0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #220 -: Октомври 28, 2011, 11:09:11 am »
Благодаря ви за подкрепата и милите пожелания момичета!
Теди силно стиснати палци имаш от мен.
И при мен в началото на прегледите д-ра много много не обясняваше, но като започнах все да го питам нещо на последните прегледи обръщаше екрана към мен и започваше да ми обяснява какво се случва, така че малко нахалство ..... :D
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #221 -: Октомври 28, 2011, 11:47:09 am »
Uporita и аз често бях раздвоена от отношението на д-р Александров, но след няколко срещи свикнах и стигнах до извода, че не е нищо лично към мен, а че и Той е човек като всички нас и че си има своите добри и лоши дни. След първата ни среща бях в супер настроение, казах си това е моят доктор, след втората точно обратното, после средно положение, по едно време се бях зарекла дори че няма да стъпи кракът ми на седмия стаж. След последната ни среща си мисля че наистина е супер човек и специалист, че определено обяснява всичко много подробно ( но когато е на кеф :-))), че парите и изгодата не са в неговия речник, че определено иска да ни помогне. По време на опита на естествен цикъл се убедих сама във всичко това! Толкова труд положиха всички, а не ми взеха нито стотинка. Бях изумена и все още се питам защо го направиха изобщо??? През ден прегледи и за самата пункция нито лев. Ако беше друга клиника щяха да ни изядат и ушите.
 Професионализма му не се влияе от настроения.
И знаеш ли какво си мисля по-скоро това как ще се отнася с нас, зависи от това ние с какво настроение отиваме при него. И на него не му е лесно, още докато стъпи на работа да види че пак целия коридор пълен с плачещи за бебета жени, супер депресирани и отчаяни. Сигурно му е писнало от тъжни истории и много знаещи пациентки. За това си мисля, че можем да му спестим сълзите си и отчаянието и с колкото можем по ведър дух, тон и усмивка да му кажем добро утро, защото след нас е опашка и ако атмосферата е като в погребална агенция няма кака да върви работата. Когато идвах потисната и нацупена и той не говореше и беше дръпнат. Обаче като се усмихнах и дръпнах малко на майтап нещата атмосферата се стопли и той с се отпусна с нас!
Така че uporita без да пренебрегвам твоята голяма болка :balk_136: те съветвам наи-искренно да поговориш с него и да попиташ директно дали с нещо си го обидила, сподели с него, че си мислиш че те пренебрегва. Тогава той м ще ти каже точно какво мисли и как вижда при вас ситуацията.
Малко дълго стана, но....
Роска честито и от мен, и аз скоро започвам!!!
Лек ден на всички!
Ще се боря до край, за да те имам!
« Отговор #222 -: Октомври 28, 2011, 11:55:14 am »
Следя това , което разисквате относно вниманието на Александров към пациентите си и за това как Упоритасе е впуснала в изследвания , които дори аз самата не мога да разбера и не се и опитвам , защото ми звучат прекалено сложно и могат само да ти напълнят главата с излишни притеснения. За док мога само да кажа , че няма такъв доктор където и да съм била преди това на прегледи , той си е такъв какъвто го виждаме и никой няма право да му търси сметка защо се държи така или иначе , основното което трябва да ни интересува е крайния резултат , от това което той прави с всяка една от нас , дали говори или не, зависи от нас , ако го заговорим ще ни обърне внимание , ако пък не няма , той няма физическата възможност да отделя внимание на всички както ни се иска , всеки сам трябва да си търси интереса при него , ако не, той няма сам да дойде и да ни търси и да ни разпитва за нашите мъки и проблеми.Доктора си е супер , но понякога е възможно някой от нас да е по-чувствителен и да се нуждае от внимание , за това са мъжете до нас :wink:, те са тези , които трябва да ни успокояват и да ни подкрепят.Това го казвам не като упрек към някого , а просто като мое собствено мнение по въпроса .
Относно изследванията , които се правят от всички ни за да разберем проблема за нашия стерилитет,мога да кажа , че и аз съм правила , но не чак такива задълбочени , правих хормони всяка година цветна снимка , спермограма , лекувах хламидии и прочее.За 6 години безплодие минах от къде ли не , и в Израел ходих при най-добрия доктор по безплодие в Йерусалим след 1ия неуспешен опит инвитро с надежда , че там ще ми направят нещо по-различно от България едва ли не нещо почти "извънземно" - така си го представях тогава , но уви хората ми казаха , че няма нужда от повече изследвания след като 6 години не става бебето, единствения ми шанс е инвитро според доктора , който е светило тяхно- и какво стана в крайна сметка пак опираме до инвитро като вариант за забременяване , дори нямало нужда от лапароскопия или тем подобни.И така си дойдохме в България с ясната цел, че пак ще се прави инвитро докато успеем . Тук след среща отново с Александров и след обяснение за всичко решихме че ще правим пак инвитро и , че няма нужда от друго нищо и той същото каза като израелския професор - и се получи, след всичките мъки , изследвания , тормоз дали сме генетично добре , дали сме съвместими или не, то бебето си стана !!!Затова няма нужда от всичките тези "филми"- слушайте док и действайте!!!
Извинете за дългия пост, успех ви желая!!!
*
« Отговор #223 -: Октомври 28, 2011, 12:07:43 pm »
Много съм съгласна със Сперанца :D
Много късмет на всички :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #224 -: Октомври 28, 2011, 13:46:05 pm »
Ама аз не се нахвърлям срещу Александров, нито коментирам характера му, няма да се женя за него я, просто споделих, че след преглед той излиза и въобще не го виждам, за да задам въпросите си, даже не казва какво е видял на ултразвука, след което сестрата Ани започва да ми анализира положението с провокиращи въпроси. Никой не ми е казал: "Имаш 3 фоликула и те са с еди-какви си размери и за този ден от стимулацията е нормално или не". Просто прегледа приключва и аз се оказвам сама със сестрата Ани, която гледа снимките от ултразвука, мълчи и клати важно глава и ме пита "защо миличка гледаш тъжно, защото имаш 3 фоликула и не са ти големи шансовете?" Е аз откъде да знам до този момент, че имам 3 фоликула ида гледам тъжно, а пък и тя като не ме гледа, как точно разбра, че гледам тъжно или просто това и е подхода.... А и това ли е начина да се казват резултатите от прегледа. Това ме възмути тогава. Освен това Александров никога не е видял нито една сълза в очите ми, нито съм му се оплаквала, нито съм се правела на знаеща, единствено при първа среща му казах, че ще направя всичко необходимо, за да имам отново дете и не съм очаквала да дойде и да ме успокоява, даже не съм говорила с него какво с е случило, а очаквах просто като лекар, който току що ме е прегледал да каже-да имаш толкова фоликула, правим това и това и толкова. Аз разбирам от две думи, не ми е нужно по половин час да си говоря с него. Явно не се е разбрало какво исках да кажа в предните постове. Никога не съм чакала който и да е да ме милва по главата и да ме успокоява или да ми обещава чудеса. Аз не съм глупав човек и знам, че Александров е изключително зает и точно затова не съм го преследвала по коридорите да ме успокоява или да ми вдъхва някакви надежди. Защото през това време може да прегледа и помогне на още една жена.  Така или иначе разбрах колко са ми били фоликулите, макар и не по най-подходящия начин. Това исках да споделя, а не да коментирам какъв е Док. Аз също работя с много хора и правя прегледи всеки ден, макар и на очи, но винаги лично казвам на хората какво им има и какво може да се направи и винаги всички си тръгват спокойни.
Относно изследванията - не съм се впуснала сляпо да си правя ненужни изследвания, които не е и необходимо Speranza да разбира... имунологичните и генетични изследвания ми бяха назначени от доц. Маркова, тя искаше по-скоро да отхвърлим имунологичен проблем, за да се знае конкретно в каква посока да вървим, защото тя самата не намира обяснение за незабременяването ми.
И не съм искала да повдигам дискусия за Александров, защото аз съм убедена в неговите професионални качества, затова ходя при него. Просто исках да споделя, колко объркващо ми подейства начина по който сестра Ани се изказва. А че Александров е най-добрият - това е ясно!  
