0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #440 -: Октомври 26, 2011, 06:31:27 am »
Според мен приемете, че децата са различни. Моята Стефания е прилеп- в колкото и да стане, и да не спи през деня, и 4 часа да спи- заспива винаги след 11:30. Снощи отново изкъпана в 19, в леглото в 10- не и не, заспа около 12 часа, умолявали сме я, викала съм, ревала съм, наказвала съм я, лишавала съм я от любими неща- няма вариант това дете да заспи по-навреме. И това е от 20тия ден от както е родена. Да е здрава, другото се нарежда.

Мини, а какъв е вашият режим? В колко лягате и в колко ставате? Питам, защото приятелите ни, чиито деца заспиват късно, обикновено си лягат късно.
Ние си лягаме до 22,30, а децата ни са заспали до 21,00 и стават между 6,30 и 8,00.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #441 -: Октомври 26, 2011, 07:33:47 am »
ами при условие, че Стефания ляга в 12 няма как аз да го направя в 10  :D :D не мисля, че с нещо помага подобна констатация
преди да родя си лягах в 10
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #442 -: Октомври 26, 2011, 07:44:16 am »
Мини колко е голяма Стрефания? Защо да не можеш да си легнеш преди да е заспала? Аз си спомянм как съм си лежала с часове в леглото понеже са ме сложили да спя, пък не ми се спи. Слагаха ме в леглото и те отиваха да си легнат. Всички други спяха и дядо ми дори хъркаше и това още повече ми пречеше да заспя.

Въобще аз като дете бях на железен режим - лягането винаги беше след „Сънчо“. Не заспивах веднага. Много нощи съм си лежала в леглото и съм си мислела нещо будувайки по един час, но през ум не ми е минало да викна някой за нещо. И всички деца бяхме така - нямаше дете в махалата, което да не си лягаше след Сънчо. Не знам как са го правели, но тогава родителите ни го правехя някакси. Може би трбява да питате майките си. Моята майка, която ме отгледа ( т.е. баба ми) отдавна не е между живите да я питам, а майка ми не знае дори как се сменят памперси, така че не е от полза. 


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #443 -: Октомври 26, 2011, 08:42:16 am »
Jbrul, това което си писала, все едно съм аз преди около 3 години. Да те успокоя - миналата зима започнаха да имат непробудни вечери. И аз скачах на всяко мрънкане, защото водеше до рев, а той до събуждане и на другия и вместо със затворени очи да го успокоя, се получаваше будуване на двама родители почти час, за да успокоят 2 ревящи бебета.
И да, Мини е абсолютно права - децата са различни. На моите им трябват точно 8 часа през нощта, без значение дали ще легнат в 9 или в 10, записват почти към 11 и стават в 7. Слагала съм ги и в 8, но накрая аз съм изнервена от викане - Заспивайте, Не приказвайте, Не се смейте, Лягайте и т.н. И защо да си го причинявам? Сега играят до 9, вечерят и в 10 са в леглата. Позволявам половин час приказки и след това заспиват. За сметка на това вече следобяд си имат стабилен сън в градината, а когато тръгнаха на ясла едва заспиваха и следобяд.
Снощи в 4 гонихме калинка из леглото - сънува детето, че има калинка и трябваше да я изгоним. Миналата седмица Криси гони пак пеперуда с меча си насън. Много насекоми има из къщи  :lol:
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #444 -: Октомври 26, 2011, 09:24:56 am »
Големият ми син /другата седмица ще стане на 11 :) / започна да спи по цяла нощ и да не ме буди, когато тръгна в първи клас. Може да си представите, че 7 години не е минала и една нощ без да се събудя по някое време. Я му се допило водичка на детето, я му се е доиграло или му се е доходило да пиша, като махнахме памперса :). И така. Сега съм се настроила по същия начин. Евгени е същия. Имаше само 2 седмици на спокойствие през нощта, а сега си се буди по 3-4 пъти на нощ. Намерила съм решение само в това, леглото му да е на една педя разстояние от моето. Така поне пестя време от към разстояние  :lol: А понякога, когато само му давам водичка или биберона му е паднал, дори не ставам, само си протягам ръката  :wink:


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #445 -: Октомври 26, 2011, 09:56:27 am »
Боби, доскоро Дани спеше 4-5 часа на нощ, рядко 6 без прекъсване. И под "без прекъсване" - имам предвид без някое сериозно събуждане от час-два. Иначе в тези 6 часа си ме е събуждал да яде, или ме е събуждал защото мрънка за нещо, от което той самият не се буди, но аз - да. Та и за този период - не е като да са 6 часа в които той да спи непробудно и аз покрай него.
През последните седмици - нощният сън е повече, просто защото драстично съкрати дневните спанета, или аз така си го обяснявам поне. Като общо количество сън за денонощие - не е започнал да спи повече, но все пак е добре, че будуването е основно през деня. Опцията: "ама той когато спи и ти легни с него" - при нас е неприложима, или поне не в смисъла, аз да мога да си почина ефективно при някое от дневните му спанета, тъй като има само едно такова. Обикновено е дрямка за час, час и половина, много рядко два часа и да ти кажа, докато аз заспя наистина дълбоко и спокойно - той вече се е събудил. Аз пък съм от хората, които трудно заспиват, особено в несвойствени за тях часове, независимо колко съм уморена - трудно става. Като успея все пак да заспя - откарвам няколко часа и те са ми нужни, за да има смисъл от това лягане изобщо. Такова дремване за около 40 мин. с него през деня и "грубо събуждане" от страна на Дани с песни и писъци, точно в момента в който тепърва влизам в някаква по-дълбока фаза на съня - ме докарва до истерия и ми идва да ревна с глас. Изобщо нямам усещането, че "все пак съм дремнала малко и съм заредила батериите", точно напротив и затова - спрях да го правя, защото само се чувствам по-зле накрая. Всеки човек е особен по отношение на съня, а моят биоритъм е абсолютно несъвместим с този на Дани и оттам всъщност идва "проблемът" със спането между нас двамата. Баща му примерно е от типа хора, които могат да поспят половин час, да станат без да се чувстват зле, че ги е събудил някой, да свършат нещо и после да си легнат пак и да заспят на секундата. Много му завиждам за това и в случая - би било супер и аз да съм така, ама не съм :(
От 2-3 седмици, Дани взе да заспива към 21ч., непробудният му сън е до 22.30-23.00ч. Оттам нататък започва мрънкане, въртене и опити за събуждане на 15мин, 30 мин. - различни са интервалите, но това не е хубав плътен сън. Като започне тази му фаза - аз съответно притичвам до спалнята по м'найсе пъти в опити всячески да предотвратя истинско будене. Обикновено успявам, понякого обаче - не. Следва хранене между 12.00 - 01.00ч., в колко ще е точно, зависи от това дали все пак е успял да заспи по-дълбочко, или не, всеки път е различно. Ако вземе, че заспи все пак - не го будя, но и аз не си лягам, защото преди да е ял - дефакто във всеки един момент може да писне за ядененто си и да ме събуди точно като съм се унесла - това не е вариант за мен, защото после хептен не ме хваща сън  :( Та чакам да мине и това хранене, което е съпроводено и със смяна на памперс, просто няма опция да не го сменя. Станала съм вече виртуоз да сменям памперс, докато яде, само и само да не вземе да се разсъни и обикновено минава номерът. След това хранене, лягаме и двамата и често има 2 часа непробуден сън и после пак започва мрънкането, въртенето и всичко описано по-горе. След около 5 часа - задължително пак се яде. Може да се падне в 5 сутринта, в 