Запис и тук. Откриха ми СПКЯ през 2008 година тогава ми препоръчаха Дуфастон за забавения цикъл, миналата година също имах кистички, но Док. и изписа Оргаметрил. Тази година имах две закъснения на МЦ, отново пих Оргаметрил, но само веднъж, за да ми дойде. След това отидох спешно в Пирогов - там Док. ми каза, че нямам кистички и, че съм чиста. Преди месец пак бях в на АГ, но и там се оказа, че нямам кистички. Смятам скоро да посетя отново Док. Чудя се как та изчезнаха тия кистички, къде се дянаха? Това е хубаво, нали? Посетих и ендокринолог имам ИР, но инсулинът е в нормата в горната реф. граница, хормоните на щитовидната са ми ок. Препоръчаха ми и фоликулометрия да направя. В момента тежа 75 кг, и съм висока 160, на 28 години съм. предписаха ми Сиофор 1000 по схема. В момента МЦ ми е като часовник идва си на 36 дни, винаги болезнен в първият ден. Първата ми менструация ми дойде като бях на 12 години, и винаги е била болезнена в първят ми ден след това нямам никакви болки и даже забравям, че съм в цикъл.