0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #100 -: Септември 28, 2011, 11:52:02 am »
Във връзка с темата да кажа, че Деси също точеше ужасно много лиги и ходеше с лигавници постоянно (имах 40 бр. :wink:), не си спомням точно, но до към 9-10 м. някъде. Вода (друго не съм предлагала) пропи след 1г.
Така че Брулче, не съм убедена че пие толкова много вода заради лигавенето :?
Нека доктора ме поправи, но аз знам, че нормалното количество вода е около 30 мл. на тегло на детето, а за деца с бъбречни проблеми 50 мл., т.е. ако младежа е 8кг. например, някъде към 240-250 мл. вода е напълно достатъчно за него.
*
« Отговор #101 -: Септември 28, 2011, 12:18:48 pm »
mimi26, снощи се замислих след твоя пост и оглеждайки кутията с чай -  преведените на БГ указания, естествено са залепени върху оригиналния текст на кутията. Никак не бих се учудила, ако в оригиналния текст пише да не се дават повече от 200мл. на ден, а в "нашенския" - това да е "пропуснато". Няма да е за първи път.  :?  Досега се опитвах да разлепя етикета, така че да запазя оригиналните надписи отдолу, ама не ми се получи.
Да ти кажа, никога не съм мислела, че друго освен вода му е нужно, при все че аз самата освен вода - не пия други безалкохолни напитки, дори фреш. В различни периоди /вероятно като доста майки/, в отчаянието си съм решавала да пробвам всичко известно, с надеждата да има някакво подобрение. Та в такива моменти беше и флирта ми с чайчетата, за които вече казах - според мен няма никаква файда от тях.

За лигите и аз преди време съм се кокорила, виждайки бебета мокри до колене и съм се чудела защо така, а ето какво ме споходи сега и мен  :lol: При Дани, ден-два преди да напипам ръбчето на зъба е това адското лигавене и седмица след като зъбът вече е избил - пак има 2-3 дни така, тогава е и наливането с вода от негова страна. В другите дни си пие нормални количества. Обясненията на "компетентните лица", защо е това слюноотделяне са...хмммм доста мъгляви. Било, защото се дразни венеца, но общо взето ми се казва: "ами при някои деца е така" и дотам с "научните" обяснения. На братовчедка ми хлапето пък, освен литри слюнка, отделя и литри сополи - гледката е потресаваща докато избие поредния зъб, никой не можа и на нея да й каже защо така. Когато му никне зъб на горкото дете, майките по градинките я избягват и я гледат възмутено, защото мислят че детето е много болно и ще зарази техните и никой не й вярва, че просто му никне зъб...доста е неприятно.
Поради което, не мога да ти дам някакво смислено обяснение за явлението, защото и аз не чух такова.  :lol:

Добре Докторе, благодаря и това изследване ще направя и ще пиша за резултата.  :D А казвам, че е "адски тъпо да...", защото съм го изпитала на свой гръб и не беше никак, никак приятно, уверявам ви. Все пак съм на 31 и щом още го помня това с водата - явно не е било прекрасно преживяване за мен, но вече отиваме в съвсем друга тема, да не спамя. :)

Стефи, когато не му никне зъб, горе-долу 250-300мл. вода на ден пие. Не знам за кой път пиша, че наливането с вода е при зъбоникнене, но според Д-р Бърди - не можело да е това причината. Естествено, аз с удоволствие ще изследвам всичко, което може да се изследва, за да съм сигурна че детето ми няма проблем, или ако има - да взема мерки.

Благодаря за мненията.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #102 -: Септември 28, 2011, 16:25:59 pm »
В БГ имали Хумана АР - в Шумен немога да я намеря -казват няма внос.

Вярно ли е?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #103 -: Септември 28, 2011, 16:29:24 pm »
Jbrul, Тони пиеше огромно количество вода на възрастта на Дани, особено нощем. Така и не разбрахме каква е причината и го "турихме" на зъбките. До ден днешен ходи с шише вода в ръка.
« Отговор #104 -: Септември 28, 2011, 17:20:10 pm »
За слюноотделянето при зъбоникнене-аз съм вече на 25г,но все още имам непоникнали мъдреци.Та като тръгнат да избиват и аз започвам да се лигавя като бебе :oops: Така че изобщо не ме учудват олигавените малчугани :D
[/url]
*
« Отговор #105 -: Септември 28, 2011, 22:21:02 pm »
Breiv, ако искаш мога да потърся тук и ако намеря да ти изпратя.
*
« Отговор #106 -: Септември 28, 2011, 23:17:17 pm »
Breiv, ако искаш мога да потърся тук и ако намеря да ти изпратя.

Няма "Хумана-АР" в България. Всякаква друга - да, но тази - не се внася, нямам идея защо. Когато аз търсих - положението беше такова, преди по-малко от месец когато приятелка търси - също. Не вярвам да има промяна. Най-лесно е да се набави от Турция, там я има почти навсякъде и предвид колко хора често пътуват дотам - все на някого можете да поръчате, или член от семейството ви да се разходи до Одрин и да ви напазарува "на едро". Доколкото помня, излизаше около 18-20 лв. на кутия, от Германия ми я доставиха на около 6 евро кутията, но оттам е по-тегаво да се донесе.

В крайна сметка, ако ви е супер невъзможно и непосилно да си набавите точно Хумана-АР, изберете друго АР мляко /Д-р Бърди беше изредил няколко/, което може да се намери в България. Все е по-добре от това, детето ви да се гъне и да повръща. Лично мнение.

« Отговор #107 -: Септември 28, 2011, 23:23:40 pm »
За мен ли казвате рефлукс, докторе. Това не започва ли на значитено по-ранна възраст? Досега не сме имали проблеми, наистина започнах захранване но само от седмица и вчера яде около 100мг. чисто пюре от пащърнак -органичен. Сигурна съм, защото четем етикетите и в БГ вече 8) :wink:

Естествено, аз с удоволствие ще изследвам всичко, което може да се изследва, за да съм сигурна че детето ми няма проблем, или ако има - да взема мерки.

Жбрул, кажи ми че се шегуваш  :D нямаш ли по-забавни занимания  :wink: Толкова се обърка от този етикет, че се усъмни дори, че слюкоотделянето е от зъбите (което никой не оспорва) а относно жаждата в тези случай- при нас определено се пие много повече вода от преди, и което е най-важно за мен- водата го успокоява на моменти. Така че не ми пука от какво е точно и всякакви тоерии -давам му. Но доктора е прав че толкова големи количества не са нужни, но не се отнася само за чая, затова не е нужно да го търсиш на етикета, а и за вода. Ние пием по около 200мл. но ще пие и още ако се сещам да му давам. Купих си чая, защото е билков и въпросните билки се слагат и в някои таблетки за болки във венци, така че не вреди. Съдържа само декстроза- което е естествен компонент мисля, но все тая- чайчето от копър беше с благотворно (но не и магично действие) надявам се и това да е така.

Струва ми че при много момичета буденето нощем с рев и мрънкане е започнало около началото на захранването, въпреки че е съчетано и с никнене на зъби- чудя се трябва ли да се променя захранването..?
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #108 -: Септември 28, 2011, 23:37:11 pm »

Струва ми че при много момичета буденето нощем с рев и мрънкане е започнало около началото на захранването, въпреки че е съчетано и с никнене на зъби- чудя се трябва ли да се променя захранването..?

При Алекс също започна след като захраних. По съвет на д-р Бърди спрях бурканчетата и започнах аз да приготвям пюретата и всичко отшумя точно за 2-3 дни. И до сега аз правя и зеленчуковите и плодовите, сега ще видим как ще се разберем с месните. :?
*
« Отговор #109 -: Септември 29, 2011, 00:14:02 am »
sami123 , всъщност аз в нищо не съм се усъмнила, нито ме тревожи колко вода пиело детето ми, опасенията по въпроса - не дойдоха от моя страна ;)
По въпросите кое е "нормално" и "достатъчно" - се водя по сина си, не по имагинерни таблици и формули и това няма да се промени.

Проблеми с Дани след захранването - не съм имала. В интерес на истината - хранила съм и от бурканчета и с приготвени от мен пюрета, понасят му еднакво добре, но всичко си е индивидуално както знаем. Не пречи да се пробва, дали едно дете ще реагира по-добре на домашно приготвена храна, отколкото на такава от бурканче и да се постъпи според резултата. Лично мнение разбира се. :)

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #110 -: Септември 29, 2011, 00:29:25 am »
"Воденето" не е най-добрият избор.
Никой не пише за таблици и формули, а за това че по много и редица причини, не е добре да давате толкова течности дневно. Или, ако детето иска толкова, може би нещо не е наред. Може би... . После пак "зъбки", "зъбоникнене" и традиционните Бг нонсенси.
Често изобщо не Ви разбирам... .

Децата се привързват към течностите и често ги ползват като успокояващо средство.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #111 -: Септември 29, 2011, 01:04:54 am »
Докторе, както казах и преди - не желая да споря с вас. Също така, нямам намерение да измислям на детето си болести, защото обичало да пие вода повече от приетото за "нормално" в дадени ситуации. Ако не желаете да четете, че 800 мл течности не са обичайното количество, което той пие дневно - нищо не мога да нправя и да го напиша още 200 пъти - файда няма да има. Очевидно.

И за протокола - нямам нищо против детето ми да е привързано към течностите и в частност водата и да се успокоява с нея, вместо да е привързано към бонбонки, пръчици "Зайо-Байо" и вафли и да се успокоява с тях примерно.

И чисто логично погледнато, ако детето се поти в някоя адска жега и компенсира загубата на течности с пиене на повече вода, къде е разликата ако губи течности от отделянето на половин литър лиги поне и компенсира това пак с пиене на вода? Никъде. А защо слюноотделя в такива количества при поникване на зъб - оставям на вас да ми обясните, аз нямам подобни компетенции.

При положение, че синът ми е здрав, жизнен за три деца, развива се по "всички правила", храни се добре, всякакви регулярни и нарочни изследвания са му в норма...е, с цялото ми уважение, ама няма да се затръшкам колко вода искал да пие, при все че аз съм същата откакто съм се родила и до днес включително, не страдам от никакви заболявания и към момента.

Благодаря за отделеното време и предлагам да спрем дотук, защото става отегчително за другите четящи темата.

Хубва нощ!  :D

*
« Отговор #112 -: Септември 29, 2011, 15:31:02 pm »
Здравейте Birdie може ли да споделя и да ме посъветвате?
Гастроентеролога при който заведох бебчо ни диагностицира с рефлукс - без да ни прави ехография както си мислех, а само с въпроси и преглед. Изписа ни мотилиум
+ зантак за един месец и ако 10 дни след това има повръщане повтаряне на терапията и при нужда от дохранване да давам Фризовим.Въпреки че е лекар се страхувам да започнем лечение с препарати които не са за деца. Купих една кутия Фризовим и се чудя има ли начин да комбинирам с кърменето и да въздействаме на повръщането или да не си правя експерименти и да направим прахчетата?
*
« Отговор #113 -: Септември 29, 2011, 16:49:38 pm »
Мамите, които дохранват с АР млека, моля пак за помощ.
Днес взех НАН АР, и т.то е гъсто в магазина ме посъветваха да взема позиционен биберон на Авент. За съжаление дори на позиция 1 детето се дави, реве че е гладен,и че се дави, после сложих обикновен размер 2 пак на Авент, въобще не тече, Крис продължава да реве като магаре, немога да смогна да му стопля кърмата и да се нахрани.А, млякото ще изхвърля, неможах да му дам от него.

Та, въпросът ми е как ще го храня с толкова гъсто мляко?
Вие какви биберони използвахте?

Пробвах да разширя 2та, но пак не минава, абе днес преживяхме едно кошмарно хранене, изпи едва 80гр кърма и заспа.
Отнво се нуждая от съвет. :)

Мими не търси  :)Хумана АР в БГ няма. Но, все пак ти благодаря. :wink:
*
« Отговор #114 -: Септември 29, 2011, 19:27:04 pm »
Breiv, на Авентските шишета слагах биберон Чико 1-2-3. С него давах млякото с бисквита или оризова каша. Мисля, че се получава същата гъстота като АР. Авентските биберони наистина се запушваха.
*
« Отговор #115 -: Септември 29, 2011, 22:49:53 pm »
д-р Бърди, по повод "заключените пръсти" - не е палец в дланта, а е средния пръст върху показалеца, мисля, че е по-скоро начин да се удържа, като например по-големите деца, когато си смучат палеца, но ако смятате, че е притеснително, ще съм благодарна да кажете. ади е на 4 месеца, това се появи тази седмица. не ми е направило впечатление да е свързано с много тревога или да предизвиква възбуда или да е като натрапливост, ама може и аз просто да съм твърде запленена от нея  :)

иначе, сърбенето на венците и нас ни люлее с пълна сила - снощи в два часа за първи път й дадох биберон, в следствие на което тя започна да го дъвче, а не да го смуче, но аз не спорих с нея. да питам за количеството сън, което децата ви спят. тя спи до обяд (с две пробуждания за хапване) и след това, особено ако сме на вън също заспива за около 2 часа. има поне 2, понякога повече такива дремки. вярно е, че такъв ни е живота, че я къпя към 11 - 11.30 вечерта, но се чудех при другите как е. като попрочетох видях дежуното - някой деца спят повече от други, но понеже на мен ми е доста добре така, май се чувствам виновна, че ми е такова мило детето, да не чуе дявола.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #116 -: Септември 29, 2011, 22:50:10 pm »
Breiv, аз храня Хриси с Фризо Вом, което е също доста гъсто мляко и използвам същите биби на  Chicco 1-2-3 с шишетата на Авент.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #117 -: Септември 29, 2011, 22:51:31 pm »
д-р Бърди, по повод "заключените пръсти" - не е палец в дланта, а е средния пръст върху показалеца, мисля, че е по-скоро начин да се удържа, като например по-големите деца, когато си смучат палеца, но ако смятате, че е притеснително, ще съм благодарна да кажете. ади е на 4 месеца, това се появи тази седмица. не ми е направило впечатление да е свързано с много тревога или да предизвиква възбуда или да е като натрапливост, ама може и аз просто да съм твърде запленена от нея  :)

иначе, сърбенето на венците и нас ни люлее с пълна сила - снощи в два часа за първи път й дадох биберон, в следствие на което тя започна да го дъвче, а не да го смуче, но аз не спорих с нея. да питам за количеството сън, което децата ви спят. тя спи до обяд (с две пробуждания за хапване) и след това, особено ако сме на вън също заспива за около 2 часа. има поне 2, понякога повече такива дремки. вярно е, че такъв ни е живота, че я къпя към 11 - 11.30 вечерта, но се чудех при другите как е. като попрочетох видях дежуното - някой деца спят повече от други, но понеже на мен ми е доста добре така, май се чувствам виновна, че ми е такова мило детето, да не чуе дявола.

Снимка?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #118 -: Септември 29, 2011, 23:16:03 pm »
Dr.Birdie, момичета бързо помагайте със съвет. Не мога да намеря такава тема, затова пиша тук :?

Крис е с рефлукс и първоначално му изписаха натриев цитрат, но той непомага.
Вчера извиках личния му лекар и има предписан Нексиум 10мг, но т.то сме 5600кг, да му давам 1/2 прахче. Купих прахчетата предписани за 1м., но прочитайки листовката изпаднах в ужас. Пише, че не трява да се дава на деца под 1г - това лекарсто е инхибитор на протонената помпа - с 2 думи да намали производството на солна к-на, и оттам по-малко парене по хранопровода.
Крис сега навърши 2м., и се чудя дали да давам тези прахчета?
Моля ви, помагайте :(
Или ако вече е дискутирана тази тема за рефлуска, моля ви дайте линк. Статии доста изчетох, но мнения на мами ще са ми от полза. Извинявам се, че така нахлувам изведнъж, но той постоянно реве, почти не спи, и не мога да влизам във форума.
А, толкова ми липсва  :(
Дъщеря ми имаше рефлукс и изписан Нексиум на 2м (2,5кг беше тогава). Дозата не я помня (мога да проверя), след това смениха това лекарство с Мотилиум сироп и Огасторо. Пи ги до 14м.
Не знам как е диагностициран при вас рефлукса, но със сигурност знам, че лечение се изписва при доказан такъв. При дъщеря ми беше диагностициран с ендоскопия.
Както и др. Бърди казва АР мляко помага много. Аз давах Аптамил АР.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #119 -: Септември 30, 2011, 10:26:23 am »
Мамите, които дохранват с АР млека, моля пак за помощ.
Днес взех НАН АР, и т.то е гъсто в магазина ме посъветваха да взема позиционен биберон на Авент. За съжаление дори на позиция 1 детето се дави, реве че е гладен,и че се дави, после сложих обикновен размер 2 пак на Авент, въобще не тече, Крис продължава да реве като магаре, немога да смогна да му стопля кърмата и да се нахрани.А, млякото ще изхвърля, неможах да му дам от него.

Та, въпросът ми е как ще го храня с толкова гъсто мляко?
Вие какви биберони използвахте?

Пробвах да разширя 2та, но пак не минава, абе днес преживяхме едно кошмарно хранене, изпи едва 80гр кърма и заспа.
Отнво се нуждая от съвет. :)

Мими не търси  :)Хумана АР в БГ няма. Но, все пак ти благодаря. :wink:
Breiv аз реших да пробвам да давам по една доза фризовом и с биберон на нук който е най-малкия нямаме проблем - моят син е на 3.5м. По късно ще пиша дали схемата помага за повръщането.