0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #800 -: Ноември 24, 2011, 16:11:47 pm »
Антирефлуксно мляко?
Да и това ще пробваме. То нали уж за това е оризовата каша, та си мсилех, че е едно и също, понежа на АР млеката пише, че са правени с оризово нишесте. Определено ще го опитам и млякото да видим какво ще стане, благодаря докторе.

Боби

« Отговор #801 -: Ноември 24, 2011, 16:50:21 pm »
Лиско, благодаря за съвета! Пробвала съм по този начин, но тя започва да се смее и да се премята из леглото. Иначе обича да я държа за ръчичката и да и пея. Нощес се събуди към 2.30 и до към 5.00 сме се носили. Слагах я в леглото, галих и ръката и тя заспи. Щом си дръпна моята ръката и си легна, тя вече се е изправила и плаче. И аз веднага я взимам, за да не тормозим съседите. Не знам още колко мога да издържа, болката в гърба ми не се търпи, а ръцете си не ги чувствам...Ще пробвам от тази вечер пак да пея  като я оставя в леглото, казваш може и месец да онеме...Ще съм търпелива. :)
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #802 -: Ноември 24, 2011, 17:13:18 pm »
 Боби, оризовата каша в кърмата не помага за рефлукса...
« Отговор #803 -: Ноември 24, 2011, 17:46:46 pm »
Относно спането, не веднъж сме коментирали, но според мен приспиването е за предпочитане пред неспането, въпреки че аз по принцип съм против приспиването на ръце. Все пак има и случаи когато е почти неизбежно -като при рефлукс. Освен това главно правило е детето да се сложи да спи ПРЕДИ признаците за сън да станат очебийни -тогава вече му е минал момента и после е истинска борба.
При нас всичко е на периоди - през деня се опитвам да следвам режим, въпреки че рядко става със спането, но го слагам в кревата по една и също време -понякога заспива бързо, друг път след много борба, а някои път го приспивам като го взема до мен на леглото и така се успокоява и заспива. понякога спи по 20-30мин, а друг път по час и половина-два, оперделено от както захладня спи повече, а може би защото зъбите засега са в застой. Нощем слава богу се регулираха нещата и сега се събужда все още много рано за ядене, но иначе спи. Засега още сме на 3 дремки и по-рядко 2. При вас кога премина детето на 2 дневни спанета?

Жбрул, моето лично мнение е да се обърнеш към специалист - доколкото съм чела нещо по въпроса сънят съвсем не е без значение за правилното развитие на детето (отделен въпрос и за останалите членове на семейството). Стикам ви палци  :)

Исках да ви питам с какво се маже след баня зимно време. Като се родихме първия месец ни казаха олио и още ми е останало от него, дали трябва олио или някакъв друг по-мазен крем. Лятото бяхме с мляко но било препоръчително зимата да не е мляко.  :ask:
*
« Отговор #804 -: Ноември 24, 2011, 17:56:59 pm »

Жбрул, моето лично мнение е да се обърнеш към специалист - доколкото съм чела нещо по въпроса сънят съвсем не е без значение за правилното развитие на детето (отделен въпрос и за останалите членове на семейството). Стикам ви палци  :)

Исках да ви питам с какво се маже след баня зимно време. Като се родихме първия месец ни казаха олио и още ми е останало от него, дали трябва олио или някакъв друг по-мазен крем. Лятото бяхме с мляко но било препоръчително зимата да не е мляко.  :ask:
Абсолютно подкрепям, а за крема и аз така съм чувала. предполагам, че е така, защото в горещините олиото много утежнява кожата, но не виждам причина зимата да не мажеш с мляко.

Мен ме вълнува личицата мажете ли преди излизане и ако да, с какво?
 Също при къпане, пак за личицата, само с водичка ли ги миете или от време на време сапунисвате?

« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 18:04:43 pm от didon »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #805 -: Ноември 24, 2011, 18:08:00 pm »
Лиско, благодаря за съвета! Пробвала съм по този начин, но тя започва да се смее и да се премята из леглото. Иначе обича да я държа за ръчичката и да и пея. Нощес се събуди към 2.30 и до към 5.00 сме се носили. Слагах я в леглото, галих и ръката и тя заспи. Щом си дръпна моята ръката и си легна, тя вече се е изправила и плаче. И аз веднага я взимам, за да не тормозим съседите. Не знам още колко мога да издържа, болката в гърба ми не се търпи, а ръцете си не ги чувствам...Ще пробвам от тази вечер пак да пея  като я оставя в леглото, казваш може и месец да онеме...Ще съм търпелива. :)
Крем карамел, и в нас е същото. Смях, лудории в леглата поне 15 минути след като ги сложа да легнат, и то ако съм в стаята. Ако изляза има опасност да съборят стените:) Но като направя забележка 12 пъти се изморяват да ме слушат и се укротяват. Лягат и започва пищенето с всичка сила на което втория трябва да овърне, после третия и накрая всички заедно:))))))Бърборене на висок глас, повтаряне около 17 пъти, мама,баба, тати, чичи и изобщо каквито думи се сетят и знаят:) После един по един се предават. Понякога приспиването ни отнема и час, друг път 20-30 минути. Дани и обед и вечер ме държи за ръката докато заспива, през ноща също търси да я хване и ако случайно не го усетя става страшно:):):)
Аз примерно никога не съм чакала на някой от тях да им се доспи. Следвах режима им, който разбира се те сами си промениха или аз се намесвах отвреме на време. Ако не ги сложа наобяд да спят няма и да се сетят. Да вероятно към 17-18ч. ще станат доста криви или някой по погрешка може да заспи на дивана. Още от бебета искат не искат ги приспивах. Ясно ми е разбира се, че е до дете но все пак мисля, че и "дресировката"играе голяма роля. Все пак в нас и тримата са различни характери но слава богу засега схемата ми работи, къде по-лесно , къде по-трудно:):):)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #806 -: Ноември 24, 2011, 18:09:14 pm »
Боби, оризовата каша в кърмата не помага за рефлукса...
Аз не кърмя вече, на АМ сме

*
« Отговор #807 -: Ноември 24, 2011, 18:42:29 pm »
Сами, отдавна си мисля да се обърна към "специалист", само дето не знам да има специалист по "бебешко неспане".  :lol:
Ако под "специалист" имаш предвид педиатър - обръщала съм се и към двете /едната работи само на частно и уж много добра/ и съм питала неведнъж, какво да се прави по въпроса... Еми детето е здраво, няма никакви забележки в развитието и поведението му като цяло, просто бил по-комуникативно бебе и затова така правел, за да можело постоянно да има "жива" компания. Съветите бяха, или да си го нося на ръце и да се маймуня денонощно, че да спи, или да съм го оставела да реве докато му писнело и разберял, че номера няма да мине... Физиологични причини, които да му причиняват дискомфорт, че за това да не спи - не се откриват. А и когато е буден - той е в превъзходно настроение все пак т.е. има логика нищо да не го боли и да му пречи щом буден - не е кисел. Значи какво ще е това заболяване, което само при сън да се проявява и да му пречи, рефлукс вече няма... Въпреки, че очевидно и според педиатрите не е рахитичен - водих го и на ортопед да си каже мнението, да не би все пак да е с рахит, да го болят костите и това да го дразни...всякакви налудничеви варианти извъртях.

Еми явно ще се маймуня докато започне да спи и без да се налага да го правя и това е. Благодаря на всички за мненията и вниманието, повече няма да мрънкам тук по този въпорс - като се разреши някога, тогава ще го повдигна пак, че да се "похваля"  :lol:

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #808 -: Ноември 24, 2011, 18:48:43 pm »
Последно питане - Някой иска ли ХУМАНА-АР да му поръчам защото от Хумана се оказа ще ще правят някаква извънредна поръчка и ще включат и нашата заявка - ще се получи сигурно другата седмица - няма да се чака до средата на декември. До утре сутрин трябва да им дам отговор колко кашона ще искаме - както казах цената е добра - доста по-евтина е от Аптамил-АР
« Отговор #809 -: Ноември 24, 2011, 19:06:48 pm »
Боби, ми да ти кажа той щеше да изпие всичко, аз бях приготвила 110мл, обаче миналия път май го прехраних и сега ме достраша.

