0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #880 -: Ноември 26, 2011, 17:11:29 pm »
бебето ми е на 3 месеца а на кашата пише след 4 няма ли да направя някоя беля
бях ти писала и на лични, оризовата каша е безмлечна и безглутенова, нищо няма да направиш. Ние бяхме на 3 и нещо като и сгъстявах с такава. А сега като се замисля, на времето нас са започвали да ни захранват със сокчета и пюренца точно на три месеца, и пак нищо не ни е станало. Така че не се притеснявай.
*
« Отговор #881 -: Ноември 26, 2011, 17:14:51 pm »
Оооо сокчетата от 40-тия ден Деси  :D
*
« Отговор #882 -: Ноември 26, 2011, 18:02:40 pm »
Ами навремето като е нямало козметика са мазали децата с мас, след това по-съвременния вариант е зехтина  :lol:. Както е писала една мама във въпросния форум салата ли подправяте?  :lol:
Чувала съм също да къпят бебето в солена вода.  8O Причината не помня.

Мисля че това със солта беше: за да не им мирише потта като пораснат. :-)  Поне така е в нашия край.
Не съм мазала бебето след баня с нищо, ама никога. Супер си е!

И не го къпя всеки ден сега, като не се поти. Пак си му е супер кожата.
Доктор Бърди, преди време се консултирах с Вас относно лекия АД на бебети ми по лицето. Препоръчахте ми разни неща, за което благодаря! Е, мина, няма го вече 4-5 месеца  :D, пу-пу.
Какво е това АД?

*
« Отговор #883 -: Ноември 26, 2011, 18:27:50 pm »
атопичен дерматит
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #884 -: Ноември 26, 2011, 18:54:58 pm »
атопичен дерматит
или с други думи - екзема.
:-)

*
« Отговор #885 -: Ноември 26, 2011, 19:06:26 pm »
Д-р Бърди ще се радвам ако ми отговорите  :)

От няколко дни забелязвам в изпражненията на сина ми слуз, от 2-3 дни изпражненията са и със зеленикав цвят. Днес едно от изхожданията беше само слуз. Съответно се обадих на педиатърката за консултация. Отговорът беше, че най-вероятно е от сополките( тъй като синът ми има сополки) и увеличената секреция. Препоръката е да давам Биогая. Чела съм Ваши мнения за нея и реших да не я давам.
Но, въпросът към Вас ми е какво да направя(изследвания, диета от моя страна, тъй като синът ми е на кърма), за да се преборим със слузта в изпражненията?

Пропуснах да спомена, че вчера и днес преди обедното кърмене съм давала по 5 лъжички безмлечна оризова каша.
*
« Отговор #886 -: Ноември 26, 2011, 19:35:27 pm »
Да "припея" и аз по въпроса с мазането.  :lol: Също не мажа с нищо, освен веднъж дневно дупето - след къпане. Имам един "млечен лосион" за тяло иначе, лек хидратант /с който аз се плескам предимно/, за бебето съм го ползвала рядко, когато някъде по тялото се появи "засушаване". След 2-3 дни третиране с лосиона това отминава и пак спирам да мажа.
Единственото, което напоследък ползвам редовно като козметика е това: http://apteka.framar.bg/30023708/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0-abc-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B4-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-40-%D0%BC%D0%BB-#axzz1epavDwJC
Преди 10-ина дни след разходка, бузите на Дани бяха "изпръхнали", зачервени и така си останаха 2-3 дни. После зачервяването намаля, но грапавостта си остана. Предположих, че е ефект от студеното и чат-пат ветровито време. Дерматоложката ми каза да му взема този крем и да мажа на много тънък слой личицето и ръчичките /ако е без ръкавици/ преди излизане. След 2 дни мазане кожата се възстанови и сега го нанасям само преди разходка.
И другото "изключение" в мазането, което съм правила е слънцезащитната козметика. Когато го водих на море и в конкретни случаи, когато не съм можела да го държа само на сянка поради независещи от мен причини. Продуктите пак бяха избрани по препоръка на дерматолог.

