Ох, с това спане явно всички сме я окъсали. Веднъж съм писала по въпроса само, аз също съм в отбора на неспящите. Отдавна ви следя по въпроса, ама какво да пиша и аз, като нищо ново няма да кажа, ясно е, че няма как да си помогнем, ще си чакаме да отмине
Моята щерка и тя със зор заспива, да не говорим, че преди 23:00 часа рядко успявам да я приспя. Случва се и след 24:00 часа да заспи, сещайте се аз докато се оправя да си легна и аз, колко часа става. И то ако си спеше цяла нощ, до сутринта - айде, бива, ми тя към 2 часа най-късно изревава да яде
И понякога ако е станало късничко, предпочитам да я изчакам да се събуди да яде, да я нахраня и тогава да легна, че поне да поспа няколко часа, щото другия вариант е по-зле, тъъъъкмо съм се унесла вече и съм заспала сладко-сладко и се чуе рев, едвам се държа на крака, вървя и залитам, с 300 зора се държа над кошарата да я храня. Отделно между храненията си примрънква за биберона и аз съответно пак ставам, та спането си е направо приключение. Поне сутрин се събужда по-късничко, като ляга късно, ама то тва не ме грее чак толкова, щото на мен така или ина1е ми се събират много малко часове сън. А тя всъщност нощем като мрънка за ядене или нещо друго, не се събужда, спи си и мрънка, ама като я нахраня продължава да спи, та поне и аз мога да дремна. Денем също спи малко, успявам да я приспя относително лесно, но задължително трябва да съм до нея, надвесвам се над кошарата и си пъхам главата колкото мога, а тя ме гали с ръчичка и се унася. С късмет спи около час, обикновено сънят трае около 30-40 минути. Преди си заспиваше сама, но от няколко месеца започна това с галенето и ако не го правя - няма заспиване. Да не ви казвам под какъв ъгъл съм извита над тая кошара и се налага да стоя така поне по 10-15 минути и не винаги тя заспива, почва да се хили, да швъка, да се върти. Айде местя пак в хола, нашата пълна с енергия вече, джаска се, кряка, репичка просто, аз вече клюмам и ми се спи, ама нямааа. Пробвам по някое време пак да приспя, пак неуспех и вече се предавам, оставям я в бънджито докато окапе и почне да мрънка и търка очи, тогава вече заспива. То хубаво, ама на мен ми минало времето за сън, адреналина ми се вдигнал и като се оцъкля и като не мога да заспя, въртя се, намествам се, дремя някакво такова леко и вече аха-аха да се унеса и - уааааа, гладна съъъм. И така всяка божа вечер....вече като се стъмни и настръхвам...
Хайде, оплаках се и аз, извинявайте