0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гъби - помощ!!!
« -: Юни 09, 2006, 14:42:58 pm »
Помощ, хора, имам два вида кандида - албиканс и граблата. От къде ги имам вторите? С първите съм се срещала многократно, но вторите  :?:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Гъби - помощ!!!
« Отговор #1 -: Юни 09, 2006, 16:06:27 pm »
ъ, заек, тия грабли за сефте ги чувам :x
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Гъби - помощ!!!
« Отговор #2 -: Юни 09, 2006, 16:07:56 pm »
Цитат на: little_rabbit
Помощ, хора, имам два вида кандида - албиканс и граблата. От къде ги имам вторите? С първите съм се срещала многократно, но вторите  :?:

Зайче и двете, които си написала са подвид на Кандидата. Принципа на заразяване е един и същ при тях. Ако си пила антибиотик или си боледувала наскоро е възможно "спящите" бактерии да са се събудили.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Гъби - помощ!!!
« Отговор #3 -: Юни 09, 2006, 16:12:53 pm »
Пих антибиотик - Оспамокс по повод на бронхитин истории, седмица по-късно гъбясах, самолекувах се със старите, добре познати и многократно изписвани ми от доктора флуконазоли орално и уж се оправих, обаче сега, 3 седмици след лечението пак цъфнаха гъбите. В момента се лекувам с Макмирор комплекс.

Звездичке, странно ми е, защото никога не съм имала граблата, винаги са изолирали само албиканс.

Ман, гъбите са много видове  :(
Гъби - помощ!!!
« Отговор #4 -: Юни 09, 2006, 16:13:52 pm »
Цитат на: manhattan
ъ, заек, тия грабли за сефте ги чувам :x

Ман,  :balk_21:
Много сладко си го написала  :D , затова не се сдържах.
Гъби - помощ!!!
« Отговор #5 -: Юни 09, 2006, 16:28:51 pm »
Зайко, как ти се струва Макмирор-а. При мен като че ли даде твърде временен ефект. Освен това се налагаше постоянно да нося превръзка, не само нощем...???

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Starlet

• 1937
Гъби - помощ!!!
« Отговор #6 -: Юни 09, 2006, 16:44:21 pm »
Звездичке, странно ми е, защото никога не съм имала граблата, винаги са изолирали само албиканс.

Не се притеснявай!!!! Над 2/3 от населението носи кандидозни бластоспори в организма си (нокти, чревен тракт, урогенитален тракт), но у повечето от тях те са в "спящо" състояние. Затова ти казах едни от ключовите фактори за "събуждането" им са антибиотиците, прекарани други вирусни инфекции, спад на имунната система и т.н. При теб ги има налични тези фактори от там идва цялата работа. Я кажи ако не е тайна къде прави МБ?  :D
*

Starlet

• 1937
Гъби - помощ!!!
« Отговор #7 -: Юни 09, 2006, 16:48:28 pm »
Цитат на: minikky
Зайко, как ти се струва Макмирор-а. При мен като че ли даде твърде временен ефект. Освен това се налагаше постоянно да нося превръзка, не само нощем...???

Аз лично съм голям фен на Макмирора. Верно че трябва да ходиш 12 дена с превръзка, но ефекта при мен беше супер. Но трябва да се поставя минимум 12 дни затова са толкова и в опаковката глобулите, а и самият производител го препоръчва.
Гъби - помощ!!!
« Отговор #8 -: Юни 09, 2006, 17:00:54 pm »
Старлетче, уф, 12 бяха дните и при мен, бях доволна и аз, уви - пак трябва да се лекувам :cry:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Starlet

• 1937
Гъби - помощ!!!
« Отговор #9 -: Юни 09, 2006, 17:06:21 pm »
Цитат на: minikky
Старлетче, уф, 12 бяха дните и при мен, бях доволна и аз, уви - пак трябва да се лекувам :cry:

Не е проблема тогава в лекарството. Трябва да търсиш първоизточника на проблема. Причината за тези възобновяващи се инфекции. Слаба имунна система, ниска киселинност на влагалището, хормонални проблеми и какво ли още не. Много са нещата които могат да повлияят Миникки. Аз също дълго време се влачих с постоянно появяващи се коки или кандида. Всеки път все нещо различно. Накрая се оказа че зад цялата работа стои микоплазма. Лекувахме нея с антибиограма и нещата се нормализираха, поне от повече от половин година. Но това се оказа при нас проблема, при теб може да е друго просто трябва да се търси.  :balk_21:
Гъби - помощ!!!
« Отговор #10 -: Юни 09, 2006, 17:07:43 pm »
А  продават ли се без рецепта. И аз имам съмнения за гъби и сигурно тия дни ще ходя до лекаря , но ако мога без антибиотик да мина, хич не ми се пият тези гадости.
*

Starlet

• 1937
Гъби - помощ!!!
« Отговор #11 -: Юни 09, 2006, 17:13:14 pm »
Цитат на: elora_cat
А  продават ли се без рецепта. И аз имам съмнения за гъби и сигурно тия дни ще ходя до лекаря , но ако мога без антибиотик да мина, хич не ми се пият тези гадости.

