Докторе, 800мл чайче "за приспиване" беше инцидентно, уточних вече. Чайчета вече не давам, а само вода. Количеството е според неговото желание, не е заковано на 800мл дневно. Постоянно жаден е, когато точи литри слюнка, което става когато му избива зъб, в другите дни си поема вода в съвсем нормални количества така, че от "събитието зъбоникнене" - няма как да се откъсна.
Друга причина за жаждата му - не се откри. Под натиска на педиатри и роднини, как детето имало диабет защото охотно пие вода, изследвахме 2 пъти кръвна захар - всичко е в норми. Аз самата от дете пия много вода, не помня колко пъти ме бодоха и изследваха по тази причина от страх, че имам диабет. Е, нямам диабет и до ден днешен пия поне 3 литра вода дневно, дори като бременна кръвната ми захар не надвиши 4,7. Не мога да забравя тормоза, който отнесох като дете по повод моето пиене на вода, което определено се отразява и на поведението ми в момента спрямо бебето и неговото пиене на вода.
Би било адски тъпо да споря с вас, кое е правилно и неправилно при децата и няма да го направя. Синът ми е напълно здрав, развива се добре, като иска да пие вода - да пие. Ако на мен някой ми вземе бутилката с вода и не ми дава да пия когато искам, защото не било нормално и нямало нужда - няма да ми е особено драго, поради което не се отнасям по този начин и към детето си. Не претендирам за правота и "научност" на мнението си, само споделям аргументите си. И разбира се - не агитирам другите майки да постъпват като мен.