена средно, като на 12 е пункцията. Първия ден от цикъла Док ще те прегледа и ще даде зелена светлина за старт  :) След това ще те извика пак за преглед на 5-6 ден, после на 8-9 и следва пункция. Имаш около 3-4 прегледа по време на стимулацията, но се налага да се чака. Аз лично ходех в обедната почивка - така се разбрахме. Незнам как стои въпроса с болничен - ако момичетата са ползвали нека те ти отговорят, но мисля, че е по-добре да си вземеш такъв след пункцията и първите дни след трансфера. Предполагам, че и твоя личен лекар няма да ти откаже да ти издаде, ако обясниш  за какво става въпрос. Лекарствата ги купих от аптеката зад Операта - мисля, че улицата се казваше Русе. Гонал пен 900 единици е 795 лв. /отпреди 3 седмици/. Проверих и в аптека Европа до 2-ро РПУ на ул. Брегалница - и там беше същата цена, но го нямаха наличен в момента, а аз трябваше да го почна веднага. Момичето се обади в склад и каза, че могат да ми го доставят до края на деня, т.е. можеш и от там да си го купиш. Малена ми каза, че вече нямало сметка да се купуват от чужбина /Румъния, Турция/, затова я послушах и си ги взех от тук.
Успех, миличка! Дано новата година ти донесе мечтаното/ите бебче/та!  :crossfingers: :crossfingers:
ra40, писали сме заедно  :) Определено сте си изкарали много добре празника!
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 12:35:26 pm от Gery. »
*
« Отговор #592 -: Декември 11, 2011, 12:32:26 pm »
Шугар,  виж тук за лекарствата в Румъния
http://www.sensiblu.com/index.php?page=search&pag=1&searchword=Gonal-f&x=7&y=9&option=com_search&Itemid=
текста в синьо,са различните дози -единична и пен, на Гонала. Кликваш,излиза в кои аптеки от веригата ги има и в кои градове.Клик върху града и излизат цените в леи. Единична доза Гонал 75 -139 леи или 61 лв,пен 300 мл- 235 лв или 58 лв единичната доза. При лея 1лв= 0.45 леи,което трябва да прецизираш,защото не съм много сигурен.В общи линии,доста са поскъпнали в сравнение с преди две години  :wink:,но ще сравняваш с нашите цени тук.Относно покупката или транспортирането им,когато решите къде е по-изгодно,пак ще пиша ,а и много момичета ще се включат тук със съвети. Относно болничния,мисля че в АГ дават,ако си поискаш,след пункцията 7дни.След трансфер ,единствено от ДжПи! Не знам защо така,други клиники дават и след ЕТ? Поне при нас беше така !
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #593 -: Декември 11, 2011, 12:56:07 pm »
Гери,Рачо благодаря ви за отговорите...мъглата започва да се вдига  :D,ама съм едно шубе...Той и док ми каза че ще понатисне газта при мен,все пак се водя с намален яйчников резерв.Надежда почти нулева за крайния резултат,но нали умирала последна :lol:,ако аз не се гътна преди това  :lol: То и за напред ще досаждам с разни въпроси ,но тук  намирам веднага отговор,щото като отида там и се гибсирвам  :oops: Спорен ден
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 13:00:37 pm от sugari75 »
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #594 -: Декември 11, 2011, 15:04:24 pm »
Шугар,аз докато видя въпроса,то Гери и Рачо са ти отговорили съвсем изчерпателно:)Лекарствата ги купих и аз от аптеката на улица Русе,на същата цена бяха и преди 2 месеца.Колкото за надеждата и вярата,те не само умират последни,а и раждат чудеса.Времето на стимулация минава бързо и е изпълнено със сладостно очакване.А дните след трансфера се точат дълги и безкрайни,обаче всичко си струва,за да изпиташ момента ,в който ще видиш заветните две чертички!Аз ти желая от все сърце успех!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #595 -: Декември 11, 2011, 15:55:13 pm »
Здравей Sgari75,
правилно са ти отговорили по - горе за цените на лекарствата. Това което мога и аз да добавя е, че може да се договориш с управителката на аптеката да не си закупиш всичките лекарства на куп, а по отделно. Аз направих така, защото се притеснявах да не ми останат лекарства от закупените, в случай че ми намалят дозата по време на стимулацията, те и без друго са достатъчно скъпи.
По отношение на болничния лист не мога да те посъветвам, тъй като не съм запозната. Аз не мога да ползвам такъв по други причини, но чух че ако си на трудов договор, ти се полагало болничен за инвитро, но честно казано не съм запозната и се притеснявам да не те подведа нещо.
Що се касае за надеждата, то тя наистина умира последна и точно това е нещото, което ни крепи всички нас. Успех в процедурата и сбъдване на най - съкровената ти мечта  :wink:.

Колкото до мен, аз съм леко притеснена. За жалост в къщи са се разболели от "грипче". Хубавата новина е че за сега аз съм си ок, но ми се ще да взема нещо профилактично. Някакви идеи, според вас как да процедирам? Не можах да се свърза с Ани, по-късно ще пробвам пак.
*
« Отговор #596 -: Декември 11, 2011, 16:37:40 pm »
xxx323, можеш да взимаш парацетамол /фервекс и вс.,които го съдържат/ и витамин Ц - така ми каза Малена. Имах "късмета" да се разболея точно в деня на трансфера и се лекувах с тях няколко дена. Как си иначе? Как ти протичат дългите дни?
« Отговор #597 -: Декември 11, 2011, 16:49:55 pm »
XXX,можеш да взимах лекарства,които са подходящи за бебета,капки за нос и др.Аз профилактично приемам Оксцилококциум-хомеопатично е и витами ц.Панадола ми действа по-добре от Парацетамола.И у нас са болни,аз засега съм добре,дано ме подмине,теб също.Хапвай повече плодове и млечни продукти.
« Отговор #598 -: Декември 11, 2011, 19:12:28 pm »
Благодаря ви за бързите отговори. Взех профилактично витамин С и парацетамол, говорих с Ани и тя каза че не е проблем.Ще направя всичко възможно да избегна този ужасен вирус, че точно сега въобще не му е времето. Разхождам се в къщи с една маска, направо голям майтап съм.
Гери какво да ти кажа, добре съм, нямам болки, стоя си в къщи и гледам повечко да си почивам, че много ме е страх. Днес се поразходихме с мъжа ми за мъничко, милото ми то има рожден ден, но не иска да си го празнува-нито иска да отидем някъде, нито иска да поканим гости. Страх го е от тези вируси, а и да не съм се преуморявала. Та на връщане минахме през "Пикадили", а за мои късмет и там болни. Като почнаха да кихат, да кашлят .... направо ужас, гледахме по най-бързия начин за изчезнем от там. Ох така ми се иска да дойде по - бързо този 21.12. От трансфера до сега са минали само 4 дни, а аз имам чувството че са 30. Голямоооооооооо чаканееееееееееее. А при теб как е положението?
« Отговор #599 -: Декември 11, 2011, 19:18:50 pm »
Теди, стискам палци, грипчето да те подмине.