6, много рядко се унася и ме вдига за манджата чак към 7, но не и по-късно. Щом удари закуската, може и да дремне още 30-ина минути, но да разчитам на още 2-3 часа хубаво, стабилно спане - цъ. Ако не започне да "кукурига" веднага, просто си дреме, ама не особено старателно - върти се, сумти си нещо, припява, но до час е абсолютно буден и вдига страшна аларма, докато не стана и аз. Опитвала съм многократно да се правя на "глуха и дълбоко заспала", дано поне се научи да си будува тихо в кошарата и да мога още малко да поспя - нямаааа. И до един час е откарвал да вика и да си пее, но нито заспива пак, нито млъква, в резултата на което преди кафето още се налага да пия някой хап за главоболие, къде от недоспиването, къде от виковете му. И после пак цял ден има екшън и така.
Съвсем в началото - не ме събаряше толкова този му режим, но то безсънието се натрупва, организмът се изтощава, когато принудително го лишаваш от нещо от което си има нужда и не е въпрос на твой личен избор, или егоизъм да се откажеш от него. Не знам къде ми бърка, като споделя на две на три с някого този си проблем и насреща ми се изцепи някоя "мъдрост" като: "Еееее ми така е с децата, ти какво искаш?", все едно съм казала, че искам до ходя на бар всяка нощ и заради бебето не мога, а не става въпрос за моя физиологична нужда, която след системно незадоволяване ме докара до 50 кила с мокри гащи и болест, след болест и все по-зле става. И в крайна сметка спрях и да коментирам ситуацията с когото и да било, за да не си образувам допълнителни нерви и заради нечии малоумни реплики. Естествено, че не съм очаквала да мога да спя, както е било преди бебето, но определено очаквах след първите няколко месеца да спре да яде нощем, да направи прословутата "нощна пауза", да вземе да спи поне едни 8 часа без будене и мрънкане, но това така и не се случи. Все ще стане някога, но вече не си "поставям срокове" и не трептя в очакване, дали пък от следващата седмица вече няма да стане това нещо...
Майките край мен, с деца на възраст близка до тази на Дани - нищо не са правили, че децата им да са "по-спящи" от моете, те просто са си такива. Кое спря да яде нощем след първия месец, кое след втория, правят 10-12 часа сън без хранене и будене отдавна, за което благородно им завиждам. Също така, някои въпреки това сериозно нощно спане, което отнесено като опция за моя син ми звучи като фантастика, все още си спят по 2 часа сутрин, по 2-3 часа следобед и като ударя чертата - през по-голямата част от денонощието си спят като ангелчета. Та въпреки всички възможни теории, системи и "тренировки за сън" - мисля, че си е основно до дете, организъм, биоритъм и каквото ти се падне - такова е, пък ти пробвай всякакви стойки и чалъми, докато не реши да спи само - няма да е тя. Никога не съм го разнасяла на ръце, напрактика - не знам какво е да "приспиваш дете", защото моето не може да бъде "приспано". Ако не му се спи - и с часове да го нося, друсам, да пея и каквото и да било, ако заспи накрая - ще заспи не защото съм го друсала, а просто защото вече му се спи. Последното го споделям, като вид пояснение, че тази история с неговото спане - не е породена от "вредни навици", които съм му създала по отношение на заспиването и сега да трябва да ги коригирам, че да се оправят нещата. Щом му се доспи - слагам в леглото и отнася плувката одма, но не му ли се спи - няма начин.

