0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #420 -: Октомври 25, 2011, 12:34:02 pm »
Имах предвид - различни от храненето неща, но както и да е. Нямам намерение да влизам в безмислени дебади - всеки си знае децата и не познава чуждите. Знаем, че ти можеш да Възпитаваш и дресираш, ние явно не.
Темата е Помагаме си взаимно, а не "Търсим си косури".
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #421 -: Октомври 25, 2011, 12:43:39 pm »
Боби всички с две деца под две години за мен са героини, а тази нощ явно за всички е била будна  :) и нашия така се буди много, че и искаше да играе единия път. При теб след елиминиране на причините може да спира рева или след 5мин., но нашия реве та се къса и после се подзема и се стряска и буди и от това, а и аз с него, затова го оставям само ако цял ден е така и то 10 мин. никога не съм чакала, може да са номера но не при всички става да го оставиш и да заспи сам.
Аз имам проблем от седмица който не знам от какво е и как да оправим. По време на кърмене започва един рев и напъване понякога пръцка, дърпа се от гърдата ако му дам другата може да яде малко, но продължава да реве и свива давам и 30мл. АМ АР и към шишето отношението е същото. Като вдигна да оригва започва още повече да реве от където съдя че не се е наял. Акаме нередовно-понякога всеки ден, понякога 3 пъти на ден , а друг път през 3 дни.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #422 -: Октомври 25, 2011, 12:46:56 pm »
Имах предвид - различни от храненето неща, но както и да е. Нямам намерение да влизам в безмислени дебади - всеки си знае децата и не познава чуждите. Знаем, че ти можеш да Възпитаваш и дресираш, ние явно не.
Темата е Помагаме си взаимно, а не "Търсим си кусури".
Виж Мими,никой не те е критикувал и съм много далече от мисълта да те уча ка да си гледаш децата. Именно защото темата е за помощ, затова споделям какво като промених се промениха нещата, защото и моето дете се е будело посред нощ и знам колко е трудно, особено при положение, че и ходя на работа. Ако все пак някой научи нещо полезно и започне да спи повече, значи е имало ефект от поста ми.  

м-и , вашият е на 4 месеца, ние говорим за по-големи деца. Вие дето се вика и колики може да имате и всичко. Ивана я оставихем за първи път след като ни държа будни до 4:00 сутринта и просто нямахме сили. Седнахме в хола и се чудехме какво да правим, а тя в леглото си се дере. И тогава взех часовника да гледам колко време е ревала, че да не прекалим. Рева около 10-12 минути, каот последните мимути на пресекулки и си личеше, че се изморява. На следващият ден 5 минутки и след това се приключи с нощните бдения. Обаче беше някъде на 9 -10 месеца. Бебе на 4 месеца е много различно,но в никаквъ случай не трябва да му го правиш интересно през нощта. Пише дори да ме им се усмихваш,че да схванат, че нощта не е интересно време.
Не спира рева при елиминиране на причините - аз елиминирам което смятам, че е важно и не е за подценяване, че да не стане да съм я оставила пък тя била примерно мокра или я боли нещо.

Ами то днес точно Ивана спря да реве и малкото ревна за нощното си хранене. Уж беше спряла да се буди, сега ново 20 пак иска да яде през нощта. Малко по малко и нея я уча, но не може да я оставя гладна. Аз всъщност  затова сега пиша ( тук е посред нощ), защото тотално ме разбудиха. Ако не я бях научила Ивана не знам как шях да се оправя, като се има предвид, че излизам за работа в 8, карам ги на градина и се прибирам с тях в 18:00. Не е живот това да не можеш да спиш и да се очаква от теб да си продуктивен. До тук съм спала от 23:30 до 01:30 и сигурно ще спя от 5:00 до към 6:30-07:00...

