0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След спонтанен аборт
« -: Септември 20, 2011, 21:44:01 pm »
Здравейте  всички! Отдавна чета форума и съм много благодарна, че го има! За мое огромно съжаление и аз се присъединявам към всички загубили най-безценното :(. Претърпях спонтанен аборт в 20г.с. Няма да пиша за душевната си болка, защото ТЯ е много позната на повечето от Вас.  През тези щастливи седмици си правих изследвания: кръв, урина, биохимичен скрининг ранен и късен, дни преди аборта фетална морфолагия и след всички тях чувах, че сме отличници, бременноста ми протичаше без никакви проблеми... до наи-кошмарната нощ в живота ми, когато се оказа, че съм с разкритие и неможело нищо да се направи, за което малко се съмнявам, защото в епикризата ми има много измислици относно посещението ми в спешното. Понеже никой не си напрви трудът да ми обясни термините(освен, че няма причина и аборта бил случаен) искам да попитам Вас какво означава: от хеморагични участъци на плацентата: изразени интравилозни хеморагии, плодни обвивки без възпалителна компонента, аднекси и параметри без патологична находка. И тъй-като си беше раждане с окситоцин, без упойка (и много дърпане и бруталии) това "резидуално абразио" ли означава, както пише? Ще съм благодарна ако някой може да ми отговори!
Re: След спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Септември 20, 2011, 22:06:07 pm »
За всичката тази научна терминология нищо не мога да кажа, а съм сигурна, че другите момичета ще ти помогнат. Просто искам да те подкрепя - доколкото мога. Сполетяло те е неописуемо нещастие, дори не смея да сравнявам с моите два аборта в 12 - 13 г.с. От горчив опит ти казвам, че сега заслужаваш покой, пътуване докъдето ти хрумне, най-хубавите неща, които можеш да си организираш, защото на първо място е важно ти да се успокоиш, дори да се зарадваш на нещо ДРУГО (напълно независимо от мислите за бъдещо дете), дано човекът до теб да се сети от какво хубаво и весело имаш нужда и да ти го даде. Знам че ще имаш дете, аз също вече имам - въпреки необяснимите аборти преди и след това. Всичко ще бъде наред, но това зависи от възстановяването не само на телесното ти, но и на душевното ти здраве. С теб сме всички тук!
« Отговор #3 -: Септември 21, 2011, 19:31:41 pm »
Благодаря ви момичета! Имам невероятен мъж до себе си и се убеждавам в това всеки ден и въпреки, че виждам подутите му от плач очи, той се опитва да ми дава много кураж, успокоение и всячески да ме развесели... Аз вече си направих списък с изследвания от този страхотен форум и ще си ги направя когато му дойде времето, независимо от уверението на доктора ми , че "няма смисъл било е случайно".  :grouphug2:
« Отговор #4 -: Септември 22, 2011, 16:10:52 pm »
Здравей!Ужасно е това,което ти се е случило,но кураж миличка!Събери сили и продължи напред и имай вяра,че следващият път всичко ще е наред и ще гушнеш живо и здраво бебенце.Аз имам 3 спонтанни аборта и ими беше ужасно тежко,не знам как събрах сили и смелост,но продължих напред и се борих години наред и ето че вече се рдвам на почти 2 годишната си дащеричка.Направи си необходимите изследвания и успех!
  Относно терминологиите ,не знам какво е резидуално,но абразиото си е кюретаж,а ти си раждала..нещо не намирам логика?!Лекарите нищо ли не ти обясниха,какво точно са ти правили,открили ли са нещо по плода.....Освен след като си родила да са ти правили и абразио....и то без упойка.......малееееееее, ужасно,ужасно........Аз имам един кюретаж без упойка и това си е живо дране.....
« Отговор #5 -: Септември 22, 2011, 17:19:32 pm »
Както бях писала по горе в епикризата ми има много измислици. Първо аз отидох със силни болки ниско в корема гинеколожката каза,че имам пълно разкритие и е късно за обрат чух че ми слагат окситоцин(за който четох, че се слага точно за получаване на разкритие незнам дали е така) караха ме да напъвам и като нестана много брутално изкараха бебето и плацентата, защото нямало да ме чакат цяла вечер 8O, а в 20г.с. естествоно момченцето ми неможе да отцелее. В епикр. ми пише, че съм постъпила с кръвоизлив, съсиреци, без жив плод 8O 8O 8O. Не съм имала и капка кръв камоли кръвоизлив, бебето си беше живо, защото обсъждаха, че е много малко за кувьоз, беше си раждане, защото две сестри ме блъскаха с лакти по корема, а докторката го изкара и не са ме изстъргвали... Иначе ми казаха, че плода няма увреждания и е случайност, за термините нищо.
« Отговор #6 -: Септември 22, 2011, 19:57:28 pm »
Абе девойко! Това си е за прайм-тайма в новините бе! Помниш ли случая в Горна? Не че е същото, но просто трябва да има много засрамени и уволнени след твоя случай!!! Как така няма да имаш капка кръв и ще предизвикат раждане. Ще спра да пиша и ще отида да се гръмна, просто не мога повече
« Отговор #7 -: Септември 22, 2011, 20:45:32 pm »
Сега, след като изчетох толкова неща за абортите, безскрайно много се обвиням, че не си тръгнах и не отидох в друга болница. Можеше и да не се получи, но след като нямах кървене и мехура ми го пукнаха там можеше поне да се опита. Мисля, че ако нямаше никакъв шанс нямаше и да има лъжи. А що се отнася до някакви претенции от наша страна просто няма смисъл, защото сме се подписали под всички документи, а дори незнам какви са освен това, което пише в епикризата, че съм уведомена и съм дала съгласието си.
« Отговор #8 -: Септември 23, 2011, 01:55:18 am »
flame29, съжалвам за това, която си преживяла.
Не се обвинявай, че не си отишла другаде, за добро или лошо миналото не можем да го променим. Нямаш вина за случая, не си я втълпявай!

