0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #820 -: Ноември 25, 2011, 02:23:59 am »
а всъщност и другото, което ме притеснява, е че ние си лягаме много късно, а съответно и тя си ляга към 2 часа през нощта. спи си до един на обяд, но пак така се притеснявам, че не си взима "добрия сън", но просто такъв ни е дома, и мъжът ми се връща от работа в 9.30 вечерта и няма как ако искам да се познават. когато сме си само двете може и в 11 да си легнем, ще спи. (ох дано не ме намразят хората с неспящи деца, давам си сметка каква съм късметлия) лека ви нощ
*
« Отговор #821 -: Ноември 25, 2011, 08:51:51 am »
Момичета давам си сметка ,че писането и в тази тема се превръща като диалог само между определи майки,та така че ако можех бих си изтрила поста по въпроса за неспането,и още много други мои нечетени и неотговорени постове напоследък.
Разбирам защо не пишат вече и тук много хора,извинявам се на мод.че спамя-просто ми стана неприятно и исках да го напиша.

*
« Отговор #822 -: Ноември 25, 2011, 09:10:15 am »
moniks_s може би са нямали(казвам нямали защото моя опит е прекалено малък за да съм от помощ на някой) какво да ти отговорят, а не че не са искали. Не разбирам сръднята.
*
« Отговор #823 -: Ноември 25, 2011, 09:41:11 am »
Момичета давам си сметка ,че писането и в тази тема се превръща като диалог само между определи майки,та така че ако можех бих си изтрила поста по въпроса за неспането,и още много други мои нечетени и неотговорени постове напоследък.
Разбирам защо не пишат вече и тук много хора,извинявам се на мод.че спамя-просто ми стана неприятно и исках да го напиша.
Здравейте мами!Отдавна не съм писала.Аз имам една питанка -вашите бебоци спят ли нощно време?Тео ако спи спокойно два-три дни после 1 седмица е ад.И то под спокойно имам впредвид заспиване към 22.30  ,пробуждане в 5-6 и го местя при нас.Възможно ли е да е от никненето на зъби?Давам Дентокинд,но си има нощи, в които заспива и от едни път се събужда ,не плаче но стои буден до 6 сутринта.Тази нощ/сутрин/ например заспа в 5.00 НЯма нужда да ви казвам колко зле се чувствам и изнервена.Дайте съвет как се справяте ,че понякога имам чувството ,че ще лудна  :oops: :(
Иначе си има апетит,но спането ни е мисия невъзможна :? Заспива в релаксата с люлеене и при преместването в леглото се буди и дотам  :?
Нимика,аз започнах да го повдигам към 4 месец.

Моникс относно поста за неспането се изписаха 3 страници. Верно, че няма отг адресиран конкретно към теб, но всяка една мама сподели какво се случва с нейното дете. Ти сама можеш да прецениш кое се доближава до твоя случай и кое не, от там да правиш заключения. Няма как някоя от нас да ти каже Моникс детето ти плаче за еди си какво  :wink:
Както си писала по-горе изнервена си, разбираемо е. Не се впрягай за такива неща  :)

За устничките също ти е отговорено, за сиропчето не е, но разбери, че във форума има мами които много повече са се сблъсквали с неспящи бебета, отколкото със сиропи за кашлица и напукани устнички.

Лек и усмихнат ден на всички!  :D

*
« Отговор #824 -: Ноември 25, 2011, 11:32:15 am »
moniks_s , недей така сега, не разбирам наистина от какво си обидена в момента. От какво си изнервена - определено ;)
Конкретно за неспането - виждаш, че не само ти имаш такъв проблем, виждаш че и много хора писаха, споделяйки своите мнения и предложения, как евентуално да се справим с това състояние на децата, или поне ние да си намерим начин да почиваме по-ефективно. Наистина, има ли значение към кого конкретно е адресиран даден пост/отговор, ако неговото съдържание е полезно и за теб с нещо? В някои теми, съм изчела страници "диалог" между няколко майки по въпрос, който интересува и мен лично и съм се възползвала от информацията, която са си дали една на друга. Това, че не са писали конкретно на мен - не ме бърка, ако успея да си реша ядовете.

