0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #460 -: Октомври 26, 2011, 16:00:32 pm »
deep, Дани започна да се обръща "от раз" вече след 5-я месец. Преди това, дори не искаше да стои по корем, въпреки че беше напълно способен да го прави, просто не му харесваше и толкова. Затова - спрях аз да го слагам по корем и реших, че когато той самият иска и може да стои така - ще го направи и така и стана. Като гледам даже е влязъл в "препоръчителният срок за това". :D В началото започна със "засилки да се обръща" кога успешно, кога не, беше на окло 4 месеца и половина. Затова казвам след 5-я месец, че започна да се обръща т.е. когато всеки път му се получаваше без никакви напъни и усилия.

И Алекс така правеше, нашите деца са с няколко дни разлика само. Но покрай мен имаше майки с деца почти на същата възраст, чиито деца вече се обръщаха сами свободно и взеха да ми обясняват как моето "изоставало, ама това било защото е роден месец по-рано" :lol:. А пък сега от почти месец Алекс се изправя сам в креватчето си, обикаля го цялото по няколко пъти държейки се за решетката и чак се опитва да се отпуска да ходи сам, докато техните дори не се изправят сами. Така че всичко си е до дете.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #461 -: Октомври 26, 2011, 16:05:08 pm »
 Жбрул, как го предотвратяваш това будене като започне да се върти? Аз до сега ефективен метод да предотвратя буденето не съм намерила. И двете ми деца бяха така ( Андреа още е)- започва се едно вътрене, едно сумтене, не е истина. Това според доктор Бърди било от рефлукс, но Ивана нямаше рефлукс или поне не съм забелязала да има. Като се въртят така аз не ги пипам докато не се събудят истински. Обаче естествено пак не мога да спя. поради което преди няколко дни изнесохем бебето отнашата стая, че от това сумтене не се спи. Сега а слушам с бебе монитор и ако ревне ставам, но поне спя докато си сумти, защото съм го сложила така, че това да не се чува. Защо това не опиташ, поне да поспиваш по-дълго, то е ясно, че той  ще си се събуди, ако е гладен и без това. Ивана пък има алергии и понякога през нощта кашля много лошо. Направо тръпки ме побиват като я слушам, но пак не ходя вече, защото нищо не мога да направя и просто трбява да си мине. Така не свиква да съм при нея през нощта. Ходя само на 2 часа, ако има температура, да я проверявам.
И при мен да лягам с тях не е опция. Ивана спеше на пресекулки от по 20 минути и нямаше как. Докато легна и трябва пак да стана. Беше кошмар с нея. Андреа определено е много по-лесна.


  
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #462 -: Октомври 26, 2011, 16:11:15 pm »
Леле, аз моите май доста ги навличам - боди с дълъг ръкав, блуза, чорапогащник и панталонче, ританки отдавна не ползвам. А щом ми види гърба, майка ми им навлича и по един плетен елек. Навън като ги извеждам им слагам боди, блузка, термочорапогащник и космонавт, завити с одеялца.У нас през деня е 22-24 градуса, а нощем 19. Шапки само навън.
Утре смятам да ходя до Добрич и да им купувам чувалчета за количка, които са с каракул вътре. Някой дали има такива от завод Свобода да даде мнение. Ето за тези става въпрос http://svoboda.my.contact.bg/otherbul.html
По въпроса за спането - купих безмлечна оризова каща на Милупа, първата вечер ефект никакъв - единия 12.30, другия в 1 часа, после в 3 и в 4.30 и в 6 часа вече станах да им мия дупетата :D. Вчера обаче едното дете спа непробудно от 9 вечерта до 5 сутринта, когато яде и след това до 9 часа :D :D :D :D :D. Другото - се събуди само три пъти :D.