Б.
« Последна редакция: Октомври 25, 2011, 17:34:03 pm от Birdie »


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #423 -: Октомври 25, 2011, 13:22:53 pm »
Чета тази тема с интерес отскоро и мисля че част от начина да си "помагаме взаимно" е споделянето на опит  - това понякога може да е много по-практично и полезно.
Макар аз още не мога да допринеса към темата, само четейки научавам толкова много. Така че моля, продължавайте да споделяте!


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #424 -: Октомври 25, 2011, 18:15:52 pm »
 С Калоян подхождам по следния начин нощно време. Ставам веднага щом го чуя, поглеждам часовника. Ако се е събудил в необичайно време, давам бибата. Откаже ли, храня. Не паля лампа /от  вечерта си оставям една съвсем  слаба нощна/ , не включвам телевизор, не му приказвам. След нахранването гушкам с надеждата да се оригне, връщам го в леглото вече унесен... До сега не съм го оставяла нощно време буден в леглото... До момента не е искал да си гукаме нощем

 Вчера вечерта бяхме на рожден ден в едно заведение. И друг път ни се е случвало да ходим, но сега явно вече разбира и се беше превъзбудил страхотно. Прибрахме се със съвсем малко закъснение и решихме да елиминираме банята. Слагам аз на цицата за хранене и си мисля, че после ще спим. Да, ама не. Като се почна едно приказване и смях с глас, страшна работа. Гушках, разхождах и пеех,  но никой не ме чуваше... Накрая реших да постъпя като "говорещия с кучета"  :oops: трябваше да му пренастроя мисълта. Та в 23ч напълних коритото и си направихме една спокойна, топла баня. В 23:30ч бяхме по леглата...

 Какво друго да споделя,а, да, не винаги желанието бебето да е на ръце е глезотия. Калоян понякога нощно време не може да спи по друг начин, освен в мен. Първоначално реших, че съм поставила началото на лош навик, докато не забелязах, че всъщност той иска да го държа вертикално, излегнех ли се, веднага започваше да мрънка. Така, че детето има реална нужда да го държа, а не да се глези...
 
