0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #600 -: Ноември 01, 2011, 16:36:38 pm »
Елена, според мен в София ако отидеш в кожно-венерическия, на който и да попаднеш все са добри.
Боби
Аз бих мръднала до Токуда - ако се наложи, там директно могат да направят "смесена" консултация = дерматолог+педиатър, да обединят знания  :wink:. Личният ми (за мен си, имам предвид) опит с Кожно-венерическия диспансер хич не ми допадна, затова не го рекламирам :-(
*
« Отговор #601 -: Ноември 01, 2011, 19:00:59 pm »
много ви благодаря, ще я заведа на лекар, защото макар днес да е по-добре (кожата изглежда розова, не червена) също мисля, че самолечението не е най-добрия вариант. ще й направя и баня с лайка и смрадлика, при всички положения не може да навреди.

а бях толкова доволна, че кожата й е добре. и не виждам причина да се появи такъв проблем - единственото по-различно е, че като застудя и купих чорапогащници да носи, да не би да не може да диша от тях съвсем кожата, но пък те са памучни, знам ли?
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #602 -: Ноември 01, 2011, 20:12:51 pm »
Моля някой който знае да ми каже - Аз давам по 30мл АР с кърменето през деня, но да давам ли вода? Преди съм предлагала той не я искаше, а сега или огладнява или ожаднява 1-2ч след ядене, но се страхувам че ще повръща повече и незнам дали да предложа.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #603 -: Ноември 01, 2011, 21:21:42 pm »
Моля някой който знае да ми каже - Аз давам по 30мл АР с кърменето през деня, но да давам ли вода? Преди съм предлагала той не я искаше, а сега или огладнява или ожаднява 1-2ч след ядене, но се страхувам че ще повръща повече и незнам дали да предложа.
Няма нужда от вода, кърмата си има достатъчно ( дори повече от АМ). Ако искаш да даваш за да привикне към вкуса, това е друг въпрос и може съвсем по мъничко, но няма необходимост от нея.

*
« Отговор #604 -: Ноември 02, 2011, 09:09:49 am »
Благодаря ти Боби, питах дали е нужно за привикване има време.
*
« Отговор #605 -: Ноември 02, 2011, 11:47:35 am »
Здравейте,

Не знам дали въпросът ми е за тази тема. Благовест спря да се изхожда редовно- предписаха ми сироп Лактулоза за да ака. Доколкото разбрах може да е от АМ което му давам - НАН Сенситив. ПОради това, помолих педиатърката дали може да сменим АМ, и тя предложи Фризовом, НО да давам по равни количества и от двете докато превикне( не знам колко време ще е това, но другия понеделник сме на консултация и ще попитам). Обаче проблема е че като ги смесих, това мляко не тече както трябва. Или подлива, малкия се дави или не тече въобще  :? :(  Пробвах с какви ли не шишета и биберони - авент, нук. Затягах, разхлабвах бибероните - никакъв ефект.   На Авент с единичка хич не тече, с двойката бебето се дави. А бе настана една галимация - не знам как да го храня вече. Свекървата казва че е от бибероните, че са повредени, но като давам кърма те си са наред, даже кърмата с двойка биберон си тече нормално     :wink:
Не знам вече какво да правя.  Някакви идеи

*
« Отговор #606 -: Ноември 02, 2011, 13:17:39 pm »
Тоя Фризовом хич не се разбива пробвай със студена вода - аз така разбивам Аптамил в момента и после потапям шишето в топла вода и е по-добре. А това за по равно до привикване - някъде четох че се привиква с едно АМ за 2 седмици, но нашто бебче не акаше редовно с Фризовома, започна след 1с. на Аптамил
*
« Отговор #607 -: Ноември 02, 2011, 13:36:17 pm »
ivanita , когато аз давах "Нан сензитив", Дани акаше веднъж на 24 часа, а понякога е пропускал изхождане. За срванение - с други АМ, а сега и захранен - ако по 2-3 пъти на 24 часа. Т.е. когато хранех конкретно с "Нан", се изхождаше доста по-рядко, в сравнение с "обичайното" за него. Други майки са ми споделяли, че и с техните деца е било същото положението, когато са хранили с въпросното мляко, та вероятно си е нещо от самата формула на този "Нан" точно. Освен това, изпражненията са с цвят на пасирани водорасли  :lol:, добре, че ме бяха предупредили за този ефект преди да дам това АМ, че щях да се ошашкам яко, ако не го очаквах. При моето дете - по-рядкото акане не е създавало проблем и дискомфорт, не знам при твоето как е. Но ако видимо не му е зле - не виждам защо да сменяш АМ, да го смесваш, да даваш сиропи и пр. Ако има някакъв конкретен проблем обаче - не мога да кажа дали съветите на лекарката ви са адекватни, все пак - аз не съм лекар.

Относно смесването на различни АМ, педиатрите с които аз контактувам поне - са категорично "против", ставало е въпрос в мое присъствие, когато други пациентки са питали за тази практика. Не съм питала обаче подробно защо са против смесването на различни видове АМ, освен че най-общо се каза: "за всеки проблем си има конкретен вид АМ и трябва да се открие точният вид за бебето и проблемът му". Предполагам - имат и доста други аргументи, но не съм ги чувала, не се е налагало да питам просто.
Допускам обаче, че все пак има някакви изключения, щом педиатър ти е казал да правиш така...

