0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #620 -: Ноември 04, 2011, 12:18:11 pm »
Дидон, при нас се е случвало няколко пъти да преграква от рев. Първият път си помислихме, че се е разболял, но втория вече загряхме, че човекът пресипва от реване  :lol: До сополи обаче не се е стигало, поне при нас.
Колкото до това, че не е искал шишето от бабата, мисля си, че е напълно възможно, защото Найден не само не искаше шишето, но и не желаеше изобщо баба му да го държи, търсеше само мен, понякога и баща си  :lol:
Слава богу ние поне с хората, които дават шишетата нямаме проблем - баби, тате, мама, като е гладен май му е все едно кой му дава яденето  :lol: Важното е да има храна... .
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 14:05:50 pm от Birdie »

*
« Отговор #621 -: Ноември 04, 2011, 16:58:53 pm »
Дидон, при нас се е случвало няколко пъти да преграква от рев. Първият път си помислихме, че се е разболял, но втория вече загряхме, че човекът пресипва от реване  :lol: До сополи обаче не се е стигало, поне при нас.
Колкото до това, че не е искал шишето от бабата, мисля си, че е напълно възможно, защото Найден не само не искаше шишето, но и не желаеше изобщо баба му да го държи, търсеше само мен, понякога и баща си  :lol:
Слава богу ние поне с хората, които дават шишетата нямаме проблем - баби, тате, мама, като е гладен май му е все едно кой му дава яденето  :lol: Важното е да има храна... .

От кърменето ще да е нашия проблем. Аз шише съм давала точно три пъти...
« Отговор #622 -: Ноември 04, 2011, 23:41:46 pm »
Здравейте Доктор Бърди,

Бих искала да ви помоля за съвет, тъй като отново попаднах в омагьосан кръг заради диагнозата,която поставиха днес на малкото ми бебче 8O - алергичен и алиментарен гастроентерит. Назначиха ни Фризопеп, а малката повръща само при миризмата му, не знам вече какво да правя и как да я захранвам.

Преди 4 месеца аз ви писах заради обривите на малката - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45411.260. Спазих препоръките ви и се отървахме и от екземите и от крустите. Но после се засили повръщането и заведохме Хриси на педиатър, по нейна препоръка започнахме да даваме Фризовом и постепенно си минахме на него. Според лекарката повръщанията и ниското тегло били от кърмата, та затова изцяло минахме на Фризовом (била е изцяло на кърма до към 5 и на смесено до 5.5). Нещата се поуспокоиха, до захранването повръщаше средно по 2 пъти след много ритане и по корем.

Захранихме я на 5 месеца и 20 дена с оризова каша. Всичко вървеше добре, после > ябълкова каша> тиква, ябълка, морков, картоф и започнахме банан. Започнаха и обривите отново, но този път различни от преди - сега са бледо-розови,сухи, грапави петънца по гърба, гърдите и меките части на крайниците + рефлукса се засили:(

Отидохме на 1 детски гастроентеролог резултата - ГЕР +АД. Изписаха ни ранитидин и да продължаваме захранването с млечни каши. За кожата повече овлажняване. Ние спазихме всичко.

Тъй като обривите се увеличиха, пак на лекар, но си записахме час при друга детс. гастроент-ка тъй като за първата има час чак на 10.12.2011 8O Така и се сдобихме с тази диагноза -алергичен и алиментарен гастроентерит.

Много ви моля дайте съвет какво е нужно да се направи за да се уточни дали е към кравешкия белтък тази реакция на кожата и дали да давам хидролизат?

Извинявайте че пак ви занимавам с дългите постове... ще чакам с нетърпение вашия отговор  :?
*
« Отговор #623 -: Ноември 05, 2011, 18:30:45 pm »
Привет мамита!Искам да попитам Тео от вчера кашля,като имам впредвид изкашляне по 3-4 пъти на ден.Док-го слуша ,но гърдичките му бяха спокойни и като се обадих днес и му казах ,че кашля каза да му давам Синекод капки.Въпроса ми е това ли да давам,тъй като на него пише ,че е за суха кашлица или нещо друго.
Ако може и д-р Бърди да си даде мнението,ще бъда благодарна!ЗНам че по интернет не се слагат диагнози,но просто се чудя за тези капки или друго.
За нослето давахме и секрет и резултатите са чисти,но той продължава да се запушва,няма хрема ,а се запушва само :?