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #425 -: Октомври 25, 2011, 19:09:32 pm »
 :D NG май всички го гледаме и бебчо се успокоява прав ако мен ме няма. А като се събуди и аз като теб първо биби после цици, но не гледам час. А като иска игра се правя че спя, то не че имам сила да играя де.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #426 -: Октомври 25, 2011, 20:48:31 pm »
От няколко дни чета дискусията за спането и все още за себе си - нямам отговор на въпроса, дали аз нещо бъркам с Дани, или просто си му е такъв биоритъмът на него. Спането ми е болна тема, признавам си  :(
Откакто стана на две седмици - спането в т.ч. и моето покрай него се превърна в мираж. Първо го отдавах на негови физиологични несгоди - имаше рефлукс, после бяха коликите, после уж като спре нощното хранене щеше да спи, все още беше съвсем малко бебе и се придържах към правилото, че колкото и пъти да ме събуди - трябва да изтърпя, не да го оставям "да се нареве", въпреки че уж няма причина за неговото недоволство... И така вече 9-и месец аз все "чакам" и да ви кажа какво чакам - нямам никаква идея.
Като изключим "графата спане" - той е изключително лесен за гледане и си давам сметка за това. Яде си, здрав е, много подвижен, много усмихнат и контактен, никога не ми е ревнал ей така "за спорта", изобщо - не е ревливо дете, или капризно дете, но не е от спящите и туй то!
На този етап, след като стане сутрин - до вечерното лягане има една дневна дрямка, която рядко достига 2 часа. Уж би трябвало да се изморява физически, постоянно тича след котката с паяка, или скача в бънджито, играе си седнал в басейна и после пак отначало. Не се спира и за минута и това е часове наред и не и не, няма умора, няма окапване и желание за сън. Казах си ОК, през деня как да е, но и нощем няма спане "ънблок", особено пък откакто върна нощното хранене...То какво върнал де, беше го спрял за 2 седмици някъде и сега - пак. Не се буди с плач, разстроен, или защото му е некомфортно нещо - напротив, буди се широко и ведро усмихнат и очевидно наспан и доволен. Ако все пак няма будене, самото му спане е на пресекулки с различни интервали, я за биберон ще мрънка, за вода, защото е заел неудобна поза, но в съня си не се сеща да се обърне и докато не стана аз - мрънкочът не спира. Не стана ли - вече си следва рев, писъци и както си трябва. И по 10 пъти на нощ и по 20 ме е вдигал, рядко има изключения. Дефакто - той самият си спи, но познайте аз дали мога. Дори да успея да задремя пак след първите 2-3 пъти, после вече става небъдна история, почват да ме тресат нервите, избивало ме е и на рев понякога, защото хем съм физически капнала - хем не мога да си наваксам поне малко със съня. Не мога да разбера защо не спи "човешки" това дете, не ми хрумва вече и какво да направя за да променя нещата. Просто май се примирих, че ще я караме така до незнайно кога, което не е най-похвалната позиция, но съм тотален блокаж вече по темата.
В интерес на истината обаче, с възрастта все пак тенденцията е към "по-добре". То що се отнася до спането на Дани - правилните изрази са "по-зле" и "по-малко зле"  :lol:, но с всеки месец, все пак положението клони към "по-малко зле", дано някога стане и наистина "добре". Ако може преди да съм заприличала съвсем на скелет и да ме повтори пневмонията - супер ще е  :D
Чета тук с надеждата да взаимствам някоя идея, пък ако сработи - ще се похваля, за да знаят и други мами, че все пак има чалъм.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #427 -: Октомври 25, 2011, 21:11:56 pm »
Jbrul, не бъркаш, такова си е детето  :D
На моята приятелка детето спря да се буди нощем след като навърши 1 месец. Без да е правила нищо.
Моята мома си се буди два пъти за ядене и поне един път за игра. Когато е будна за игра - то е викане, пеене и кискане. Е няма сила на земята, която да я приспи в този момент. Оставям да се навика и да си заспи, е в това време и аз не спя. Ама както казва майка ми - "Който спал, спал. Ти поспа 33 години" :D
Все някога ще пишем и ние - Детето спа цяла нощ. Ама като те гледам теб, няма да е в темата за 0-12 месеца :wink:

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #428 -: Октомври 25, 2011, 21:41:53 pm »
Ами Жбрулче,радвам се ,че можем да си направим цял отбор от неспящи мами  :DТо се смея ама в такива нощи не ми е смешно,даже имам чувството ,че ще откача :(,защото те като се заредят няма спирка.Слушаме Бг музика до 6.00сутринта и  когато другите стават,ние си лягаме,ама той спи до 10.00,а аз до 8.00,че после му правя закуски и т.н

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #429 -: Октомври 25, 2011, 22:02:19 pm »
Когато след отбиването Ники искаше да си говорим по 5 пъти на нощ, ревеше, но не за храна, а за дса играем, постъпих като Боби. Първата нощ не мръднах и го оставих 10 мин. да теве, след като му смених пампито, предложих мляко и беше отхвърлено. Втората нощ - 5 мин. пак не искаше мляко. Третата нощ - 3 мин рева, само подадох биберона с млякото, изпи малков полусън и заспа. После смених млякото с топла водичка и малко захар и за още 3 нощи отказахме нощното хранене. Всякакво, а преди ядеше от 4 до 5 пъти на нощ, като редувах кърма с АМ.
Сега има моменти на рев и на не искане да заспи. Взимаме го между нас и като стане ясно, че не го боли нищо, а смята, че трябва да си говорим, го връщаме в кревата, целувка, лека нощ и заспива :lol: :lol:

Вижте момичета, просто трябва да намерите "цаката" на бебетата си.