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #463 -: Октомври 26, 2011, 16:18:08 pm »
Не навличайте децата, изнежвате ги, не е нормално при температура 20-22 градуса децата да са с по 3 ката. Пробвай ти да стоиш така, с чорапогащник и панталон... :lol:
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #464 -: Октомври 26, 2011, 16:20:18 pm »
 Абсолютно си е до дете.
Калоян от преди три седмици започна да се опитва да се върти по корем. Забелязах, че започна да вири крачетата нагоре, сякаш иска да ги хване и слушайки разкази на разни мами в квартала, как не знаели, че бебките им можели да седят, до преди да ги сложат на твърда повърхност, реших да му постеля на холната маса. Е, веднага вирна крачета и усука тялото с мерак за завъртане. Помогнах малко и стана. От тогава се върти, но само в едната посока и често има нужда от помощ за ръчичката.Обаче, тук една голяма удивителна, Калоян обожава да лежи по корем. Той така и спи. Впрочем, по гръб спим само в количката...

 За главичката, може да звучи пресилено, но ние също още в болницата давахме признаци, на як врат и гръбни мускули. Въртеше я от ляво на дясно сам, още на 10ти ден от раждането, като спеше по корем...

 Оф, Боби, Калоян прави същото, за което говориш. Понеже, както казах, спи по корем, а не може да се обърне сам по гръб, започва се едно въртене на главата и пъшкане. Така слиза чак до края на леглото, но също не винаги следва будене. Та и аз ставам, когато чуя гласеца. той преди да се разреве, запчва нещо като говорене...

 Ел, ти кърмеше ли или сте на АМ?
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #465 -: Октомври 26, 2011, 16:24:06 pm »
Eille тия чували може би за сняг и -10гр. и натам аз съм носила ръкавици от тая напа много топли чак поти. фабрика Свобода едно време имаше хубаво производство основно за навън сега малко позападнала изглежда но може качеството да  е същото.
сякаш е рано за космонавти. Пък за елеци кво да кажа ако е 18гр. да но при 22-24 ако много се движат ще се потят.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #466 -: Октомври 26, 2011, 16:37:08 pm »
Ми, във Варна зимата е ужасен ветрилник, затова си мисля за тези чувалчета с каракул.Пък и нали се води, че агнешките кожи не изпотявали, мисля че някой разправяше как в чужбина и лятото возели децата в агнешка кожа. Иначе не съм забелязала да са потни децата, на четири месеца колко да се въртят - лежат по гръб и мятат ръце и крака по играчките.
Дидон, вече не кърмя, само на АМ са.
Иначе и двамата са болни, кашлят като за световно, вдигаха и лека температура, единия с отит, другия със зачервено гърло и по тази причина сега не излизаме, а си стоим вкъщи.


*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #467 -: Октомври 26, 2011, 17:20:44 pm »
Eille, имаш ли представа за цената на чувалчетата? На мен ми харесват и ако имат доставка по градове вероятно ще си поръчам. Опитах да се свържа с офиса но не отговорят, сигурно вече е затворено.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #468 -: Октомври 26, 2011, 17:31:34 pm »
Както е казала Стефи много навличате децата си. Ако сега така ги обличате за да ги изведете как ще ги облече когато стане 1-2градуса или под нулата? Или няма да излизате цяла зима?
Аз сега в къщи го държа по чорапки, боди и някакво тънко панталонче.
Навън боди, чорапогащник, дънки, още някаква блузка върху бодито(малко по-плътна) и яке, това е. Слагам и шапка разбира се, но тънка, ако преценя качулката на якето и край. Не го завивам с нищо, само в случайте, когато заспи и навън духа, както тези дни.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #469 -: Октомври 26, 2011, 17:35:48 pm »
Много благодаря за отговорите! Какво да правя с ваксинацията? Едва ли е проблем да я отложа със седмица. Сигурно звуча доста глупаво, но за пръв път ми се случва подобно нещо и цял ден не мога да си намеря място...
Аз на Ивана съм ги отлагала с до 2 месеца, понеже за 1 годинка за ваксинациите ходихме три пъти, защото казах, че няма да и дам 3 ваксини за общо 9 неща наведнъж. Но бяха първи ваксини, не знам как е, ако са серия, но предполагам, че пак може да се отлага поне един месец.
Според мен ваксината е добре да отложиш. В момента не ми минава през акъла какъв проблем е възможно да има и едва ли би имало такъв, ама за всеки случай.