*
« Отговор #624 -: Ноември 06, 2011, 18:09:25 pm »
Здравейте!
Евгени е отново с хрема. Сополките текат като реки, температура 37,1 - 37,2. Водих го на дежурния лекар, при личната сме утре. Лекарката ни изписа витамин С, цилоксан и сироп Aerius. Каза, че сиропа е противоалергичен, ако случайно започне да кашля. Сега се чудя дали да му го давам. Той не кашля. Капките не ги взех, тъй като аптекарката ми каза, че са антибиотични и няма смисъл щом секрета е бистър и воднист.
Представям си утре при личната, как и тя ще изпише разни лекарства и аз да се чудя да ги давам ли или не.
« Последна редакция: Ноември 06, 2011, 18:14:42 pm от iv_z »

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #625 -: Ноември 06, 2011, 19:13:31 pm »
Здравейте Доктор Бърди,

Бих искала да ви помоля за съвет, тъй като отново попаднах в омагьосан кръг заради диагнозата,която поставиха днес на малкото ми бебче 8O - алергичен и алиментарен гастроентерит. Назначиха ни Фризопеп, а малката повръща само при миризмата му, не знам вече какво да правя и как да я захранвам.

Преди 4 месеца аз ви писах заради обривите на малката - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45411.260. Спазих препоръките ви и се отървахме и от екземите и от крустите. Но после се засили повръщането и заведохме Хриси на педиатър, по нейна препоръка започнахме да даваме Фризовом и постепенно си минахме на него. Според лекарката повръщанията и ниското тегло били от кърмата, та затова изцяло минахме на Фризовом (била е изцяло на кърма до към 5 и на смесено до 5.5). Нещата се поуспокоиха, до захранването повръщаше средно по 2 пъти след много ритане и по корем.

Захранихме я на 5 месеца и 20 дена с оризова каша. Всичко вървеше добре, после > ябълкова каша> тиква, ябълка, морков, картоф и започнахме банан. Започнаха и обривите отново, но този път различни от преди - сега са бледо-розови,сухи, грапави петънца по гърба, гърдите и меките части на крайниците + рефлукса се засили:(

Отидохме на 1 детски гастроентеролог резултата - ГЕР +АД. Изписаха ни ранитидин и да продължаваме захранването с млечни каши. За кожата повече овлажняване. Ние спазихме всичко.

Тъй като обривите се увеличиха, пак на лекар, но си записахме час при друга детс. гастроент-ка тъй като за първата има час чак на 10.12.2011 8O Така и се сдобихме с тази диагноза -алергичен и алиментарен гастроентерит.

Много ви моля дайте съвет какво е нужно да се направи за да се уточни дали е към кравешкия белтък тази реакция на кожата и дали да давам хидролизат?

Извинявайте че пак ви занимавам с дългите постове... ще чакам с нетърпение вашия отговор  :?
Банана вероятно е причината за тези обриви.
Може да изберете или НАН АР или Хумана АР или Аптамил АР. Хумана АР е най-доброто антирефлуксно мляко.

Никога не ми се е налагало да давам Ранитидин на бебета. Никога до сега.

Снимки на обривите?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #626 -: Ноември 06, 2011, 19:14:47 pm »
Здравейте!
Евгени е отново с хрема. Сополките текат като реки, температура 37,1 - 37,2. Водих го на дежурния лекар, при личната сме утре. Лекарката ни изписа витамин С, цилоксан и сироп Aerius. Каза, че сиропа е противоалергичен, ако случайно започне да кашля. Сега се чудя дали да му го давам. Той не кашля. Капките не ги взех, тъй като аптекарката ми каза, че са антибиотични и няма смисъл щом секрета е бистър и воднист.
Представям си утре при личната, как и тя ще изпише разни лекарства и аз да се чудя да ги давам ли или не.
Направете посявки в добра лаборатория! носен и фарингеален секрет.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #627 -: Ноември 06, 2011, 19:45:34 pm »
Здравейте!..............
Направете посявки в добра лаборатория! носен и фарингеален секрет.

Ще го направя. Благодаря!
А мога ли да му пръсна олинт, както ме посъветвахте предишния път, за да му отпуши нослето за през нощта? За сега само с разтвор съм го почиствала.
« Последна редакция: Ноември 06, 2011, 19:53:21 pm от iv_z »

*
« Отговор #628 -: Ноември 08, 2011, 20:20:11 pm »
Д-р Бърди имам въпрос към вас. бебето ми е с обрив от памперса, който персистира вече почти две седмици. в началото беше много зачервен и от судокрема кожата изглеждаше много суха и лющеща се, затова смених кремчето с крем Бела (calendula officinalis flower oil, retinol, tocopherol, petrolatum,paraffinum liquidum, parfem) от него червенината доста завехна, но все още я има, имаше ден-два, когато изглеждаше почти изчезнала и червенината и обрива, но в момента пак е зачервено (макар и не в такава степен) и си има обрив. проблемът е само отпред по лабията и първата гънка на крака, не се разпространява. привих и настойка от лайка и смрадлика, която прибавих във ваната, не съм сигурна какъв беше резултата от това.

