0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #500 -: Ноември 26, 2011, 23:09:25 pm »
Теди взимай но-шпа,мисля че пих 3 пъти по 2 в началото, все пак хубаво матката да е спокойна и да няма болки  :wink:
за мигрена не мога да дам съвет  :?
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #501 -: Ноември 27, 2011, 08:40:43 am »
Здравейте момичета.
Теди мила радвам се, че с бебчо всичко  е добре, а относно мигрената за съжаление не мога да дам съвет, не позната тема.
Аз искам да помоля за съвет. osi_1
След неуспешния опит имам следния план за действие :D
1. Опитвам на естествен цикъл 2-3 пъти при доктор Александров (за съжаление не мога да си позволим да си финансираме още един опит). Много ще се надявам да се получи, но ако не се получи искам -  не искам трябва да допра до услугите на фонда, Толкова е кофти, че нашата клиника не работи с тях. Има само около 400 - 500 номера до моя и предполагам към средата на януари ще ми се обадят. Тук във Варна със сигурност няма да опитам, просто няма при кого. Ориентирала съм се към доктор Стаменов(София) и доктор Алкан Емин(Плевен). Честно казано за доктор Стаменов дори не смея и да се надявам, по никакъв начин не мога да се свържа с клиниката, а чух че се чака по година. Така, че остава Плевен. Аз вече им се обадих и ми казаха като получа обаждането от фонда да се свържа с тях за да ми изпратят някаква декларация,за смяна на клиниката, защото за в момента съм към майчин дом Варна. Някой от вас може ли да ми даде съвет и мнение за доктор Емин. Имате ли опити и инфо за него. В нета пише доста и добро и лошо, както за всеки лекар. Аз все си мисля, че колкото и да е лошо, ще е по-добро от клиниките във Варна. Плюс това този лекар и бил на стаж при Александров :D.
А познавате ли някой, който да има успешен опит на естествен цикъл при д-р Александров и от кой подред. Първият ми на естествен беше не успешен, нямаше яйцеклетка  :(
Ще се боря до край, за да те имам!
« Отговор #502 -: Ноември 27, 2011, 09:56:37 am »
Megi,добро утро мила,много е хубаво,че вече имате начертан план.
Изобщо не отписвай опитите на ЕЦ,както виждаш и едно ембрионче е достатъчно за да настъпи бременност.Другия вариант,за които четох е да се вадят 3-4 месеца ,да се замразяват и после да се трансферират,обсъждахте ли подобен метод?
Колкото до клиниките наскоро говорихме с док по този въпрос и той се изказа добре за клиниката в Плевен,аз четох  дневника на едно момиче,не мога да се сетя името,та тя пишеше,че този д-р Емин се държал много грубо с нея,обиждал я е,че била дебела и т.н.
Но в крайна сметка,важното е си разбира от работата,а след като Док го е обучавал,значи е така.
И все се надявам да не ти се налага да ходиш никъде и да успееш на ЕЦ,много силно ще стискам палци и ще се моля за теб!Кога започвате с опитите?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #503 -: Ноември 27, 2011, 11:05:48 am »
Здравейте аз бях на разговор с док в петък и той каза че можем да стартираме края на януари чакам с нетърпение

