0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #760 -: Ноември 23, 2011, 09:59:10 am »
Докторе и момичета: въпрос за Витамин С.

Аз съм болна (поредната настинка) - гърло, нос, за температура не знам, дрогирам се с обичайното. За да опазя Кай обаче му давам Осцилококцинум (разтворен във вода) и Витамин С, ампула, 2мл/100мг, по 1 на ден. Педиатърката ни не уточни да има проблеми с тази дозировка и с неустановена продължителност на прилагане, но аз малко се чудя дали не трябва да намаля/спра скоро приема на Вит.С.
Кай е на АМ, преходно вече (2) и си мисля, че и там има още витамини, а не знам бебетата дали и как могат да отделят излишното.
Имате ли отговор?
Предварително благодаря :-)
*
« Отговор #761 -: Ноември 23, 2011, 10:08:44 am »
Аз съм чувала, че излишъка от вит.С се изхвърля и няма натрупване и последствия. А след отваряне на ампулата ако остане се изхвърля, защото при взаимодействие с въздуха се унищожава или нещо от рода.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #762 -: Ноември 23, 2011, 10:21:23 am »
Няма полза от Вит Ц. Няма смисъл да го вземате.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #763 -: Ноември 23, 2011, 10:42:57 am »
Ето една статия за "ползите" от витамин С. Може да ви е интересна: http://summaries.cochrane.org/CD000980/vitamin-c-for-preventing-and-treating-the-common-cold
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 11:37:53 am от vanyush »
*
« Отговор #764 -: Ноември 23, 2011, 14:36:30 pm »
Няма полза от Вит Ц. Няма смисъл да го вземате.
Благодаря, докторе.
*
« Отговор #765 -: Ноември 23, 2011, 18:43:09 pm »
 Момичета, я кажете... вашите бебоци кога твърдо започнаха да си заспиват самички в леглото? Нашия Коко има дни, в които заспива, има обаче и такива, в които само на ръце/гърди и щом го оставя в леглото се буди. Нощем нямаме такъв проблем, обаче през деня често ни се случва
*
« Отговор #766 -: Ноември 23, 2011, 19:18:16 pm »
Дидонче, аз не знам колко ще ти е от помощ (и дали няма да ме навикат лошо) но:
Кай си спи в собственото легло от съвсем малък, сега вече вечер си заспива без дума, вопъл или стон. Много му се ще да го нося на ръце, но понеже и без това не мога, от самото начало го оставяхме сам; пускаме му музикалната въртележка, която много обича като "намек", че е време да се спи. Пореваваше известно време, но после спираше. Ако не (и сега понякога се налага) - навеждаме се над леглото и го "гушкаме" колкото може там, като го люшкам с ръка на коремчето му. Най-крайните случаи (2 пъти) са налагали същото нещо да става на нашата спалня; после го местя в леглото.
И в момента е склонен за дневния сън да мрънка до възбог, само и само да не остава в леглото си, но не му минава номера - бива оставен в леглото с музиката си и 99.9% заспива до 15-20 минути. И го оставям сам, щото само да ме зърне да влизам в този период, всичко почва отначало.
« Отговор #767 -: Ноември 23, 2011, 20:06:19 pm »
И на нас точно сега това ни е болна тема :(. Не че имам отговор, по-скоро да се оплача и аз :)
Ема заспива сама веднъж на високосна година. В леглото си е спала сигурно не повече от 30 часа откак се е родила. През останалото време до мен на спалнята или върху мен. И мен сигурно ще ме овикате, но иначе няма сън ни за мен, ни за съседи през три етажа  :(. До преди малко се опитвах да я приспя повече от час, защото идва време за баня и писъците ще са неистови, ако не е дремнала, пък тя си будува от 2 часа на обяд  :( Направо не знам какво да правя. Ако някой има добра идея, направо ще черпя. Да я оставя да реве дума не може да стане, ще се побъркам даже по-бързо, отколкото от двучасово приспиване :)
*
« Отговор #768 -: Ноември 23, 2011, 20:24:31 pm »
 Калоянчо спи нощно време винаги в леглото. Единствено, вече рядко, след 5ч / сутрешното хранене/ спи върху мен, ако има киселинки.
 Проблемно ми е дневното приспиване. Също като Надинка, и аз гушкам в легълцето му, когато обаче вече полу заспал съм го сложила и нещо е примрънкал...
Музикалната въртележка не работи при нас, явно я приема за забавление. Музиката става.
 При нас таткото има по-голям процент успеваемост, явно Калоян не очаква от него да го гушка...
*
« Отговор #769 -: Ноември 23, 2011, 20:36:17 pm »
Надин, не знам кой и защо да те овиква - лично аз искрено и дълбоко ти завиждам за положението със спането. :D
За съжаление - всички тези тактики при Дани не работят и до ден днешен, та си мисля че някои неща си опират и до характерчето на бебето и индивидуалните му особености.

