При нас се буди нощем като най-често се е преметнал по корем и не може да спи така, а се мъчи и аз трябва да стана да го обърна и така по няколко пъти на нощ.. при вас става ли така??
Същото и при нас става
Аз в просъница като го чуя да сумти (то е едно специфично пъхтене) и веднага знам, че е по корем и иска някой да го обърне по гръб. Да, обаче като отида да го обърна, той ме вижда и почва да реве. Иска да го взимам, и после иска и да суче и няма оправия
Та така и при нас, нощем си се храним, къде се събужда от глад, къде, защото се нерви, че не може да се преобърне...
Сами, на мен педиатърът ми каза през деня да го държа максимално дълго по корем, за да може по-бързо да свикне сам да се обръща. А тази сутрин намерих бебчо направо заспал по корем, милият. Бил е толкова уморен, че не е могъл да ме събуди
Но спа за пръв път от доста време 10 чàса непробудно
Другото обяснение, което педиатърът ми даде, за нощното будене и неспокойство, е това, че сме били на почивка и че бебето е отвикнало от стария режим вкъщи. И наистина, като бяхме на море, бебчо спеше с нас в една стая, а сега вкъщи си е в неговата стая - сам. Просто му се е объркал нещо режима, но педиатърът каза, че до две седмици трябва да се оправи.