Здравейте, мами:)
Много съм афектирана и искам да споделя поредната глупост на нашите светила. На Боби му изолираха Клебсиела Плеумония и след 7- дневно лечение с Панцеф уж по АБ, която представих, назначен ни от доц. Георгиева - гастроентеролог във Варна, правя контролна посявка на 14-ия ден и ПАК Клебсиела! Звъня на доцентката, а тя " Амии нова АБ ". Ок, но в лабораторията за късмет се сещат за нашия случай и питат:" Защо пак изолирахме Клебсиела, с какво лекувахте?", като чуха Панцеф се учудиха, че на АБ няма такъв антибиотик, аз също погледнах - няма чуствителност към него! Оказа се, че тъпках детето с ненужен антибиотик...Към мамите от Варна и областта: НЕ ходете при тази прехвалена доцентка, лекува неадекватно, неискам да коментирам и предните и диагнози, добре, че беше д-р Бърди, че да не давам някои лекарства. От лабораторията ми препоръчаха детска педиатърка, която направи обстоен преглед на детето, който досега не беше правен, даде ми доста съвети, доволна съм. Това, което ме притесни е, че му назначи Нелидикс, на 8 ч./7 дни, като ме предупреди да не се притеснявам, че не е подходящ за малки деца?!? Ще се радвам, ако и д-р Бърди сподели мнение, другите АБ от антибиограмата са инжекционни. Докторката се свърза с лабораторията и попита неможе ли да лекува само с пробиотик, но те отговориха, че са "много колонии в чист материал" каквото и да означава това:(