Здравейте д-р Бърди,
Имам дъщеря на 1 год.,на 6 месеца ни приеха в болница с ротавирусна инфекция,дълго време след това имаше слуз в акото,но се възстанови напълно и цяло лято нямаше проблем,на 10 месеца ни приеха отново с инфекциозен енетрит(така показаха изследванията),възстанови се много бързо,този път нямаше слуз в аките.Това,което ме притеснява е че на 11 месеца и направихме последния пентаксим и синфлурикс,10 дни след ваксината започна да се изхожда мн често и с примеси на много слуз,пак ни приеха в болница,сподер педиатърът ваксината разболява червата от 6 до 9-тия ден,и наподобява симптомите на вирусна инфекция,може и да е така защото последния път нямше остановена диагноза и бяхме без повръщане.Педиатърката за наше успокоение ни изпрати на гастроенетролог,доцентката там ми каза,че от прекараните инфекции е нарушен чревния баланс и че трябва да я държа на диета поне още 2-3 месеца,за да се възстанови напълно.Моят въпрос към вас е норамлно ли е толкова често да прави чревни инфекции?Нормално ли е още да има от време на време слуз в аките,до кога ще я има тази слуз,тя вече е един месец на диета?За колко време се въстановява чревния баланс?Пием само биогая,яде попарка,обикновени бисквити,безлактозно мляко,супа само с крумид,морков като и редеувам месото(пилешко,заешко,пуешко)не и давам никакви плодове,много ме е страх от захранването да не би пак да направи някое разстрйство.... :(Моля ви дайте вашето мнение.Благодаря предварително