Имам следното питане.От три дни ми прави впечатление, че се появиха ситни обривчета около устата и, които вечерта стават червени.
И аз се чудя същото от няколко дни. Ние сме все още само на кърма, но понеже бебка не иска залъгалка, смуче пръсти (че и цели юмруци
) и брадичката й е вечно олигавена - предполагам това е причината за обривите. Помня, че в описанието на някаква козметика преди време бях мяркала нещо за продукт, който уж помагал точно за такива обриви. Сега не мога да си спомня коя марка беше (по всяка вероятност Авен), а и аз сякаш не съм много склонна да плескам кремове около устата на всичко отгоре
. За сега чистя веднъж на ден с памук с термална вода, през останалото време бърша само със суха кърпичка. Ще се радвам на съвет от доктор Бърди дали нещо да се прави с тези пъпчици или просто да чакаме за свършат лигите
Ако се касае за едно пръстче, това се нарича "яздене" и е обусловено от намалено разстояние между яздещото и съседното. Не препоръчват да правите нещо. Нито да слагате плат под пръстчето... не знам откъде ги четат тези неща... .
Обикновено това се счита за "минорна" аномалия, и за това се пише заедно с клинодактилиите.
Подръпването на пръстче, което е малко по-свито от другите, също ли се отрича?
Четох, че това се дължи на някакво скъсено мускулче...