0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Търся програмка
« -: Август 05, 2011, 18:40:41 pm »
Искам да попитам, от две седмици разглеждам разни програмки и съм в голяма чуденка.
По новите изисквания програмката която си закупих и досега ползвах вече не ми върши работа. Или да кажем, че я върши на половина.
Трябва ми програма в която да въвеждам входящите си фактури, да изписвам от нея, като тук има едно условие, да не ми осреднява нещата, а да изписва от конкретна фактура до приключване на доставеното количество в нея. След това, ми трябва да изкарам една справка, която съшност ми е тръжния дневник.
Пример
За дата 5.06.11г
Доставка
ЕТ Радой Петков по ф-ра 133 от дата 13.04 домати кг 200 * 1.00  серт номер 555 от дата 13.04 срок на годност 5 дни

Продажба 5.06.11г
ЕТ Петка Петкова ф-ра 555 от 5.06.11 домати кг 15*1.1 - по ф-ра 133 от дата 13.04 ЕТ Радой Петков

Обяснявам, трябва ми опис на доставните и след това отдолу при продажбата да пише от коя фактура вади и какво количество остава. Като ако не ми е дошла доставната не е зле да мога да изпиша и например да е на минус количеството, да не ми забранява, защото настава ад и неразбория, стоката е дошла, фактурата не е дошла , аз не мога да пусна хората да тръгнат, защото не съм и издала фактурата, а не мога да я издам, щото тъпата програма чака доставната и изобщо настъпва какафония.

Направиха ми една офертичка за има няма 2500 лв  8O което просто ме разби. Ма не искам счетоводни модули, не искам за 5 компщтъра, не искам телефонна връзка и секви там идиотщини. Програмата с която работя направо не искам да се разделя, ама тоз не иска да я преправя а аз така я ползвам само за фактури и справки и отделно описвам в ексел, вадя количества на ръка, за всеки ред дописвам от коя фактура е и като сложим 15 минимум фактури на ден, чесно ми идва да се гръмна. Обикновенно нямам време, събира ми се за седмица и събота и неделя, докато почивам, обикновенно след 10 вечерта правя туй нещо... А по закон трябва да го правя всеки ден...та рискувам и да ми треснат някой акт. Та съм съгласна да си платя отново една програмка, колежката до нас също иска за 2 компютъра, но искам да е нещо простичко, ефективно и да не е повечко от 150 лв на компютър, щото законите се менят и тва нещо ще го ползвам сигурно 1-2 години максимум, после трябва ново.
Та ако ползвате нещо подобно и знаете, че поддържа тези неща, моля споделете.
Аз мога да си свърша тази работа и да си напиша програмката, но нямам време и опит и изобщо не ми се занимава и с това.
Сега ужасно разбирам, че фирмите пишат мултифункционални неща, за широк кръг от дейности, ама на мен ми трябва конкретно нещо и да ви кажа, колкото повече простотии има, по зле, защото тука народа не е свикнал да борави с подобни неща, не му се чете когато нещо не знае, а му е по лесно да ми звъни и чесно ми идва в повече....
Ще съм благодарна за идеи. Ако някой ползва и е доволен или може да напише или преправи нещо.  :)
Да не е естествено някой бъгав бъркоч  :lol:
Нали, говорим за програма, завися от нея, трябва да мога да разчитам на нея... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0