Искам да попитам, най-сериозно, просто за информация... Защо непременно трябва бебето да се отучи от смученето на палеца ? Заради евентуално изкривяване на зъбите ли ? Виждам, че това е практиката в България и то от край време. Аз самата си смучех палеца до към 6-7 години, не помня точно, но майка ми упорито ми го мажеше и ми лепеше лепенки, за да ме отучва. Нямам криви зъби и не съм носила апаратче. Да, за дете на 6 разбирам защо трябва да се отучва, но малкото бебе защо ? Моят син също си смуче палеца, но никога не съм се притеснявала за това. Не живея в Бг и тук никой не ми прави забележка, че бебо смуче палец и да го отучвам. Даже акушерката ми след раждането го видя, че иска да си лапне ръчичката и му "показа" как да си сложи палеца в устата
. Тук има привърженици на залъгалките и привърженици на палците
Няма едно мнение, всеки прави каквото му харесва
ivanita, и при нас имаше бебешко акне. Явно се среща често. С нищо не съм го мазала и си изчезна само. Четох, че било хормонално. Наистина не е приятно да гледаш бебчето си с пъпчици, но поне не е страшно/
Цвете, нормално е това за вашата възраст. Опитай се да я слагаш по-често по корем, за да заякнат мускулите. Аз му изправях шезлонга в седнало положение и така успяваше да пипне играчките на него. И така единствено не се нервираше