0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #280 -: Октомври 11, 2011, 23:30:57 pm »
Неслучайно на упътването на АМ пише да се загрява водата преди разтваряне, не пише "сложете вода от хладилкика". Значи има причина... Не е въпрос според мен дали ще му стане нещо на детето, ако пие студено, а дали е правилно да се приготви АМ със студена вода или не.
Не се заяждам, не споря, изказвам мнение.
Разбира се, че не е случайно. Пише го, защото  се разтваря по-добре, това е причината.  Ако се разтваря добре и така, няма проблем. Някои се разтварят лесно, други не толкова добре. Аз имах едно АМ, за което трябваше или топла вода или да го клатя сума ти време докато се разтвори.


Боби
« Последна редакция: Октомври 11, 2011, 23:36:28 pm от Bobbie »


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #281 -: Октомври 11, 2011, 23:41:51 pm »
Виктория, ако заспива в теб, какъв е пролемът да си заспи бебето и като се унесе в дълбок сън тогава го слагай в леглото или където си спи бебето. другото, което знам, че помага е да го носиш в слинг - и бебето спокойно и на теб ръцете ти свободни? много деца заспиват на гърдата и това не е проблем, включително и моето е така, на мен не ми пречи, не виждам защо да си усложнявам живота и да се опитвам да й отказвам това? може би ти имаш други съображения да не искаш да заспива на ръце и на гърда, ако е така е друг въпрос.

илейни, не съм съгласна, че това, което се случва с бебето на дидон, а и с моето, е признак, че не им достига кърмата - ади също си върна яденето през нощта към средата на 4тия месец, винаги е яла по-често вечер и това е напълно нормално. през другото време са си спокойни, хилят се и не показват никакви знаци за недохранване - не мисля, че ако бяха гладни щяха да изглеждат щастливи. ако не им достигаше мляко и са слагани на гърдата по-често, защото са гладни и си искат производството на мляко би се увеличило и не би имало нужда да се дохранва. не мисля, че АМ е отговорът на всички въпроси, особено след като дидон казва, че има мляко. а и да нямаше има начини да се увеличи млякото й, а не да се замества хранене, тъй като не изглежда това да е желанието на майката.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #282 -: Октомври 11, 2011, 23:52:05 pm »
Виктория, ако заспива в теб, какъв е пролемът да си заспи бебето и като се унесе в дълбок сън тогава го слагай в леглото или където си спи бебето.  
Аз пък четох друго. Казват, че е по-добре да се слага заспиващо, но все още будно в леглото, за да се научи да се приспива само. Не става дума за самото първоначално приспиване, а по-принцип за да има спокойно спане. Всички се будим посред нощ, обръщаме се и заспиваме. Обаче едно бебе, което е свикнало да заспива на ръце, като се събуди търси пак ръцете, за да заспи отново. Това пречи на здравият сън.... поне така го четох и има логика според мен. От както научих малката да заспива в леглото, много по-дълго изкарва без да се събужда. И с Ивана беше така. Не е въпроса да ти е лесно, но все пак да се създадат добри навици за здрав сън. Аз всъщност много обичам да я приспивам на ръце, но сега вече внимавам да не е напълно заспала преди да я сложа в леглото.


Боби


  
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #283 -: Октомври 12, 2011, 18:39:12 pm »
Никога не съм си приспивала децата. Не знам дали аз съм го постигнала или пък такива деца са ми се паднали. Тереза я слагам да спи в момента, в който започне да се прозява и да си търка очите. Понякога ми се налага да влизам по 2-3 пъти в стаята, за да й бутна биберон, но обикновено не се налага. Преди да се роди купих една джаджа http://www.amazon.com/Baby-Einstein-30984-Neptune-Soother/dp/B0018Z35DA/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1318432947&sr=8-8 и съм си въобразила, че именно тя я приспива. /С баткото нямахме такива екстри и пак си заспиваше сам  :D/.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #284 -: Октомври 12, 2011, 22:07:31 pm »
Без съмнение няма по-добро от това детето да заспива само от рано и не ми се мисли тези, които се налага да лашкат и приспиват дори по-големи деца. Дано не ми се налага, но определено бих направила всичко за да свикне от сега- да се слагат в техните легла се препоръчва да е преди да заспят.

