Момичета, благодаря ви, че се включвате
)
Цигу много нетрадиционен десерт обезателно ще се пробва
Само да попитам бананите цели ли, да са или нарязани, някак?
Сега и аз да споделя едно леко кремче, което често правя за десерт
)
Кисело мляко 1 кофичка или 2 в зависимост за колко човека го правим, аз лично правя с 2 кофички. Вземам и такова, което е с по-висока масленост, напр на баба от тъмните кофички. В млякото слагам някакъв плод, най-често праскови, пъпеш, банан според сезона или предпочитанията. Разбърквам добре до получването на хомогенна смес, аз изп робота за целта
Ратварям 1 пакетче желатин и след като набъбне просто го добавям към крема от к. мляко. Разбърквам отново с кухн робот, важно е да се получи хомогеннна смес.
В чаши нареждам най-отдолу парченца от изп плод и сипвам крема. Вс това в хладилника и след няколко часа преценявате на око, дали се е стегнал го поднасяте. Отгоре може допълнително да се украси с плод, сладко или просто някакъв топинг!