Съжалявам въобще, че споменах, не съм искала да обиждам никого, а просто да споделя кое ме обърка при първите прегледи при нов лекар! Както и да е голям човек съм, ще се оправя!
Вчера /3-ти ден от МЦ/ ми взеха кръв за яйчников резерв /през февруари бяха супер резултатите, но да са актуални сега/, и като излязат другата седмица, взимам резултатите от всички изследвания, които правих, и ще отида да ги обсъдим и да планираме по-нататък нещата.
Роска, и аз се радвам за теб и стискам палци за безпроблемна бременност и прекрасни бебчета!
Теди, стискам палци тази процедура да завърши с успех и бебенца след 9 месеца! Като дойдеш във Варна можеш да разчиташ да ти помогна за нещо ако имате нужда с мъжа ти. Една протегната ръка в друг град никога не е излишна. Дала съм ти номера ми на GSM на лични, можеш да ми звъниш за всичко. Ще се радвам ако мога да помогна! Дори само за дъра-бъра и кафе!  yahoo_33
Дълго стана пак...Извинете!
И благодаря за съветите!
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 14:02:43 pm от Uporita »
*
« Отговор #225 -: Октомври 28, 2011, 14:33:32 pm »
Ама ние наистина доста "поизострихме" дискусията, :? при това ,твърде излишно. Добре го одумахме Док,днес цял ден ще го сърби  д..то!! :lol: :lol: В крайна сметка,всички сме различни и не е задължително да изпитваме еднакви чуства или да усещаме еднакно нещата. Упорита,въобще не се връзвай!! :wink: Моето момиче също като тебе  се чустваше,аз пък с Алекса можех да си говоря с часове.Даже и вицове се разправяхме. Все пак това само ако имаше време и не чу беше толкова напрегнато,а то  се случваше рядко. Няма да се притесняваш! Питай си го за  всичко,а щом маркова е казала за изследванията-прави ги.Малко-много фоликули,няма значение! Всичко е и в ръцете на бог и да не забравяме и това. Сега като ни забиеш с едни супер добри изследвания за ИЯР,че чак ще ти завидим! :D :D
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #226 -: Октомври 28, 2011, 15:16:35 pm »
След тази дискусия си спомних последното ни посещение при д-р Алексанров...повика ни в кабинета и взе записа на лапароскопията за да си спомни какво бяхме правили...и докато гледа ...мойто мъжо се оглежда в кабинета  :lol: като малко дете... Видя там женска полова система...такава 3D и пита може ли да видя...д-ра каза може и си гледа там записа...и мойто като пипа, като взеха да падат разни неща от етажерките...аз потъвам в земята...казвам му: ей, като малко дете си!...а д-ра хич и не му обърна внимание...сякаш е свикнал, свикнал  :lol:
Аз съм на мнение, че като има какво да ми каже - казва...иначе не говори много, много...ама и аз съм малко такава с говоренето затова ми е добре... (П.С. Писането не гледайте...там е друга работа... ;) )
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #227 -: Октомври 28, 2011, 15:21:28 pm »
 :good_post: :cool: Това беше за написаното от ra4o, но ме изпревариха
*
« Отговор #228 -: Октомври 28, 2011, 15:45:39 pm »
Dragony,
Разсмя ме от сърце с поста за твоя мъж при гинеколога.  :blob10: Явно на доки Алекс му е много натоварено. Може да си има и лични тревоги човекът. :bighug:
« Отговор #229 -: Октомври 28, 2011, 16:08:45 pm »
Ей, Рачо, благодаря ти искрено, и на момичетата за подкрепата, а Dragony... направо с глас се смях на вашата забавна случка :cool:
« Отговор #230 -: Октомври 28, 2011, 19:54:28 pm »
Момичета,аз още не мога да се похваля :oops:
 Днес моята гинеколожка ме вкара в нов филм.Гледа,гледа и...се видяха два плодни сака . Обаче единия отговарял на 7г.с ,а другия на 8г.с..Аз съм някъде в тия седмици,и аз не знам вече.Но сърчица не се видяха.Беше притеснена ,че нещо не е така както трябва.....