Лично аз, не само на теб и не само в тази тема - не отговарям на определени въпроси, понеже не им знам отговора. Не защото не ги чета и не ми дреме, че някой има конкретен проблем. Полза в това да напиша: "Еди кой си, много съжалявам, че не мога да ти помогна, дано намериш решение" - не виждам, поради което и не пиша такива постове.

Ето примерно последния пост на Elena B. Четох го, не й подценявам моментните чуденки "дали,или", защото на нея това й е на дневен ред. Не мога да й отговоря нищо обаче, защото "този левъл"  :lol:, дали сънят на Дани ще е във времето за "добър сън", или във времето за "не толкова добър сън" - още не съм го достигнала, че да я съветвам нещо. Засега само си мечтая, притесненията ми относно съня му да са от подобно естество...
На нея ще й отговорят хора, които знаят какво да кажат по нейния въпрос. И когато  тя и те "влязат в диалог"  - това не означава, че някой неглижира мои, твои, или нечии други питания, а само че на този етап - никой нищо не може да ни посъветва по нашите проблеми.

Та хайде да не си измисляме сами драми и да се чудим за какво и на кого да сме обидени предлагам. А кой, къде и защо е спрял да пише - си е решение на спрелия да пише някъде. И аз съм спряла да пиша на много места, но не мисля, че продължаващите да пишат на същите тези места трябва да престанат, че на мен да ми е по-комфортно и да се "върна" във въпросните теми. Форумът не е детска градина и уж всички сме възрастни хора тук, пък през три страници става "дай си ми куклите - на си ти парцалите".

Извинете ме за този off. Прекрасен ден желая на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #825 -: Ноември 25, 2011, 14:41:09 pm »
Имам един въпрос относно количките.
Кога започнахте да вдигате нивото след напълно легналото?
София другата седмица става на 5 месеца и определено вече и писна да лежи.

*
« Отговор #826 -: Ноември 25, 2011, 14:42:27 pm »
Ники,аз на навършени 4м. сложих в полулегнало,а на навършени 6м.-в седнало.

*
« Отговор #827 -: Ноември 25, 2011, 15:06:50 pm »
 Края на трети месец. Нашата количка се вдига с каишка отзад и така мога да си регулирам колкото ми хареса...
 Да не говорим, че смених коша за новородено с летния на втория месец. Калоян проявяваше интерес към околния свят, колкото и мътно да е виждал... Коша беше от тези, които имат изцяло легнало положение, но крачетата се вирват, ето такъв:
 Така, че Ники, слагай я принцесата :)
*
« Отговор #828 -: Ноември 25, 2011, 15:11:55 pm »
Няма смисъл да обяснявам,но ще го направя с риск да разсърдя мод.Не измислям драми ,а споделих нещо ,което ми прави впечатление.Няма нужда да си измисляме скандали и сръдни,като всъщност няма такива.

Ники, Тео го повдигнах още в 4 месец в полулегнало положение,а в седнало 6-7месец.Той почна да седи на 7 месеца,а преди това се смъкваше в количката.

*
« Отговор #829 -: Ноември 25, 2011, 15:22:41 pm »
 има отговор за мазането на устничките... Мечо ползва вазелинче на себамед, а други, че в студеното ползват Мустела колд за личицето.

Еленка, аз бих изкъпала, и приготвила бебо за нощта преди тати да си дойде. После да ни остане само да се храним и ще преместя малко по малко заспиването по-раничко. Нека да е поне към 23ч. Така в един момент ще ми е по-лесно да го преместя и по-рано... Мисля си, че бебоците ни вече навлизат в етап, в който е важно да внимаваме за навиците им. Пък и време за мама и тати насаме, да остава  :wink:

Аз много се вглеждам в Калоян какви сигнали ми дава. Нашият режим първоначално го бяхме стиковали с коликите. Кризите ни бях между 20ч и 23ч. Та, правех към 20ч едно по-дългичко кърмене. Изчакване около половин един час, после дъъълга баня, която го успокояваше и забравяше за коликите. След това малко плач около 22ч /ама един час плач се понася много по-лесно от 3/. Накрая хранене и в 23ч беше в леглото.ОБАЧЕ в един момент започна да ми прави дрямка след храненето в 20ч и банята и реших да изместя къпането по-раничко, съответно и последното хранене се измести и сега заспиваме в 22ч. Не стана от раз, но категорично такка е по-добре. Не вечеряме с мъжа ми посред нощите, пък и за Коко подобен навик мисля е по-добре...А, и ако решим с таткото да направим късно излизане, което още не се е случвало, много по-лесно се гледа/пази нахранено и спящокърмаче :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #830 -: Ноември 25, 2011, 16:12:09 pm »
Ами при нас не се продават напълно легнали колички както в България, а за малките бебета обикновено има някаква приставка, на която се слага кошничката от колата. И двете ми бебета в такова се возят от новородено. Иван я смених в соедналата количка (която ляга назад, но не напълно) когаот беше на 5-6 месеца. С Андреа същото смятам да направя.

Сега да кажа за рефлукса - антирефлуксорното мляко го взехме и няма особен ефект, Намалих обаче храненията от 150мл на 120мл и това като че ли имаше повече ефект. Не знам дали има връзка, но тази нощ спа спокойно, а вчера на всеки час се будеше. Само дето с повдигането на матрака стана както си и мислех - намерих я с главата там където и оставих краката снощи т.е. стана така, че не главата, а краката са и повдигнати :-).

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #831 -: Ноември 25, 2011, 16:25:43 pm »

Сега да кажа за рефлукса - антирефлуксорното мляко го взехме и няма особен ефект, Намалих обаче храненията от 150мл на 120мл и това като че ли имаше повече ефект. Не знам дали има връзка, но тази нощ спа спокойно, а вчера на всеки час се будеше. Само дето с повдигането на матрака стана както си и мислех - намерих я с главата там където и оставих краката снощи т.е. стана така, че не главата, а краката са и повдигнати :-).

Това с повдигането на матрака мисля, че е за по - малки бебета  :D, много се ухилих на повдигнатите крака. Но намалянето на грамажа ми се струва чудесна идея, пиши как се развиват нещата.
*
« Отговор #832 -: Ноември 25, 2011, 16:29:51 pm »
Аз още го слагам на повдигнат матрак, страх ме е и затова, а до кога трябва да е - никой не ми е казал да го пусна преди да спре повръщането съвсем.
За количката - аз извадих летния кош на 4.5м, но те в столчетата за кола, които ние ползваме не стоят легнали така че мисля, че може и по-рано.
« Отговор #833 -: Ноември 25, 2011, 17:05:10 pm »
......но те в столчетата за кола, които ние ползваме не стоят легнали така че мисля, че може и по-рано.

С риск пак да предизвикам спор, но на някои от тези кошчета си пише, че не е препоръчително детето да стои повече от 2 часа в него... мисля че и лекар ми го беше казвал това.

*
« Отговор #834 -: Ноември 25, 2011, 17:16:54 pm »
 Това с двата часа е малко преекспонирано. Имам предвид, че няма да увредиш бебето, но я си представи ти да стоиш толкова време в една поза,няма значение каква, без да можеш да мръднеш. Малките бебчета не могат сами да си сменят позата.
 Същото мисля се отнася и за самото сядане. Няма да е проблем да сложиш бебо в седнало положение, като го подпираш за гръбчето и гърдичките. Проблемът ще дойде от това, ако го подпреш с възглавници  и го оставиш да седи така. Телцето му ще се умори, ще започне да се изкривява, а няма да може да направи нищо

Мое мнение, но подплатено от докторски съвети...

