Денис,сега се връщам от преглед в клиника Щерев и съм доволна от прегледа и от докторката която ме гледа.Без много да му мисли ми назначи изследванията за които мрънках на старата лекарка от 5 месеца и тя не ми ги назначи.Ще правя хормони,антифосфолипиден синдром и за вродена тромбофилия(като фамилна обремененост).Може ли да ми кажеш дали тези болести пречат на забременяването?Иначе резултата от прегледа е:16 ден от МЦ-ЛЯ няма дом.фоликули,ДЯ един фоликул 18.6мм. МЛ.9,6мм. каза че до 2-3 дни ще имам овулация и от днес до понеделник :heartbeat:през ден,тогава пак ще се видим за преглед и би трябвало до тогава да се е спукал.Ще продължавам с тестовете за овулация.
Не толкова за зачеване, колкото за износването. Добре е, ако има подобен проблем да се вземат превантивни мерки
Антифосфолипидният синдром е свързан с ИмС и се х-ра с:
- прекомерно съсирване на кръвта - което може да доведе до усложнения по време на бременност - преждевременно раждане, спонтанен аборт, внезапна необяснима ембрионална смърт и т.н.)
- наличие на антифосфолипидни антитела
Антифосфолипидните антитела могат да бъдат открити и в кръвта на хора, които не страдат от никакво заболяване. Може и инцидентно да се появят - напр. при инфекциозен процес
Вродена тромбофилия - увеличена склонност на кръвта да се съсирва.
Кръвта на бременните жени се съсирва по-бързо, в сравнение с тази при небременни жени - затова е добре, ако има подобен проблем, който е генетично обусловен да е известен на лекарите за да вземат мерки
Не се притеснявай - това са рутинни неща и е редно да се изследват и отхвърлят като вероятност.
Браво за фоликула - стискам палци да има О. и да се получи
Прави тестове за О.