Обаче ние все още имаме проблеми не толкова със заспиването, а със самото спане- буди се дори по-често през втората половина на ноща (когато и аз спя дълбоко  :?) и не винаги заспива след малко вода и биберон. Сега не се буди с рев, но се почва мрънкане, което почти същото за мен (е поне не се стряскам)  :( Ох дано да е период заради зъбите -което пак не е голямо успокоение защото едва напират. Мислех преди че може да е бил гладен, но почти го изключвам защото не може още в 2-3ч. да е гладен след 190мл. в 20,30ч., а и не би заспал след малко вода.. направо незнам какво е това, но мислех че навиците да спи добре отначало ще се запазят като цяло.. :( Рефлукса, смятам сме го задминали по възраст, а и не се буди скоро след заспиване обикновено.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #285 -: Октомври 12, 2011, 23:14:03 pm »
Elena B няма проблем 4е заспива в мен, притеснението ми е ,4е заспива много трудно ,дали на ръце или в леглото нервне4енето и викането си го има ,единствено като сме навън на разходка заспива маалко по лесно и определено спи по дълго, просто задавам въпроса тъй като не мога да открия причината а и нали вси4ки тук сме майки и се у4им една от друга и споделяме...междудругото днес излязохме и си поспа час и половина  :wink: пак заспа с мрънкане но поспа ...може просто си търси разходката и чистия въздух може би е нормално но явно има и друго все пак това е от 3 месеца насам,а може и да е просто такъв да си заспива трудно ,не знам почнах да разсъждавам на глас....... :D :sorry:
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #286 -: Октомври 13, 2011, 13:40:14 pm »
О Виктория и при нас е така - или ние сме ги научили така или са си такива аз взех да се приспособявам, дразня се че спи много леко и се буди често, но и с това ще свикна  :)
При нас повръщането намаля доста - до 2-3 на ден, но още е нервен и иска на ръце и да го разнасям.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #287 -: Октомври 13, 2011, 14:14:38 pm »
Преди време ви питах будите ли ,ако спи бебето , а е време за хранене,защото има дни ,в които не знам какво да правя , когато заспи по  много :

- снощи заспа към 22.30 -23 ,  сутринта се събуди в 7  -накърмих го   и пак заспа и до 11.30 продължаваше да спи  -аз го вдигнах   , за да го нахраня. Към 13ч взе да мрънка  и скимти , да притваря очи  и пак заспа- и сега спи .Е, кога ще яде ?

пп.то на нас угода няма-ако не спи - защо не спи , ако спи -защо спи  :oops: :lol:


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #288 -: Октомври 13, 2011, 14:22:50 pm »
Преди време ви питах будите ли ,ако спи бебето , а е време за хранене,защото има дни ,в които не знам какво да правя , когато заспи по  много :

- снощи заспа към 22.30 -23 ,  сутринта се събуди в 7  -накърмих го   и пак заспа и до 11.30 продължаваше да спи  -аз го вдигнах   , за да го нахраня. Към 13ч взе да мрънка  и скимти , да притваря очи  и пак заспа- и сега спи .Е, кога ще яде ?

пп.то на нас угода няма-ако не спи - защо не спи , ако спи -защо спи  :oops: :lol:
Аз будя през деня,ако заскъснее с повече от час, за да може да влезне в режим, защото иначе току виж огладняла посред нощ и развалила каквото съм постигнала ( сега има едно будене, което сме измеситли до 4:00). През нощта никога не бих я будила, защото целта ми е да спи през нощта, та и аз покрай нея :-). Толкова трудно я научих да прави разлика между ден и нощ, че нямам намерение да минавам през това отново.