vanyush , ако му хвана цаката на пустото спане изобщо - все едно в кошара, или извън нея - непременно ще те уведомя.  :lol: Напоследък пак по-приемливо е положението с нощния сън, откакто спря нощното ядене... Ама просто защото, след като го приспя гушнат на спалнята и после го преместя в кошарата, при късмет се буди само 5-6 пъти после и след 1-2 ч по принцип спи до закуската. Това в идеалния и най-рядък случай обаче. В по-честите - буди се, разпищява се в кошарата, изправя се и се държи за решетката ревящ като магаре и докато не го приспя пак на спалнята - няма спирка. Понякога и по 3-4 пъти на нощ...

Абе да си кажа, за такива специфични неща - аз стигам до извода, че никой не може да ми помогне, независимо колко опит има и колко добри са принципно съветите му. Все едно аз, да посъветвам някоя майка на злоядо дете, как и с какво да го храни, че да почне да яде...пък моято си хапва нали безгрижно. Колкото нейното ще яде преди да си реши само - толкова и моето ще започне да спи читаво преди сам да си реши. Лично мнение де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #770 -: Ноември 23, 2011, 21:18:09 pm »
Жбрул, ами ако го оставиш Дани да спи до теб през цялата нощ как е дереджето?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #771 -: Ноември 23, 2011, 22:00:19 pm »
Някой, може ли да ми каже разликата между пъпки от претопляне и пъпки от алергия?Малката от 3 дни е с едни ситни пъпчици по цялото тяло,но освен тях има и на места като от ухапване.И според вас мушмула алерген ли е?Това е по различното,което съм яла.

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*
« Отговор #772 -: Ноември 23, 2011, 22:16:45 pm »
На Митко от претопляне са му излизали само около вратлето отзад и леко по-гръбчето.По-цялото тяло-не мога да кажа дали е от претопляне.

*
« Отговор #773 -: Ноември 23, 2011, 22:25:59 pm »
Smaraidi ние така спим, но аз спя зле, защото съм отвита.
toni_21_I не ги разпознавам пъпките, но ние имам по лицето постоянно такива червенички петънца и педиатъра каза че са от претопляне, но и аз се съмнявам за алергия, защото нашите са около очичките.
*
« Отговор #774 -: Ноември 23, 2011, 22:32:32 pm »
Да кажа какво направих тази вечер. Комбинирах няколко съвета: понеже въртележката я ползваме и за занимавка и явно не работи за заспиване, се сетих, че имаме една музикална прожекционна лампа със звезди, която не сме ползвали досега. Та, първо инсталирах лампата, после го  нахраних. Тази вечер беше от тези, в които явно кърмата не е с любимия за малчо дебит и  той много се ядосваше и опъваше. Не го оставих да се храни ядосвайки се, ами на 10та минута го дохраних с адаптирано мляко. Оригнахме се, по държах го още 10тина минутки и го сложих в леглото.
 Полежа малко по гърб, погледа лампата и после започна да търка очи. Когато много се размрънка го завъртях по корем /ние така спим основно/. Почна се едно мятане на главата в ляво и в дясно, и мрънкането за приспиване, обаче не можеше да се отпусне. Та тогава  допрях бузата си до главичката му, сякаш съм го гушнала и на 5тата минута бяхме заспали :)
 За първи път, откакто се е родил, заспива не в ръцете ми за нощен сън :)
 Сега и ако ни е нощ, в която да спим до 7ч, ще почерпя

*
« Отговор #775 -: Ноември 23, 2011, 23:25:27 pm »
Жбрул, ами ако го оставиш Дани да спи до теб през цялата нощ как е дереджето?

Почти същото. Не спи по-стабилно, просто ми е "под ръка" и много по-бързо и лесно успявам да го приспя наново, като спестя врмето /и разсънването/ от рев в кошарата, че докато светна, стана, взема и...уйде. :( Да, ама не може вечно да е така, понеже вече пълзи като бесен, понякога се буди тихомълком и хуква да пълзи и ако аз спя в този момент - брой го изтрещял се от спалнята /въпреки барикадите/. Вторият момент е, че не желая да свиква да спи в МОЕТО легло, а вече не е на 40 дни и много бързо се усеща кое му изнася повече.
И докато ти отговарям - Дани разиграва поредния нощен цирк, който ще се върти още няколко пъти до 12-1 ч. поне. Пратих баща му да се пробва този път, понеже с риск да ме замеряте с камъни - така съм вбесена в момента, че си нямам вяра сама на себе си как ще му реагирам.  :x То не е вечер-две, не е месец-два, не е период...това е хронично и става само по-зле, с нови и нови номера и претенции и краят не се вижда.
Няма никаква връзка "ял, срал, къпан, некъпан...", или каквото и да било. Щом ще се ляга - значи трябва половината време за сън да мине в панаири и това е то. Следобедния сън - почти същото. Рядко го докарва до 2 часа, а между тях е поне едно яко будене и маймунене.

