Мише, това е страшното, че сега ние ги вардим, а после...
Лисанко, леко и безпроблемно диагностициране от тук нататък. Попаднала си на точното място и слава богу ..., че е мъка инак и за детенце и за вас.
За агресията ще ви разкажа за една ГРОЗНА гледка, която за съжаление стана и синът ми. Иди и му обяснявай кой защо и как.Това преди 2 седмици.
Кара си колелото в морската градина и изведнъж запрашва нанякъде, след 30 секунди до 1 минути, като не го видях на хоризонта, тръгвам да го търся. Виждам го на съседната детска площадка празна с пързалки и клатещи кончета и само две деца там.
Решихме, че е спокойно да останем да си поиграе. Тази площадка е оградена с ниска ограда и извън оградата две баби, едната с бастун и едно детенце около 3 годинки. Антоанко-Хитранко се опитва да си намери другарче за игра, но детенцето нещо не беше много контактно, както и да е заигра се с другото около 7 годинки момченце. тичаха, играеха всичко изглеждаше ОК. Появи се една майка с дете около 2 годинки, което се качи на едно от трите клатещи кончета. Това дете което беше около 3 реши, че иска точно на това конче, нищо че имаше още две свободни. Всички му обяснихме, че има други свободни, включително и моят син, даже го подхвана за ръка да го качи. Детето се заинати, то на тази възраст знам как е, минали сме по този път. Започна да дразни детенцето на кончето, но майката стоеше плътно до детето и не позволи другото да го докосва. Вместо баба му, която беше си хортуваше с другата баба и пуфкаше цигара след цигара, да го вземе или нещо направи, започна да навиква на майката. Как 20 минути седяло нейното дете на кончето и как не се било съобразявала, при все че има още 2 свободни и празна площадка. Майката не остава длъжна и бабката с бастуна решава да се саморазправя, започнаха да се БИЯТ двете. Скочих, грабнах бастуна, моля ги да спрат, че децата гледат. Не ме чуват, крещят викат, ужас. Детето на кончето изпада в истерия, другите деца са пред плач. В един момента започвам да им крещя с всички думи, какъв пример дават, какво правят с децата си и т.н. Чуха ме, но държах бастуна, че бабата бая удари майката по главата. Да не говорим за скубането , чупенето на очила и т.н. А празно няма никой да ми помогне. Както и да е уж се спряха, като започнах да им крещя какви ги вършат. И уж щяха да си тръгнат майката с детето, като изведнъж след като сложи детето в количката, се връща и удря силен юмрук в гърба на бабата. Аз вече взимах Антоан да си ходим, като той започна да плаче и да ме пита какво се случва. Намесва се и втората баба, аз не знам какво да правя, удрят майката пресягайки се пред детето, моето ли да успокоявам, майката с детето ли да вардя. Слава богу изтласках ги по към главната алея и там вече се намесиха други хора. Аз бързо, бързо се отдалечих, защото виждах че скандала става по грозен. Мъже се опитваха да бият бабата с бастуна, абе ужас ви казвам.
Миналата седмица отиваме пак на същата площадка, защото тя ни е близо до нас и в района. Тези баби с децата пак са там. Тони веднага отива и им казва, как ги е познал и заразпитва защо са били майката и много още защота...
За този инцидент не желаеше да говори изобщо, а обикновено винаги разказва на татко си къде е ходил, какво е правил, как е играл и въобще всичко впечатлило го.
Не коментирам и разказвам случката повече, но мен също много ме шокира за това и го разказвам пишейки.
Пазете децата и бъдете здрави физически и психически.