dessi-kk , Дани е категоричен десничар и в бънджито си - редовно си подскачаше предимно на дясното краче, а лявото - кога го опре в пода - кога не - обикновено по невнимание и пак си заподскача на един крак.
Неговото бънджи е от същия тип, който си показала на линка, поради което му беше още по-лесно целия да се наклони надясно и да си скача предимно с десния крак. Всъщност - в бънджито трябвало да не могат да опират цялото стъпало, а да се оттласкват "на пръсти", поради което аз регулирах височината така, че Дани да не може да стъпи с цяло краче на пода /с проходилката правя обратното/. Сега не мога да възпроизведа точното обяснение, защо така трябвало с бънджито да се прави - беше нещо за тежестта на тялото, разпределението й, възрастта и още куп детайли, които един по-млад и не особено консервативен към тези уреди ортопед ми обясни много подробно, ама кой да помни детайлите.
Аз го сложих в бънджи на около 5 месеца, когато стабилно си държеше главата изправена /според ортопеда, при който го водя - най-рано на 8 м можело да се ползва бънджи, пък проходилка - никога, вредна била
/ Скоро го водих на профилактичен преглед за ставите - всичко си му е наред, при все че втори месец не излиза от проходилката + 2 месеца яко подскачане в бънджи преди това...
Не се изказвам като лекар разбира се и мнението ми не е меродавно. Само споделям личен опит, ако ти е от полза евентуално. Не смятам, че ще се изкриви краче и ще се "изкълчи става" и пр. апокалипсиси от ползване на бебешки уреди, които все пак са мислени от екип специалисти - не от мен и теб. Ако му е ОК на детето в бънджито - остави го да си се весели там, хем и вие да отморите ръцете малко