Боооже Дидон, с това количество дохранваш след кърмене или това е цялата му "вечеря" Ми аз на Славея отдавна и давам по 150 мл + сухото вещество - и го изяжда и хич не й дреме, даже се чудех дали да не увеличавам дозата. Имай предвид че всичките 6 хранения са все по толкова - а нашите бебета до колкото си спомням на един ден се родиха.
*
« Отговор #810 -: Ноември 24, 2011, 19:08:15 pm »
Сами и аз като мама на неспящ калпазан да кажа ,че изобщо няма нужда от специалист-тук става въпрос за деца ,които са си просто такива.И Теди е здрав слава на Бога, през деня си взима съня като спи през 2 часа-пробвала съм да го развличам,но дойде ли си момента за спане заспива с изпяване на  точно 1 песен от мен .А за нощния сън в най-добрия вариант заспива в 21.00 и спи до 24.00 и после заспива в 2-3 и т.нКато се има впредвид ,че спи при нас .Оставя ли го в леглото настъпва "бунт".Така ,че ще си ги търпим докато израстнат този период,друг е въпроса как се чувстваме ние неспящите.Лично аз се чувствам зле и кълбо от нерви в повечето случаи.Та така.....айде да не си поставяме диагнози,моля.
ПП Не искам да обидя никого :wink:

*
« Отговор #811 -: Ноември 24, 2011, 19:11:41 pm »
 Деска :) аз кърмя, това го дадох след 10 минути дърпане на зърната и пуфтене. Стори ми се, че е сукал много малко, обаче пък се притесних да не би пък да ми се е сторило така и да не взема да го прехраня...

« Отговор #812 -: Ноември 24, 2011, 19:18:32 pm »
Ааааа, така става. Викам си само моята ли е такава лакомия  :D
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #813 -: Ноември 24, 2011, 22:43:29 pm »
Ох, с това спане явно всички сме я окъсали. Веднъж съм писала по въпроса само, аз също съм в отбора на неспящите. Отдавна ви следя по въпроса, ама какво да пиша и аз, като нищо ново няма да кажа, ясно е, че няма как да си помогнем, ще си чакаме да отмине :?
Моята щерка и тя със зор заспива, да не говорим, че преди 23:00 часа рядко успявам да я приспя. Случва се и след 24:00 часа да заспи, сещайте се аз докато се оправя да си легна и аз, колко часа става. И то ако си спеше цяла нощ, до сутринта - айде, бива, ми тя към 2 часа най-късно изревава да яде :( И понякога ако е станало късничко, предпочитам да я изчакам да се събуди да яде, да я нахраня и тогава да легна, че поне да поспа няколко часа, щото другия вариант е по-зле, тъъъъкмо съм се унесла вече и съм заспала сладко-сладко и се чуе рев, едвам се държа на крака, вървя и залитам, с 300 зора се държа над кошарата да я храня. Отделно между храненията си примрънква за биберона и аз съответно пак ставам, та спането си е направо приключение. Поне сутрин се събужда по-късничко, като ляга късно, ама то тва не ме грее чак толкова, щото на мен така или ина1е ми се събират много малко часове сън. А тя всъщност нощем като мрънка за ядене или нещо друго, не се събужда, спи си и мрънка, ама като я нахраня продължава да спи, та поне и аз мога да дремна. Денем също спи малко, успявам да я приспя относително лесно, но задължително трябва да съм до нея, надвесвам се над кошарата и си пъхам главата колкото мога, а тя ме гали с ръчичка и се унася. С късмет спи около час, обикновено сънят трае около 30-40 минути. Преди си заспиваше сама, но от няколко месеца започна това с галенето и ако не го правя - няма заспиване. Да не ви казвам под какъв ъгъл съм извита над тая кошара и се налага да стоя така поне по 10-15 минути и не винаги тя заспива, почва да се хили, да швъка, да се върти. Айде местя пак в хола, нашата пълна с енергия вече, джаска се, кряка, репичка просто, аз вече клюмам и ми се спи, ама нямааа. Пробвам по някое време пак да приспя, пак неуспех и вече се предавам, оставям я в бънджито докато окапе и почне да мрънка и търка очи, тогава вече заспива. То хубаво, ама на мен ми минало времето за сън, адреналина ми се вдигнал и като се оцъкля и като не мога да заспя, въртя се, намествам се, дремя някакво такова леко и вече аха-аха да се унеса и - уааааа, гладна съъъм. И така всяка божа вечер....вече като се стъмни и настръхвам...
Хайде, оплаках се и аз, извинявайте :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #814 -: Ноември 24, 2011, 23:01:19 pm »
 Леле, момичета, аз като ви чета вас, направо не знам какво съм се за оплаквала. Тази вечер също имаме успех със заспиването. Отново  пуснах музиката на лампата. Малко си помрънкахме, на 10тата минута малко засили децибела. Вдигнах го само за миг и отново го сложих и заспа.
 На всичкото отгоре тази вечер се нахранихме само от шише, циците не пуснаха почти нищо, а той изобщо нямаше нерви да цока и да чака да слезе млякото. Уф, дано премине това, дано наистина да е от цикъла
*
« Отговор #815 -: Ноември 24, 2011, 23:30:24 pm »
Мен ме вълнува личицата мажете ли преди излизане и ако да, с какво?
 Също при къпане, пак за личицата, само с водичка ли ги миете или от време на време сапунисвате?