Не че искам да ви стряскам,но при нас нито оризови брашна,нито пюрета"Лека нощ"  помагаха.До 2г. си се будеше през 15-30мин. и това е.
Е кога са спяли тези деца, ако през 15 минути са се будили?  При всяко положение не са се хранили през 15 минути.
Ами определено не са яли през половин час,а кога са спяли-това само те си знаят.Не са наваксвали със сън през деня.По-големият ми примрънкваше като си изпусне залъгалката,другият-сънува нещо или вода му се пие и така.Де да знам,просто моите не са били спящи.Трудничко е,но да са живи и здрави само-другото бързо се забравя :wink:.
« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 17:37:48 pm от parsi »

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #470 -: Октомври 26, 2011, 17:39:25 pm »
Абе аз моя вчера си го позавих едно че духаше, ами и мъгла и аз с кенгуру за 20-тина мин го изкарах и му замръзна нослето ама до последно се чудех да купя ли обувки и с едни чорапи, едно боди и дебел костюм с качулка, та на вс. отгоре съм решила че на мъжете и чорапогащи не им трябват  :oops: май ще купувам и тях и обувките.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #471 -: Октомври 26, 2011, 17:44:01 pm »
много е малък, по добре ританки, че чорапогащника трудно се обува на малко бебе. Най-удачното за на вън, за зимата, подчертавам. според мен е боди, цял памучен гащеризон и един космонавт или яке и гащеризон от горе, не е нужно повече. А обувки съвсем, бебешките гащеризони са с цели крачоли отдолу, тип ританки.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #472 -: Октомври 26, 2011, 17:44:15 pm »
, та на вс. отгоре съм решила че на мъжете и чорапогащи не им трябват  :oops: май ще купувам и тях и обувките.
:D Купувай, купувай, трябват им. :wink:
Ние все още си стоим по 2-3часа навън, то на мен ми е по-студено отколкото на него. :lol:
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #473 -: Октомври 26, 2011, 17:56:26 pm »
Доста е дълъг господина и трудно намирам с чорапче гащеризон а костюмите с ританки не ги харесвам че като го вдигна и блузата до мишниците. Имаме няколко гащеризона, но пък с това връщане не винаги стигат.

:D Купувай, купувай, трябват им. :wink:
Ние все още си стоим по 2-3часа навън, то на мен ми е по-студено отколкото на него. :lol:

ще купя  :)
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #474 -: Октомври 26, 2011, 18:27:30 pm »
Дийп, цената е 110 лева. Ако ми харесат и ги купя, може да ти пратя реални снимки.


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #475 -: Октомври 26, 2011, 18:47:43 pm »
Както е казала Стефи много навличате децата си. Ако сега така ги обличате за да ги изведете как ще ги облече когато стане 1-2градуса или под нулата? Или няма да излизате цяла зима?
Аз сега в къщи го държа по чорапки, боди и някакво тънко панталонче.
Навън боди, чорапогащник, дънки, още някаква блузка върху бодито(малко по-плътна) и яке, това е. Слагам и шапка разбира се, но тънка, ако преценя качулката на якето и край. Не го завивам с нищо, само в случайте, когато заспи и навън духа, както тези дни.