Всички останали случаи на сън са някакво изключение - 2-3 пъти месечно и това е.

Дидон, дано все така лесно ви се получва. При нас и тези номера не сработиха. Изобщо - сработили засега няма каквито и да било.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #776 -: Ноември 23, 2011, 23:34:15 pm »
Дидон, значи сте напред с материала. Моето "дърто магаре" още си заспива на ръце. Уж си ляга в леглото и казва, че иска да спи, но като изляза от стаята и се почва рев.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #777 -: Ноември 23, 2011, 23:38:44 pm »
Smaraidi ние така спим, но аз спя зле, защото съм отвита.
toni_21_I не ги разпознавам пъпките, но ние имам по лицето постоянно такива червенички петънца и педиатъра каза че са от претопляне, но и аз се съмнявам за алергия, защото нашите са около очичките.

И малкия от два-три дни има само по лицето на двете бузки ситни пъпчици, чудя се да не е от някаква храна, която съм яла, от претопляне ли.

Да ви питам, колко време може да стои в хладилника направено мляко фризолак, изобщо давате ли старо мляко?
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 23:41:14 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #778 -: Ноември 23, 2011, 23:49:26 pm »
Следобедния сън - почти същото. Рядко го докарва до 2 часа, а между тях е поне едно яко будене и маймунене.
А защо държиш да спи следобяд, след като нощем се криви и без това? Ивана от както се е родила не е спала 2 часа следобяд.Дори питах тук във форуме, че се притесних, че не е нормално.  Въобще тя си будуваше по цели дни - в началото спеше често на пресекулки, а после започна да спи по два пъти на ден по 1 час и сега сме до максимум час и половина на ден, но понякога е примерно само 30 минути. Аз през деня въбоще не се занимавам да я приспивам. Лошото е, че ако не спи става ужасно крива и всички го отнасяме. Мъжът ми ходи да я вози с колата, барем заспи в столчето, но аз започнах да отказвам вече тези маймунджолъци, само като беше болна я возих, но вечерта. Установих, че като не я насилвам, а я оставя някъде къдетосъм и аз, че да не се чувства изключена ( току виж изпуснала някоя клюка) и евентуално сама си заспива.
 Онзи ден си имах работа да боядисвам прословутите кухненски вратички и я сложих в гаража на столчето за хранене, дадох и една играчка в ръцете и да ме гледа там какво правя. Андрея и тя барабар Петко с мъжете и тя седя в гаража на нейното си столче.  И така както ме гледаше и си играеше по едно време я гледам, заспала, та чак хърка. Андреа и тя. Преместих ги по леглата им и нямаше излишни драми. За мен няма значение за следобедният сън къде ще го спи - ако заспи на пода пак ми е все тая, само да заспи, че да не е крива. Те и без това в детската градина спят с дрехи и обувки ( наложи се да поискам бележка от лекарката ми, че да и свалят обувките, че било задължително да са с тях)та вече не ми прави впечатление. Ако заспи прекалено късно, не я оставям да спи дълго, защото си разваля вечерното лягане и се инати. Но по принцип не виждам смисъл да се мъча да я приспивам следобяд, ако не иска. Аз никога не съм спяла следобяд и като дете все наказана си седях в градината и пак не ме научиха да спя.
Та целият този чаршаф го изписах с цел да те попитам дали си се опитвала и ти да го оставиш да си прави каквото си иска следобяд и да видиш дали сам няма да каталяса от умора и да заспи някъде.Или пък да отидете на разходка и да заспи в количката?

« Отговор #779 -: Ноември 23, 2011, 23:59:29 pm »
Дидон, значи сте напред с материала. Моето "дърто магаре" още си заспива на ръце. Уж си ляга в леглото и казва, че иска да спи, но като изляза от стаята и се почва рев.

Мислех, че съм единствена с дете на 1 г. и 3 м., което заспива само на ръце. Вече тежи 13 кг и си представете какво ми да я нося и пея по 1 час всяка вечер, за да заспи. Следобяд заспива по същия начин с тази разлика, че ми отнема само 15-20 мин. Може би сгреших, че не я оставях сама в леглото след 6-тия месец( дотогава повръщаше нон-стоп и не смеех, за да не се задави). Нямаше да се оплаквам, ако беше само този 1 час приспиване, тя се буди нощем многократно и всеки път трябва да пея и да я нося, за да заспи отново. Тъй като още я кърмя и давам, за да заспи по-бързо, но и това не помага. Нацока се и си иска носене и пеене. Ако някой има идея как да променя това, моля да пише!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!