0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #680 -: Ноември 17, 2011, 22:42:17 pm »
всички имат, моите /а и повечето/ имаха и по ушичките дори
ще опада- или просто ще останат фини и незабележими

Ivan, от значение е колко време е даван антибиотика, и в каква доза. Освен всичко е важно да направите и посявки на гърлен и носен секрет.
Дано не са ви изписвали АБ за 3 дена, както тук моята педиатърка прави- смята, че три дена СУмамед са напълно достатъчни да покрият бронхита на дете.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #681 -: Ноември 17, 2011, 23:06:22 pm »
Понякога и за повече дни не се повлиява или нещо пропускат не знам. Гледах в болницата детенце как му сменяха на 5 дни антибиотика, майката и идваше да се разреве повече от 20 дни са там и температурата не пада.
« Отговор #682 -: Ноември 17, 2011, 23:30:00 pm »
Ние бяхме една седмица на панцеф,лекарката го прегледа и ни каза, че вече е добре, но лечението трябва да продължи още две седмици като ни изписа още 7 дни сумамед(но в по-малка доза).Тъкмо свърши втория АБ и дори не кашляше, и на втория ден след това се появи пак кашлица.Отидохме днес на преглед и му казаха подути гласни струни.Притеснявам се, че започва да вдига температура.Но за посявка не съм се сетила.Това е добра идея;)Благодаря Mini :)
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 23:31:33 pm от ivan1402 »
*
« Отговор #683 -: Ноември 18, 2011, 12:52:28 pm »
Момичета на Тео му се напукват устните,само след като го извеждам навън.Има ли някой с подобен проблем?Напукват му се ,но не са сухи,дори му тече и кръв.
Д.р Бърди моля за коментар и съвет може ли да го мажа с мехлем на Себамед за напукани устни?Не съм купувала ,но видях ,че има за бебета?

ПП Надявам се да ми отговори някой все пак,че на поста ми за сироп за кашлица никой не го направи

« Отговор #684 -: Ноември 18, 2011, 17:15:46 pm »
Д-р Бърди,
Направихме днес рентгенова снимка както казахте и се оказа,че има бронхит с перибронхит.Какъв съвет ще ми дадете?Какви лекарства да му давам?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #685 -: Ноември 18, 2011, 17:48:03 pm »
Не знам??
Зависи от интерпретацията на ставащото. Може би е за АБ лечение това...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #686 -: Ноември 18, 2011, 18:28:16 pm »
Незнам много съм притеснена, защото до преди няколко дни беше на АБ.Сега пак му премерих температурата и е 38,4(в дупето).
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #687 -: Ноември 18, 2011, 18:35:56 pm »
Нищо повече не мога да кажа без преглед- ще трябва да се обадите на Педиатъра си.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #688 -: Ноември 18, 2011, 19:02:48 pm »
Момичета на Тео му се напукват устните,само след като го извеждам навън.Има ли някой с подобен проблем?Напукват му се ,но не са сухи,дори му тече и кръв.
Д.р Бърди моля за коментар и съвет може ли да го мажа с мехлем на Себамед за напукани устни?Не съм купувала ,но видях ,че има за бебета?

На Жорко също му се напукват устните от студа. Купих балсамчето за устни на Себамед. Мажа го отвреме навреме, но тъй като излизаме с писъци от вкъщи и в повечето случай забравям да го намажа.
С балсамчето устничките му остават меки навън  :wink:
*
« Отговор #689 -: Ноември 18, 2011, 22:24:03 pm »
Благодаря ,Мецани!То от известно време и ние така излизаме,с писъци и тръшкане.Ще го купя тогава да пробваме и ние .

*
« Отговор #690 -: Ноември 19, 2011, 00:36:25 am »
На човек като му намалеят грижите и започва да си ги създава :) Моят син се роди нормално, доносен, почти 4кг имаше окосмяване по раменцата и кръста, това от рамената изчезна - дали ще се махне и от кръста? Ако имате наблюдения споделете.

Ако знаеш Ники какви космати ушета имаше..  :lol: Беше като рисче. С времето всичко се изчиства.  :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #691 -: Ноември 19, 2011, 07:02:43 am »
На човек като му намалеят грижите и започва да си ги създава :) Моят син се роди нормално, доносен, почти 4кг имаше окосмяване по раменцата и кръста, това от рамената изчезна - дали ще се махне и от кръста? Ако имате наблюдения споделете.

Ако знаеш Ники какви космати ушета имаше..  :lol: Беше като рисче. С времето всичко се изчиства.  :wink:
Хе хе - Ивана и Андреа и двете имаха космати уши и рамена :-).