  И...утре пътувам за Варна ,при моите си доктори.Не знам какво да си мисля Доста ми е странно ,притеснено. Дано утре се види поне едно .
« Отговор #231 -: Октомври 28, 2011, 22:05:59 pm »
Извинявай Упорита, ако съм ти прозвучала някак пренебрежително към твоите изследвания , не става въпрос за теб лично , аз казвам , че като цяло от както съм почнала да се занимавам с проблема ни за стерилитета не съм и мислила да правя подобни изследвания , не защото са ненужни , а защото прекалено много ще ме задълбочат в проблема и ще мине доста време в лутане , а времето си тече и не ни чака , а ние си остаряваме и така времето , което ни остава за да сбъднем мечтата си да имаме дете също се смалява , затова не съм се впускала в подобни изследвания , дори не съм правила лапароскопия , която много хора смятат че е необходима за да се види по-добре какъв е проблема с тръбите, правила съм това , което няма много да ме задълбочи в проблема и което все пак е наистина наложително . При нас също нямаше  видим проблем , а не ставаше бебето , но това не означава , че трябва да се лудна и да правя какви ли не изследвания , реших, че ако ще става ще е с инвитро и ако Бог даде разбира се , защото то каквото и да правим без Божията помощ спасение няма.Та моята гледна точка по въпроса е по-простичко , че по-малко тревоги да имаме , то и без това мъката да чакаш бебчето толкова години е огромна, затова казах , че не се опитвам и да ги разбирам тези изследвания , защото знам , че ще попадна в един кръговрат и няма излизане !!!
ili7372 желая ти успех !!!
Лека вечер и извинявайте , ако някого съм наранила с изказването си!!!
« Отговор #232 -: Октомври 29, 2011, 10:56:15 am »
Или, не се тревожи, мила, сигурна съм, че всичко ще е наред, ще видиш, че нашите доктори във Варна ще те зарадват с добри новини след прегледа.  stork-girl stork-boy :crossfingers: Да ни зарадваш и нас.
« Отговор #233 -: Октомври 29, 2011, 15:57:02 pm »
Или,стискам ти силно палци и се надявам да донесеш добри новини от Варна ,за поне едно тупкащо сърчице!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #234 -: Октомври 29, 2011, 17:06:12 pm »
ili yahoo_17 preggo всичко ще е на ред, не се притеснявай.
Можете ли да ми кажете по къс протокол на кой ден от цикъла ви беше пункцията?
« Отговор #235 -: Октомври 29, 2011, 18:13:02 pm »
  Да,ама НЕ.
Край с мисед.Ще правя кюртаж някой близък ден. :(
« Отговор #236 -: Октомври 29, 2011, 18:15:27 pm »
ili yahoo_17 preggo всичко ще е на ред, не се притеснявай.
Можете ли да ми кажете по къс протокол на кой ден от цикъла ви беше пункцията?
при мен беше на 14 ден от нач. на цикъла, почнах на 2 ден, ЕТ на 5 ден.
Успех.
*
« Отговор #237 -: Октомври 29, 2011, 19:17:26 pm »
Или,много съжалявам да чуя това!Бързо възстановяване и успех на следващия опит!
Меги според мен стимулацията при всички продължава 10 дни,но всеки май започва на различен ден от цикъла -някои на втори ден други на трети аз примерно започнах на четвъртия ден от цикъла..
Сега да се похваля!Имам си две тупкащи сърчица  :heartbeat:Адски ми е странно-не мога да го асимилирам някак си,но като си гледам снимката на двете кръгчета,ми става едно такова мило..Дай Боже всеки му да изпита тази радост!
« Отговор #238 -: Октомври 29, 2011, 19:25:34 pm »
Или, много , много съжалявам :( :bighug:
Толкова се надявах да прочета хубава новина...
А защо кюртаж, не ти ли предложи док да се изчистиш сама?

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #239 -: Октомври 29, 2011, 19:33:44 pm »
Не знам.Не можах нищо да кажа,да питам...