днес ходих да я види лекар, но нямаше нито един от двамата лекари, които познавам и са я виждали, и не рискувах с друг човек. взех й бентоват крем, защото съм чела "мненията на бърди" :), обаче като прочетох листовката му - изрично пише да не се прилага на деца под годинка. та питанията ми са:

мога ли да ползвам бентоват за дете на 5 месеца,
има ли и ако да каква е рецептата за правено кремче с някакъв антибиотик
на педиатър ли да я водя или на дерматолог
кремове от типа на canisten, на който пише, че е за обрив от пелени мога ли да ползвам

не я боли, не й създава дискомфорт, та затова си мисля, че е прост nappy rash, но домашното лечение с кремчета и седене без памперс изглежда не помага

благодаря
*
« Отговор #629 -: Ноември 08, 2011, 20:29:08 pm »
А защо не пробваш да смениш марката памперси и кърпички?
*
« Отговор #630 -: Ноември 08, 2011, 22:10:45 pm »
мими, по средата на това приключение ги смених по необходимост, тъй като се прибрахме в софия. пробвах и да не ползвам кърпички например, но не изглежда да има разлика.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #631 -: Ноември 08, 2011, 22:31:23 pm »
Елена, пробвай с Aquaphor. Дъщеря ми имаше подобно на което описваш и се оказа екзема ( АД) , а аз мислех, че е обрив от памперса и каот такъв го третирах. Само с Aquaphor мина.
А още по-добре ако сложиш снимка, че докторът да го види този обрив, вместо тук да си гадаем какво да пробваш.

Боби

*
« Отговор #632 -: Ноември 08, 2011, 22:32:07 pm »
Здравейте др Бърди!Синът ми се роди нормално,няколко дена след раждането забелязахме че дясната половина на езичето му стои като посиняла и леко като подута,забелязва се синьо и на устната и брадичката.Всички доктори с които се консултирахме казваха "аа хемангиом,не е страшно до годинката ще изчезне",но вече сме на почти 10 месеца,а промяна няма :( Завелязала съм,че когато плаче сякаш се възпалява и надува,иначе мисля,че не пречи на храненето на бебо;Какво е вашето мнение докторе,имам пи основания да се притеснявам?Имали нещо,което мога да направя,към какъв специалист да се обърна?Някой сблъсквал ли се е с нещо такова,ще съм благодарна на всички които се включат.Прилагам и снимки.
*
« Отговор #633 -: Ноември 08, 2011, 22:36:08 pm »
Елена, при нас помага Бейбитан крем. Педиатърът ни изписа Пиоктанин 1% за третиране на пъпките и крем, който се бърка в аптеката с Ланолин, Нистатин, вит.А, вит. Е и още няколко съставки. Определено има ефект. Ако те интересува съставът на крема ще ти го напиша. Успех!
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 22:39:57 pm от Раши »

*
« Отговор #634 -: Ноември 09, 2011, 21:48:57 pm »
Никаква Биогая!
Д-ре на нас ни смениха Биогаята с Био Баланс бейби - немски пробиотик + пребиотик.
какво е мнението ви за тях, да даваме ли? Ние сме със силни колики и рефлукс.

« Отговор #635 -: Ноември 09, 2011, 22:45:17 pm »

Банана вероятно е причината за тези обриви.
Може да изберете или НАН АР или Хумана АР или Аптамил АР. Хумана АР е най-доброто антирефлуксно мляко.

Никога не ми се е налагало да давам Ранитидин на бебета. Никога до сега.

Снимки на обривите?

Здравейте Докторе,

Забавих се с отговора, защото захранването на компютъра се повреди, та чак сега ни го поправиха и преинсталираха :?