*
« Отговор #835 -: Ноември 25, 2011, 18:40:47 pm »
На мен ортопеда ми каза, че не пречи да стои в столчето, а естествено е това, което казва Дидон, че всики би се схванал 2ч в една поза, но аз рядко го оставям и в количката 2ч без да го вадя  :) Имах предвид, че не е легнал в коша за кола и ако му се товари гърба, то не е само в количката, а и там.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #836 -: Ноември 25, 2011, 19:58:20 pm »
Моникс, за спането не мога да ти дам съвет на теб конкретно, както и на никоя друга майка, както стана ясно и аз имам проблем в това отношение и също нямам решение за себе си. При другите като гледам е същото положението. Наистина, доста се изписа по въпроса и съм сигурна, че момичетата пишат отговорите си към всички, които ги интересува този проблем. За напукани устни - не мога да помогна, както и за сироп за кашлица /предполагам и другите по тази причина не са ти писали нищо, а които са се сблъсквали - са отговорили :D/ Никой не измисля драми и конфликти, просто поста ти прозвуча обидено, сякаш се сърдиш за нещо, затова така ти реагираха момичетата. Не се впрягай излишно, и друг път се е случвало нечий въпрос да бъде подминат, от недоглеждане според мен, не нарочно. Просто попитай пак, все ще ти отговори някой, ако може. Аз примерно чета диагонално понякога, даже тази тема конкретно почти не я четях :oops: Освен това, често ми е достатъчно да чета дискусията между другите мами, за да извлека инфо и без да ги питам. Нямам нужда някой специално да ми обръща внимание и да ми отговаря лично, пък и понякога ме мързи да описвам надълго и нашироко казуса  :oops:, та направо наготово си чета, без да се моря да пиша :lol: И аз като Jbrul, ако няма с какво да помогна, не пиша ей така проформа, колкото да изкажа съчувствие. То полза от това няма :? Виж какво са писали другите за спането при тях и пробвай някои неща, които мислиш, че може да помогнат при вас. То и в други теми май се е коментирал този проблем. Потърси с търсачката, все ще ти излезе нещо.

Мда и аз знам за 2-та часа в столчето. Все пак са доста свити в него, милите, моята като беше на 1-2 месеца само в краен случай съм я слагала в него и само при пъуване, защото тя беше много мъничка /на 1 месец беше 2350 гр/ и направо се губеше вътре и съвсем се изкривяваше и си ме беше страх да я слагам за по-дълго.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #837 -: Ноември 25, 2011, 20:16:05 pm »
Ами при нас не се продават напълно легнали колички както в България, а за малките бебета обикновено има някаква приставка, на която се слага кошничката от колата. И двете ми бебета в такова се возят от новородено. Иван я смених в соедналата количка (която ляга назад, но не напълно) когаот беше на 5-6 месеца. С Андреа същото смятам да направя.

Значи- преяжда, или иска по-големи интервали между храненията. Но продължете с антирефлуксното мляко- те не дават ефект от 1 ден... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #838 -: Ноември 25, 2011, 20:17:07 pm »
Боби, ми да ти кажа той щеше да изпие всичко, аз бях приготвила 110мл, обаче миналия път май го прехраних и сега ме достраша.

Боооже Дидон, с това количество дохранваш след кърмене или това е цялата му "вечеря" Ми аз на Славея отдавна и давам по 150 мл + сухото вещество - и го изяжда и хич не й дреме, даже се чудех дали да не увеличавам дозата. Имай предвид че всичките 6 хранения са все по толкова - а нашите бебета до колкото си спомням на един ден се родиха.

Момичета, хвърляте ме в паника :(. Моята гадинка, ако изяде 100 или повече, започва адско повръщане  :(. Повечето хранения са между 70 и 90 струва ми се- Вярно, че яде по 7-8 пъти, но  :? (за кърма става дума)
« Отговор #839 -: Ноември 25, 2011, 21:08:26 pm »
Някой, може ли да ми каже разликата между пъпки от претопляне и пъпки от алергия?Малката от 3 дни е с едни ситни пъпчици по цялото тяло,но освен тях има и на места като от ухапване.И според вас мушмула алерген ли е?Това е по различното,което съм яла.
Така оказа се че правим алергии.Едната хранителна,но не се знае към какво и другата към козметика или прах за пране  и тя не се знае към какво.Изписаха ни Фенистил-капки и гел.В тази връзка имам няколко въпроса.
Някой ползвал ли ги е?
Как да разбера от какво е алергията,като не съм захранила и не давам нови продукти?

Огромно благодаря на доктор Стаменов!