0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #860 -: Ноември 26, 2011, 10:41:54 am »
Когато ми се е случвало да повърна, след това нямам желание за ядене, поне не веднага.

И при мен е така,но при бебетата не е.  Тя не повръща, защото и се гади, а защото има някакъв спазъм който изхвърля всичко. Изглежда си прекрасно, раздава умивки и в следващият момент повръща и после си е пак с усмихната физиономия. Само докато се дави с млякото се чувства зле, а през останалото време не.

« Отговор #861 -: Ноември 26, 2011, 11:03:28 am »
ДОКТОР БЪРДИ ИМАМ ВЪПРОС И СЕ ЧУДЯ ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНА .БЕБЕТО МИ ЩЕ НАПРАВИ 3 МЕСЕЦА СЛЕД 5 ДЕНА ИЗЦЯЛО СМЕ НА АМ ОТ САМОТО НАЧАЛО ПО ПРЕПОРЪКА НА ДОКТОР ЗАПОЧНАХМЕ ДА СЕ ХРАНИМ 1МЕСЕЦ С ФРИЗОВОМ-НО ОТ НЕГО ДЕТЕТО ИМАШЕ МНОГО КОЛИКИ ,ПАК ПО ПРЕПОРЪКА НА ДОКТОР СМЕНИХМЕ МЛЯКОТО С АПТАМИЛ КОМФОРТ-ДЕТЕТО НЕ АКАШЕ ПО 3 ДЕНА И ВРЪЩАШЕ МАЛКО ОТ МЛЯКОТО +КОЛИКИ ДОСТА ИЗЯВЕНИ.3 МЕСЕЦ-БИО ЛАКТАНА -ДЕТЕТО НЯМА КОЛИКИ ДОБРЕ СЕ ЧУВСТВА НООО ПРОБЛЕМ-ДОСТА ПОВРЪЩА ТА ВЪПРОСЪМИ Е КАКВО ДА ПРАВЯ ВЕЧЕ НЯМАМ ДОБЕРИ НА НАБЛЮДАВАЩИЯ ЛЕКАР МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ОСТАНА НА БИО ЛАКТАНА НО С ТОВА ПОВРЪЩАНЕ.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #862 -: Ноември 26, 2011, 11:19:10 am »
Ето обещаната снимка въпреки,че не е много ясна.На снимката сме след баня и намазани със зехтин.На сутринта и нашите обриви бяха избледнели.Ние миналата седмица бяхме на антибиотик Зинат,така че може при нас и това да е причината.Въпреки това аз започнах с капките Финистил 2 пъти на ден по 3 капки.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 11:21:59 am от toni_21_I »

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #863 -: Ноември 26, 2011, 11:27:57 am »
На снимката сме след баня и намазани със зехтин.
Аз съм виждала жена в болницата, която се беше мазала със зехтин и се оказала чувствителна към него и така се беше изринала, че няколко седмици и отне да се оправи.Не е ли по-безопасно като имате обрив да не се мажете с разни домашни неща.

*
« Отговор #864 -: Ноември 26, 2011, 11:43:13 am »
Дъщеря ми е с рефлукс. Първите месеци е имало случаи да повръща над 30 пъти на ден, това напълно сериозно го пиша, без да преувеличавам. Никога не съм дохранвала след това, още по-малко да го събирам. То ако беше така трябваше денонощно да храня. Всеки сам решава за детето си, но според мен не е нужно да се дохранва след всяко повръщане.
« Отговор #865 -: Ноември 26, 2011, 11:46:24 am »
Bobbie никой не ми е казал да спра да я мажа или да спра да ползвам шампоан.Зехтина ние го ползваме още от началото и досега не сме имали проблеми.
А относно повръщането педиатърката ни е казвала да не я храня след повръщане,защото си е върнала това което й е в повече според нея.Да изчакам следващото хранене и тогава да я нахраня.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 11:48:46 am от toni_21_I »

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #866 -: Ноември 26, 2011, 11:53:36 am »
Bobbie никой не ми е казал да спра да я мажа или да спра да ползвам шампоан.Зехтина ние го ползваме още от началото и досега не сме имали проблеми.
А относно повръщането педиатърката ни е казвала да не я храня след повръщане,защото си е върнала това което й е в повече според нея. Да изчакам следващото хранене и тогава да я нахраня.
Никой и никъде не маже бебета със зехтин!! Нито има нужда, нито трябва да го правите.
Останалото, което е казано, също не е вярно, просто защото повръщането може да не е по причина на "това, което е и в повече", а да се дължи на рефлукс, аерофагия и ред други неща.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #867 -: Ноември 26, 2011, 11:55:34 am »
ДОКТОР БЪРДИ ИМАМ ВЪПРОС И СЕ ЧУДЯ ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНА .БЕБЕТО МИ ЩЕ НАПРАВИ 3 МЕСЕЦА СЛЕД 5 ДЕНА ИЗЦЯЛО СМЕ НА АМ ОТ САМОТО НАЧАЛО ПО ПРЕПОРЪКА НА ДОКТОР ЗАПОЧНАХМЕ ДА СЕ ХРАНИМ 1МЕСЕЦ С ФРИЗОВОМ-НО ОТ НЕГО ДЕТЕТО ИМАШЕ МНОГО КОЛИКИ ,ПАК ПО ПРЕПОРЪКА НА ДОКТОР СМЕНИХМЕ МЛЯКОТО С АПТАМИЛ КОМФОРТ-ДЕТЕТО НЕ АКАШЕ ПО 3 ДЕНА И ВРЪЩАШЕ МАЛКО ОТ МЛЯКОТО +КОЛИКИ ДОСТА ИЗЯВЕНИ.3 МЕСЕЦ-БИО ЛАКТАНА -ДЕТЕТО НЯМА КОЛИКИ ДОБРЕ СЕ ЧУВСТВА НООО ПРОБЛЕМ-ДОСТА ПОВРЪЩА ТА ВЪПРОСЪМИ Е КАКВО ДА ПРАВЯ ВЕЧЕ НЯМАМ ДОБЕРИ НА НАБЛЮДАВАЩИЯ ЛЕКАР МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ОСТАНА НА БИО ЛАКТАНА НО С ТОВА ПОВРЪЩАНЕ.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Не пишете с главни букви.
Може да добавяте по 1-2-3 мезурки бебешко оризово брашно. Може да почнете с последният биберон за деня ( вечер), и после да дадете и в други биберони през деня ( 1,2).
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #868 -: Ноември 26, 2011, 12:40:12 pm »
Дъщеря ми е с рефлукс. Първите месеци е имало случаи да повръща над 30 пъти на ден, това напълно сериозно го пиша, без да преувеличавам. Никога не съм дохранвала след това, още по-малко да го събирам. То ако беше така трябваше денонощно да храня. Всеки сам решава за детето си, но според мен не е нужно да се дохранва след всяко повръщане.