Няма как да не подкрепя това. Вярно, че всеки си знае, но за бебешкото добро ще се направя на свекърва, тъкмода потренирам :-)
Аз си имам чуденка от днес със зимното обличане - купих му космонавтка за големите студове. Но си имаме и куп термо-панталони и дебели чорапогащници, които също ще си обличаме тогава(щото мама сега и е паднало да си играе на кукли, не по друга причина); не виждам как ще стане толкова студено, че върху тях да му навлека космонавтката. Затова се чудя дали за "градските" (не-в-парка и с евентуално влизане нейде на топло) разходки да не взема чувалче за количката... или одеалце е достатъчно и за под нулата? От друга страна, чувалчето си е като космонавтката, за какво да дублирам... А двете наведнъж вече изобщо не мога да си го представя. Готови решения има ли? :-)
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #476 -: Октомври 26, 2011, 19:05:02 pm »
Зимата под космонавтите бяха само по боди с дълъг ръкав и чоропогащник. Бях взела по-големи номера и отдолу бях сложила по едно ластиче на крачола - ставаше все едно затворен крачол, не ни трябваха обувки.
Ползвах тогава само като заспят едни поларени одеалца и то за да спра вятъра към лицето, че количката малко по-ниска и нямаше зимен кош.
Когато беше по-топло и бяха малки естествено, имах пелени порт бебе с тънка вата. Облечени с боди, чорапки/чоропогащник и анцунг. Допълнителни чували за количката не съм купувала, ползвах си тези които са към количката за краката.
Сега спим на 19-20 градуса с цели пижамки тип гащиризон и ватирани чували. Ако сложа одеало, се изпотяват и отвиват.
Не навличам - както съм облякана аз така са и те + потник.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #477 -: Октомври 26, 2011, 19:21:52 pm »
Аз съм яко зиморничева, ама бебето не е и се съобразявам с него, иначе може и да го сваря в собствен сос  :lol: Одеве го извеждах, беше 13 градуса /според термометъра в колата/... Облякох го с боди с дълъг ръкав от някаква много фина памучна плетка и не сложих нищо като бельо, с дънки от по-плътните, но не ватирани, чорапи, кожени обувки /тип боти/, една хубава ватирана жилетка и това е. Като стане съвсем студено - мисля да слагам боди-потник, или с къс ръкав, върху него фанелка, или пуловер, ватирани панталони, или дънки с чорапогащник отдолу и вече зимните якета /пухенки/. Ако се налага и шапка, ръкавици, качулка. За момента - завивам навън само като заспи, още не съм му слагала дъждобран даже /с цел да му е топло/, а термо-чувалите са си още неразопаковани както са купени. За протокола - ние все пак живеем в Стара Загора. Тук рядко е наистина студено, снегът е още по-голяма рядкост и вятър няма най-често...та не са без значение тези неща по повод обличането на бебето/детето и като следвате съвети по тези въпроси - отчитайте и конкретния климат.
Така си ми остана чисто нов чувалът за спане, никога не съм го ползвала, една от малкото ми излишни покупки. При температура у нас, непадаща под 24 градуса, щом се е отвил - значи му е горещо, няма какво да го опаковам зорлен, а и моЕ ли се не простуди на 24 градуса. То всъщност - държа толкова, заради себе си де, че иначе ще се озъбя  :oops: Дани и на 20 би се чувствал приказно по едно боди, а за баща му - да не говорим. :lol:

Моят син спи и на възглавница и без възглавница, и в кола, в количка, на дивана в хола, в кошарата си, в спалнята за гости, на моето легло, на хотел, в кошарата за игра...може да спи даже напишкан и мокър до кости, или наакан се е случвало САМО да му се спи. Което явно е някакъв мистичен момент, настъпващ по неведоми за мен причини и непочиващ на никаква педиатрична, или произтичаща от други компетентни по тези въпроси фактори логика. :lol: Но...живи и здрави и това ще мине и замине, то пък не може всичко да е ток и жица при кое да е дете. Едни спят, пък не ядат, други не спят, трети са по-болнави, четвърти нещо друго...важното е, че изобщо ги имаме  :D