« Отговор #692 -: Ноември 19, 2011, 10:47:15 am »
vanyush знам че доктора не харесва Биогайя, но аз я давах преди да намеря този форум и имаше ефект като че по спокоен стана. Това напъване и при нас го има още и не знам кога ще мине дано със захранването да стане. Това което открих е че при нощно кърмене почти не връщаме и затова през нощта храня по-често.

Не знам дали е от Биогайата или от дългоочаквания пети месец, но пак започна да си ака по-начесто (2-3 пъти) в по-малки количества  :). Сега пък има да се чудя да я спирам ли тази Биогайа...  :?

Момичета, вашите бебоци имат често ли секрети в нослетата? При нас откак застудя няма оправия - чистя с аспиратор по два-три пъти на ден, иначе сумти като настървен таралеж, въпреки че не се вижда нищо като погледна - навътре са,зеленикави, не бели :(. Температура няма. При последната консултация педиатърката каза, че нищо й нямало, но пък как може да ти тече носът без нищо толкова време  :(...
*
« Отговор #693 -: Ноември 19, 2011, 11:20:04 am »
 Ванишка, на нас Биогая ни действаше зле, в периода на коликите. Когато давах капките, непосредственото хранене и следващото, преминаваха в стахотни нерви. Не давам вече...
 Ти като излизаш навън, не ти ли потича носа. Същото е и при бебоците, не се притеснявай. Аз не ги дърпам всеки път, Коко много се нервира,пък и от борбата, може да се разрани нослето. Капвам от физиологичния разтвор, имаме и спрей, но пак по-не го харесваме от капките, и като се закашля,всичко излиза, ако има нещо
*
« Отговор #694 -: Ноември 19, 2011, 11:40:34 am »
Дидон не съм чувала за такива реакции от пробиотици, но всичко е възможно. Ние ги давахме когато още си мислех, че нервите и рева са от колики и щях всичко да дам само да спре това свиване и писъци-моята майка се чудеше, какви са тия капки, че всичко спира веднага след като ги дам, така спряхме всички други капки, които давах за колики.
vanyush знам че е добре да се направи един курс за да има ефект и че може да се повтори при нужда, но дали да даваш си е твой избора - прецени ако има ефект давай.
*
« Отговор #695 -: Ноември 19, 2011, 11:52:56 am »
Аз искам да попитам по компетентни мами нещо/не ми се смейте обаче/от известно време ми се върти в ума едно притеснение/от многото предавания/за аутизма.

Моя мъник не прави нито боц с пръстчето,пея му песнички за крачетата и ръчичките-не ги мърда,а ми се хили насреща,дали да се притеснявам :?иначе сме недоносени ако има значение това-роден е 34гс

Изкуквам вече,все намирам за какво да се притеснявам!

« Отговор #696 -: Ноември 19, 2011, 12:28:43 pm »

vanyush знам че е добре да се направи един курс за да има ефект и че може да се повтори при нужда, но дали да даваш си е твой избора - прецени ако има ефект давай.
А какво се разбира под един курс? Месец?
Дидонче, тече ми и още как - цяла зима, но докторите разправят, че не било нормално  :D. не че някой ми е предложил решение. За бебка се притесних, понеже са зеленикави и една мама разправяше, че зелени не трябвало да има... Явно пак някакви митове и легенди като за зелените аките ще се окаже. Благодаря!
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 13:01:17 pm от vanyush »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #697 -: Ноември 19, 2011, 13:00:49 pm »
20 дни - за толкова е шишенцето.
topsi спокойно, то това че ти се смее си е реакция все пак  :D Аз като дам пръст за боц пък го хваща.

Забравих- благодаря на тези, които са ми отговорили за окосмяването.
А за зелените сополки не ммисля че е нормално, те да са прозрачни айде. Ние сме с корички и физ. разтвор изобщо не го обичаме  :)
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 13:03:34 pm от м-и »
*
« Отговор #698 -: Ноември 19, 2011, 17:01:00 pm »
Зелените сополки не ми харесват. Носет секрет пуснете.

Топси, какъв аутизъм,  бре жено :lol:? Рано е още да се тревожиш за това. Иска дресировка, за да направи боц, всекидневно показване, по много пъти. Питала съм доктор Бърди дали е нужно бебетата да се "учат" на подобни неща. Той казва, че не е нужно.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #699 -: Ноември 19, 2011, 18:47:28 pm »

Топси, какъв аутизъм,  бре жено :lol:? Рано е още да се тревожиш за това. Иска дресировка, за да направи боц, всекидневно показване, по много пъти. Питала съм доктор Бърди дали е нужно бебетата да се "учат" на подобни неща. Той казва, че не е нужно.

Подкрепям  :D!