Простотията със соленето на бебе по нашия край, я знам като: "да не му миришели краката като възрастен". Краката конкретно /пък цялото го солят нали/  :lol: И съм го запомнила, защото баба ми все се оплакваше как на дядо му миришели краката, често и пред свекърва си. И прабаба ми /свекървата демек/ все кършеше пръсти и с отчаяние в гласа се оправдаваше за тази "неизправност" на сина си с: "Доре, ами като скумрия съм го солила бе майко, като скумрия, не съм виновна че миришат пустите му крака". Милата женица, така си и умря с убеждението, че тя е виновна за проблема и солила, солила, ама не ШЪ да е било достатъчно. :lol:
А всъщност, обяснеието беше много просто. По комунизма дядо ми /и не само той/ носеше разни найлонови чорапи, изкуственяци, които спарват краката и не само водеха до смрад, ами до гъбички и пр. екстри. И човека цял ден ходи костюмиран с найлоновите чорапи и затворени обувки - зима, лято - няма мърдане, такава му беше работата. Има си хас вечер като се събуе и да не се понесат "благоухания". Като дойде демокрацията и вече беше лесно да се купуват чорапи 100% памук, а и модерно разбира се - внезапно на дядо "спряха да му миришат краката". Ей така от раз, на около 65 години. Да се неначудиш нали...;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #887 -: Ноември 26, 2011, 20:03:07 pm »
Оооо сокчетата от 40-тия ден Деси  :D
Хаааа, то значи моето си е било направо късно захранване на третия месец  :lol:
Това за соленето не съм го чувала,по нашия край(Варна) го няма- сигурно е нямало нужда - явно са ги топяли в морето  :lol:
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 20:07:44 pm от dessi-kk »
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #888 -: Ноември 26, 2011, 20:46:17 pm »
Аз сега мажа на Ивана дупето с Aquaphor след къпане и краката от глезените до колената с някакъв крем на Aveno за екзема. Това е от както получи екзема, иначе преди повече от година не мажех с нищо . Сега я мажа, където излезна екземата,а не навсякъде.

*
« Отговор #889 -: Ноември 26, 2011, 21:38:23 pm »
toni_21_I, детето е на 5м. защо изобщо е необходимо да го мажеш с каквото и да е. Не ти давам акъл, но просто снимката е меко казано потресаваща, детето изглежда като пържола омазнено, да ме прощаваш. Изобщо не е нужно да се мажат децата с каквото и да е, ако нямат нужда - суха кожа и т.н.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #890 -: Ноември 26, 2011, 21:48:32 pm »
Bobbie никой не ми е казал да спра да я мажа или да спра да ползвам шампоан.Зехтина ние го ползваме още от началото и досега не сме имали проблеми.
Аз съм изумена, че някой ти е казал да започнеш. Просто не раазбирам защо толкова дъжиш на това мазене. Какво ще му стане, ако не се маже? Ще изсъхне ли,какво ли? Твоя си работа. Аз просто посочвам, че на детето ти кожата в момента има някакъв проблем и бне е разузмно да го мажеш, независимо, че не е от захтина.

*
« Отговор #891 -: Ноември 26, 2011, 23:18:22 pm »
И аз не мажа с нищо.Като се роди го мажех,и то защото просто знам,че се "мазали" след къпане.От доста време не мажа нито дупето ,нито нищо и кожата му е ок.Значи червеното му е било отпечатък от моите пръсти-не се бях замисляла :? :ask: 

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #892 -: Ноември 26, 2011, 23:30:33 pm »
Като сте започнали да обсъждате кожни проблеми да се включа и аз.
На Алекс от два месеца му се появи на коремчето и една тънка ивица към гърдите една област с много суха кожа, изглежда така все едно ще започне да се лющи. На пипане е грапава все едно е непрекъснато настръхнала.
В началото педиатърката му се усъмни за лишеи и каза да започна да го мажа с олиото на Себа Мед, но нямаше подобрение. След това минахме на Линола Фет измазах цяла тубичка и имаше леко подобрение, но след като преустанових мазането нещата се върнаха в изходна позиция. На последната консултация му изписа Excipial 4% уреа. Не съм го купила още защото го нямаше в няколко аптеки.
Д-р Бърди, смятате ли, че това е подходящо лечение или трябва да купя нещо друго? До сега за каквото съм Ви послушала никога не съм сбъркала. :)
Ето снимка:

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #893 -: Ноември 27, 2011, 10:27:20 am »
Цитат
Както е писала една мама във въпросния форум салата ли подправяте?
[/b]
Цитат
детето изглежда като пържола омазнено,
[/b][/b]
Това звучи меко казано............ osi_7 и ме обижда.Все пак става въпрос за моето дете,подобни сравнения не смятам за подходящи.
Честно да ви кажа вече съжалявам,че сложих снимката и написах с какво съм намазала Габи.В тази връзка, моля ако може да се изтрие въпросната снимка и съдържанието!
Аз дори не съм Ви питала дали да я мажа или не със зехтин.Нали това е въпрос на личен избор и всеки си носи последствията от този избор!?
Въпроса ми беше за Фениснила и пъпките,от какво може да са,а те не са от зехтина.
А и Вие откъде знаете дали детето е със суха кожа или не?
Но както и да е предлагам да затворим тази страница вече!

« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 10:33:30 am от toni_21_I »

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #894 -: Ноември 27, 2011, 11:03:00 am »
Тони, ми то не става хем дайте ми съвет, хем глей'ти си работата
като пишеш в интернет пространството си носиш и последствията на отговорите
картината е потресаваща с това омазано тяло, детето ти ще има късмет, ако след време не развие кожна алергия
мажи си я с газ, мас, оцет, сол и каквото още ти хрумне, прави каквото намериш за добре, ти си майката и ти решаваш
най-малкото е неуважение към личното време на доктора, който хиляди пъти е писал  относно мазането на кожата на пеленачета, ти да влезеш и да му искаш съвет за фенистила, но да не приемаш съветите му принципно
ми извинявай, на мен би ми било обидно някой да ме употребява по този начин
« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 11:04:49 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #895 -: Ноември 27, 2011, 11:12:01 am »
Цитат
Както е писала една мама във въпросния форум салата ли подправяте?
[/b]
Цитат
детето изглежда като пържола омазнено,
[/b][/b]
Това звучи меко казано............ osi_7 и ме обижда.Все пак става въпрос за моето дете,подобни сравнения не смятам за подходящи.
Честно да ви кажа вече съжалявам,че сложих снимката и написах с какво съм намазала Габи.В тази връзка, моля ако може да се изтрие въпросната снимка и съдържанието!
Аз дори не съм Ви питала дали да я мажа или не със зехтин.Нали това е въпрос на личен избор и всеки си носи последствията от този избор!?
Въпроса ми беше за Фениснила и пъпките,от какво може да са,а те не са от зехтина.
А и Вие откъде знаете дали детето е със суха кожа или не?
Но както и да е предлагам да затворим тази страница вече!
Тони, извинявай! Целта не е да те засегнем.
А ти вместо да се сърдиш се замисли над думите ни. Дори и детето да е със суха кожа има такъв избор на козметика, която да я овлажни.
*
« Отговор #896 -: Ноември 27, 2011, 15:40:35 pm »
 Тони, мила, не се засягай... обаче защо изключваш възможността бебо да се е обринало именно от зехтина? Нали ти самата се чудиш от какво е?
 Аз последния месец от бременността се мажех със зехтин. Вече ми идваше в повече финансово да купувам специална козметика за бременни. Е, хич не ми беше приятно да мириша на маслини...
 Не мислиш ли, че зехтина е прекалено мазен за бебока.
 Всъщност не смятам, че точно мазното ще помогне. Ти не си ли забелязала, че колкото и да си мажеш ръцете с крем, ако не е подходящия, и най-мазния да сложиш, ефект никакъв

*
« Отговор #897 -: Ноември 27, 2011, 16:58:31 pm »
Мерси за отговорите за количката :D
Ще я возя смело на следващо ниво :wink:

*
« Отговор #898 -: Ноември 27, 2011, 18:59:27 pm »
Много педиатри в бг продължават да препоръчват зехтина за мазане на бебета вкл. и нашия, а така намазани деца съм виждала и с бебешко олио, просто някой така си мажат.
Тони и аз си сислех че моето дете не се обрива от шоколада, който ям, защото не съм спирала да го ям-нито през бременноста, нито през 5-те месеца след раждането, но... след вчерашното ми похапване му се появиха нови 3-4 пъпки е ще го спра за 10 дни да видя как стоят нещата, а за твоето дете ти си реши  :) Всеки има право на коментар, за това е форума, дори и да смяташ че отговорите не ти помагат ще ги прочете някой(като мен) и ще си вземе мерки спрямо неговата ситуация.
« Отговор #899 -: Ноември 27, 2011, 23:54:47 pm »
И аз мисля, че е много възможно от мазното да се получи обрив. Няма да разказвам подробно, но от личен опит го казвам при това точно такъв беше случая- дълго време мазане без проблем.....