Аз също си мислех че банана може да е причината, спрях го веднага щом започна да се обрива. Мина вече седмица а обривите продължават, това остатъчна реакция ли е? или все пак не би трябвало вече да се появяват нови? Сега избиват и по лицето същите , ето и снимките http://www.album.bg/katqa/images/28705545/

А, може ли това да е от млякото? Благодаря ви за вниманието!
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 22:53:04 pm от Luckymother »
« Отговор #636 -: Ноември 09, 2011, 22:51:27 pm »
Здравейте др Бърди!Синът ми се роди нормално,няколко дена след раждането забелязахме че дясната половина на езичето му стои като посиняла и леко като подута,забелязва се синьо и на устната и брадичката.Всички доктори с които се консултирахме казваха "аа хемангиом,не е страшно до годинката ще изчезне",но вече сме на почти 10 месеца,а промяна няма :( Завелязала съм,че когато плаче сякаш се възпалява и надува,иначе мисля,че не пречи на храненето на бебо;Какво е вашето мнение докторе,имам пи основания да се притеснявам?Имали нещо,което мога да направя,към какъв специалист да се обърна?Някой сблъсквал ли се е с нещо такова,ще съм благодарна на всички които се включат.Прилагам и снимки.

Моят син има блед продълговат хемангиом точно на кръста. В родилното ми казаха, че е родилен белег и ще мине до годинката, но не мина. Една приятелка случайно го видя и ми каза, че нейният син е имал подобно нещо и са го лекували с инжекции. Посъветва ме да се консултирам с лекар. Нашият педиатър ме убеди, че няма място за притеснение и ще мине до към 4 години. Доста четох в нета по това време и доколкото разбрах, това е струпване на кръвоносни съдове и е опасно само ако се нарани мястото, защото се получава обилно кръвотечение. Разбрах също, че понякога се налага операция, понякога лечение с КС, понякога минава и само. Всичко е индивидуално. Ако хемангиомът расте или пречи на някои органи /ако е до окото примерно, имало случаи да тръгне да се криви окото и т.н./ Ако не расте обикновено се изчаква, за да се види как ще се развие. Според мен най-добре се консултирайте с добър хирург. Все пак аз не съм специалист и не съм кой знае колко запозната с проблема.

*
« Отговор #637 -: Ноември 10, 2011, 10:16:54 am »
Здравейте, Докторе!
Нашите секрети са чисти. /Пиша чак сега, че имах проблем с компютъра/
Стана така както и очаквах. Личната смени сиропа и капките, които ни изписаха в спешното, не пожела да ни пусне изследванията и трябваше аз да си ги платя. С риск някой да ме упрекне, но ще кажа, че не съм давала нито сиропа, нито съм капала капките за нос. Само физиологичен разтвор в носа съм слагала. Все още има малко хрема и ме притеснява само това, че секретите не излизат от носа, а се стичат в гърлото.

ian82, и ние имаме сини петна от както се е родил - по глезена, на лакътя, на кръста и по гръбчето. И мен ме притесняваше в началото, дори бях писала и тук в темата. Така си стоят, няма проблем с тях, но засега и не избледняват.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #638 -: Ноември 10, 2011, 18:20:14 pm »
http://apteka.framar.bg/30000121/триклобактер-сол-200-мл-

Елена, пробвай това. При нас на петото измиване на дупетата имаше огромен ефект, оттогава само лекичко зачервяване или пъпчица да видя и мия профилактично. Аз съм много доволна.

« Отговор #639 -: Ноември 10, 2011, 20:31:26 pm »
Здравейте Докторе :)Първо да кажа, че все още не съм успяла да направя Раст теста, оказа се ,че в нашия град не се прави, и трябва да пратим кръв до София, но все още не съм се организирала :oops:, за в момента повръщането понамаля.
Децата са с хрема вече месец, и почти не се повлияват от леченията, единия направи ларингит в началото на хремата, но той отмина,преди седмица другия вдигна Т -38.5, сополите се втечняват и сгъстяват, намалят, но не спират.
Kъм момента са по-добре, но не напълно здрави, имат сополи главно сутрин, но не текат, само ако се разплачат,  носа при единия хърка /този, който имаше ларингит/ и кашля от време на време, рядко, но се случва.Не са пили антибиотик.Кръвните изследвания са добри, по мое настояване пуснахме носен и гърлен секрет, оказа се, че се изолира Moraxella catarrhalis в носа, днес бяхме на УНГ, докторката им изписа Sumetrolim 2х5мл за 10 дни и Tobrex капки 3х2
антибиограмите и при двамта:
Penicillin -R
Amoxicillin/Clavulanic acid - S
Erythromycin - S
Tetracycline - S
Gentamicin - S
Ciprofloxacin - S
Trimethoprim/Sulfamethozol - S
Tobramycin - S
Моля за вашето мнение, какво смятате за това лечение?/децата са на 11 месеца/
Благодаря предварително  :)
« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 20:33:28 pm от *sunny* »