Мише, няма да отиваш на изпит с нагласата как си трепетлика, как няма да стане от първия път и от сорта. На този изпит, никой не очаква от теб да караш като шофьор с дългогодишен стаж, а просто проверяват дали можеш напрактика да приложиш наученото от листовките /като правила/, а аз не се съмнявам, че можеш.
Спазваш си всички знаци и правила за движение, тотално игнорираш разни нахални шофьори, които ти карат в задната броня и се дразнят, че ти СПАЗВАШ ограниченията в градска среда, не забравяй да следиш постоянно какво става И зад теб, не само пред теб - това прави добро впечатление на изпитващия, особено ако е мъж.
Също така очакват, да видят как между две кръстовища изреждаш предавки, дори да е малко растояние и да можеш на втора примерно да стигнеш от един светофар до друг - непременно си включи на трета поне. Изпитващите, често се опитват да те подведат на изпит, като ти кажат завий еди къде си и отбий еди къде си, на места където нямаш право да извършиш подобно действие. Т.е. при всяка команда да направиш нещо от изпитващия - си отваряй хубаво очите, имаш ли право да го направиш, или не. Примерно, ако ти каже завий надясно, на място където нямаш право на десен завой - продължаваш направо и правиш десния завой на първото място където той е разрешен. Обикновено най-много хора изгарят на такъв изпит, защото са притеснени и следват автоматично нарежданията на изпитващия, както са следвали тези на инструктура си на курса и първо извършват действието което са им наредили, та чак после се оглеждат за знаците и става: "хайде довиждане". Припомни си как се мери нивото на маслото в автомобила, ако ти се падне някой много терсене изпитващ и това иска да му покажеш /мен ме караха/. Видиш ли пешеходна пътека - намаляш почти до спряло, независимо има ли хора наблизо, или не и се оглеждаш демонстративно няколко пъти преди да потеглиш, ако няма някой мераклия да пресича. Ако има пешеходец, дори на тротоара пред пешеходната пътека и да не дава нишани да тръгва по нея - спираш и чакаш да се накани да пресече, ако ще зад теб да има 10 коли и да ти свирят. Не се сещам друго важно в момента, но дано съм ти била полезна поне малко.
Рачо, Мармотче, ами сигурно точно там са ме снимали. Не бях минавала няколко години по този път и съответно не знам, че има камера. Също така - не мога да си обясня как не съм видяла знака, но...жив човек съм - очевидно не съм го забелязала, щом имам честитка.
Убедена съм, че органитИ за всеки подобен знак в държавата - имат много смислено и аргументирано обяснение защо е сложен, както съм убедена, че и този точно знак и камерата - не са спрели джигитите и това лято да минават оттам с 200. Само, че на въпросните - нито им е проблем да дадат 150 лв., нито им е проблем да намерят някой, който да твърди че е карал колата им при нарушението, ако ще и 100 пъти да ги снимат. Т.е. ПТП-тата поради тези причини няма да са намалели, но постъпленията от шматки каращи с 90 като мен - ще да са скочили драстично
Живи и здрави да сме само и да не срещаме на пътя онези, заради които се монтират подобни знаци.