Жбрул,от нещо се разсънва във втората част на деня. Сокове, храни, музика, знам ли... Опитала ли си с чай Лека нощ или Дормекинт?
[/url][/url]
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #430 -: Октомври 25, 2011, 22:37:16 pm »
Жаси, само с "Лексотан" не съм опитала по обясними причини  :lol:
Цаката на Дани е просто да му се спи. Ако му се спи - да го сложа на пода в банята и там ще откърти, ако не - значи е не. Няма гушкане, взимане на леглото, ако ще на челна стойка да застана - нъц. Той не се разсънва във втората част на деня, по-скоро няма "сънена" фаза. Чайчета и бла-бла пробвах и то в такова количество веднъж, че чак в тази тема се вдигна пушилка, докато обясня, че е било инцидентно такова количество течност. Не виждам как храната ще има връзка с неговото неспане, защото той си е такъв откакто се е родил, а оттогава - доста му се промени храненето и то неведнъж, а със спането все му куца. Всъщност "куца му" от моя гледна точка де и с оглед на това, че аз изнемогвам физически. На него самия - явно си му е съвсем добре така, ако не беше - все щеше да му се отрази негативно по някакъв начин, а такова нещо няма.

Започвам да си мисля, че в някаква степен и при бебетата е както при възрастните хора въпросът със съня. В смисъл, че има възрастни, които се наспиват ефективно за 6 часа, дори за 4, след това са адекватни, отпочинали и нямат нужда от повече сън. Има и такива като мен, на които им трябват 10-ина часа непрекъснат сън, че да заредят батериите, иначе са като пребити и това не е нещо, което човек сам си избира да бъде така - то просто си е така. Може би и при бебетата е нещо подобно, въпреки че като цяло те спят повече от всеки възрастен - сравнени помежду си - едни са сънльовци, други не са. Моето май е от вторите.  :lol: Това са си лични мои разсъждения естествено и не изхождам от никаква "официална наука" пишейки това, просто споделям какво ми е минавало през ум.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #431 -: Октомври 25, 2011, 22:52:29 pm »
Jbrul, ако си склонна да почетеш книжки, има теории и съпровождащи практически съвети и програми за приучване на децата да спят. Съветите дотук на майките, които смятат, че са се справили с проблема, произтичат от това схващане - начин има, възможно е, но трябва да знаеш кога, какво и как. Има и друго схващане,  че оправия няма каквото и да правиш.

Аз преди години гледах едно бебе в Испания, което не щеше да спи нощем, родителите приложиха метод от книга, и детето се отказа да вдига майка си по 5-6 пъти нощем. Отне малко упорство и нерви, но за около месец се справиха и промяната беше трайна. Момченцето тогава беше на около 6-7 месеца.

Зная кои са най-популярните книги в Щатите, ако те интересува, ще ти пратя заглавията на лични.
« Последна редакция: Октомври 25, 2011, 22:54:03 pm от цигу »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #432 -: Октомври 25, 2011, 22:56:38 pm »
Цигу, сложи и тук линкове към книгите.
Може да са от полза на някой :D