Ние също сме с рефлукс и връщането е от него, не от преяждане от преяждане не се връща 30 пъти,той и нашия доктор каза да не се притеснявам и да не правя нищо, но не спи той с отворени очи.Храня си и денонощно то ако е гладен няма да спре да пищи.
Докторе ние имамо обрив около очите- много ситни пъпчици мисля че го сърбят и ги зачервява като чеше. От горе изброените аз ям само шоколад дали е от него или да търся друга причина.
« Отговор #869 -: Ноември 26, 2011, 12:54:14 pm »
По въпроса с рефлукса,когато Майки беше малък и повръщаше всичкото количество мляко,то след това съм давала пак но наполовината на предното количество,иначе детето не спираше да плаче от глад.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #870 -: Ноември 26, 2011, 13:15:47 pm »
Никой и никъде не маже бебета със зехтин!! Нито има нужда, нито трябва да го правите.
.
С риск да вляза в конфликт с вас ето една анкета по този въпрос,не съм единствената,а и го правя по препоръка на педиатърката.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408501
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 13:35:36 pm от toni_21_I »

*
« Отговор #871 -: Ноември 26, 2011, 13:24:06 pm »
Ами навремето като е нямало козметика са мазали децата с мас, след това по-съвременния вариант е зехтина  :lol:. Както е писала една мама във въпросния форум салата ли подправяте?  :lol:
Чувала съм също да къпят бебето в солена вода.  8O Причината не помня.
*
« Отговор #872 -: Ноември 26, 2011, 13:43:56 pm »
Не съм мазала бебето след баня с нищо, ама никога. Супер си е!

И не го къпя всеки ден сега, като не се поти. Пак си му е супер кожата.
Доктор Бърди, преди време се консултирах с Вас относно лекия АД на бебети ми по лицето. Препоръчахте ми разни неща, за което благодаря! Е, мина, няма го вече 4-5 месеца  :D, пу-пу.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #873 -: Ноември 26, 2011, 13:44:39 pm »
.
С риск да вляза в конфликт с вас ето една анкета по този въпрос,не съм единствената,а и го правя по препоръка на педиатърката.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408501
Аз говоря за Европа, САЩ, и изобщо.
Не говоря за Бг- знам че в Бг го правят, но не е правилно, и просто няма нужда от това.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #874 -: Ноември 26, 2011, 13:47:06 pm »
Ами навремето като е нямало козметика са мазали децата с мас, след това по-съвременния вариант е зехтина  :lol:. Както е писала една мама във въпросния форум салата ли подправяте?  :lol:
Чувала съм също да къпят бебето в солена вода.  8O Причината не помня.

Мазането на бебета изцяло, без да има специфичен проблем, или генерализирано суха кожа, е проява на краен примитивизъм. Простете. Простете пак- просто не го правете. Кожата си е жив организъм, и не е "обвивка". Тя се грижи сама за себе си, ако спазвате елементарни неща. Помислете само за това, че всичко, с което се мажат бебета изцяло, се абсорбира в невероятни количества. Да, важи и за козметика, лекарства.

Хората в миналото са мазали поради наличие на проблеми, които не са могли да решат, поради липса на козметика. Мазали са и в рамките на "национални традиции".
Но тези неща са изживяни вече.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 19:30:55 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #875 -: Ноември 26, 2011, 14:23:44 pm »
извинявам се за тъпия въпрос но откъде да го купя това бебешко оризово брашно
*
« Отговор #876 -: Ноември 26, 2011, 14:50:03 pm »
Цитат на: цlink=topic=46668.msg885974#msg885974 date=1322310224
извинявам се за тъпия въпрос но откъде да го купя това бебешко оризово брашно

Където продават бебешки храни. Безмлечна оризова каша съм купувала на Милупа и на Лактана. Мисля, че има и на Нестле.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 14:55:15 pm от ileini »
« Отговор #877 -: Ноември 26, 2011, 14:57:53 pm »
бебето ми е на 3 месеца а на кашата пише след 4 няма ли да направя някоя беля
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #878 -: Ноември 26, 2011, 16:05:00 pm »
Аз също следвам препоръките на д-р Бърди и не мажа Габи  с нищо, нито преди, нито след баня :D Няма абсолютно никакви проблеми, кожата й е чудесна. Иначе бях накупила и аз рани мазила, ама така си и стоят :lol: От време на време аз ги ползвам :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #879 -: Ноември 26, 2011, 17:01:39 pm »
 И на Хип има безмлечна оризова каша.