megi79 аз преди да започна да ходя в АГ си правих първоначалните изследвания в Плевен моя позната имаща проблеми ме беше насочила там говорихме с доктор Емин аз също съм с наднормено тегло и ми беше казал че трябва да отслабна но това ми го казаха и тук така че явно наистина трябва но според мен може да се консултираш с док да те насочи сигурно няма да откаже
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #504 -: Ноември 27, 2011, 12:44:36 pm »
Момичета Александров каза, че мога да се доверя на клиниката в Плевен, но не знаете, колко много ми се иска да не стигам до там. Искам си при нашия доки  :(
Каза, че януари може да опитаме да естествен цикъл, също така каза да не отписваме опитите за естествено забременяване. Толкова много искам да се получат нещата най-накрая и ако не съвсем естествено, поне с помощта на Александров, не искам друг доктор!!!
*
« Отговор #505 -: Ноември 27, 2011, 13:40:54 pm »
megi79 дано не се стига до смяна на клиниката явно имаш големи  шансове по коледа стават чудеса дано получиш своето чудо
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
*
« Отговор #506 -: Ноември 27, 2011, 16:04:49 pm »
Да,разбира се ,че стават чудеса!!  :lol: :lol:За,това ,не си губивремето по форумите,ами се захващайте за работа,ей!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #507 -: Ноември 27, 2011, 19:46:36 pm »
Ra4o хващам се още сега...хихихихи,ама от много работа да не се сърдите,че не пиша после  :lol: :00001754: :cuddle: :balk_87: :oops:
« Отговор #508 -: Ноември 27, 2011, 19:48:40 pm »
Megi и аз имах същата дилема. Правих две инсеминации при Док, на втората дори нестигнахме докрай, защтото си отгледах киста за пръв път. Аз също питах док къде препоръчва и той каза Плевен. Преди 4 дни ми се обадиха да си вземам заповедта на 9.12 и аз реших да отида на консултация в Плевен и след това да реша. За д-р Емин има свободни часове чак след 20.03.2012 и аз записах час за д-р Стефанов. Иначе документите за фонда са подадени от Майчин дом Варна. Надявам се, че д-р Стефанов ще ми допадне, а и ембриолозите в Плевен са доста по добри отколкото в Майчин дом. Късмет каквото и да решиш. А за чудесата наистина трябва да вярваме и да не спираме да опитваме
« Отговор #509 -: Ноември 27, 2011, 20:46:59 pm »
Уф, аз пък честно казано за този Емин съм чела не добри отзиви... Определено не бих му се доверила, но това си е мое мнение, дори не съм го виждала, просто такова впечатление си създадох от четеното във форумите... Дано не стигаме дотам. Меги, пиши ако правите опити на естествен цикъл в АГ какви как се движи сумата. Защото и ние за повече от един опит по никакъв начин не бихме могли да съберем пари, а с нашия неизяснен стерилитет и за фонда не можем да се закачим :?
« Отговор #510 -: Ноември 27, 2011, 22:56:12 pm »
Ох,момичета какво е това чудо не знам точно в 10 започва да не боли ужасно корема и така цяла нощ.Сякаш съм в цикъл,болките са тъпи ,постоянни.но през определен период се обострят,чак пот ме избива.Дали е нормално това,аз нямам никакви спомени от 1-та ми бременност,все пак е била преди 11 години.Дали тези билки не вещаят някоя беда?Много ме е страх да не стане нещо лошо.ще полудея!Пих но шпа но има временен ефект,после пак започва ,а не мога да вземам повече от 6 таблетки на ден.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #511 -: Ноември 28, 2011, 08:09:20 am »
Добро утро, с пожелание за приятна и успешна седмица :D

Момичета, аз пък си мисля, че за всички добри лекари в АРТ областта из форумите могат да се прочетат както положителни, така и отрицателни неща. То и за нашия док.ако знаете в бг мама какви отвратителни неща пише...злобари има колкото си щеш.
Затова може би е добре, като се чете, да се отсяват важните неща като например успеваемостта на самата клиника.

Меги, от това което четох аз, разбрах че д-р Емин е сред най-добрите лекари в областта на АРТ медицината в България. Ако аз трябваше да правя инвитро по фонда и трябваше да избирам, бих избрала него. А и успеваемостта на клиниката е голяма. В бг мама в проблемното има тема както за инвитро при Стаменов, така и за инвитро в Плевен. Бих те посъветвала да прочетеш от край до край и двете теми и сама да си създадеш впечатления за двете клиники, защото изборът е много важно нещо.
Меги, успех ти желая още на естествения цикъл и дано не се стигне до инвитро по фонда :goodluck:

Теди, не мога да ти дам съвет, най-добре да питаш док. дали можеш да пиеш повече от 6 таблетки но-шпа.

