Както бях писала в темата "Какви ще ги вършим през пролетта?" се надявах на инвитро с ИКСИ през април-май. И така беше организирано само дето в деня, в който трябваше да започна противозачатъчните лелката не се появи, но за сметка на това се появи втора чертичка на теста. Последваха куп притеснения - не че някога ще отминат, но за сега всичко е наред или поне така изглежда - днес започнах 13-та седмица, а и видяхме дребосъка на видеозон. Последното пожелавам да се случи на всички в най-скоро време.
Накратко историята /или не чак толкова накратко както се оказа в последствие/ - опитваме от две години - точно на първата година забременях естествено /до тогава нямахме никакви изследвания/, но последва мисед. Бях страшно разочарована, защото дни след това мъжа ми направи спермограма резултатите, от която бяха почти ужасни 13% подвижни /слабо и бързо в това число/. Морфология не бяха направили. Чувствах се все едно съм спечелила шестица от тотото и съм загубила фиша. Започнаха се по-сериозни изследвания - при мен хормоните бяха ОК, проходимостта на тръбите също, но имах малка киста, която не изчезна след противозачатъчни и изглеждаше пълна с кръв, а новата спермограма на мъжа ми беше още по отвратителна - 8% подвижни и 25 % с нормална форма.
Доктора се реши да направиме едно инвитро с ИКСИ преди да махаме кистата - и то защото аз не исках да я махам - инат някакъв ме беше обхванал, а после ме беше страх де ... ама това е положението.
Уговорката беше, че ако кистата нарасне от стимулацията, а ИКСИ-то е неуспешно да я махна преди следващ опит.
Междувременно, докато събирахме пари за процедурата, спретнах в рамките на безопасното една витаминозна комбинация на мъжа с добавка цинк, селен и трибестан за 3 месеца после продължи само с трибестан и фолиева киселина и започна да пие магарешкия бодил и мужик корен за още 3 месеца и в края на тези три месеца светна втората чертичка.
Ами това е - чакам си коледния подарък - и всеки ден се надявам всичко да е успешно. Естествено притесненията са в неограничени количества - като добавка резус фактор-комбинацията ни е от най-ужасните, а и това вече е втора бременност, но да се надяваме, че всичко ще е ОК.
За информация и двете ми бременности започнаха по почти едно и също време в годината - аз явно реагирам сезонно - и както изглежда след физическо и психическо претоварване
Ако модераторите преценят да преместят темата в Дългоочакваната бременност след стерилитет.