Боби, буденето го предотвратявам относително. :? Имам предвид, че не знам каква е причината да не му е дълбок сънят и да дава нишани да се буди т.е. реално нищо не предотвратявам, ами само "замазвам", ако мога така да се изразя. Като видя, че отива на събуждане - правя това, което ми е възможно. Давам залъгалката, ако я е изплюл, ако я изплюе пак - предлагам вода, подавам игрчакта за мачкане, пускам едни птички да пеят, залюлявам леглото, ако преценя че лежи много криво и неудобно за него - намествам го. Т.е. - не правя нищо по-различно от другите майки в такива ситуации, разлики има само в детайлите, не по същество. Ако все пак ми се ококори след всичко гореизброено, вадя от кошарата възможно най-бързо и се търкулвам с него гушната на спалнята и припявам нещо там /каквото ми дойде/ - просто да ми чува гласа и вкарвам някакъв нисък тембър, който той харесва и го успива. Ако все още му е сънено - минава този номер и като задреме - връщам в кошарата, изсумти там нещо /в смисъл на "схващам, че пак изчезваш"  :lol:/, обаче ако му се спи - врътва дупето и заспива. Ако се чувства наспан обаче - всичко от гореизброеното си е усилия на вятъра и след 15 мин. гимнастики - двамката се изнасяме към хола и почвам да мисля как по-бързо да го изморя. Бънджи, проходилка, играчки..., но са неща с които сам да се занимава, не да лази по мен. Като му дотегне, започва да киселее, да търка очи и го нося да спи. В интерес на истината подобни "нощни игри" ми е спретвал само няколко пъти досега и се надявам да не зачестяват.
Сумтенето му от рефлукса обаче - беше съвсем различно и по вид и по звук, от това сега като не спи дълбоко, беше различно и цялото му "неспящо поведение" тогава, когато това го мъчеше. Сега изглежда и звучи по различен начин, когато не спи дълбоко.

Пете, в нашата спалня му е кошарата, или по-правилно да кажа "моята спалня"  :lol:, защото тати му не спи при нас, че да не го будел и него, ама...там друга тема. Дали ще му е кошарата в нашата спалня, или ще я сложа в неговата стая - все тая, защото все ще трябва да стана от леглото като се размрънка. Не го местя в отделна стая още, не защото и без това не спи сам в стаята през повечето време /това не му е дерт/, а защото ще си отворя още по-голямо разкарване и ще реагирам още по-бавно на мрънкането му и в още по-голям процент случаи - това ще води до събуждане, рев и цирк, та..."не, благодаря" съм на този етап. ;)

Натали, чувала съм всякакви "блестящи коментари" за Дани от разни мамчета, вкл. че има рефлукс и не му понася кърма, защото е роден чрез секцио. Също така, бил висок и слаб /разбирай - не шишкав и 3 кила над всички норми/ по същата причина така било от секциото, те всичките били такива "мършави" /цитирам/ :lol: Това гените на майка му и баща му, както и на цялата му жива рода в тази посока - не са фактор, секциото било. Първо се изумявах, като чуя такива неща  8O, сега само се смея и то директно и невъздържано, без да ми пука дали въпросната кифла би се обидила от реакцията ми. А майки, който постоянно се съревновават и си "мерят" децата с другите деца - съвсем откровено не понасям и им го показвам. Радвай се, че си имаш нормална компания за разходки с бебето, то добре, че покрай Зачатие - и аз имам, иначе - все сама щях да си се разхождам.

П.П. Ако съм пропуснала да се включа по някакъв въпрос, или не съм отговорила на някого за нещо, за което е питал конкретно мен - извинявам се, но много сте писали, а Дани ми скача по главата и този пост го творя вече 2-ри час  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #478 -: Октомври 26, 2011, 19:58:08 pm »
Боби, ти пък за всичко все разбирател се пишеш бе значи, хората споделят опит- ти сакън, как можело
ми може, и моите са се будели с месеци през 20 минути, явно са извънземни, щом не се вместват в твоя режим
аз пък нямам роботчета вкъщи- все някой ден ще почнат да спят, дано да е малко преди университета, щото после аз няма да спя да ги мисля
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #479 -: Октомври 26, 2011, 20:34:30 pm »
За спането мога да споделя 4е баткото ми се будеше всяка ве4ер до 6 месец но само да яде след това сам спря ,и към 10 месец запо4на неспането беше период който отмина 3 месеца  :wink: сега малкия от както ни изписаха та до ден днешен няма нощ в която да не съм ставала през час и половина по някога и през 4о минути ,просто е до детето!
За обръщането Мони започна да се обръща сам като  беше на 5мес. а сега Вики се обръща от няколко дни на 20 този месец направи 4 мес.