0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
за TSH - питане
« -: Юни 08, 2006, 11:15:18 am »
Преди два месеци TSH беше 5.4, след прием на тироксин 50 мг и сега контролно изследване 0,17. На мен ми се видя невероятно но и на докторката и каза да спра тироксина.Правила съм ТАТ и МАТ и са в норма.Може и да се окаже лабораторна грешка.
Искам да питам на някой имало толкова бързо спадане на tsh или наистина е лабораторна грешка.Чак след 2 месеца ще изследвам пак tsh, а до тогава  :roll:

*

Anonymous

за TSH - питане
« Отговор #1 -: Юни 08, 2006, 11:32:06 am »
а дали първият ти резултат не е бил лабораторна грешка.marianasiko
*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
за TSH - питане
« Отговор #2 -: Юни 08, 2006, 11:39:15 am »
Ами не се знае кога е била грешката сега или преди.
Нямам никакви симтоми за заболяване нито сега нито преди. Но след ехографията на щитовидната жлеза преди 2 месеца има малко възелче от дясно. Но д-р Иванова в Института по ендокринология каза че няма проблем засега с него, а важно е да сваля tsh.
Така че и аз незная какво да мисля вече. :(

*

Anonymous

за TSH - питане
« Отговор #3 -: Юни 08, 2006, 12:22:27 pm »
ами направи нова контрола на хормоните. още една и ако няма нищо не пий повече хапчета за да не разцентроваш нещо. Но не на своя глава. Консултирай се. marianasiko
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
за TSH - питане
« Отговор #4 -: Юни 08, 2006, 13:15:16 pm »
значи, напълно е възможно за два месеца да го смъкнеш толкова, явно дозата ти е голяма.
безумно е да го спираш изведнъж, нека ти го намалят.
също така е възможно да има лабораторна грешка в някое от двете изследвания. провери стойността пак на друго място.