ivanita , когато аз давах "Нан сензитив", Дани акаше веднъж на 24 часа, а понякога е пропускал изхождане. За срванение - с други АМ, а сега и захранен - ако по 2-3 пъти на 24 часа. Т.е. когато хранех конкретно с "Нан", се изхождаше доста по-рядко, в сравнение с "обичайното" за него. Други майки са ми споделяли, че и с техните деца е било същото положението, когато са хранили с въпросното мляко, та вероятно си е нещо от самата формула на този "Нан" точно. Освен това, изпражненията са с цвят на пасирани водорасли
, добре, че ме бяха предупредили за този ефект преди да дам това АМ, че щях да се ошашкам яко, ако не го очаквах. При моето дете - по-рядкото акане не е създавало проблем и дискомфорт, не знам при твоето как е. Но ако видимо не му е зле - не виждам защо да сменяш АМ, да го смесваш, да даваш сиропи и пр. Ако има някакъв конкретен проблем обаче - не мога да кажа дали съветите на лекарката ви са адекватни, все пак - аз не съм лекар.
Относно смесването на различни АМ, педиатрите с които аз контактувам поне - са категорично "против", ставало е въпрос в мое присъствие, когато други пациентки са питали за тази практика. Не съм питала обаче подробно защо са против смесването на различни видове АМ, освен че най-общо се каза: "за всеки проблем си има конкретен вид АМ и трябва да се открие точният вид за бебето и проблемът му". Предполагам - имат и доста други аргументи, но не съм ги чувала, не се е налагало да питам просто.
Допускам обаче, че все пак има някакви изключения, щом педиатър ти е казал да правиш така...
Млякото не тече, или подлива, защото не го смесваш добре вероятно, а когато са и два различни вида - още по-тегаво става. Опитай да приготвиш двата вида АМ поотделно, според указанията и когато са добре разбити, смеси ги в едно шише и друсай яко до пълното им смесване.