В коя болница и град стана раждането?
« Отговор #9 -: Септември 23, 2011, 08:40:37 am »
В Окръжна болница София.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #10 -: Септември 23, 2011, 18:32:58 pm »
flame29 :bighug: Съжалявам много за загубата ти! Хубаво е, че имаш човек до себе си, който съм убедена, че ще ти помогне да превъзмогнеш и това! Преживяла съм го (макар при мен да беше в ранните седмици), но все още и все така силно ме боли за претърпяната загуба! :?

« Отговор #11 -: Септември 23, 2011, 20:11:31 pm »
Ранна или късна, когато една бременност е толкова жадувана и една дущичка е безкрайно обичана и чакана, много боли и тази болка се засилва всеки празен ден :(
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #12 -: Септември 24, 2011, 10:13:03 am »
Ранна или късна, когато една бременност е толкова жадувана и една дущичка е безкрайно обичана и чакана, много боли и тази болка се засилва всеки празен ден :(

Така си е! Но, горе главата и когато времето изтече/когато се почувстваш готова смело напред към сбъдване на мечтата! А тя, няма да закъснее и ще се сбъдне! Понякога, те се сбъдват и двойно, тройно ... Пожелавам ти го и на вс борбени момичета от сърце! osi_9 osi_9 osi_9

« Отговор #13 -: Септември 24, 2011, 10:44:01 am »
Благодаря ти за пожеланието! Вярвам, че един ден и нашето щастие ще е пълно :P
« Отговор #14 -: Септември 24, 2011, 19:18:38 pm »
Искрено съжалявам!!!
И  не желая да бъркам  в раната,но тези лекари са за съд- казаха ли ти колко е  разкритието, не можеше ли да се изчака  поне до следващия ден,няма пролабирал мехур,няма кръв...
Яд ме е,че няма осъдени лекари каквито и унищожителни грешки да правят.
« Последна редакция: Септември 24, 2011, 19:20:33 pm от minie_mouse »
« Отговор #15 -: Септември 24, 2011, 19:45:27 pm »
В епикризата е посочено едно, ти казваш, че с теб се е случило друго. За да се повдигне дело, трябва да има свидетели, които да застанат зад твоите думи, защото се получава твоята дума срещу тяхната.
« Отговор #16 -: Септември 25, 2011, 10:32:02 am »
Темата ми изобщо небеше за това, защото и целия свят да обвиня времето назад няма да се върне.Единствено мъжът ми знае, че нямах кръвоизлив, но той не беше в кабинета. Незнам как се мери  разкритие, но след един много бърз поглед ми каза, че е пълно, но незнам защо тогава беше нужен окситоцин и защо толкова трудно изкара толкова малко бебче от матката и то с помоща на железа... Просто не искам повече да се връщам към този кошмар.
« Отговор #17 -: Септември 25, 2011, 11:19:29 am »
"от хеморагични участъци на плацентата: изразени интравилозни хеморагии, плодни обвивки без възпалителна компонента, аднекси и параметри без патологична находка"

Хеморагия е кръвоизлив,аднекси-възпаления(аднексит е възпаление  на репр. апарат-тръби,яйчници, съответно е десен и ляв), резидуално означава частично.
Т.е. имало е  кръвоизливи,ама без възпаления.
« Отговор #18 -: Септември 25, 2011, 11:58:45 am »
Благодаря за отговора. Нещо не ми е ясно, възможно ли е да има кръвоизлив  на плацентата без видим такъв и без нищо да изтича навън или изобщо да не се занимавам с тази епикриза.
« Отговор #19 -: Септември 25, 2011, 12:32:33 pm »
Пиши на МЕЛИ. Тя е изключително компетентен ембриолог и ще може да внесе някаква яснота по случая ти, а понякога облекчението настъпва още когато разбереш какво се е случило и защо.