Като излизаме я мажа с Мустела (имат такъв крем за студено време), че иначе кожата й става като напукана.

Като я къпя бузите ги търкам с душ-гела също на Мустела, който е комбинирн за коса и тяло, а след баня лицето мажа с А-дерма.
« Отговор #816 -: Ноември 25, 2011, 00:02:33 am »
.......надвесвам се над кошарата и си пъхам главата колкото мога........

:lol: :lol:  Хахах мислех си, че само аз съм се чекнела така :)

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #817 -: Ноември 25, 2011, 00:05:38 am »
Относно спането...главно правило е детето да се сложи да спи ПРЕДИ признаците за сън да станат очебийни -тогава вече му е минал момента и после е истинска борба.

Не и при нас  :D. Ако има нещо, което е в състояние искрено да разгневи благата ми Тереза, е да бъде "хвърлена" в кошарата преди да е започнала да се прозява и търка очички  :lol:. Имаме един такъв специален момент точно преди да е заспала. Никога не съм я приспивала... но като ви чета направо ме хваща шубе, нали децата се променят постоянно  :lol:.
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 00:08:50 am от elle22 »
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #818 -: Ноември 25, 2011, 00:57:10 am »
За Jbrul и sixsens - а в крайна сметка по колко часа спят общо на денонощие малките? След като са толкова кукуряк, поне 8-9 часа препдолагам че им се събират. Няма ли начин да спите когато и те спят, че поне едно 6 часа да закърпите? Аз лично за мен знам, че не мога да заспивам така когато си поискам, но знам доста хора, че могат.

Боби

*
« Отговор #819 -: Ноември 25, 2011, 02:17:29 am »
жбрул, не се отказвай да пишеш за спането тук, пък макар и само да ни се оплачеш, а колкото до специалиста - ако няма физиологичен или неврологичен проблем - то тогава обикновено се води при психотерапевт. като идеята е, че има нещо,  което пречи на децата да спят и това нещо е свързано с начина, по който преработват "будния" си живот. това в никакъв случай не означава, че по някакъв начин родителите са провалени или са направили нещо лошо или недостатъчно, става дума дали може да му се помогне, а и на вас и със сигурност не става дума да му се дават лекарства. проблемът е да се намери добър специалист. иначе в "белите" страни си има лаборатории по съня, но не знам тук как е.

дидонче, проблемът не е че не спи добре като е при мен - по едно време си спеше и повече от 8 часа, аз се будех, че ми бяха се утроили гърдите, мисля, че си права, че има връзка с парното. по-скоро май проблемът ми е "че не е правилно и какво ще правим после когато". макар, че по-зрялата част от мен ми казва, щом спи бебето и ти няма никакво значение, особено като прочета на другите хора трудностите. ако можем да направим нещо с дневното спане, да си спи в леглото би било добре, но както дойде.

боби, както звучат жбрул и сиксенс хич не им се събират 6-8 часа, моя приятелка така живя година и кусур, ужасно е.