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #433 -: Октомври 25, 2011, 23:14:36 pm »
Jbrul,като те чета за нощното спане и ние бяхме така проблема е че заради рефлукса и коликите ние ревяхме и през деня почти непрестанно. Спеше по половин час между храненията и то в повечето случай на ръце, защото иначе се стряскаше от болки и трябваше пак да ставам и да разнасям. Взех го да спи при нас и още е така, всяка вечер опитвам да го оставя в неговото легло, но на първо събуждане го вземам после спи, яде но поне не нося и спя. Ще намериш начин просто става трудно и при всички различно. И аз като теб забелязах че има подобрение с времето и с някой взети мерки сега нося два пъти по-малко през деня  :)
Цигу и аз ще почета ако дадеш линкове.
Имам въпрос към мамите които са приспивали на ръце как са си решили проблема(надявам се не с приспиване на крака  :D )?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #434 -: Октомври 25, 2011, 23:33:13 pm »
Започвам да си мисля, че в някаква степен и при бебетата е както при възрастните хора въпросът със съня. В смисъл, че има възрастни, които се наспиват ефективно за 6 часа, дори за 4, след това са адекватни, отпочинали и нямат нужда от повече сън. Има и такива като мен, на които им трябват 10-ина часа непрекъснат сън, че да заредят батериите, иначе са като пребити и това не е нещо, което човек сам си избира да бъде така - то просто си е така. Може би и при бебетата е нещо подобно, въпреки че като цяло те спят повече от всеки възрастен - сравнени помежду си - едни са сънльовци, други не са. Моето май е от вторите.  :lol: Това са си лични мои разсъждения естествено и не изхождам от никаква "официална наука" пишейки това, просто споделям какво ми е минавало през ум.
Жбрул, аз също мисля, че ти колко часа на денонощие спи не можеш да промениш, но можеш да го научиш да си ги спи наведнъж. Това според мен е целта на това учене. А иначе аз от сега знам че моите двете са коренно различни по колко спят. Ивана от както се роди беше много будна и спеше 2 пъти по 1 час през деня , а сега е един път и както е тръгнало скоро и това ще отпадне. Андреа пък само спи. Само дето в началото беше много разпокъсано и будуваше по няколко пъти посред нощ, а сега сме изместили будуването да е през деня. Иначе общо спи към 17-18 часа, че и повече някои дни. Като се събуди нощем изглежда отпочинала и се усмихва и гугука, но аз я третирам коренно различно от през деня и тя накрая заспива от скука :-). Снощи беше нервна и не искаше да се успоки. Имаше и колики май, защото рева около половн час.  Аз не съм опитвала да я приспивам, но я успокоявам и като се успокои я слагам в леглото да се приспива сама. През нощта се събуди да яде- на полутъмно е яла и обратно в леглото. Вече започна да се унася още докато яде, толкова е сънена през нощта, а преид беше кукуряк. Та има ефект това ралично държане според мен.

м-и именно, защото така я бях научила Ивана за това тръгнах да чета как да си учим детето да заспива. Казват, че за да се отучи трябва да го дебнеш да е унесено, но не напълно заспало, когато го слагаш в леглото. То трябва да знае, че там е заспало. В началото както го сложиш може да заплаче. Успокояваш, но без да вдигаш на ръце. Аз съм стояла по половин час до леглото и я галя и давам биберона, ако го изпусне,но не я вдигам. Бая зор беше, по-лесно щеше да е да си я приспя, но пък в дългосрочен план стана по-добре. Чак като по-голяма я оставих да плаче. Ние просто имахме различни периоди - ту се научи, ту направя нещо и го разваля. Сега вече много внимавам с поведението си.  А и забравих - трябва да си има някаква рутина за заспиване, която всяка вечер да е еднаква. При нас е баня, след това отиваме да кажем лека нощ на тати, слагаме памперс и пижама, решем косата и си казваме лека нощ с опряни нослета :-). После я вдигам и слагам в леглото и тя седи мирно и чака да вдигна решетката без да се противопоставя. Рутината може да е всякаква, не е необходимо да е баня или нещо подобно. Но е добре да не е нещо дълго и сложно. Важното е да нещо, което да го подготвя психически, че следва сън. Ивана сега започва да си търка очите още докато слагаме памперса, а преди се мяташе като змия като се опиташ да я сложиш в леглото.  И този метод според мен е много правилен, защото веднага си пролича, когато мъжът ми по едно време я слагаше да спи и и развали рутината, Примерно пускаше я в стаята и да си игра след бянатя и я разнасяше и и развали хубавите навиди да си заспива сама. Като зпаочнах пак аз да я приспивам, за 2 дена се върна на старото, но не беше без рев в леглото и викове до Бога.
На бебето нямаме още рутина,защото ляга доста след банята, но примерно на нея и обличам тези костюмчетата с дълги ръкави и крачоли само през нощта, а сутрин дори и да продължи да спи, я преобличам с нещо с къс ръкав или по-лекичко. Нямам как да и кажа, че е време за спане и време за игра, но поне така я свиквам като е с определени дрехи и мама не говори много, значи ще се спи. В началото изглеждаше да няма никакъв ефект, но сега вече се вижда, че започва да разбира намеците ми. Ивана като бебе пък имаше различен биберон за заспиване, който не давах да се позлва по друго време. Андреа пък биберони много рядко дъвче, само като иам колики. Та всяко си е различно, но все нещо трябва да измилиш, че да знае че е различно това време от другото време.
« Последна редакция: Октомври 25, 2011, 23:37:27 pm от Bobbie »


