mimi26, снощи се замислих след твоя пост и оглеждайки кутията с чай - преведените на БГ указания, естествено са залепени върху оригиналния текст на кутията. Никак не бих се учудила, ако в оригиналния текст пише да не се дават повече от 200мл. на ден, а в "нашенския" - това да е "пропуснато". Няма да е за първи път.
Досега се опитвах да разлепя етикета, така че да запазя оригиналните надписи отдолу, ама не ми се получи.
Да ти кажа, никога не съм мислела, че друго освен вода му е нужно, при все че аз самата освен вода - не пия други безалкохолни напитки, дори фреш. В различни периоди /вероятно като доста майки/, в отчаянието си съм решавала да пробвам всичко известно, с надеждата да има някакво подобрение. Та в такива моменти беше и флирта ми с чайчетата, за които вече казах - според мен няма никаква файда от тях.
За лигите и аз преди време съм се кокорила, виждайки бебета мокри до колене и съм се чудела защо така, а ето какво ме споходи сега и мен
При Дани, ден-два преди да напипам ръбчето на зъба е това адското лигавене и седмица след като зъбът вече е избил - пак има 2-3 дни така, тогава е и наливането с вода от негова страна. В другите дни си пие нормални количества. Обясненията на "компетентните лица", защо е това слюноотделяне са...хмммм доста мъгляви. Било, защото се дразни венеца, но общо взето ми се казва: "ами при някои деца е така" и дотам с "научните" обяснения. На братовчедка ми хлапето пък, освен литри слюнка, отделя и литри сополи - гледката е потресаваща докато избие поредния зъб, никой не можа и на нея да й каже защо така. Когато му никне зъб на горкото дете, майките по градинките я избягват и я гледат възмутено, защото мислят че детето е много болно и ще зарази техните и никой не й вярва, че просто му никне зъб...доста е неприятно.
Поради което, не мога да ти дам някакво смислено обяснение за явлението, защото и аз не чух такова.
Добре Докторе, благодаря и това изследване ще направя и ще пиша за резултата.
А казвам, че е "адски тъпо да...", защото съм го изпитала на свой гръб и не беше никак, никак приятно, уверявам ви. Все пак съм на 31 и щом още го помня това с водата - явно не е било прекрасно преживяване за мен, но вече отиваме в съвсем друга тема, да не спамя.
Стефи, когато не му никне зъб, горе-долу 250-300мл. вода на ден пие. Не знам за кой път пиша, че наливането с вода е при зъбоникнене, но според Д-р Бърди - не можело да е това причината. Естествено, аз с удоволствие ще изследвам всичко, което може да се изследва, за да съм сигурна че детето ми няма проблем, или ако има - да взема мерки.
Благодаря за мненията.