В крайна сметка и аз за нощния сън постъпих като iv_z, с тази разлика, че нямаше как да сложа кошарата до спалнята си и затова, когато аз си легна вече - местя бебето при мен, та поне да не ставам всеки път като ме буди. За да не се отучи да спи в неговото си легло, когато съм будна - спи си там и на спалнята го нося, само когато и аз легна. Поне засега - няма проблеми и драми от негова страна да си спи в леглото, като го сложа там, но не се знае докога ще е така... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #446 -: Октомври 26, 2011, 10:49:38 am »
Един въпрос към майките на по-големи бебоци, малко извън обсъжданата тема...

От кой месец започнаха да се обръщат вашите бебета? Зная, че няма еднакви деца и принципно има някакъв определен период 4-6 месеца.
Хриси се обръща до 90 градуса като дойде време да я кърмя но трябва и да е гладна, изглежда ми,  укрепнала да се обърне до корем от гръб а обратно от време на време повдига дупе. Като е по коремче се опитва да пълзи, повдига дупе със задните крачета но още не се сеща да си помогне с ръчички.

« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 10:51:12 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #447 -: Октомври 26, 2011, 11:16:02 am »
Вчера ми е изчезнал поста нещо и точно по темата със спането исках да споделя какво най-вероятно се оказа при нас, когато преди седмица се оплаквах от най-различни изпълнения нощем. Можи би е бил отново глад  :? въпреки че не смятам че е ял малко и винаги последното хранене е било повече, но покрай захранването изглежда е поемал по-малко мляко, а в същото време изразходва повече енергия.. Така че направих извънредно мляко през нощта, сгъстих посленото с лъжичка каша а и откакто започнах с кашата се буди по-малко и за тези които неспането е период и не са били винаги така (надявам се повече да са така) може това да е причина. Всъщност комбинацията захранване, зъби и незнам какво още започна при нас от около 5,5месец и ескалира силно за седмица, като аз се изтощих доста и не мога да разбера как се оправявят мамите постоянно на това темпо. И това при положение че поне се приспиваше лесно, имам чувство откакто се захлади.
Така че Жбрул едва ли някои може да се съмнява че е тежко, особено ако не си хората които им стигат малки дремки. Но коментирахме преди време че явно не случайно има написани книги по въпроса за т.нар. тренинг за сън, което е нещо подобно на това което Боби е практикувала (без да знае че в САЩ именно този подход се препоръчва от педиатрите, тъй като обикновено родителите работят и няма кои да дежури нощем). Аз имам една книжка, в която само се споменава за систеата 5-10-15 като това са минутите които ги оставят да реват на всяко ходене до леглото. Това обикновено е за отказване от нощното хранене, като те приемат че спането е навик които се учи, какот хранене с лъжица и пр. въпреки че някои бебета го "могат" без нищо да се прави. Ето подобни статии:
http://www.babycenter.com/0_baby-sleep-training-cry-it-out-methods_1497112.bc
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #448 -: Октомври 26, 2011, 11:40:49 am »
От както съм родила мога да заспя и права и 2 мин са си сън  :D и слава богу.
Това с ритуалите си го правим-къпане, храна и приспивам по принцип на гърдата пак е на ръце ама съм седнала.От седмица след яденето започва рев и мрънкане-моята майка казва че си пее да се самоприспи  :D гърчи се и пищи на ръце на леглото реве-независимо в моето или неговото. Аз биби давам само за сън той по принцип не ги търси, но сега като дам биба и започва същинския концерт. Чета вниматело какво споделяте за идеи или нещо пропуснато. За сега сме така освен да храня преди банята друго не ми идва на ум, а сън 6ч направо е мираж до сега е било само веднъж. Ние наистина лягаме по късно но така наваксвам с чистене, гладене, пране. Приспивам го защото виждам че му се спи не защото съм решила той да легне точно сега.
Имам въпрос слагате ли шапки за спането - аз никога но много хора се опитват да ме убедят?
deep как да се обръщат аз го оставям сам да се обръща ако реве го обръщам или вземам.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #449 -: Октомври 26, 2011, 12:03:17 pm »
Jbrul,до болка ми е познато това,което описваш.С тази разлика,че аз много бързо взех малката да спи при нас.Просто разбрах,че не е от най-поспаливите(като мен)и реших,че няма смисъл да се мъча повече.Таткото отначало недоволстваше,че Севи спи при нас,ама като му казах той да става една вечер с нея и бързо си промени мнението.За сега и ние нямаме проблем като я сложа в кошарата й да спи там.Ама да видим аз как ще се отуча да не спи при мен :lol:
м-и,и ние практикуваме хранене преди баня от доста време.Роднини и познати се опитват да ме мъмрят за това,че не било хубаво,че щяло да повърне и прочие,но ние нямаме подобни проблеми и само така малката е спокойна и се наслаждава на банята.
Шапка слагам,само когато излизаме навън и времето е лошо.Тя и така не ги трае шапките,пък какво остава в къщи да я държа така,че и да спи с нея.А и не виждам смисъл.
Мен се опитваха да ме убеждават,че трябва да й спра нощното хранене(ама не знам кое от всички),за да можело детето спи по-дълго,а и да си направело почивка на коремчето :lol: Направо си представям как ще спи по-дълго като е гладна :lol:
[/url]
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #450 -: Октомври 26, 2011, 12:42:44 pm »

deep как да се обръщат аз го оставям сам да се обръща ако реве го обръщам или вземам.


м-и, имам предвид самостоятелно волево обръщане на бебето от корем на гръб и от гръб на корем.

Относно шапка, не и слагам в къщи, спи в чувалче, на което съм махнала ръкавите, отдолу и слагам боди с дълъг ръкав и пижамката ( два дълги ръкава ). Ако усетя, че нослето и е хладно я завивам с едно много леко одеалце. Отопляваме стаята с конверторна печка Glamox, оставям я на 22 градуса постоянна температура, като вратата е отворена през цялата нощ.

Навън и слагам тънка памучна шапка и ако е студено слагам шапката на якенцето.

« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 12:45:44 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #451 -: Октомври 26, 2011, 12:54:11 pm »
ОО доста се обличате за сън - ние само с боди дълъг ръкав и едно одеало и пак е целия вир вода градусите в момента под 24 не мога да ги сваля.

А знаете ли защо се поти целия като го кърмя- не го обличам само по боди е?