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #435 -: Октомври 25, 2011, 23:36:58 pm »
Имам въпрос към мамите които са приспивали на ръце как са си решили проблема(надявам се не с приспиване на крака  :D )?
М-и, аз приспивах и тримата на ръце (почти всеки път след петия месец) до година и два месеца. В един момент обаче така ме болеше гърба от тежеста им, че трябваше да променя нещата. Започнах да ги слагам в леглата им, да им давам книжки или някаква играчка, лягах на моето легло, и или им пеех или бавно повтарях думички. Първия месец беше трудно и не всички заспиваха едновременно затова и се налагаше да приспя този, който е останал буден отново на ръце за да не събуди другите и най-вече за да си остане режима им еднакъв. Гледам, че твоето бебе е още малко, гушкайте се, че после стават такива дяволи та неможеш да ги хванеш:):)
Жбрул, Дани е от моята порода:) На мен сън не ми трябва. И 2 часа да спя се чувствам добре и не съм изморена. Друго ме изморява:):):)
Бъдете здрави.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #436 -: Октомври 26, 2011, 00:52:00 am »
Цигу, много обичам да чета книжки всъщност :wink:, не от точно този вид де, но нямам против и тях да прочета, не се знае откъде ще излезе решението на моя "проблем". Може и на ЛС да дадеш заглавия, може и тук да ги постнеш, все пак и други момичета се интересуват както виждам.