  
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #289 -: Октомври 13, 2011, 14:28:25 pm »
Айде сега нов проблем се очертава и може би всъщност са свързани- от вчера малкият не се храни добре с пюрето на обед, което вече е едно и също от 1 седмица, а се захранвеме постепнно от почти месец и досега всичко беше ОК.  :? Вчера почна рев, въпреки че изглеждаше първоначално гладен- хем рев, хем хапва по малко. А сега мрънкаше и стискаше уста- изяде едно малко бурканче със зор, но до преди дни си ядеше по около 160-170мг. с апетит. Разбира се нищо ново от тогава не съм предложила- само чисто био пюре от 3 зеленчука въведени за повече от 20 дни. Мислех да не го мъчи запек, но едва ли е това, защото и преди имаше малко запек но си ядеше. Чува се и едно леко хъркане..  :( Може ли да се появи рефлукс след захранване?? Какво може да е?
А последната нощ беше най-зле от всички досега по будене, чудя се може ли тази да е по-зле, но не искам да предизвиквам съдбата, защото поне не реве, а само мрънка. Пробвах да го кърмя в 4ч., но се събуди пак след час и нещо. Ако е това не помогне, незнам какво.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #290 -: Октомври 13, 2011, 14:53:16 pm »
Nimika, аз също не будя по принцип, но ми се случи веднъж да го събудя, защото "закъсняваше" повече от час за яденето. Иначе ми е много трудно да го събудя за ядене, като го гледам как сладко си спи...

Цитат
пп.то на нас угода няма-ако не спи - защо не спи , ако спи -защо спи
Хаха, това са притесненията на повечето майки явно. Ако има проблем защо има, ако няма проблем - защо няма  :D И аз така постоянно се шашкам за всичко  :oops:

Сами, не знам дали ще ти помогна, но и моят син реве понякога, като му давам пюре. Установих, че е жаден. Предлагам мляко преди да почна с твърдата храна и така се оправихме. И вода също пропи откакто е захранен  :)
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #291 -: Октомври 13, 2011, 18:01:36 pm »
 д-р Бърди,здравейте...
 Докато търсех в "Оценка на моториката", писаното от вас по повод рефлукса, попаднах на това
">> Повръщането е симптом. На редица различни състояния- от безобидни (преяждане) до тежки - пилорна стеноза, например. И не винаги е "първа проява". Например- преяждащо кърмаче може да има неспокоен сън и много газове дни преди да започва да повръща. Докато при други състояния- повръщането е от ранните симптоми. Дали е "защитен механизъм", и с какво "защитава", никой не знае. Следователно, руски по тип фразеологични комбинации от времето на  свещения И. Павлов трябва да се избягват."

Като го свържа с оценката ви по-горе, на мое описание по повод поведението на сина ми, че става дума за рефлукс, искам да ви попитам...
 От няколко дни детето е много нервно, ревливо, нетипично за него. Има промяна и в храненето му, суче по 5, 10 мин заспива, спи около половин час. Буди се внезапно, в повечето случай с рев. След макс час и половина, отново иска да суче.
 Възможно ли е да прави кратки, но по-чести хранения с цел да не връща. Един вид сам да се опитва да не преяжда...

 Благодаря, дано не ви се стори глупав въпроса ми.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #292 -: Октомври 13, 2011, 18:03:23 pm »
Не мисля.
Стига ли му кърмата?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #293 -: Октомври 13, 2011, 18:46:18 pm »
 Така мисля...
 Контейнерите, които ползвам за гърдите, обикновено са пълни...
 Храненето завършва спокойно, а в повечето случаи заспива/ унася се.
 Спи, обаче за кратко и се буди с рев.
 Памперсите, особено нощния е тежък от урина. Ака средно 3 пъти дневно...

 Едно капучино на ден, преди обед, може ли да го прави толкова раздразнителен...
 Сещам се за зъби...
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #294 -: Октомври 13, 2011, 18:48:27 pm »
Може- млякото улеснява абсорбцията на кофеина.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #295 -: Октомври 13, 2011, 18:53:49 pm »
 Ще го спра,дано да се повлияе добре...
 Благодаря
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #296 -: Октомври 13, 2011, 19:27:06 pm »
О Виктория и при нас е така - или ние сме ги научили така или са си такива аз взех да се приспособявам, дразня се че спи много леко и се буди често, но и с това ще свикна  :)
При нас повръщането намаля доста - до 2-3 на ден, но още е нервен и иска на ръце и да го разнасям.

Ние пък спим на шум тъй като не мога да запуша устата на баткото и малкия нямаше избор просто свикна на шум и установявам 4е на колкото по шумен фон сме толкова по лесно заспива а и разходката си оказва влияние в4ера и днес излизахме и е много по добре,пак си заспива трудно но не е това което беше онзи ден ,тъй като аз до сега, от както е станал на 1месец сме по цял ден навън не се прибираме изобщо от сутрин 10 та до 19часа понякога, и тези дни като е лошо времето просто ми дойде в пове4е не съм го виждала в тази светлина да вика и нервни4и постоянно ,да е кисел и пр.,но така ще е ще свикне а що се отнася до нас няма къде да ходим ще свикнем но по някога трябва да си споделим и да обменим опит  :wink:
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #297 -: Октомври 13, 2011, 21:58:22 pm »
ох, това с навиците за спане и въобще с възпитаването (ако това е правилната дума, щото тука ползват една, която означава по-скоро трениране) на бебетата на каквото и да е е много голяма тема. аз за себе си съм решила да правя така, както изглежда е добре за мен и за детето, като под добре имам предвид - доставя удоволствие, идва ни естествено , не ни натоварва времето, отношенията и тн. зная за тази идея да ги слагаме преди да са заспали, ади понякога си заспива, но не и вечер. напоследък, както вече писах нощем се буди през 2 часа и прочетох, че това е нормално към 4-5-6 месец да се случва, така че се примирих, ще си реорганизирам работата през деня да има време за почивка и така. както пишеше в една статия и да имате и да нямате режим за спане, няма никакво значение в този период, наричат ги периоди на регресия на съня.

а по повод захранването, в момента започнах да чета една книга, казва се "отбиване, водено от бебето"Baby led weanning и ми се струва страшно интересна - идеята е, че децата няма нужда да се хранят пасивно с лъжица, а могат да ядат храна, която сами да си слагат в устата. звучи почти като ерес, ще ми е интересн да чуя мнения и особено на д-р Бърди, например защо даваме пюре от плод, а не малки парченца, съобразени с избягването на риска от задавяне? благодаря предварително.

и още един въпрос към вас, докторе. попитах за витам д, да започна да давам, защото живея в лондон и през есента и зимата слънцето е доста оскъдно, да не кажем, че го няма. в аптеката ми предложиха комбинация от вит е, с, б1,б3 иб6 и д. дали това може да се дава на бебета, самият препарат е за бебета, но мен ме притеснява въвеждането на другите витамини, които не мисля, че са наложителни. та дали е ок или да си взема от бг вигантол и толкоз. благодаря отново.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #298 -: Октомври 14, 2011, 01:01:30 am »
Сами, да не избива някое зъбче? Обикновено така правят в такива ситуации, защото венецът е подут, дразни се от лъжичката, хем му се яде - хем му става некомфортно като хапне... Съмнявам се да е от храната сама по себе си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #299 -: Октомври 14, 2011, 13:31:16 pm »
Жбрул, не личи да избива, въпреки че от доста време са леко подути, побелели но не зачервени. Лекарката ме "успокои" че няма да е съвсем скоро  :? Обаче се чува нещо като храчка в гърлото, много странно. Сега яде малко в началото и после пак ревна- може пък да се оказва че не е готов за количеството, на което сам доскоро се нахвърли  osi_10

Ох, Елена на мен будене на 1,5-2ч. не ми се струва никак нормално но дано да е нещо си само за 5-6-ти месец.. При нас става все по-зле, пък да видим докъде и докога. Но тренинга за сън, както го наричат на запад и в САЩ явно дава резултати- те смятат че бебто трябва да има 10 часов непрекъснат сън!! Всъщност ние в 4 месец бяхме близо до това, но сега ми изглежда мираж  :?