Ами не я зори да се обръща тя сама ще почне. Аз го слагах в активната гимнастика и той сам си се обърна по корем преди месец, но да кажа че е много жилав и си задържаше главата към 20-ти ден за известно време. може би му стана интересно какво шумурка отдолу, но не обича да стои така най-много 10мин е издържал.На братовчедка ми бебето прояви интерес да се върти чак към 6-ти месец.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #452 -: Октомври 26, 2011, 13:10:24 pm »
deep, Дани започна да се обръща "от раз" вече след 5-я месец. Преди това, дори не искаше да стои по корем, въпреки че беше напълно способен да го прави, просто не му харесваше и толкова. Затова - спрях аз да го слагам по корем и реших, че когато той самият иска и може да стои така - ще го направи и така и стана. Като гледам даже е влязъл в "препоръчителният срок за това". :D В началото започна със "засилки да се обръща" кога успешно, кога не, беше на окло 4 месеца и половина. Затова казвам след 5-я месец, че започна да се обръща т.е. когато всеки път му се получаваше без никакви напъни и усилия.

Сами, ами дано гладът да е бил при вас факторът за недобър сън, това поне е лесно отстранимо. При моичкия - категорично не е това, многократно пробвах и по-често да предлагам храна и оризова каша да сипя в последното мляко - нъцки. Ако не е гладен - отказва всякакво ядене, а мляко и с оризова каша и без го изкарва еднакво до следващото будене, цепи секундата на 5-я час и си изяжда всичко, ама тогава да е. Не по-рано, не по-късно. Страшно зверче ей!  :lol:
За "тренингът за сън" - чела съм и сме говорили с приятелки, /които са фенове на подобни приучавания/ доста преди да забременея  т.е. не ми е съвсем ново, или непознато като тема. Истината е обаче, че за мен това си е вид "насилие" /сори за думата, просто не намирам по-точна/ над детето. Дали се прави с добри намерения и в негова и моя полза - не ми е от значение, щом за да се постигне ефект ще се минава през "рев по часовник", ще се налага да ми се засинява от писъци, да хълца да се стряска насън...просто не го приемам за себе си лично, не го отхвърлям по принцип. Щом се прави и се пишат книги по въпроса и децата все пак "оцеляват" и след такива намеси - не е болка за умиране явно, но от моя гледна точка е твърде висока цена за моя сън и е за сметка на детето. Естествено, важен фактор да съм на тази позиция е и, че за разлика от Боби и Цигу примерно - на мен не ми се налага недоспала да бъда адекватна на работа на другия ден. Ако се налагаше да работя - ща не ща, щях да прибегна и аз до такъв вид приучаване предполагам, но при все, че единственото ми задължение е да се грижа за Дани - мога да си позволя и да ми капризничи и да ми пречи да спя още доста време. Лошото е, че просто съм супер кекава и безсънието направо ми разказа играта на здравето, но ще оцелея някак. Поне знам защо си причинявам това. ;)

Никога не съм обличала много. Дани с шапка е спал първите 24 часа в болницата само, после самите акушерки му я махнаха. Сега спи облечен с едно боди с дълъг ръкав и крачоли ританка, мятам му едно тънко одеало, което се изритва на секундата и всъщност си спи само по боди. държа окло 24 градуса навсякъде в къщи, досега не ми е боледувал.

krasi(ahiito) за нощното хранене и аз малко се обърквам "нощно" ли е, защото то е просто поредно за Дани. :lol: Той се храни на равни интервали 24 часа т.е. не прави нощна пауза - време в което да спи по-дълго без да търси храна. Дори да имаше начин да го откажа от едно хранене - не бих, защото доскоро той ядеше 4 пъти в денонощие, сега пак са 5 и не виждам кое хранене да му отказвам точно при това положение. При това - има две заместени хранения с пюре и сега с три млечни докарва до почти 700мл АМ за 24 часа, което е ОК. Като бяха 2 хранения с АМ, педиатърката ми извади душата, че било твърде малко това мляко, ама като не искаше повече - какво да го направя?!! Изобщо и да реша един проблем, ще взема да отворя друг и затова - просто не му се меся на хлапето кога и колко ще спи и ще яде. Щом е здрав и щастлив - значи така му е ОК и ако взема да се бъркам, може и да стане по-зле, вместо по-добре в крайна сметка.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #453 -: Октомври 26, 2011, 13:25:51 pm »
ОО доста се обличате за сън - ние само с боди дълъг ръкав и едно одеало и пак е целия вир вода градусите в момента под 24 не мога да ги сваля.

м-и, добре и е на беба така, в стаята при температура на печката 22 градуса не става повече от 20-21 градуса, вратата е нон стоп отворена. Не се изпотява дори в някои сутрешни часове нослето и е хладничко. Някъде назад в темата беше обсъждано изпотяването по време на кърмене. Хриси се изпотяваше през лятото, сега в по-хладното време не съм забелязала.

 Jbrul, благодаря за споделеното. Беба също не обичаше да стои много по корем, след няколко минути започваше едно мрънкане до зареваване. Сега вече и харесва, занимава се с играчки и въртележката. И тя така замята краче но още не е успяла да се обърне.

« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 13:28:34 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #454 -: Октомври 26, 2011, 14:00:09 pm »
deep,Тео започна като навърши 5 месеца да се върти самичък,а като по-малък и той не обичаше да стои по корем,мрънкаше
Жбрулче, и твоя Дани ги върти същите номера като Тео.Това ,което описваш все едно описваш нашите ноще,просто мен ме мързеше да пиша толкова :oops: :(Аз  също почнах да го слагам при нас на спалнята,защото още по тормозещо е да маршируваш през 10 мин.до кошарката.Теди не се хранеше през ноща от 3-ия си месец,но напоследък търси ,и защото не иска биберон се залъгва с шишето и така....
И въпреки всичко аз го отдавам това на никненето на зъби,той преди си спеше и то в неговото легло,непробудно .Та явно чалъм няма да има докато самички не почнат са си спят .... :?
Да попитам вашите дечица спят ли на възглавница?Опитвам се да го слагам ,но той я избутва и ляга под нея.
А за обличането и аз да си кажа,и Тео ляга само с пижамка,т.е памучно гащеризонче и за да не са боси крачетата му слагам чорапки.Вечно е открит и той.
« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 14:04:12 pm от moniks_s »

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #455 -: Октомври 26, 2011, 14:04:23 pm »
За обличането по време на сън-забелязала съм,че момченцата обичат по-хладно от момиченцата.Но това са мои наблюдения.Все пак всяко дете е различно и то си показва как му е най-добре.Аз бебка я обличам с тънко боди с дълъг ръкав и ританка,но спи при нас.А през деня е с гащеризонче от малко по-плътните.Забелязала съм я,че като й е по-топло,спи по-спокойно.Явно ще е зиморничава като майка си :)

За обръщането-ние сме още малки де,но се опитва да се обръща.Беше на месец и малко,когато успя на два пъти да се обърне от гръб на една страна,но беше от много ритане.Сега вече умишлено се опитва,но все още неуспешно.Иначе по корем страшно много й харесва.Главичката взе да я изправя още в родилното.Вече я държи много много изправена и като я сложа по корем,все едно се опитва да пълзи.
Днес пък я забелязах,че като я държиш на ръце,не легнала а малко под наклон,и се опитва да се изправи или да седне.А тя хич не обича като е на ръце да е легнала,обича да е изправена.

moniks_s,личен пример не мога да ти дам,че беба е малка още,но племенника ми е на 1 год. вече и не,не спи на възглавница.Не знам защо-той ли не я иска,майка му ли не му слага,не знам,но спи без възглавница.
« Последна редакция: Октомври 26, 2011, 14:07:11 pm от krasi(ahiito) »
[/url]
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #456 -: Октомври 26, 2011, 14:07:30 pm »
Еее Краси ти пък чак да си изправя главичката още в родилно. 8O...Не се засягай де , ама на мен лично ми е чудно.Иначе на тези месеци вече е нормално да си я държи изправена.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #457 -: Октомври 26, 2011, 14:18:02 pm »
Някой стоят повече в родилното, сега като се връщам назад на 13 дни е бил като доктора забеляза че я изправя като го сложа на корем.
На мен ми казаха възглавница след година, но си спомням, че в градината едно време не слагаха, а сме били на 4-5г.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #458 -: Октомври 26, 2011, 14:51:10 pm »
Аз да ви питам как обличате през деня? Магарок е по боди дълъг ръкав, панталонче и чорапки. Дали не е нагоре леко облечен? В къщи е 23 градуса. От както забременях и родих умирам от жега, и съм решила, че и на него му е топло. Пипам гърбето, топло е, даже като играе и се изпотява по косата.
Възглавница не ползва.
Жбрулка, Дани във вашата спалня ли му е леглото или отделно?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #459 -: Октомври 26, 2011, 14:58:04 pm »
Щом се поти значи му е топло или добре, аз на принципа че винаги мога да го дооблека го държа по боди с д.р. и чорапи - 25 градуса.