Пламени, Петявар успех момичета :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Щастлива мама на трима :)
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #512 -: Ноември 28, 2011, 09:05:35 am »
Добро утро на всички, спорна нова седмица и разбира се много добро настроение.
Благодаря на всички за отговорите и на тези които ми писаха налични. С една дума съветите бяха и от двете крайности  :ask: Но все пак ми дадоха светлина да се замисля и за неща, за които не бях се замислила. Така че благодаря на всички. Не зная до последно какво ще реша,мисля че все ще се надявам на чудото,а като ми се обадят от фонда ще действам импулсивно, каквото ми подскаже сърцето в този момент.
Само едно нещо искам да ви попитам още по този въпрос - как стои въпроса вече с доплащането за изследвания или каквото там измислят клиниките, които не се побират в сумата отпусната от фонда и как се доказва това. Имат или нямат право да ми искат още???
Аз разбира се ще изчета всичко което намеря за Емин и Плевен. При Стаменов едва ли ще се впиша. За Щерев - София май бях чула за добри резултати. На края май ще събирам парички за моя си доки, ако ще и да стане средата на догодина.
Мислих си да пиша писмо до Козовски да го питам дали няма да омекне и да се присъедини към фонда, че ще направи щастливи много момичета.
Теди болките може да са от разрастването на матката, но чак пък толкова силни не зная дали е нормално!Питай доки!
 :bighug: силна прегръдка всички и спорен ден!
*
« Отговор #513 -: Ноември 28, 2011, 13:00:50 pm »
  Здравейте, момичета и Ra4o,
да  попитам и аз за цената на опит на естествен цикъл- колкото би струвал: по цена на клиниката + необходимите изследвания, може би
« Отговор #514 -: Ноември 28, 2011, 14:04:16 pm »
Здравей, vsiv, цената е тази която е записана в ценовата листа на клиниката, ако става въпрос за тази на Александров. При следващ опит цената се редуцира от 1900лв на 1400лв при класическо ин витро. Д-р Александров ни предложи да направим опит на ЕЦ, но аз предпочетох с лека стимулация и той ми изписа фостимон. На един от прегледите му казах че имам останал гонал и цитротид от предната процедура и ги включихме и тях, общо две гонал 225 ед. и три цитротида. Лекарствата ми излязоха около 600лв. и платих 1400лв за трансфера. Отделно трябваше да пусним нови изследвания, защото нашите бяха с изстекла давност, за тях платихме 130лв. Та този опит ми излези точно наполовина от предния. Макар че в средата на стимулацията попаднах да доста негативна статия по отношение на стимулация с фостимон, но си казах че щом доки ми го изписва значи това трябва да е. :)
Усмихнат ден на всички от мен!!!
*
« Отговор #515 -: Ноември 28, 2011, 14:06:38 pm »
Здравейте момичета! Нямам никаква представа колко струва опит на ЕЦ!!! Никога не сме правили, но предполагам,че като се извади сумата за стимулация,или поне голяма част от нея и се изяснява крайната цена! :lol:
Меги,изборът на лекар и клиника,наистина е много важен,но и твърде личен въпрос.Отговорите трябва да си дадеш сама  или заедно с  пратньора си. Така е най-добре.
Теди,много се молим проблемите при теб да са временни!!! :oops: Моят съвет  е да се обадиш на Док,задължително! А,ако има шлекар АГ,на когото може да се вярва във Велинград,не е зле да се направи един ехографски преглед!! Дано си останите само с лошите съмнения,но непременно направи нещо от тези двете.Кога последно прави тест-кръвен или уринарен? Болките продължават ли?
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 14:10:24 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #516 -: Ноември 28, 2011, 17:06:09 pm »
Рачо,тест правих на датата,която ми беше дадена от клиниката-26.
Две хубави чертички си имах.Днес пуснах още един кръвен,да видим чхг-то докъде е стигнало.Интересното е,че през деня не ме боли корема,само вечер.Доста момичета ми писаха на лични,и при тях в първия тримесър имало болки.Малко се поуспокоих,засега не ми е удобно да звъня на док,ама ако видя зора,ще го обезпокоя.За Велинградски гинеколози даже не ща и да чуя,ако се наложи ще слезем до Пловдив.Нека видим утре резултата от кръвния и ще обсъдим с док датата за среща,той държал пръв да си видел творението:)
Успех на всички момичета в процедури!
п,с. Рачо,хайде и вие вече да ни зарадвате,че ще ми липсваш във форума за бременни,искам да ме придружиш да не ми е неудобно ,като новак там:))))
*
« Отговор #517 -: Ноември 28, 2011, 18:04:13 pm »
    Благодаря за отговорите, започвам да се замислям за такъв опит, хем не е чак толкова голяма сумата, а най-малкото се вижда качеството на яйцеклетката.
 Успех на всички.
« Отговор #518 -: Ноември 29, 2011, 09:09:06 am »
Добро утро,момичета взех си резултата от кръвния тест 570 е,а преди 6 дни беше 30,дали е добър този резултат,видно е,че расте,но дали се удвоява правилно?17 ден ми е от трансфера и 3 ден"закъснение"след датата на теста(26),
Моля бременните мами да ми разчетат стойностите:)
Обадих се на док,той вика за кво ги пускаш тия тъпи тестове,нали пикливия е с 2 черти.Как да му обясня,че не мога да повярвам още:)Иначе каза,че е добър резултата.
Как ще се чакат 20 дни до прегледа незнам:)))
« Отговор #519 -: Ноември 29, 2011, 09:39:37 am »
Добро утро на всички и много усмихнат ден! Вчера бях при Александров и моите притеснения за многоплодна бременност отпаднаха...от трите ембриончета на едно му е харесало и ще си имаме едно бебенце... дай боже!Сега обаче настинах и много ме е страх, док каза само панадол мога да пия. Ако някой е преминал настинка в началото моля за съвет.Теди, аз също имам големи болки и срязващи доста често дори снощи не съм спала много, но Александров каза - трябва да има болки това е нормално.И за мен времето до първия преглед беше най-тежко, но май след всяка следваща стъпка идва ново очакване, нови притеснения... така ще е.