Млякото не тече, или подлива, защото не го смесваш добре вероятно, а когато са и два различни вида - още по-тегаво става. Опитай да приготвиш двата вида АМ поотделно, според указанията и когато са добре разбити, смеси ги в едно шише и друсай яко до пълното им смесване.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #608 -: Ноември 02, 2011, 18:17:25 pm »
И аз не знаех, че може да се смесват млеката и останах учудена че педиатърката каза така, но й се доверих. Каза, че не можело днес НАН а утре друго. Малкия не акаше по 2 дни,и то при условие че му се даваше и кърма, не само АМ. Другото което ме поддтикна е че този НАН Сенситив едва го намирам в нашия град - има го само в една аптека и един път като нямаше и като закъсах, елате ме вижте
Jbrul,  това с аките го забелязах - не знам дали приличат на пасирани водорасли, но пък как миришааааат  :lol: :lol: :lol: Ама важното е да ги има .

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #609 -: Ноември 02, 2011, 18:24:25 pm »
Откриването на "точният вид нужно АМ" естествено не значи "опит-грешка" тип практики.
Основната причина за разреждане на изхожданията при бебета е намалено количество приемана храна.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #610 -: Ноември 02, 2011, 18:49:33 pm »
Иванитка,аз съвсем наскоро питах за изхожданията,че и ние взехме рядко да се изхождаме-минавали са и повече от 48 часа,а сме изключително на кърма.Но не виждам да й пречи.Но като се изходи,такова количество изхождаа... и наистина много мирише :D
[/url]
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #611 -: Ноември 02, 2011, 21:17:48 pm »
Откриването на "точният вид нужно АМ" естествено не значи "опит-грешка" тип практики.
Основната причина за разреждане на изхожданията при бебета е намалено количество приемана храна.
Единият ми син е на Фризовом и няма проблеми с акането. Другият пие Аптамил - точно на вашата възраст и аз се тюхках, че не ака редовно детето. Започна да се изхожда всеки ден или през ден след като му увеличих млякото.

*
« Отговор #612 -: Ноември 02, 2011, 21:31:20 pm »
Eille това с увеличаване на млякото не помага за акането при нас - успявам да го накарам да изпие повече от шишето, но или суче по-малко или започва да връща след хранене т.е. прехранвам го.
*
« Отговор #613 -: Ноември 03, 2011, 16:48:43 pm »
Аз не мисля че причината за намаляване на изхожданията е намалената храна. Аз като смеся двете млека по 60 гр. те стават около 140 мл. Бебчо обаче много рядко изпива около 120. Дори и кърма да е. В повечето случаи изсуква около 100 мл. и се мръщи после.
Не знам дали е съвпадение но мисля че откакто взе да се изхожда по-рядко стана по нервен и да го боли коремчето( т.е. коликите)

« Отговор #614 -: Ноември 03, 2011, 18:03:37 pm »
Иванитка,не знам дали съм права,това са мои разсъждения,но ми се струва логично.И при нас се получи същата история.Ама то при нередовно изхождане,се образуват повече газове,които естествено усилват коликите.
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #615 -: Ноември 03, 2011, 18:35:11 pm »
Ама то при нередовно изхождане,се образуват повече газове,които естествено усилват коликите.
  Газовете не причиняват колики, въпреки твърденията въху опаковките на анти-газ лекарствата за колики. Доказано е, че : 1. анти-газ лекарствата не помагат за колики ; 2. като спрат да реват след колики имат повече газове, от колкото преди да започнат да реват. Появата на газове е в резултат от коликите, а не обратното. Каква е причината за появата на колики не е известно.

Б.
« Последна редакция: Ноември 03, 2011, 18:38:14 pm от Bobbie »

*
« Отговор #616 -: Ноември 03, 2011, 19:06:15 pm »
Съгласна съм с Боби. Аз забелязах, че днес ако не ака утре има повече газове-мисля че организма ги образува за да придвижи с тяхна помощ.
*
« Отговор #617 -: Ноември 03, 2011, 23:01:18 pm »
от няколко месеца ади не пълни памперса всеки ден, понякога и до три дни стига, но не мисля, че това я кара да се чувства зле. аз се панирах в началото, въпреки всичко дето четох за това колко е нормално за кърмените деца да не ходят до тоалетна всеки ден.
*
« Отговор #618 -: Ноември 04, 2011, 10:33:37 am »
 Газоврете не образуват колики, обаче засилват дискомфорта на бебето. Самите газове също са неприятни, а може и болезнени при бебетата... така, че не е зле да се стремим към по-малко газове...

Ние вчера се опитахме да отидем на кино и оставихме Калоян на едната баба. Излязохме в 19ч и в началото криво ляво са се оправили. Обаче, като дошъл часа за хранене в 20ч, настанало нещо страшно. Час и половина бабата не може да укроти детето. Нищо не признавало. Не знам как е склонил да изпие 50мл. Прибрахме се 10мин,  след като се обади. По този повод в момента има сополи и ми се струва, че гърлото го боли. Възможно ли е от рева да е... До сега никога не е плакал, за повече от 5 мин.
 И друго, което се сещам да питам тези които кърмят, но им се е случвало да хранят и с бутилка. Бебето отказва ли друг да му дава от бутилката или му е безразлично
 Аз два пъти съм давала кърма от шише и не е имало никакви проблеми. От бабата, обаче не е искал.
*
« Отговор #619 -: Ноември 04, 2011, 10:39:56 am »
Дидон, при нас се е случвало няколко пъти да преграква от рев. Първият път си помислихме, че се е разболял, но втория вече загряхме, че човекът пресипва от реване  :lol: До сополи обаче не се е стигало, поне при нас.
Колкото до това, че не е искал шишето от бабата, мисля си, че е напълно възможно, защото Найден не само не искаше шишето, но и не желаеше изобщо баба му да го държи, търсеше само мен, понякога и баща си  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin