Здравейте и от мен.
Стигнах и аз до инвитро. Накратко: след няколко години опити за бебе, с причтелч ми решихме да се консултираме с лекар. Резултатът: мъжки фактор за безплодие - диагнозата под спермограмите е все една и съща - олигоастенозооспермия. От март 2010 насам имаме 3 или 4 такива изследвания. Пробвахме инсеминация на естествен цикъл - и двата опита неуспешни. Сега ни трябват още два опита с инсеминация, за да пуснем документи за фонда, за да получим финансова помощ за инвитро.
Докторът препоръчва инвитро и икси към него, заради ниския брой сперматозоиди с нормокинеза - 26%.
Та бих искала да попитам: дали да направя следващите две инсеминации на естествен цикъл или да искам лека стимулация - забравих да питам доктора (следващият път няма да пропусна, но ми се струва, че е добре и тук да пусна темата - защото в този форум има хора с опит.
Другото, което смятам да направя е да се конслултирам и по въпроса за евентуални възможни вредни последствия от стимулираните процедури за забременяване, заради фамилна обремененост: майка ми почина от рак на гърдата, а, доколкото знам, голяма част от раковите заболявания на половата система са в тясна зависимост от хормоналните нива.
Благодаря ви за ценната помощ. Добре е човек да сподели с хора, които могат да го разберат