Боби, не мисля че вече има какво да направя относно спането на Дани, точно защото - няма как да го накарам да спи повече отколкото иска/има нужда. Самият той си прави режим и за ядене и за спане, откакто се е родил и е доста по-точен от всеки часовник. Примерно като новородено бебе си закова храненето на точно 3 часа и цепеше секундата, после на 4, 4 и половина, стигна до 6 часа по едно време, отскоро пак е на 5. Но мисълта ми е, че той "режим" си е имал винаги и освен, че режимът е железен - си е лично негова изработка, не съм го карала аз по никакъв начин. Само понякога съм измествала часове за хранене за мое удобство.
Със съня - положението е същото. Заспива в определени часове всеки път, разлики има +- 15 мин. от дадения час за спане, рядко до половин час. Периодично тези часове се сменят, според това колко пъти в денонощие ще спи, което е нормално и се определя от възрастта му. Нощният му сън обаче е времето, в което аз не мога да спя ефективно, защото просто сънят му не е "плътен" и всяко мрънкане за нещо на което не реагирам на секундата - може да се превърне в едно хуууубаво събуждане. И като "си е взел дрямката" особено, допусна ли да се разсъни - става непредвидимо нататък. Примерно днес заспа към 20.45. Спазвам същите "ритуали" подобно на теб /само дето сега разбирам, че ги пишело и по книгите, ама карай/. Половин час преди очакваното време за сън - една хубава вана, с пяна и всички екстри, после го обличам с точно такива дрешки /в БГ им казваме пижамки/, давам му играчката за мачкане която се ползва само за сън, биберон и заспива. Напоследък все по-лесно и без много кандърми. И непробудният му сън е окло 2 часа, след което се почва въртене, мрънкане за нещо, опитвам да не допусна да се събуди - подавам биберон, ако трябва, пускам му машинката за звуци /също само за сън се ползва/, давам вода ако иска... Заспива уж, но след 30-40 мин. - ново такова "пробуждане" и хайде пак аз да търча и при всяко следващо - все по-трудно и бавно го "успивам". Поспал ли е пък 4-5 часа вече - оцъкля се и следва екшън :( В един момент, въпреки че се бях зарекла да не го правя - взех го да спи при мен на спалнята, за да си спестя ставането поне. Разлика в поведението му няма, според това дали е в кошарата, дали ми е в леглото - реши ли, че не му се спи - няма гушкане, биберони, уговорки и пр. Не се спи и толкова. В точно този момент, вече е буден от половин час, гледам го на камерата, търкаля се из кошарата си и пее и си играе с каквото добара. Кога ще заспи пак - не мога да гадая, само знам, че като се отегчи достатъчно ще се размрънка, после ще реве и ако не отида - ще се засини от рев, но няма да каталяса и да си легне да се самоприспи. Оставих го няколко пъти да пореве 10 мин., да разбере че "номерът - няма да мине" уж, резултатът беше повече от трагичен. Не само не спря и не се кротна, а така се разстрои, че когато накрая все пак отидох и го гушнах - близо час не можах да го успокоя, целият се тресеше, хълцаше и после цяла нощ се стряскаше насън. За себе си - с подобни практики приключих. Може да са обосновани, работещи, да дават ефект при много деца - не оспорвам, но са твърде много "извън моите убеждения" просто. В крайна сметка и начинът ми на живот не налага супер спешно и "на секундата" Дани да започне да спи 12 часа непробудно и без да ме вдига, въпреки че нямам против да стане така  :lol:
Всичко, което не ми се вижда твърде крайно по въпроса - вече съм го направила мисля. Малко по малко нещата стават по-добре, въпреки че не със скоростта с която ми се иска. Ако собственото ми здраве не беше толкова жестоко разклатено - нямаше и да се впрягам толкова всъщност.

Благодаря за мненията и съветите на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #437 -: Октомври 26, 2011, 01:17:43 am »
С риск да ви разочаровам, линкове към конкретни материали за четене в интернет нямам. Споменах книги и това са те:

The Baby Sleeps Tonight: Your Infant Sleeping Through the Night by 9 Weeks
by Shari Mezrah
http://www.amazon.com/Baby-Sleeps-Tonight-Sleeping-Through/dp/1402238096

The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night
by Elizabeth Pantley
http://www.amazon.com/No-Cry-Sleep-Solution-Gentle-Through/dp/0071381392/ref=pd_sim_b_1

The Sleepeasy Solution: The Exhausted Parent's Guide to Getting Your Child to Sleep from Birth to Age 5
by Jennifer Waldburger
http://www.amazon.com/Sleepeasy-Solution-Exhausted-Parents-Getting/dp/0757305601/ref=pd_sim_b_3

Не изключвам някоя да е преведена на български.
Ако някой реши да поръча от американския сайт на Амазон, за да чете на английски, пишете ми на лични. Можете да използвате адреса ми за доставка, а аз ще ви препратя книжките по пощата до България.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #438 -: Октомври 26, 2011, 05:37:56 am »
Ама Жбрул, Дани за цялата нощ ли спи 4-5 часа?


  
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #439 -: Октомври 26, 2011, 05:39:37 am »
Според мен приемете, че децата са различни. Моята Стефания е прилеп- в колкото и да стане, и да не спи през деня, и 4 часа да спи- заспива винаги след 11:30. Снощи отново изкъпана в 19, в леглото в 10- не и не, заспа около 12 часа, умолявали сме я, викала съм, ревала съм, наказвала съм я, лишавала съм я от любими неща- няма вариант това дете да заспи по-навреме. И това е от 20тия ден от както е родена. Да е здрава, другото се нарежда.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит