Здравейте, Докторе!
Момиченцето ми цяло лято се поти по главичката (само) докато суче. Отдавах го на горещото време и това, че е гушната в мен. Сега, обаче, потенето продължава. Споменах го на педиатъра като попитах дали не е рахит, но тя измрънка нещо от рода, че след 6 месечна възраст рахита се отразява не на главата, а на гръдния кош. Така и не ми каза това потене притеснително ли е или не.
Освен това преди месец и половина бебето преболедува от бронхит. Тогава лечението беше с Медоклор. Сега отново имаше бронхит и бяхме на Клацид, Проспан и Фенистил. Не е имала температура. Рядко се закашляше - 3-4 пъти за деня. Кашлицата й обаче беше със спазми.
Тази кашлица ме накара да я заведа на лекар. При първия преглед педиатъра каза, че й няма нищо, но да направим контролен след 3 дни. При втория преглед установи бронхит. Общото състояние не се бе променило.
Сега няма кашлица,нито хрема и апетита й се подобри. Понякога, само понякога, за няколко секунди диша като Дарт Вейдър (е, малко по-тихо). Да си призная не съм давала съвсем редовно фенистила.
Този петък трябваше за сме отново на преглед, но за съжаление мъжът на лекарката почина внезапно и не се знае тя кога ще се върне на работа. При заместващата я лекарка не бих си завела децата.
Има ли връзка между тези симптоми и притеснителни ли са те? Трябва ли да направя някакви изследвания?