Изчакай най-добре лекарят да ти направи МБ да излезнат резултатите и едва тогава го попитай! Иначе да аз съм ги купувала и без рецепта тоест не са ми я искали.
Гъби - помощ!!!
« Отговор #12 -: Юни 09, 2006, 18:00:49 pm »
Цитат на: Starlet
Не се притеснявай!!!! Над 2/3 от населението носи кандидозни бластоспори в организма си (нокти, чревен тракт, урогенитален тракт), но у повечето от тях те са в "спящо" състояние. Затова ти казах едни от ключовите фактори за "събуждането" им са антибиотиците, прекарани други вирусни инфекции, спад на имунната система и т.н. При теб ги има налични тези фактори от там идва цялата работа. Я кажи ако не е тайна къде прави МБ?  :D

Благодаря ти, Звездичке  :balk_21:
Определено имам срив в имунната система, но ще го боря.

МБ е правена там, където от клиниката на д-р Стаменов носят секрета  :oops: Нямам резултата черно на бяло, за да кажа поименно  :oops: - поисках го по телефона.

Миники, така си е - Макмирора целодневно цапа. Но може би това е добре - и целодневно да действа. Иначе го ползвам за пръв път. Предпочитам орално лечение, за да разкарам всичките гъби от цялото си туловище. Но явно последния път съм излекувала само албиканса, а граблатата си е останала.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Гъби - помощ!!!
« Отговор #13 -: Юни 09, 2006, 20:20:34 pm »
Цитат
МБ е правена там, където от клиниката на д-р Стаменов носят секрет
а
Абе и на мен резултатите не ми се показаха черно на бяло, Зайо я сподели каква е практиката там - неудобно ми е да попитам.

Може да си ги прихванала и от битов път според мен - не албиканса, а другите.
*
Гъби - помощ!!!
« Отговор #14 -: Юни 09, 2006, 20:34:35 pm »
...Предпочитам орално лечение, за да разкарам всичките гъби от цялото си туловище. Но явно последния път съм излекувала само албиканса, а граблатата си е останала.

Зайко, наистина оралното с вагиналното лечение на гъбите трябва да върви ръка за ръка. Само вагинално не става. Оспамокса е доста силен антибиотик и според мен гъбите са ти от него. Не знам дали ще ти е от полза, но преди време съм се лекувала с низорал – хапчета и глобули (не съм много сигурна, но глобулите май не се произвеждат вече). Айде, лекувай се и бързо оздравяване :) . Поне вече има доста лекарства за борба с тези гадинки.
Гъби - помощ!!!
« Отговор #15 -: Юни 09, 2006, 20:37:46 pm »
Цитат на: lady_11
а
Абе и на мен резултатите не ми се показаха черно на бяло, Зайо я сподели каква е практиката там - неудобно ми е да попитам.

Лейди, просто се обадих по телефона - така беше по-удобно за мен. Не знам каква е практиката, но предишната ми МБ от октомври миналата година си ми я дадоха (тя беше чиста, обаче).
Гъби - помощ!!!
« Отговор #16 -: Юни 09, 2006, 20:38:48 pm »
Цитат на: bori_st
Айде, лекувай се и бързо оздравяване :) . Поне вече има доста лекарства за борба с тези гадинки.

Благодаря ти, Бори  :balk_21:
Гъби - помощ!!!
« Отговор #17 -: Юни 09, 2006, 21:16:51 pm »
Старлет, я кажи, тест за урея- и микоплазма наджедно ли е да се прави с уринарна проба?

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Гъби - помощ!!!
« Отговор #18 -: Юни 09, 2006, 21:26:45 pm »
Я питай Стаменов за Бетадин глобули.  В листовката пише  че е е антисептично средство, притежаващо широк спектър на действие на противомикробна активност срещу бактерии, вируси, гъбички и протоза.

Извинявай, но съм имала орални лечения поне пет пъти за всякакви гадинки и не ми помогнаха, та дори и венозно имам - пак със същия резултат. Според мен е важно правилното хапче по правилния начин.

П.П. Лично аз се чувствам дъ бест от това нещо Бетадина / други глобули и хапове не можаха да постигнат същия резултат, както знаеш от историята ми/. Не казвам , че може да помогне и на теб, но с оралния прием може да пробваш , ако каже док, разбира се.
Гъби - помощ!!!
« Отговор #19 -: Юни 09, 2006, 21:46:52 pm »
Цитат на: lady_11
Я питай Стаменов за Бетадин глобули.  В листовката пише  че е е антисептично средство, притежаващо широк спектър на действие на противомикробна активност срещу бактерии, вируси, гъбички и протоза.

В момента не искам да го питам за такива неща. Не му е до мен и гъбите ми. Продължавам Макмирора още няколко дни. Но няма да мога да го изтърпя чак 12  :wink: Пък и Макмирора лекува не само гъби, а и бактерии. В него, между другото, се съдържа добрия стар нистатин в комбинация с още нещо. Не вярвах, че са останали гъби, чувствителни на нистатин, но моите явно са такива  :lol: